Крайният летен списък за четене за инвеститори

Може да е лятото, но светът на инвестициите не спира да се обръща. Дори да се възползвате максимално от слънцето, вероятно ще обмислите следващите стъпки за подобряване на портфолиото си.

Това време на годината е идеалната възможност да се отпуснете и да намерите вдъхновение. Така че, за да сте сигурни, че сте изпреварили играта с най-новите познания в психологията и теорията на инвеститорите, нашите Търговско образование екип е съставил най-добрия летен списък за четене.

Независимо дали сте на плажа или просто в задната си градина, уверете се, че лятото е възможно най-изгодно за вас и вашето портфолио.

1. Срещу боговете: Забележителната история на риска от Питър Л. Бърнстейн

Намерете го на Amazon>> Срещу боговете: Забележителната история на риска от Питър Л. Бърнстейн

От един от инвестиционните гиганти на Уолстрийт, Питър Л. Бърнстейн, идва отличително изследване в света на инвестиционната теория и психология. Срещу боговете се появяват няколко исторически момента, в които хората са използвали управление на риска, за да се откъснат от обществото. Изследвайки тези моменти и резултатите, които хората са изпитали, Бърнстейн предлага няколко различни тактики, които можем да използваме в нашия личен и бизнес живот, за да управляваме риска и да постигнем по-добри резултати.

Изчерпателно и вдъхновяващо проучване на един от големите мислители на инвестиционния свят, Против боговете е модерна класика и задължително четиво за всеки сериозен инвеститор.

Може също да ви харесат: 4 стъпки, за да станете търговец на Forex

2. Black Edge: Вътрешна информация, мръсни пари и стремежът да свалите най-желания мъж на Уолстрийт от Sheelah Kolhatkar

Намерете го на Amazon>> черен ръб от Sheelah Kolhatkar

Първата от няколко биографии в този списък, Black Edge не само разглежда отвътре живота на един от най-известните инвеститори на Уолстрийт, но изследва сивите зони в меката на световната търговия.

Стивън Коен е кредитиран като човекът, който е променил Уолстрийт. Една от най-големите истории за успех на инвестицията, той беше основен играч по време на прехода на индустрията от инвестиции в реалния свят към печелене на милиони от спекулации на пазара.

Сценаристът Sheelah Kolhatkar очертава загадъчния възход на Коен и също толкова завладяващото му падане, по време на което SAC Capital стана обект на голямо разследване на ФБР. Съществуват ли все още тези сиви зони на Уолстрийт и какво въздействие оказва това върху богатството и силата на тези в стените му? Това са няколко от многото въпроси, които поставя книгата.

3. Almanack на бедния Чарли: Островът и мъдростта на Чарлз Т. Мънгър, разширено трето издание от Питър Д. Кауфман

Намерете го на Amazon>> Горкият Чарли Алманък: Островът и мъдростта на Чарлз Т. Мънгър

С нетна стойност за 2018 г., наскоро оценена от Forbes на 1,65 млрд. Долара, Чарлз Мънгър със сигурност не е беден. Изграден с мисълта на Бедния Ричард Алманак на Бен Франклин, известният бизнес партньор на Уорън Бъфет проявява своята остроумие и проницателност в тази колекция от беседи, лекции и публични коментари.

Съставен с пълното насърчение на Munger и Buffett, този том дава безпрецедентен достъп до ума и света на Munger – неговия бизнес, инвестиции и живот на Wall Street. Това е не само страхотно лятно четиво, но и вдъхновяващо.

Хората също харесват: Чарли Мънгър: Прагматичният инвеститор, който знае как да създаде богатство

4. Бъфет: Създаването на американски капиталист от Роджър Ловенщайн

Намерете го на Amazon>> Бъфет: Създаването на американски капиталист от Роджър Ловенщайн

Резултатът от тригодишния достъп до семейството, бизнеса и приятелите на Бъфет, Lowenstein ни представя уникален разказ за живота на един от световните инвестиционни гиганти.

Както известен със своя инвестиционен блясък, така и с изненадващо скромния си начин на живот, тази биография предлага вътрешна информация за това как е изградил своята империя от 10 милиарда долара, както и мислите си за богатството и инвестиционния свят, които непременно ще ви вдъхновят.

5. Еднопосочни джобове: Книгата на книгите на спекулациите на Уолстрийт от Дон Гуйон

Намерете го на Amazon>> Еднопосочни джобни книги за спекулации на Уолстрийт от Дон Гуйон

Друго класическо задължително четиво за инвеститорите, Дон Гуйон разглежда задълбочено механиката на спекулациите на Уолстрийт, като изследва как най-добрите от най-добрите успяват и процъфтяват.

Вътрешен човек в брокерска фирма, Guyon (псевдоним) разглежда няколко активни търговци в собствената си компания, за да разбере техните тактики и съвети за успех в нестабилния свят на спекулациите.

Сред тези съвети Guyon обсъжда как да купувате по пътя надолу, как да определяте тенденции, правилното използване на стоп поръчки и много други тънкости в инвестициите.

Вижте също: Експертни съвети: Как да инвестирате Smart от £ 50 до £ 50K

6. Човекът, който знаеше: Животът & Времена на Алън Грийнспан от Себастиан Малаби

Намерете го на Amazon>> Човекът, който знаеше: Животът & amp; Времена на Алън Грийнспан от Себастиан Малаби

Друга биография на друга икономическа легенда, тази книга разглежда наследството на един от най-сложните финансисти в Америка.

Изкупителна жертва за финансовата катастрофа през 2008 г., големият успех на Алън Грийнспан дойде, когато проучванията му на данни доказаха, че преценките на централната банка, печатаща пари, могат да помогнат за укрепване на икономиката. Това контрастираше с пълното му застъпничество за златния стандарт и в крайна сметка означаваше, че той стана обект на вината за финансовата криза, въпреки че предупреди другите срещу необмислени разходи на пазара.

Победител в FT и McKinsey Business Book of the Year, това задълбочено проучено и обмислено парче описва живота и времената на Грийнспан и предлага алтернативна гледна точка на работата му.

7. Животът е такъв, какъвто го правиш: Намери своя път към изпълнението от Питър Бъфет

Намерете го на Amazon>> Животът е такъв, какъвто го правиш: Намери своя път към изпълнението от Питър Бъфет

Син на милиардера Уорън, Питър Бъфет излиза от сянката на успеха на баща си, за да разгледа най-богатата част от наследството му: ценностите, които семейството му е внушило в него.

Композитор, музикант и филантроп сам по себе си, Бъфет дава представа за семейния си живот и изследва етиката, дадена му през формиращите го години, като ги противопоставя на по-широката обществена етика, която възхвалява богатството, а не работата.

В личните си разсъждения за значението на живота и истинския му смисъл Бъфет разкрива тайните на успеха си, както и предоставя дълбоко личен, завладяващ прочит.

Не пропускайте: Възходът на криптовалутата: Все още ли се нуждаем от банки?

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, харесайте я и я споделете с всеки друг, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me