Brave Browser Review 2021: Бъдещето на сигурното и частно сърфиране в мрежата?

Повечето ядки не са виждали реклами от години. Каква е суматохата около браузъра Brave? Браузърът наистина ли е крачка напред за правата на потребителите на личен живот или просто умен начин да се изберат хората да бъдат роби на корпоративната маркетингова машина? Това е нещо, което трябва да проучим и затова написахме този задълбочен преглед на Brave Browser.

Интернет е неразделна част от ежедневието по много начини. Смелият браузър предлага на потребителите начин да сърфират в интернет без реклами, като просто ограничат излагането на данни на рекламодателите. Алгоритмите или алгоритмите не могат да ви идентифицират, тъй като данните за проследяване не им се изпращат, така че не си струва да се показва реклама. Това е, което ви спестява живота на батерията и зарежда страниците по-бързо. И така, какво прави този подход по-различен от добавянето на добавки с обикновения ви браузър? Продължете да четете този преглед на Brave Browser, за да научите повече.

смел преглед на браузъра

Браузърът безплатен ли е?

Да, браузърът Brave е безплатен и може потенциално да подреди джобовете ви. Смелият браузър използва Ethereum ERC-20 маркер, наречен Basic Attention Token или BAT, за да плаща на потребителите за разглеждане на техните реклами. Това е програма за включване, която изплаща НДНТ за гледане на одобрени от Brave Browser реклами. Данните, събрани от браузъра, се правят локално, след което те представят реклами, насочени специално към вас. Настройката е ненатрапчива и те са свършили фантастична работа, убеждавайки хората, че са в безопасност.

Смелият браузър използва крайни потребители за предоставяне на услуга, тяхното внимание. Ако не искате да участвате, не е нужно и техният браузър е безплатен за използване, дори ако не искате да виждате смели одобрени реклами.

Brave е безопасен браузър?

Не, но нищо не е безопасно от гледна точка на сигурността; това винаги е надпревара във въоръжаването между дизайнерите на брави и прекъсвачите. Като се има предвид това, ако търсите браузър без клюки, който не дава много информация за вас, Brave е добър избор, ако имате нужда от нещо, включете и пуснете.

Бисквитките проследяват всичко, което правите онлайн, това е начинът, по който интернет е проектиран да работи. За съжаление, маркетинговите бюджети знаят как да използват това. Facebook, Google, Microsoft, Amazon и всеки уебсайт могат да формират много силна представа за това кой сте. Ако имат достатъчно голяма мрежа, за да ви проследят в интернет.

Докато Brave няма директно да повреди оперативната ви сигурност (или opsec), доставчикът на портфейла им на трета страна Поддържам е щастлив да. С верижния анализ, регистрацията за изплащане и тегленето на средства ще разкрие всичко. Блокчеините са прозрачни и неизменни. Процесът KYC ще свърже вашите средства за НДНТ с всеки портфейл Ethereum, борса или бизнес, към който ги прехвърляте.

Супер необработените, нарушаващи поверителността, смели адвокати наистина нямаха друг избор, освен да защитят личния интерес на браузъра Brave. Въпреки това не виждаме никакъв проблем с това, тъй като това е безплатна услуга за включване, която не дискриминира използването. Те наемат никого и изплащат еднакво, единствено въз основа на гледане на реклами, освен това създадоха коридор за плащане за потребителите на съдържание, за да възнаградят създателите на съдържание.

смели функции на браузъра

Използва ли Смелият браузър Google?

Изглежда, че смелият браузър използва Google по 3 начина. Първият е Chromium, който е собственост на Google, тестова мрежа с отворен код за Google Chrome. Brave се основава на Chromium, който формира основния код на браузъра.

Те просто премахнаха шпионския софтуер на Google, добавиха HTTPS навсякъде, блокираха някои функции за проследяване, добавиха Tor без инструкции, портфейл BAT и произволни фонове за всеки нов неизползван раздел.

Втората е търсачката по подразбиране. Можете да зададете Google като търсачка по подразбиране. Това обаче не се препоръчва. Третото е, че Brave браузърът може да използва само разширения за Chrome, което позволява по-лесна миграция, тъй като Google контролира пазарния дял на потребителите на интернет и има основание да има и по-голямата част от разработчиците, създаващи приложения за браузър.

Смелите браузъри могат също да използват услугите на Google индиректно, ако потребителят се нуждае от достъп до своя Gmail, гледане на YouTube или други услуги на Google.

Всички реклами, включително реклами от Google, няма да се показват, тъй като данните за проследяване са деактивирани от Brave Shields. Смелият щит не само блокира рекламите, но има контроли за бисквитки, надстройки на HTTPS, блокира скриптове, предотвратяване на пръстови отпечатъци и тези услуги могат да се персонализират за всеки сайт или глобално за всеки сайт. Някои Характеристика не са налични за всички платформи, така че винаги правите собствени изследвания.

Смело изтегляне на уеб браузър

Така че сега, след малко въведение, мислите, че може да искате да опитате Brave? Отидете на Brave.com и изберете Изтегляне. Това ми напомня за старата шега на Internet Explorer и Bing. Единственият път, в който някога бихте използвали IE и Bing, е ако трябва да потърсите друг браузър, след като инсталирате Windows. Говорейки за IE, те също използват Chromium за техния базов код.

Всеки трябва да опита Браузър браузъра. Използването на паметта или RAM е впечатляващо и върши невероятна работа, без да стресира по-старите компютри. Въпреки това, не бихме пуснали това на система Pentium 3, не се смейте прекалено силно, това е основателна грижа за благотворителните организации, които осигуряват компютърно обучение на деца и възрастни.

Много хора по света не могат да си позволят по-добри компютри и Brave браузърът не е за тях. Небанкираните са банкови по причина. Те нямат документи и никога няма да бъдат допуснати до KYC. Като такива, те никога не могат да спечелят финансови награди от използването на един браузър, който би могъл да им помогне да надстроят старещите си компютри.

Как да използваме браузъра Brave

Браузърът Brave е интуитивен и лесен за използване. Ако можете да използвате Internet Explorer, можете да използвате Brave. Те имат прост за настройка интерфейс, който задава няколко въпроса за това как искате да сърфирате. След като завършите, Интернет е на една ръка разстояние от полу-частен към частен начин в зависимост от вашия избор.

След като стартирате и стартирате браузъра, веднага ще забележите, че няколко неща са различни. Когато отворите нов раздел, ще ви бъде представена невероятна снимка на нещо страхотно, поне ние така мислим. Те ви представят няколко статистически данни горе вляво, които включват; Блокирани реклами и тракери.

Тези статистически данни са основната причина да използвате Brave. Те не позволяват да се разкриват определени подробности за вас на сайтовете, които посещавате, това включва вашата интернет история и местоположение. Това ограничава рекламодателите директно да идентифицират вашите харесвания и антипатии, което означава, че не могат да ви предлагат на пазара.

Надстройките на HTTPS също така защитават допълнително вашите данни, като криптират вашата сесия. Затрудняване на анализа на трафика Ви. Последният показател е вашето спестено време, това е пряко резултат от не зареждане на реклами и отговор на тракери. Представете си, че се опитвате да излезете от офиса, но това е вашият рожден ден и всички искат да ви пожелаят. Това е сърфиране с реклами.

Сега си представете деня, в който най-накрая се оттеглите от работа, която мразите, просто влизате, давате на шефа си оставката и излизате. Бързо, лесно и наистина удовлетворяващо. Ето как изглежда сърфирането без реклами. Сърфирането без реклами удължава драстично живота на батерията ви, тъй като браузърът ви просто вече не изпълнява тези задачи.

Има и часовник, който не е след 24 часа, така че е безполезен според нас. Те се опитват поправяне този проблем от почти 2 години и просто се отказаха. Последното нещо, което трябва да споменем, е портфейлът, който споменахме по-горе. Докато те също са пуснали портфейл на Binance в техния Нощно версия, която не е налична в стабилната версия, така че все още няма да коментираме.

Смели награди реклами

Въпреки че сме напълно против използването на портфейла Uphold. Начинът, по който са избрали да монетизират този проект, е уважаван. Brave browser продава целенасочен маркетинг на рекламодатели. Потребителите, които се включат в разглеждането на реклами, получават заплащане за времето си в Основен жетон за внимание или НДНТ. Това е печеливша за всички участващи страни.

Друга характеристика на услугата е подсказване на създателя на съдържание за тяхното съдържание. Това позволява на всички издатели и създатели също да се възползват от вашето внимание, дори ако сте премахнали паричния им стимул за създаване на съдържание.

Маркетинговият гений зад Brave и BAT е невероятен. Това е като вирус, ако дадете бакшиш на създател, който не се е регистрирал, той е финансово стимулиран да се регистрира и предаде KYC данни, за да изтегли средства, защото са налични безплатни пари и повечето хора ценят парите над поверителността.

Браузърът е по-добър от Chrome?

Да. Смелият браузър е по-добър от стандартния Google Chrome. Google Chrome е проектиран като инструмент за директен маркетинг, който контролира 64,45% от пазарния дял. Chrome има вградени приставки, които могат да бъдат деактивирани. Chrome събира данни за потребителите, обработва тези данни с помощта на алгоритми и доставя съдържание директно във вашето полезрение, докато сърфирате в интернет. Събирайки милиарди щатски долари в процеса, ми идва на ум тази стара поговорка „ако е безплатна, ти си продуктът“.

Когато се използва по този начин, Chrome бавно зарежда страници. Той се превръща в процесор и памет за прахосмукачка, която изтощава батерията или натиска вашите захранващи блокове или PSU по-силно от необходимото. Разходите ви за време и електричество.

Смел браузър срещу Safari

Safari е проектиран от Apple Inc. Единственото използване на Safari е изтеглянето на друг браузър. Предоставеният Safari е много по-добър от IE, с общ пазарен дял от 17,5%. Safari се справя доста добре за себе си, влизайки на второ място.

Освен това Apple ще се опита да защити вашите цифрови права и ще се обърне към съда, за да не предава вашите данни на правителствени агенции, ако и къде се използва криптиране, но ако бъде принудено със съдебно разпореждане, те ще се съобразят.

Смели срещу Firefox

Настоящият главен изпълнителен директор на Brave Брендън Айх е създател и на Javascript и бивш главен изпълнителен директор на Mozilla Corporation. Корпорацията Mozilla създаде и управлява Firefox. Mozilla прави парите си от … Познахте, реклами. Е, нещо като. Търсачките плащат лицензионни възнаграждения на Mozilla, за да използват браузъра, за да получат достъп до данните на потребителите. Firefox е безплатен и с отворен код с общност за разработки, базирана в цял свят. Все още е собственост на Mozilla, която е компания с идеална цел.

Браузърът Tor е базиран на Firefox по някаква причина, това са изключително персонализиращи се допълнителни приставки, които не са вградени, но са достъпни за инсталиране и използване. В честна борба с плъгини, Brave трудно преживява Firefox. Не смятаме, че Brave браузърът използва напълно Tor и му липсват необходимите допълнения, налични в браузъра Tor, за да променя самоличността, докато сърфирате, докато все още можете да постигнете това, като затворите всички Tor сесии, прозорци и раздели и отворите нова Tor сесия, прозорец или раздел.

Firefox контролира 4,58% от пазарния дял на браузъра с около четвърт милиард активни месечни потребители, последователно те са 20 пъти по-големи от Brave Browser, който има 12 милиона активни месечни потребители.

Смели браузъри за и против

Смелият браузър има повече плюсове, отколкото минуси. Това е по-добър избор на браузър, когато става въпрос за поверителност и проследява по-малко, в сравнение със стандартните инсталации на браузъра. Той се предлага стандартно с вграден Adblocker и е по-бърз и по-ефективен при сърфиране в интернет.

От друга страна, Brave браузърът е на милостта на Google, когато става въпрос за разширения, тъй като няма собствена библиотека от добавки и трябва да следва диктата на трета страна. Разширенията на трети страни също не се проверяват поотделно от Brave, за щастие браузърът Brave ще ви посъветва, ако забележи някаква неблагоприятна активност от добавката. Услугата „Tor“ работи, но не се сравнява с оригиналния браузър Tor и според нас това е просто маркетингов трик.

Функцията Brave за импортиране на браузър е полезна за отметки и вашата история и това е всичко. Brave не може да импортира вашите пароли. Това е болка за повечето крайни потребители. Може да се твърди, че не трябва да съхранявате паролите си в браузъра си, но никой не следва този съвет, освен хората, които са били хакнати и са се научили от грешките си, тези потребители са малко и много.

Недостатъци

Слонът в стаята с Brave Rewards и тяхното включване в маркетинга е, че се съгласявате на услуга, където сте продуктът. Това може да е добре за определени хора, но това е половин мярка.

За да осребрите BAT токени за истински пари, трябва да направите KYC, което побеждава точката на поверителност онлайн. Хората се нуждаят от по-малко входни данни, свързани с тяхната реална идентичност. Всяка компания, която разполага с вашите KYC данни, е допълнителен вектор за атака за хакери.

Защо трябва да използвате?

Браузърът Браувър предоставя обещаното, те са най-добрите в класа за оползотворяване на мощността и значително ще удължат живота на батерията ви. Лично ние не сме виждали реклами от години и не знаем каква е суматохата. Няма да изброяваме нашите приставки заради opsec и какво ли още не.

смел преглед на браузъра

Brave Browser Review: Заключение

Частното сърфиране е отговорност, а не право. Докато браузърът Brave е стъпка в правилната посока. Всичко е наред, не предлага нищо специално по отношение на поверителността и не е най-добрият инструмент. Докато Tor е по-добър, не се заблуждавайте да мислите, че и вие сте сигурни, че го използвате.

Частното сърфиране е за разширен набор от протоколи, а не просто с помощта на магически браузър, който ще ви защити. За начало вземете VPN, помислете за форматиране на текущата си машина с DBAN и започвайки с нова инсталация. Има няколко поверителност уроци това наистина може да помогне дори наистина стари такива. Някои стъпки са крайни и зависят от това, което се опитвате да направите.

Нашите KYC данни струват повече пари за нас, отколкото Brave браузърът може да предложи, достатъчно е само едно изтичане, за да откраднат вашата самоличност и да бъдат принудени да губят години от живота си в борба за собствената си идентичност. В този период на неизвестност не можете да закупите къща, да вземете нова кола и полицията може да ви задържи, мислейки, че сте крадец на самоличност.

Въпреки че не смятаме, че браузърът Brave се откроява в сравнение с тълпата, по отношение на сигурността и поверителността е чудесно място за потребителите да започнат. Потребителите, които не знаят нищо за най-добрите онлайн практики, се нуждаят от солидна отправна точка и смелите наистина предоставят това в лоши пикове. За съжаление сигурността на поверителността е като зареден пистолет и крайните потребители могат да си стрелят в крака.

Brave е най-добрият енергоспестяващ браузър на разположение. Ние бяхме и ще продължим да използваме браузъра Brave, когато използваме устройства, работещи на батерии. Това е невероятен енергоспестяващ и препоръчваме на всеки да опита.

Случайният фон в раздела е най-добрата функция, която този браузър има, забавя ви, за да рефлектирате истински какво ще търсите или кой сайт ще посетите. Отделянето на момент за размисъл и наблюдение на истинската красота е приятна почивка от смисъла на дигиталния живот.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me