Топ 5 книги с най-добра стойност за инвестиране

"Колкото повече четете, толкова повече неща ще знаете. Колкото повече научите, толкова повече места ще отидете. ??"

– Д-р Сиус, мога да чета със затворени очи!

… и може би колкото повече пари ще спечелите, ако четете книгите, които могат да променят живота ви, работата или играта ви. По-голямата част от успелите хора обичат да четат за техния бизнес, страстта и живота им. Успешните инвеститори не са по-различни.

Накратко, жизненоважно е да се научим да бъдем успешни и четенето е ключов елемент от това обучение и това важи за опитни или нови, които оценяват инвестициите или оценяват инвестиционните книги.

Ето тук Търговско образование, мислехме, че ще съставим списък с книгите, които ще ви дадат най-добрата платформа за инвестиционен успех. Това са класики в тази област и всеки, който се интересува от максимизиране на възвръщаемостта си или да се научи как да стане успешен инвеститор, трябва да ги постави под колана веднага щом успее.

"Образованието на стойностен инвеститор: Моето преобразяващо търсене на богатство, мъдрост и просветление" от Гай Спиър

Образованието на инвеститор на стойност от Гай Спиър

Намерете го на Amazon >>

Едно от основните четения, което помага да се създаде и развие правилното отношение и успешен начин на мислене, за да бъде ефективен инвеститор. Може да не предоставя всички технически подробности, които предоставят други книги, но фокусът му върху поведенческите елементи на инвестирането показва как те са от решаващо значение за успеха. Книгата включва и Инструментите на Spier за инвестиране, инструмент за успешна инвестиция, който той създаде, за да усъвършенства собствената си инвестиционна система. Има няколко общи правила като "спрете да проверявате цената на акциите" и "не разговаряйте с мениджмънта и с други по-малко известни". Книга, която трябва да се чете от всички на полето.

Вижте също: Как да мислим като инвестиционен гуру?

"Изкуството да инвестираш на стойност: Как най-добрите световни инвеститори побеждават пазара" от Джон Хайнс и Уитни Тилсън

Изкуството да инвестираш на стойност от Джон Хейнс и Уитни Тилсън

Намерете го на Amazon >>

Създадено от интервюта с инвеститори с успех в световен мащаб, "Изкуството на инвестирането на стойност" дава отговори на ключовите въпроси, които всеки, който се интересува от инвестиране на стойност, трябва да си задава. Въпроси като: Какви са пазарните неефективности, които трябва да използвам? Какъв е географският ми фокус? Какви методологии трябва да прилагам? Това е отличен ресурс за новия или обслужван от времето инвеститор. Първият ще открие здрав пътеводител за създаване на печеливша инвестиционна стратегия; последните ще се радват и ще се възползват от предизвикателствата на някои много успешни връстници.

"Анализ на сигурността: шесто издание" от Бенджамин Греъм и Дейвид Дод, Предговор от Уорън Бъфет


Анализ на сигурността: шесто издание от Уорън Бъфет

Намерете го на Amazon >>

"Пътна карта за инвестиране, която сега следвам от 57 години". Този откъс е взет от предговора от Уорън Е. Бъфет – доста мощна препоръка за тази книга. Всеки, който чете усърдно тази книга, ще осъзнае, че макар да се смята за стар учебник, тя все още е окончателна работа, която предоставя подходящ набор от инструменти за съвременния инвеститор. Изданието от 1940 г "Анализ на сигурността" е библията за инвестиране на стойност. McGraw-Hill продължава своята почетна традиция с това шесто издание, което ще служи като критерий за следващото поколение инвеститори на стойност.

Хората също четат: 5 интелигентни начина да инвестирате 1000 долара

"Ръководството за идеи: Доказаната рамка за намиране на инвестиции с най-добра стойност" от Джон Михалевич

Ръководството за идеи от Джон Михалевич

Намерете го на Amazon >>

Основен източник на новаторски изследвания и идеи от някои от най-добрите световни инвестиционни компании и мениджъри на пари, "Ръководството за идеи" може да се похвали със списък с абонати, който се чете като кой е кой с високи финанси и се описва като "фуния за идеи" за световните топ мениджъри на пари. Сред тях са Джоел Грийнблат и Гай Спиър и за първи път Джон Михалевич разкрива рамката зад преследването на неизползвани инвестиционни идеи на тази елитна група.

"Инвеститорът от Dhandho: Методът с ниска рискова стойност за висока възвръщаемост" от Mohnish Pabrai

Инвеститорът Dhandho от Mohnish Pabrai

Намерете го на Amazon >>

Mohnish Pabrai е индийско-американски предприемач и инвеститор, който създаде партньорство по модел, управляван от Уорън Бъфет през 50-те години. Този партньорски фонд победи S&P 500 се връща постоянно от създаването си. Основният принцип на тази книга е, че високата възвръщаемост на бизнес инвестициите трябва да съществува едновременно с високорискови възможности. Нещо, което много академици ни казват от години и нещо, с което един Уорън Бъфет би се съгласил. Pabrai признава в книгата, че е малко "клонер", и можеше да направи много по-лошо (всъщност се справи много добре) от клонирането на Бюфет.

Може също да ви харесат: 5 успешни предприемачи, които са започнали с нищо и какво научавате от техните истории

Ако ви е харесало да четете тази статия от Trading Education, моля, дайте й харесване и я споделете с всеки, който смятате, че също може да представлява интерес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector