Такси Coinbase – Как да ги избегнем

Coinbase, като повечето такси за борси такси за теглене. Съществува обаче чист трик, който ви позволява да избегнете таксите за теглене. Coinbase е най-популярната борса за криптовалути в САЩ и Великобритания поради възможността за директно закупуване на криптовалути с фиат, както и че е една от малкото борси, които позволяват на американските граждани да търгуват. Мнозина не само използват Coinbase за закупуване на криптовалути, но и за съхраняване на своите криптовалути. Така че при честото използване на борсата таксите за теглене със сигурност могат да се увеличат. Ето някои най-добри съвети и хакове за избягване или намаляване на таксите Coinbase.

За да научите повече за най-добрите борси за криптовалута в нашето Ръководство.

Намалете таксите Coinbase при изпращане на биткойн

Coinbase и Coinbase Pro (известен преди като GDAX са две от най-популярните платформи по света, където хората могат да купуват, продават и търгуват с криптовалути. Coinbase и Coinbase Pro в момента работят в САЩ, Европа, Великобритания, Канада, Австралия и Сингапур. Потребителите могат да търгуват с криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

Coinbase срещу Coinbase Pro: Какви са разликите?

Coinbase и Coinbase Pro всъщност са два отделни, но свързани продукта. Coinbase стартира за първи път през 2012 г. и има за цел да осигури удобна за потребителите платформа за хора без опит да купуват и продават биткойни чрез банкови преводи. През 2015 г., с нарастващия интерес и популярност към криптовалутите, компанията се разшири, за да създаде Coinbase Exchange – американска борса за биткойни, която позволява търговия с биткойни и криптовалути. Тъй като Coinbase Exchange беше извън първоначалния обхват за техните по-„непринудени“ потребители, те решиха да го ребрандират на GDAX – Global Digital Asset Exchange (който сега е известен като Coinbase Pro).

GDAX и Coinbase сравнени

GDAX и Coinbase сравнени

Coinbase – място, където клиентите могат да купуват, продават, изпращат, получават и съхраняват вашите криптовалути.

Coinbase Pro (по-рано GDAX или Coinbase Exchange) – борса за професионални търговци. Освен че има същите функции като Coinbase, Coinbase pro също така позволява на потребителите да правят следното:

  • Търговия между различни криптовалути;
  • пускане на пазарни, лимитирани и стоп поръчки; и
  • разполагате с по-подробни търговски диаграми за анализ на краткосрочните тенденции (напр. книга с поръчки, обем и т.н.).

Най-важното, Coinbase Pro има по-ниски такси а при някои ограничени транзакции нулеви такси.

Какви са таксите за Coinbase и Coinbase Pro?

Coinbase такси за покупка / продажба на транзакции

Coinbase има най-скъпите такси в сравнение с други, които считаме за обмен на криптовалута от първи ред. Coinbase такси a 0.50% такса за покупки и продажби на криптовалута. На всичкото отгоре Coinbase също таксува такса Coinbase. Таксата Coinbase е по-голяма от (1) фиксирана такса в зависимост от размера на поръчката; (2) а променлив процент в зависимост от вашия регион и вида на плащане.

Ето фиксираните такси, начислявани от Coinbase:

Обща сума на транзакцията Такса за транзакция (USD, EUR, GBP)
По-малко от 10 долара $ 0.99, € 0,99, £ 0,99 
Повече от $ 10, по-малко от $ 25 $ 1,49, € 1,49, £ 1,49
Повече от $ 25, по-малко от $ 50 1,99 щ.д., 1,99 евро, 1,99 паунда
Повече от $ 50, по-малко от $ 200 $ 2,99, € 2,99, £ 2,99

Фиксирана такса

По-долу е променливият процент за потребителите в САЩ. Проверете тук за променливи проценти за други страни.

Променлив процент в САЩПроменлив процент в САЩ

Ето илюстрация за това как да изчислите таксата си за покупка / продажба. Например, аз съм в Съединените щати и искам да закупя Bitcoin на стойност 20 щ.д., използвайки моята дебитна карта. Моята фиксирана такса ще бъде $ 1,49, тъй като общата сума на транзакцията е повече от 10 USD, но по-малка от 25 USD. Докато променливият процент би бил 3,99%, защото плащам с дебитна карта. В такъв случай, Coinbase ще ми таксува 1,49 USD тъй като фиксираната такса е по-висока от променливия процент.

Coinbase крипто към такси за конвертиране на крипто

За крипто в крипто конверсии напр. USDC към BTC или BTC към ETH, Coinbase таксува спред марж до 2%. Точният марж ще зависи от пазарните колебания към момента.

Такси за търговия на Coinbase Pro

Coinbase Pro, от друга страна, работи по модел на такса за вземане на производители. Ще бъдете считани за „вземащ”Ако направите поръчка на пазарната цена и тази поръчка се попълва незабавно. От друга страна, вие сте „производител”, Ако поръчката, която сте направили, не съответства веднага на съществуваща поръчка. В случай, че само част от вашата поръчка е съвпадаща незабавно, вие ще платите таксата за вземане само за тази част. След това ще платите таксата на производителя за останалата част от общата поръчка, когато тя бъде съчетана.

Таксите на Coinbase Pro се начисляват като процент от въпросната транзакция. Що се отнася до процента, той ще зависи от общата сума, търгувана от потребителите за един месец, както следва:

Такса за търговия на Coinbase ProТакса за търговия на Coinbase Pro

Въз основа на горното, за потребители с малък обем, напр. тези, които търгуват под $ 10 000 на месец, таксите им биха били 0,50% от всяка транзакция.

Разбира се, един от възможните методи за намаляване на таксите за търговия е да се работи към по-високо ниво чрез увеличаване на месечния обем на търговията. Например, ако на месец се търгуват повече от 10 000 щатски долара, таксите за Maker и Taker падат до 0,35%, това означава 15% намаление на таксите за търговия.

Хакване на Coinbase: използвайте Coinbase Pro (GDAX), за да избегнете таксите за теглене от Coinbase

Coinbase такси за теглене може да бъде много висока. Когато потребителите изтеглят своите монети от платформата Coinbase, Coinbase ще начислява на потребителите такса въз основа на тяхната оценка на таксите за мрежови транзакции, които очакват да платят. Coinbase заяви, че при някои обстоятелства таксата, която Coinbase плаща, може да се различава от прогнозата. Така че има вероятност прогнозната такса, която потребителите трябва да платят, да бъде ПО-ВИСОК отколкото действително платената от Coinbase такса за мрежова транзакция.

Възможно е обаче да има начин да се избегнат таксите за теглене на Coinbase. Според Coinbase, те не таксуват за прехвърляне на криптовалута от един портфейл на Coinbase в друг. Тъй като Coinbase и Coinbase Pro (GDAX) са собственост на една и съща компания, изпращането на вашите средства от Coinbase до Coinbase Pro ще бъде незабавно и безплатно, тъй като това е прехвърляне от един портфейл на Coinbase в друг.

Coinbase Pro предлага БЕЗПЛАТНИ такси за теглене за цифрови активи като BitcoinCoinbase Pro предлага БЕЗПЛАТНИ такси за теглене за цифрови активи като Bitcoin

Ключът тук е това Coinbase Pro не начислява такси за теглене. След това можете да изпратите своите криптовалути от Coinbase Pro до всеки друг портфейл извън платформата на Coinbase, без да плащате такси за мрежов трансфер.

Теглете в друга криптовалута

Биткойн има най-скъпите такси за трансфер на Coinbase. Един от начините за намаляване на таксите за трансфер е обменът на биткойн с друга криптовалута като Litecoin или Bitcoin Cash. Тези монети ще бъдат по-евтини за прехвърляне и биха могли да бъдат заменени обратно към Биткойн, след като прехвърлянето завърши на приемащата борса.

Използвайте друга борса

Ако таксите Coinbase са твърде скъпи за вас, винаги можете да използвате друга борса като Binance или FTX Exchange. Тези борси предлагат по-конкурентни курсове за теглене и също имат повече видове опции за криптовалута. За да научите повече за най-добрите борси за криптовалута в нашето Ръководство.

Coinbase е скъп за използване?

Таксите на Coinbase са в съответствие с други борси за криптовалута, като за транзакции между 50-200 долара се таксуват 2,99 долара. За по-големи транзакции обаче Coinbase начислява променлива процентна такса от 1,49%. За нещо над $ 10 000 USD препоръчваме да използвате бюра за търговия извън борсата (OTC), които са по-добри при обработката на големи обеми с по-гъвкави цени. Ето списък с топ 5 извънборсови бюра.

Допълнителна информация

За да научите повече за биткойните, криптовалутите и как да започнете, вижте моя курс, създаден в сътрудничество с Джеф Кирдейкис от Uptrennd- Bitcademy: Научете, инвестирайте & Търгувайте с биткойни – за по-малко от час

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me