Технически анализ на Ethereum: ETH достига ново високо ниво за всички времена

Ежедневен анализ на цените на Ethereum ETH

  • В момента цената на Ethereum е в тенденция към образуване на възходящ канал.
  • 4-часовата диаграма е на ръба да мига сигнал за продажба в TD последователния индикатор.

Цената на Ethereum скочи до $ 1475 в ранните часове днес, за да достигне нов рекорд за всички времена. С биковете, които имат пълен контрол върху цялостния пазар, можем да очакваме ETH скоро да пробие психологическото ниво от 1500 долара. Няколко индикатора в 4-часовата диаграма обаче показват, че мечи корекция може да е зад ъгъла.

Цената на Ethereum е в тенденция във възходящ канал

Цената на Ethereum е в тенденция към формиране на възходящ канал. В петък, 22 януари, ETH успя да обърне 20-дневния SMA от съпротива в подкрепа, тъй като в крайна сметка биковете успяха да организират четири последователни бичи сесии. През последните четири дни цената на Ethereum се повиши от 1100 до 1425 долара.

eth / usd дневна графика 012521

Изображение: ETH / USD на ден

IOMAP ни показва, че предварително не са известни нива на съпротива, което дава на ETH свободата да очертава нови нива. Недостатъкът е, че най-здравословната подкрепа е 20-дневният SMA (1235 долара). Преди това на това ниво 935 000 адреса са закупили 9,5 милиона ETH токени.

eth / usd диаграма на обема 012521

Изображение: IntoTheBlock

4-часовата диаграма на цените на Ethereum също ни показва, че лидерът на интелигентните договори се развива във възходящ канал Плюс това, 20-баровият SMA е на ръба да пресече 20-баровия SMA, за да формира бичи кръстосан модел.

eth / usd 4-часова диаграма 012521

Изображение: ETH / USD 4 часа

Дневната графика обаче показва и два отрицателни признака, които могат да показват краткосрочна мечи корекция. Първо, относителният индекс на якост (RSI) е на ръба на пълзенето в зоната на свръхкупност. Това може да означава, че Ethereum е на ръба да бъде надценен.

На второ място, цената на ETH е на ръба да мига сигнал за продажба под формата на зелено-девет свещник в TD последователния индикатор. И двата индикатора скоро биха могли да предизвикат мечи корекции.

DeFi е основният фактор зад растежа на цените на Ethereum – анализатори

След като спечели над 300% стойност през последните няколко месеца, Ether (ETH) се търгува в най-високата си точка от около три години. Много експерти в бранша смятат, че огромният растеж на децентрализирания финансов сектор (Defi) е това, което тласка цената на Ethereum напред.

Брайън Нортън – главен оперативен директор на My Ether Wallet – обясни в скорошно интервю:

През 2020 г. експлозията на екосистемата Defi на Ethereum – първо достигна 1 милиард долара обща стойност, заключена през февруари, сега 20,5 милиарда долара само за 11 месеца. Този ръст привлече много нови потребители, търсещи доходност, която не се предлага на биткойн с централизирани посредници.

Той добави, че много хора са отделили време, пари и ресурси за мрежата Ethereum от старта на ETH 2.0. Когато приключи, надстройката е настроена да направи блокчейна по-мащабируема и ефективна по отношение на плащания, транзакции и създаване на приложения. Това е накарало DeFi пространството да се вдигне по начина, по който е. Той добави:

Това, което наблюдавам, е активността на разработчиците в Ethereum, тъй като служи като индикатор, че идват нови и по-добри случаи на използване, които ще увеличат търсенето на родния актив. Ethereum има над пет пъти броя на активните разработчици като биткойн и добавя разработчици с по-бърз клип всеки ден.

Паоло Ардоино, главен технически директор на Bitfinex, каза, че пространството DeFi е причинило няколко проблема за общността ETH. Въпреки това е вероятно в дългосрочен план да внесе съвсем ново ниво на сила в мрежата ETH.

Докато експлозията на проекти в Defi е причинила нарастващи болки за Ethereum, се използват многослойни решения, които помагат на мрежата да се мащабира.

Надстройката на ETH 2.0 Отива безпроблемно – водещ разработчик на Ethereum

Водещият разработчик на Ethereum Дани Райън наскоро пусна актуализация, описваща подробности за развитието на ETH 2.0. В публикация в блога, озаглавена „Държавата на Ет2“, Райън отбеляза, че веригата маяци вече има заложени 2,5 милиона ETH.

Няколко членове на крипто общността вярваха, че преминаването на Ethereum от доказателство за работа (PoW) към консенсус за доказателство за залог (PoS) ще направи ETH1 остарял. Коментирайки това, Райън поясни, че както ETH 1, така и ETH 2.0 ще продължат да функционират, тъй като терминът се отнася само до отделни слоеве от мрежата Ethereum.

Термините „eth1“ и „eth2“ са погрешни имена. Ако имах моя начин, щях да ги изхвърля завинаги. Тези обозначения – eth1 / eth2 – предполагат фалшива последователност. Те предполагат, че eth1 ще бъде оттеглено в полза на eth2, че едното е изоставено за другото. Вместо това термините всъщност представляват различни слоеве на стека.

Освен това разработчикът добави, че ETH 1 обхваща работата и надграждането на потребителския слой на мрежата (състояние, транзакции и акаунти), тъй като се отнася до крайните потребители на Ethereum. От друга страна, ETH 2.0 е поредица от ъпгрейди, предназначени да променят основния консенсус на Ethereum от текущата PoW до „по-устойчив и мащабируем доказателство за залог“. ETH 2.0 в крайна сметка ще подобри потребителския слой на ETH 1.

Райън отбеляза, че въпреки че веригата маяци ETH 2 работи безпроблемно, екипът ще продължи да продължава да тества, оценява и подобрява през 2021 г., преди да обедини ETH1 и ETH2. Той добави, че високите такси за газ в мрежата Ethereum ще бъдат фиксирани дори преди или след сливането, тъй като внедряването на EIP 1559 е напълно независимо от разработката на ETH2.

EIP 1559, дългоочаквано надграждане на пазара на такси на Ethereum, също е достатъчно независим от eth2 и технически може да се случи преди или след сливането на eth2. Това каза, Р&D за този елемент е набрал пара през последните 12 месеца и ние оптимистично ще видим 1559 механика за такси в мрежата през 2021 г..

Очаква се цената на Ethereum да достигне тези нива

Цената на Ethereum трябва да има достатъчно в комплекта, за да пробие психологическото ниво от 1500 долара. Дори ако ETH премине през временна корекция, той все пак трябва да наруши тези нива.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me