Cryptobridge Review 2021: Най-добрата нова децентрализирана борса (DEX)?

Идеята за децентрализиран обмен е от съществено значение. В края на краищата обменът на криптовалути има много уязвимости. Повече от една десета от биткойните в света са откраднати. Голяма част от това идва от хакнати крипто борси, хакове и измами. Има обаче някои DEX, които могат да бъдат добър вариант и това е, което ще разберем в това ревю на Cryptobridge.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Отказ от отговорностCryptoBridge е изключен и прекрати всички свои услуги от 15 декември 2019 г..  DEX са много важни в търговията с криптовалути. Тези компании привличат потребителите, които искат да търгуват с алткойни, без риск да ги загубят за страни извън платформата. Доверието се връща в техните ръце и това може да означава, че транзакциите са по-безопасни. Cryptobridge се появи през 2017 г. с мисия да уреди този въпрос. Потребителите им се обменяха директно помежду си и не трябваше да разчитат на централен арбитър. За да проверят и осребрят транзакциите си, те трябваше да разчитат един на друг. Cryptobridge нарече това „ненадеждна“ операция. Този октомври обаче те добавиха KYC изисквания към всеки потребител. Преди това те се нуждаеха само от потребителско име и парола. Този ход им навлече много критики, въпреки че повечето популярни борси имат KYC като правило. За този преглед ще разгледаме как се натрупва борсата през 2020 г. За новите търговци това може да изглежда като ново влизане в света на децентрализираните борси. Може да е отличен претендент, но има някои неуспехи. Засега нека разгледаме функционалността, преди да продължим по-нататък.

Дали Cryptobridge е сигурен обмен?

Последните примери за децентрализирани борси (DEX) включват Changelly, един от най-популярните. Други имена на домакинствата включват Open Ledger, Waves, Stellar, Bisq, Barter и BitShares. Списъкът се увеличава всяка година. Cryptobridge не се различава много от тях, що се отнася до това как функционира. Потребителският интерфейс е приличен. Тъй като те избраха да включат политики на KYC (Know-Your-Customer), това ви напомня на началната им страница. Ще се върнем към тази тема по-късно в този преглед на Cryptobridge. Новите потребители ще срещнат това, което виждате на изображението по-долу. Можете да създадете акаунт с bin-файл, който да използвате от вашето флаш устройство. Потребителите могат също да създадат редовен онлайн акаунт в облак, който според тях може да е по-малко сигурен – акаунтът се удвоява като портфейл.

Преглед на Cryptobridge

Можете също така да получите достъп до възстановяване и архивиране на вашия акаунт на уебсайта. Това е полезно в случай на пълна загуба на парола.

Можем да твърдим, че уебсайтът се отнася сериозно към сигурността и потребителите могат да се възползват от това. На пръв поглед компанията управлява безопасна борса. При условие, че спазвате техните разпоредби на KYC при теглене и депозиране, вие също имате достъп до стабилна линия за поддръжка. Компанията също е доста публична: можете лесно да намерите актуална информация, уроци и ръководства за тях.

Как работи Cryptobridge?

Обменът и платформата BitShares

Cryptobridge работи в блокчейн мрежата, създадена от компанията BitShares. Те са водеща децентрализирана борса, разположена в Дания. Можете също така да кажете, че те са пионери на блокчейн технологията. Размяната на Cryptobridge работи на върха на блокчейн системата Graphene. Компанията твърди, че обработва над 100 000 транзакции в секунда. BitShares притежава Graphene и от своя страна сметките на Cryptobridge също работят на борсата BitShares. Други DEX като OpenLedger също използват Graphene за своите борси. Понастоящем BitShares е по-популярна опция от Cryptobridge в момента. Разликата между тях е това, което предлагаше Cryptobridge: напълно децентрализирана търговия. Когато обменяте крипто на Cryptobridge, имате достъп само до вашите средства. В крайна сметка вие сте единственият човек, който има ключовете, които правят транзакциите в блокчейн да работят. В известен смисъл вие сте портал и същото се случва с тези, които търгуват с вас. В момента таксите за транзакции са 0,09%, оскъдни и атрактивна такса. Те го понижиха от 0,2% този месец.

Настройване на вашия акаунт

След като настроите акаунта си, ще влезете в таблото за управление. Тук можете да разглеждате активите си, активността си и отворените поръчки. Разделът за търговия е мястото, където се извършва размяната. Можете да го персонализирате с относителна лекота. Промяната на някои от функциите по-късно може да е малко сложна. Уебсайтът отнема значително време, за да зареди този раздел. Можете да изтеглите настолен клиент за по-добра производителност. Разделът „Печелете“ показва програмата за препоръчани потребители на Cryptobridge. Тази програма стана активна на 15 май и приключи на 15 август. Уебсайтът заявява, че ще я подновят чрез популярно търсене. Заинтересованите потребители ще отбележат, че в горната част на началната страница има банер, който рекламира препратки към връзки.

Преглед на Cryptobridge: Как работи

Характеристиките на борсата са индустриалният стандарт. Платформата няма съществени недостатъци в своя потребителски интерфейс. Обменът обаче понякога може да стане малко бавен. Вероятно ще са необходими повече от една сесия, за да може потребителят да свикне с нея. Други борси предлагат по-рационално изживяване.

BridgeCoin

Ако отворите акаунт в Cryptobridge, ще срещнете и BridgeCoin. Първото нещо, което трябва да знаете, е, че тази монета може да предостави на потребителите реално участие в компанията. Притежателите на BridgeCoin получават петдесет процента от приходите, събрани от такси за търговия.

Не получавате никакви BridgeCoin, когато отворите акаунт, но можете да ги придобиете на борсата Cryptobridge. Получавате награди, като използвате платформата за определен период от време. Компанията има период на залагане, който изплаща плащания два пъти месечно.

BridgeCoin


Cryptobridge взема размера на вашия залог (общата сума на BridgeCoins, който решите да заложите) и умножава този брой по 50% от таксите за вземане на пазара. Те също така предлагат бонуси, за да насърчат потребителите да останат на платформата: 20% бонус за един месец, 50% за шест месеца и 100% за една година.

Като начин да покаже признателност към своите потребители, Cryptobridge предлага на потребителите шанса да достигнат 200% бонус след втората година. Те могат да продължат да залагат, докато достигнат 300% бонус.

Тази година Cryptobridge публикува доклад за тяхното 45-то изплащане, което излезе на 1 септември и 15 септември. Според доклада те са платили 0,13658797 в BTC, което възлиза на около 1200 долара. Те казват, че повече от 70% от общото предлагане на BridgeCoin в момента е заложено.

Изисквания за Cryptobridge ID (KYC)

Наскоро Cryptobridge беше подложен на огън заради приемането на политика KYC. Както споменахме по-рано, KYC означава „Познай своя клиент“ и това означава, че потребителите вече трябва да предоставят идентификатор, за да използват платформата. Компанията оповести новината за тази промяна на политиката през октомври и бързо събра реакция от потребителската си база.

Всички децентрализирани борси предлагат възможност за повече поверителност и анонимност при търговия. Cryptobridge твърди, че прави тази стъпка по-нататък, като елиминира посредниците, но новата им KYC политика директно противоречи на изявлението им на мисията.

В момента те имат раздел KYC в техните често задавани въпроси. Там те заявяват, че паспортът или държавната шофьорска книжка ще бъдат първите документи, които ще вземат предвид за проверка на акаунта. Те също изискват номер на социално осигуряване за кандидати в САЩ. Потребителите от други държави обикновено дават паспортите си, но има жалби за неуспешни проверки.

CryptoBridge Изисквания

Както можете да видите на изображението по-горе (взето от уебсайта им), Cryptobridge създаде политика на KYC, за да се съобрази с петата директива на ЕС за изпиране на пари. Този актуализиран закон влезе в сила през юни миналата година. В публикация в блога от този месец компанията твърди, че е искала да избегне обвиненията в пране на пари.

Те също така твърдят, че борсите за криптовалути като цяло трябва да отговарят на тези разпоредби, за да преодолеят стигмата. Това твърдение обаче кара потребителите да се чудят: какво се е случило с идеята за напълно децентрализирана борса?

На теория борсата Cryptobridge все още е децентрализирана, но борсата не е анонимна сега. Анонимността и поверителността са две характеристики, които изведоха много потребители до вратата на първо място. 

Много от тези потребители сега се чувстват измамени. Други отзиви на Cryptobridge съобщават за спад на активните потребители след това решение.

Как да потвърдите самоличността си на Cryptobridge

В момента потребителите ще трябва да решат, че предоставянето на лична информация е нещо, което им е удобно. Това може да не е толкова лошо нещо. Много други борси (централизирани или не) изискват от потребителите да предоставят някаква форма на ID за търговия.

Основният проблем с KYC на Cryptobridge беше, че мярката беше пълна изненада; те го внедриха без предварително уведомление. Cryptobridge твърди, че проверката на потребителя прави мрежата по-сигурна: ограниченията за идентификация служат като добри инструменти за отклоняване на престъпниците от реалния свят. Това може да е вярно, но не означава, че Cryptobridge ще защитава своите потребители от тези престъпници.

Ако установите, че обратното им проследяване е странно, но все пак решите да предоставите ID, ще трябва да го направите чрез платформата Fractal. Тази компания съхранява потребителските данни на Cryptobridge и компанията твърди, че те спазват всички необходими разпоредби за защита на информацията на своите потребители.

Cryptobridge удостоверява самоличността

Ще трябва да предоставите и физически адрес. След това ще трябва да качите документ като доказателство за адрес. Вариантите са еднакви, независимо дали живеете в САЩ или не.

Сървър за социални медии и раздори

Cryptobridge има активно присъствие в социалните медии. Twitter е основният им изход, но те също водят блог, който се актуализира всяка седмица. Потребителите, които залагат BridgeCoin, може да поискат да обърнат внимание на този блог.

В последния си пост, публикуван на 29 октомври, те заявяват, че планират да върнат програмата си за препоръки. Те искат да предложат 10 $ за BTC от генериран обем, отлична комисионна за потенциални потребители. Те потвърдиха и скоростта на своята платформа: сто хиляди транзакции в секунда, със средно време за потвърждение от само три секунди.

Потребителите, които искат да бъдат информирани по-добре, могат да проверят и Cryptobridge Discord сървъра. Можете да получите достъп до него чрез препратка от някой, който вече е вътре, което не е трудно да се намери.

Cryptobridge Social Media

Cryptobridge Discord е много активен, като предлага тонове на хаштагове, за да привлече потребителите по пътя си. Полезният маркер за връзки, който можете да видите в лявото меню (на изображението по-горе), съдържа много уроци и ръководства, които можете да използвате, за да разберете BitShares, BridgeCoin и търговията в платформата Cryptobridge.

Някои потребители не вярват на платформата поради липсата на вътрешна информация. Зад Cryptobridge няма официални акаунти и няма информация относно техния екип на официалния им уебсайт. Twitter, Reddit и Discord са най-активните им платформи за социални медии. Компанията прави официалните си съобщения чрез тези носители, но те винаги използват потребителски имена.

Преглед на Cryptobridge: Заключение

Понастоящем Cryptobridge работи много, но ще трябва да преодолее реакцията на KYC. Много потребители не са успели да потвърдят акаунтите си и те се насочват към социалните медии в знак на протест. Компанията не се занимава директно с проблемите, но поддържа под ръка надеждни канали за поддръжка.

Някои потребители ги защитават: те твърдят, че не са имали проблеми с платформата, само с други потребители. ID е само малка цена за размяна, която все още предлага голяма доза децентрализация.

Също така ще намерите голям брой рецензии на Cryptobridge и публикации в социалните медии, които ги отказват изцяло. За тези потребители KYC означава, че борсата е на път към евентуална централизация.

За да изчисти името на компанията, ще трябва да предложи още по-добра поддръжка на своите потребители и да изслуша тяхната база, преди да вземе каквито и да било други решения относно сигурността и идентификацията. Те също така ще трябва да продължат да актуализират платформата си и да подобрят избора за търговия, депозитите и тегленията.

Нека завършим този преглед, като отбележим, че платформата има сравнително добри резултати в търговията. Всичките им програми изглеждат легитимни. В момента BridgeCoin спада в цената, но все още е относително стабилен. Общият обем на борсата към днешна дата е около 148 000 долара.

Посетете сайта

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector