itBit Review 2021: Анализирана първа регулирана биткойн борса

Някои криптовалутни борси са шлюзове между фиатните валути на света и света на криптовалутите, докато други са само места, където можете да търгувате един крипто токен за друг. Някои борси са големи сайтове, с които почти всеки е запознат, като Binance, Coinbase или Kraken. Други са малко известни извън родните си територии. Някои са подходящи за начинаещи, докато други могат да изглеждат плашещи дори за опитни търговци. Едно от имената, с които може да сте се сблъскали, докато четете за крипто търговия, е itBit. Тази статия е itBit преглед за 2020 г., така че прочетете заедно, за да разберете дали ItBit е подходящ за вас.

itbit преглед

Какво е Бит?

Със седалище в Ню Йорк и международен офис в Сингапур, itBit обмен стартира през 2013 г. като брокерска услуга, позволяваща на потребителите да купуват биткойн с фиатна валута. През 2015 г. те получиха харта от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк, което ги направи първата регулирана биткойн борса в САЩ. Понастоящем ItBit е напълно регулиран като банка в щата Ню Йорк, което им позволява да предлагат обменни услуги във всички 50 щата. Не много борси могат да предложат това.

Законно ли е?

ItBit беше първата регулирана борса за криптовалута в САЩ и в момента е под пълно регулиране като банка в щата Ню Йорк. Така че ItBit е възможно най-легитимен.

За кого е Бит?

Ако разгледате уебсайта ItBit, те многократно посочват основната си цел: институции и активни търговци на криптовалута. ItBit ви позволява да купувате биткойни както чрез тяхната борса, така и чрез извънборсово бюро, но извънборсовите покупки започват от 100 000 USD. Така че, ако искате да закупите големи количества биткойн, тогава ItBit определено е добър вариант за вас. Но ако просто искате да си купите биткойн на стойност няколко долара, търсейки да купите алткойн или да търгувате с крипто токени, тогава е най-добре да потърсите другаде.

Какво предлага itBit?

ItBit предлага на търговците няколко функции, за да направят транзакциите им бързи и сигурни. Прегледът на ItBit не може да бъде пълен без поглед към някои от по-важните, така че ето:

API на itBit:

ItBit предлага няколко приложни програмни интерфейса (API) за интегриране на техните данни за пазара на крипто активи във вашите търговски или инвестиционни програми.

Те предлагат FIX (обмен на финансова информация). API FIX е насочен към институции и високочестотни търговци. FIX предоставя решения за институции, алгоритмични търговци и активни търговци.

Има и REST API. REST е базиран на HTTP API, който предлага пълна функционалност за търговия за алгоритмична търговия или алгоритмичен анализ на пазара. Това е публичен API за извличане на пазарни данни от борсата и не се изисква удостоверяване.

И накрая, има API за пазарни данни, който е REST API, използван за достъп до книгите за поръчки на ItBit, данните за цените и данните за търговията. Това също е публичен API за извличане на пазарни данни от борсата и не се изисква удостоверяване.


itBit Coins

Изборът на монети в ItBit е много ограничен. ItBit не беше стартиран като крипто обмен; това е брокерска услуга, която ви позволява да купувате биткойни, така че никога не е имало намерение да предлагате богат избор от алткойни.

На борсата на ItBit можете да закупите биткойн (XBT) с щатски долари (USD), евро (EUR) и сингапурски долари (SGD). Извънборсовите биткойн покупки могат да се правят с ETH, BCH, LTC, XLM, PAX, BUSD, PAXG и USDT.

Бюро за извънборсова търговия

ItBit предлага бюро за търговия без рецепта за закупуване на биткойн с фиатни валути и някои други криптовалути. Транзакциите обикновено са бързи; повечето са уредени в рамките на един ден. Има фиксирана такса за транзакция и никакви такси за теглене. Имайте предвид обаче, че минималната транзакция на извънборсовото бюро е 100 000 USD.

FDIC застраховка

FDIC означава, че всички сметки са застраховани до $ 250 000. ItBit положи много усилия да наблюдава и защитава инвеститорите и търговците, разглеждайки проблеми, които представляват риск за борсата. Това не е твърде често в крипто екосистемата и шапките на ItBit за техните превантивни мерки. Като се има предвид това, докато застраховката от 250 000 USD звучи много за начинаещите търговци с малък обем, трябва да имаме предвид, че това не е целта на ItBit. За компании и търговци, които могат да имат Bitcoin на стойност милиони долари на ItBit, застрахователната сума изобщо не е толкова впечатляваща.

Сигурност

ItBit е много голям за сигурността. От момента, в който създадете акаунт, ще бъдете подканени да активирате 2FA (двуфакторно удостоверяване). Въпреки че това не е необичайно сред крипто борсите, ItBit отвежда това малко по-далеч, тъй като неговите протоколи за сигурност обхващат всички сектори на борсата. ItBit използва множество слоеве сигурност, опитвайки се да зададе стандарта за най-безопасния обмен в индустрията. Те твърдят, че защитават платформата за търговия от DDoS атака, използвайки протокола SSL, 2FA и пълно криптиране.

ItBit защитава 100% от крипто активите на своите клиенти, като използва защитени офлайн портфейли за студено съхранение. Персоналът трябва да се съобразява със задължителни проверки и обучение за съответствие.

Регламент

Когато ItBit получи харта от NYSDFS (Нюйоркския държавен департамент за финансови услуги) през 2015 г., тя се превърна в първата регулирана крипто борса в САЩ. ItBit е напълно регулиран като банка в Ню Йорк и това им позволява да предлагат услугите си във всичките 50 щата.

Ако има една последица от регулирането, която може да се разглежда като недостатък от някои търговци е, че можете да забравите за анонимната търговия на ItBit. KYC е задължителен и по-подробен, отколкото на други борси. Потребителите трябва да предоставят идентификация и доказателство за пребиваване. Освен това е по-бавен от други борси … Проверката на KYC ще отнеме около седмица и не можете да правите покупки или сделки, докато не завърши.

Такси

itbit такси за търговия

Депозирането на фиатна валута в ItBit е от скъпа страна. Депозирането на щатски долари във вашата сметка има следните разходи; вътрешните банкови преводи струват $ 10 + такси за агент (ако има такива), международните банкови преводи струват $ 25 + такси за агент (ако има такива).

Таксите за теглене на ItBit са следните: ACH трансферите (до $ 3000 включително) са безплатни, вътрешните банкови преводи (над 3000 $) струват $ 20 + такси за агент (ако има такива). Международните банкови преводи са $ 40 + такси за агент (ако има такива).

Таксите за търговия имат проста структура: таксата за вземане е 0,35%, а таксата за производител е 0,03%. Предлагат се специални такси, но трябва да търгувате над 25 BTC, за да отговаряте на условията. Това е една от причините ItBit да е по-подходящ за институции и други търговци с голям обем.

Ами алтернативите на itBit?

Този преглед на ItBit посочи, че търговците с голям обем наистина могат да се възползват от функциите на ItBit. Но определено не е за всеки. Ако просто искате да закупите биткойн на стойност няколко долара, искате да започнете търговия с криптовалути, искате да купите EOS, ADA или друг алткойн или ако просто искате да останете анонимни (и много притежатели на големи количества биткойн със сигурност искате да запазите нисък профил), тогава искате да потърсите другаде.

Coinbase, Stormgain и Kraken са добри отправни точки за начинаещи, които искат да закупят първите си жетони. Първите две предлагат няколко приятни видеоклипа и ръководства с инструкции, които преподават основите на крипто търговията. Ако искате по-голям избор на жетони и все още имате потребителски интерфейс, който не е твърде плашещ, тогава Binance е чудесен избор. За тези, които искат да запазят нисък профил, Coinswitch ви позволява да купувате и търгувате с крипто, без дори да създавате акаунт на каквато и да е борса.

itBit Review: Заключение

ItBit се счита за една от най-добрите борси за криптовалути. И след като прочетете този преглед на itBit, можете да видите, че репутацията им със сигурност е заслужена. Както ItBit’s exchange, така и OTC desk са лесни за използване, бързи, сигурни и надеждни платформи за закупуване на Bitcoin. Като се има предвид това, не можем да забравим факта, че ItBit не е насочен към случайни или нискообемни, нискочестотни търговци. Ако просто искате да инвестирате няколкостотин долара в търговия с криптовалута, тогава определено искате да потърсите алтернатива. Но ако искате да купите или продадете BTC на стойност няколко милиона долара, първо, позволете ми да ви поздравя. Второ, нека ви кажа, че ItBit е чудесен избор за вашата транзакция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector