Binance Exchange Review (2020) Най-добрата крипто борса?

Binance е най-популярната в света борса за криптовалута с най-голям органичен обем на търговия. Той разполага с широка гама от криптовалути, с които се търгува, заедно с мощни инструменти за търговия като търговия с ливъридж, търговия с опции и платформа за кредитиране. Бързото добавяне на нови функции към Binance често удивлява експертите в криптовалутната индустрия, като много критици коментират бързата реакция на изпълнителния директор на Binance Zhao “CZ” Changpeng на събитията. На върха на основната борса Binance.com, компанията има и няколко уникално представени версии, включително клон в САЩ Binance US, Binance Jersey и Binance DEX. В този преглед ние подчертаваме всяка от различните им характеристики и противоречия, които трябва да знаете.

Основни предимства на Binance

 • World’s най – известен борса с най-голям обем на търговия.
 • Предлага най-голям обхват на продукти и услуги, като някои дори не са намерени другаде.
 • Поддържа застраховка срещу кражба и хакове.

Основни характеристики и функции

Binance (нов) Разширен интерфейс за търговия

Binance (Binance.com)

Binance (Binance.com) е основната борса, най-популярна е и разполага с пълния набор от услуги, предлагани от борсата. Основните характеристики включват:

 • Повечето поддържани криптовалути (над 1000 монети).
 • Благодарение на своята популярност, той има най-голям обем на търговия в световен мащаб.
 • Достъп до Binance Launchpad, платформа за първоначално предлагане на обмен (IEO) за изброяване на нови криптовалути.
 • Функция Stop-Limit. Поръчката ще бъде изпълнена след достигане на зададената стоп цена. Така стоп-лимитната поръчка ще се превърне в лимитирана поръчка за покупка или продажба на лимитна цена или по-добра.
 • Заем от Binance. Потребителите могат да държат своите криптовалути на борсата за определен период от време и да печелят лихва.

Binance US (Binance.us)

Binance US (Binance.us) беше отговорът на Binance на американските разпоредби, забраняващи на гражданите да търгуват на Binance. Основните характеристики включват:

 • Съответства на американските разпоредби
 • Има фиат за криптовалутни двойки за търговия. Потребителите могат да използват USD за закупуване на криптовалути директно на борсата.
 • Налично е свързване на банкова сметка.

История на Binance

Binance е основана от Changpeng (CZ) Zhao през 2017 г. Името идва от комбинация от думите „Binary“ и „Finance“. Binance е от Китай. Въпреки това, поради строгите процедури за крипто регулиране в страната, борсата се премести в по-благоприятни юрисдикции извън Китай.

„В отговор на решението на Китай ние преместваме нашите IP от Хонконг в офшорно място … Така че сме регистрирани на множество места и имаме хора на множество места. По този начин никога няма да бъдем засегнати от един регулаторен орган. “

Changpeng Zhao (Чехия), главен изпълнителен директор на Binance (2017)

Понастоящем Binance се намира в множество юрисдикции, включително Малта, Сингапур и Хонконг, а сървърите му са разположени по целия свят. Основният им сайт предлага поддръжка на английски, китайски, корейски, японски, руски, испански и френски.

Всъщност Binance е огромен играч в криптовалутното пространство, освен че е една от най-големите крипто борси в света, която е придобила през април 2020 г., Coinmarketcap, може би най-известният ресурс за класация на пазара на криптовалути, графики и други данни.

Поддържани държави

Binance (Binance.com) се поддържа в повечето страни с изключение на САЩ.


Гражданите на САЩ могат да търгуват САМО Binance US (Binance.us), с изключение на тези от следните държави:

Алабама Кънектикът Флорида
Джорджия Хавай Айдахо
Луизиана Северна Каролина Ню Йорк
Тексас Върмонт Вашингтон

Поддържани криптовалути и начини на плащане

Binance (Binance.com)

Binance поддържа търговия над 1300 криптовалути включително собствена криптовалута, Binance Coin (BNB). Кликнете тук, за да научите повече за Binance Coin (BNB).

Binance приема плащания с помощта на кредитна карта (Visa и MasterCard), дебитна карта и криптовалута. въпреки това плащанията с дебитни и кредитни карти са ограничени на следните места:

 • САЩ: Ню Йорк, Кънектикът, Хавай, Джорджия, Ню Мексико и Вашингтон;
 • Няколко китайски банки; и
 • Някои държави изцяло напр. Афганистан, Ирак и Либия.

Потребителите могат да плащат само USD или EUR за закупуване на Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH / BCHABC) или Ripple (XRP), използвайки дебитни и кредитни карти на Binance.

Binance е само крипто-към-крипто обмен. Така че потребителите трябва първо да купят горните криптовалути, използвайки fiat, преди да могат да търгуват с други криптовалути на борсата.

Binance US (Binance.us)

Binance US, който стартира наскоро през септември 2019 г., поддържа само около 20 криптовалути. Но в бъдеще се очаква да бъдат добавени още.

Потребителите могат да използват своите дебитни карти, за да прехвърлят директно щатски долари от своите банкови сметки в сметката си за обмен чрез ACH или банков превод.

Такси за депозит и теглене

За Binance.com и Binance US, таксите са различни в зависимост от криптовалутата, която ще бъде прехвърлена. Таксите се начисляват в съответната криптовалута, която трябва да бъде прехвърлена. Например тегленията на Bitcoin (BTC) струват 0,0005 BTC на транзакция. Има не такси за депозит.

За фиат трансфери, на Binance US, Тегленията по банков път в USD струват USD15 / USD35 съответно за вътрешни или международни тегления. Депозитите обикновено и тегленията от ACH са безплатни.

Щракнете тук за структурата на таксите на Binance.com и Binance US съответно.

Такси за търговия

Търговски такси за Binance.com и Binance US обикновено са 0,1% за производители и участници със следните изключения:

 • Binance.com и Binance.us: Потребителите с по-голям обем на търговия или притежаващи определено количество БНБ имат право да станат VIP лица. По-високите VIP нива ви дават по-ниски такси за търговия. И за всички потребители има 25% отстъпка, ако таксите се плащат с помощта на БНБ.

Binance има конкурентни такси за търговия в сравнение с някои други борси за криптовалута. Например:

 • Coinbase: 0,50% от транзакцията плюс допълнителна такса Coinbase в зависимост от сумата на транзакцията. Допълнителна бележка: знаехте ли, че можете да се избегне техните скъпи такси за теглене? Научете повече на CoinBase такси – как да ги избегнете?
 • Кракен: 0,16% (производител) / 0,26% (участник)
 • Bittrex: 0,25% (създател и участник)
 • Poloniex: 0,15% (производител) / 0,25% (участник) (Забележка: Poloniex е намалил таксите си до 0,00% до 31 декември 2019 г.)
 • OceanEX: 0,10%, предлагат се отстъпки за плащания с тяхната монета OceanEx.
 • KuCoin: 0,10%, предлагат се отстъпки за плащания с тяхната монета KCS.
 • Хуби: 0,20%
 • ОК: 0,10% (производител) / 0,15% (участник)
 • BitMEX: -0,025% (производител) (т.е. дава се отстъпка) / 0,075% (вземащ). Тази борса обаче се занимава само с маржин търговия.
 • BitFinex: 0,10% (производител) / 0,20% (участник)
 • BitMax: 0,085% (производител и участник) за по-големи монети с пазарна капитализация, 0,10% за други монети

Класирахме споменатите по-горе борси от „най-използвани“ на „избягване на всяка цена“. Къде попада всяка от тези борси? Вижте нашите Топ борси за криптовалути от 2020 г. и разберете.

Противоречия

Както всяка борса, Binance не е непозната за противоречията. От откраднати биткойни до хакерската база „Знай своя клиент“ (KYC), мнозина питат дали Binance е в безопасност? Нека да разгледаме някои скорошни противоречия.

Binance хак: 7000 биткойни откраднати

В началото на май 2019 г. Binance информира обществеността, че хакери са изтеглили 7 000 биткойни (тогава на стойност около 40 милиона щатски долара) в едно мащабно нарушение на сигурността. Борсата казва че хакерите са използвали различни техники като фишинг и вируси, за да получат данните за вход на своите потребители.

Борсата използва своите SAFU фонд – техният фонд за спешна застраховка, за да покрие изцяло загубите на засегнатите потребители.

Нарушаване на данни на Binance KYC

През август 2019 г. хакер твърди, че са получили огромна част от данните на Exchange’s Know Your Customer (KYC). Хакерът създаде няколко групи в Telegram, за които се твърди, че съдържат тези лични данни. Хакерът също така поиска общо 300 биткойни (тогава на стойност около 3,5 милиона щатски долара) от борсата, иначе щяха да пуснат повече данни.

Binance искове изтекли данни са от февруари 2018 г., когато борсата използва доставчик на услуги на трета страна за обработка на своите KYC проверки. Въпреки това някои cказваха оментатори че Binance трябва да понесе по-голямата част от вината за инцидента.

За да поправи ситуацията, Binance предложи награда на всеки, който може да предостави информация за идентифициране на хакера. Изглежда обаче, че хакерът е намерен.

Междувременно борсата предлагани доживотно VIP членство и преференциални такси за търговия и услуги за засегнатите потребители.

Безопасно ли е Binance през 2020 г.?

Виждали сме, че много борси стават жертви на хакове. Някои, като хакването на борсата Cryptopia, бяха толкова сериозни, че борсата премина в ликвидация и потребителите не успяха да изтеглят средствата си.

Binance, тъй като най-голямата борса в света очевидно би била основна цел за хакерите. Всъщност 2-те хакове през 2019 г. демонстрираха това. Binance обаче се справи с хаковете, като компенсира засегнатите потребители от своя осигурителен фонд и им предостави различни предимства.

Така че Binance все още е в безопасност през 2019 г.? Бихме казали, че от записите, когато е бил хакнат, Exchange ще се намеси, за да отстрани загубата ви. Ние обаче подчертаваме, че никой обмен не е 100% безопасен. Затова подчертаваме важността на премахването на вашите криптовалути извън обмена и съхраняването им в офлайн хардуерни портфейли. Това е единственият начин, по който пазите пълно попечителство от вашите криптовалути.

Кой хардуерен портфейл трябва да вземете? Вижте нашето сравнение на топ 3 хардуерни портфейла на пазара. Или индивидуални подробни отзиви за Ledger Nano X, Trezor Model T и KeepKey.

Можете също така да разгледате видеото ми, сравняващо Ledger Nano S (предшественика на Nano X), Trezor Model T и KeepKey по-долу:

Ръководство за модел Trezor & Преглед: Сравнение с Ledger Nano S и KeepKey

Заключение: Binance за и против

Професионалисти

 • Обмен с най-големия обем на търговия в света.
 • Проследяване на предприемането на стъпки за отстраняване на засегнатите потребители при хакване.
 • Конкурентни такси за търговия.
 • Голямо количество поддържани криптовалути.
 • Предлага много уникални услуги и функции.

Минуси

 • Създаването на потвърден KYC акаунт може да отнеме до 2 седмици.
 • Проблеми при закупуване на криптовалути с помощта на кредитна карта.

Регистрирайте се за Binance тук:

Актуализирано на 25 април 2020: Премахнато остаряло съдържание и връзки. Актуализирана таблица за преглед и често задавани въпроси

{ "@context": "http://schema.org/", "@Тип": "Продукт", "марка": "Binance", "име": "Binance Exchange", "изображение": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2017/12/binancelogowhite.png", "описание": "Binance е най-популярната в света борса за криптовалута с най-голям обем на органична търговия. Той има няколко уникално представени версии, включително Binance, Binance US, Binance Jersey и Binance DEX. В този преглед ние подчертаваме всяка от различните им характеристики и противоречия, които трябва да знаете.", "преглед": { "@Тип": "Преглед", "заглавие": "Binance Exchange Review – Сравнение, такси и функции", "име": "Binance Exchange", "описание":"Binance е най-популярната в света борса за криптовалута с най-голям обем на органична търговия. Той има няколко уникално представени версии, включително Binance, Binance US, Binance Jersey и Binance DEX. В този преглед ние подчертаваме всяка от различните им характеристики и противоречия, които трябва да знаете. И така, Binance ли е все още в безопасност през 2019 г.? Бихме казали, че от записите, когато е бил хакнат, Exchange ще се намеси, за да отстрани загубата ви. Ние обаче подчертаваме, че никой обмен не е 100% безопасен. Затова подчертаваме важността на премахването на вашите криптовалути извън обмена и съхраняването им в офлайн хардуерни портфейли. Това е единственият начин, по който поддържате пълното попечителство над вашите криптовалути.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/binance-exchange-review/", "reviewBody": "Binance е най-популярната в света борса за криптовалута с най-голям обем на органична търговия. Той има няколко уникално представени версии, включително Binance, Binance US, Binance Jersey и Binance DEX. В този преглед ние подчертаваме всяка от различните им характеристики и противоречия, които трябва да знаете. ", "дата Публикувано": "2019-11-1", "reviewRating": { "@Тип": "Рейтинг", "ratingValue": "4.5", "най-лоша оценка":"0", "bestRating": "5" }, "автор": { "@Тип": "Личност", "име": "Анджела Уанг" }, "издател": { "@Тип": "Организация", "име": "Boxmining", "лого": { "Тип": "ImageObject", "URL адрес": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "оферти": { "@Тип": "Оферта", "ценаВалута": "щатски долар", "цена": "0,00", "URL адрес":"https://pit.blockchain.com" }}

Често задавани въпроси

Обменна екосистема – Какво е Binance Jersey и Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey (Binance.je) е подобно на Binance US за потребители, които не са граждани на САЩ. Основните характеристики включват:

 • Купувайте / продавайте криптовалути с фиат (USD / EUR).
 • Свързване на банкови сметки за банки от Великобритания и някои европейски държави.

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX (Binance.org) е известен още като Binance Chain. Основните характеристики включват:

 • Това е децентрализирана борса, разработена върху собствената блокчейн на Binance Chain на Binance;
 • Потребителите поддържат съхранение и контрол на своите лични ключове и средства. Това означава, че средствата на потребителите са много по-малко уязвими от хакове или затваряне на борса; и
 • Приемат се само лимитирани поръчки. За разлика от други борси, Binance DEX не съвпада непрекъснато с поръчки. По-скоро съвпада с отворени поръчки, получени чрез периодичен търг.

Научете повече за Binance DEX тук.

Кои държави приемат Binance Jersey и Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey се предлага в следните държави:

Аржентина Есватини (бивш Свазиленд) Лихтенщайн Сингапур
Армения Финландия Литва Словакия
Австралия Франция Люксембург Словения
Австрия Германия Макао Южна Африка
Азербайджан Гибралтар Малта Южна Кореа
Белгия Гърция Мавриций Испания
Бразилия Хонг Конг Мексико Швеция
България Унгария Монако Швейцария
Канада Исландия Холандия Турция
Чили Ирландия Нова Зеландия Обединени арабски емирства (ОАЕ)
Хърватия Израел Норвегия Обединено кралство (Великобритания)
Кипър Италия Перу Уругвай
Чехия Ямайка Полша
Дания Джърси Португалия
Естония Латвия Румъния

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX се предлага в повечето други страни, с изключение на следните:

САЩ Албания Беларус Босна
Бурман Централноафриканска република Демократична република Конго Демократична народна република Корея
Кот д’Ивоар Регион Крим на Украйна Хърватия Куба
Херцеговина Иран Ирак Косово
Ливан Либерия Либия Македония
Молдова Сърбия Сомалия Судан
Южен Судан Сирия Венецуела Йемен
Зимбабве

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector