Jaxx VS Exodus 2021: [Ръководство и отзиви за сравнение на портфейла за монети]

Тъй като има много криптовалути там, има и много портфейли за криптовалута. Хардуер или софтуер, настолни или мобилни, с една валута или с няколко валути, има какво да избирате. Ако направите малко проучване на най-добрия крипто портфейл, Jaxx и Exodus постоянно се нареждат сред най-добрите. Но каква е разликата между тях?

Кой би излязъл начело в битка на Jaxx VS Exodus? Прочетете за пълно ръководство за сравнение и преглед на всяка монета.

Jaxx срещу Exodus Сравнителна таблица

JaxxExodus
Jaxx Изход
Тип: Работен плот (Windows, macOS, Linux) Тип: Работен плот (Windows, macOS, Linux)
Изброени крипто: 90+ Изброени крипто: 100+
Поддръжка на хардуерен портфейл: Не Поддръжка на хардуерен портфейл: Да
Приятелски интерфейс за начинаещи: Да Приятелски интерфейс за начинаещи: Да
Мобилно приложение: Да Мобилно приложение: Да
Цена: Безплатно Цена: Безплатно
Посетете Wallet Посетете Wallet

Основна разлика

Основната разлика между тях е, че Exodus поддържа хардуерния портфейл на Trezor. По това време Jaxx няма поддръжка за хардуерни портфейли, въпреки че те твърдят, че тази функция може да бъде добавена в бъдеще.

И двата портфейла са много сходни в повечето други аспекти.

Какво е Jaxx?

jaxx срещу изход

Jaxx е мулти-валутен портфейл, създаден през 2014 г. от Антъни Диорио, един от съоснователите на блокчейн Ethereum.

Този преглед всъщност ще се фокусира върху портфейла Jaxx Liberty, който е по-новата версия, която замени стария портфейл Jaxx, въпреки че и двете все още са.

Безплатно е за изтегляне и използване и е достъпно за всички основни настолни платформи: macOS, Windows (32- и 64-битова) и Linux (32- и 64-битова). Има и мобилни приложения както за Android, така и за iOS. Предлага се и като разширение за браузър Chrome.

Характеристика:

 • Удобен за потребителя интерфейс: както настолните, така и мобилните приложения разполагат с прост, изчистен интерфейс, който позволява на потребителите да виждат балансите си (както общи, така и за всяка монета), историята на транзакциите и друга подходяща информация.
 • Поддържани множество валути: Понастоящем Jaxx поддържа над 90 криптовалути, от най-известните като Bitcoin, Litecoin и Ether до добър избор на алткойни.
 • Свързване на различни устройства: Портфейлът Jaxx Liberty е достъпен за всички основни платформи, както настолни, така и мобилни. Това означава, че можете да инсталирате портфейла едновременно на няколко устройства. Jaxx ви позволява да свържете всичките си устройства заедно, което означава, че можете да получите достъп до акаунтите си от вашия компютър, таблет или смартфон.
 • Вградена криптообмен: Jaxx Liberty използва API-тата Changelly и Shapeshift за захранване на вградена борса, която ви позволява да купувате, продавате и обменяте крипто токени.
 • Вграден изследовател на блокове: Jaxx има вграден изследовател на блокове, който ви позволява да виждате информация за транзакциите в блокчейна, без да напускате приложението.
 • Вграден изследовател на новини: модулът за новини на Jaxx Liberty доставя ежедневни заглавни новини за криптовалути директно във вашия портфейл.

Такси за портфейла Jaxx Liberty:

Jaxx е безплатен за изтегляне и използване и не начислява такси за транзакции. Разбира се, има такса за транзакция всеки път, когато изпращате крипто към друг портфейл.

Тази такса зависи от конкретния токен, който изпращате, и от това колко висока е активността на блокчейна в конкретния момент. Но това е мрежова такса, платена на блокчейна, а не на Jaxx.

Относно мрежовите такси, когато изпращате крипто към друг портфейл, Jaxx ви позволява да избирате дали между „високи“, „средни“ или „ниски“ такси. Плащането на по-високи такси означава, че транзакцията ви ще премине по-бързо, но другите две опции са ви на разположение, ако нямате нищо против да изчакате.

И така, как Jaxx печели пари? Те начисляват такса за транзакция, когато направите размяна. С други думи, когато използват API на Changelly или Shapeshift, за да търгуват един токен за друг.

Jaxx сигурност

Нито един отзив за Jaxx не може да бъде пълен, без да се обърне внимание на основния въпрос, „Безопасен ли е Jaxx Liberty Wallet?“. Jaxx Liberty съхранява вашите лични ключове на вашето устройство, а не на онлайн сървъри.

И това е хубаво нещо, защото това означава, че само вие имате контрол върху ключовете си, дори ако уебсайтът им е компрометиран по някакъв начин.

Връщането на ключовете ви, ако устройството ви е повредено, се осъществява чрез начална фраза (която е нещо като парола), която трябва да съхранявате безопасно.

Недостатъкът е, че няма поддръжка за 2FA, което би позволило допълнителен слой сигурност.

Jaxx Liberty Review

Jaxx Liberty Wallet често се класира като едно от най-добрите приложения за биткойн портфейли там. И отбелязва много от правилните полета; това е мулти-валутен портфейл, което означава, че няма да се налага да зареждате компютъра или телефона си със стотици приложения, ако ще обработвате много жетони.

Вашите лични ключове се съхраняват безопасно офлайн. Той има вграден криптообмен, емисия новини и изследовател на блокове и се синхронизира на всички ваши различни устройства.

Въпреки че има много неща, има два въпроса, свързани със сигурността. Първо, Jaxx Liberty Wallet няма поддръжка за 2FA и ако го добавите, би добавил малко допълнителен слой сигурност, който винаги е добре дошъл.

Но най-сигурният начин за съхраняване на вашата криптовалута е хардуерният портфейл, особено ако боравите с големи суми. Възможността за свързване и синхронизиране с хардуерен портфейл е друга функция, която липсва в Jaxx.

Професионалисти & Минуси

Jaxx Pros

 • Лесен за използване интерфейс за начинаещи
 • Портфейл с няколко валути
 • Предлага се за повечето настолни и мобилни платформи
 • Свързване на кръстосани устройства
 • Вграден изследовател на блокове
 • Вграден обмен
 • Вградена емисия новини

Jaxx Cons

 • № 2FA
 • Няма поддръжка за хардуерни портфейли

Посетете Wallet

Какво е Изход?

Jaxx срещу Exodus

Подобно на предишния запис в този преглед, Exodus също е портфейл с мултивалутна валута. Той е създаден през 2015 г. от JP Richardson и Daniel Castagnoli, за да осигури лесен за използване портфейл за криптовалута, с който дори начинаещите потребители могат да се справят без проблеми.

Изход е безплатна за изтегляне и използване и е достъпна на работния плот за Linux, Windows и macOS и мобилни устройства с iOS и Android.

Характеристика

 • Удобен за потребителя интерфейс: Дизайнерите на Exodus искаха да създадат прост портфейл, който дори новодошлите в крипто света да могат да използват лесно. И със сигурност успяха. Въпреки че има и други портфейли, подходящи за начинаещи, Exodus излиза на върха заради изчистения си прост потребителски интерфейс
 • Поддържани множество валути: По време на писането Exodus поддържа над 100 криптовалути. Най-добрите символи като Bitcoin, Litecoin, Ether или Ripple са дадени, но можете да съхранявате и там някои интересни алткойни.
 • Вградена криптообмен: Jaxx Liberty използва API-тата Changelly и Shapeshift за захранване на вградена борса, която ви позволява да купувате, продавате и обменяте крипто токени.
 • Свързване на кръстосани устройства: Ако инсталирате Exodus на няколко устройства (да речем, вашия лаптоп, смартфон и таблет), ще можете да ги синхронизирате заедно и да осъществите достъп до вашата крипто от някое от тях.

Такси за изход:

Exodus е безплатен за изтегляне и използване и въпреки че те начисляват такса за транзакция, когато използват вградения си обмен, ще трябва да плащате мрежовата такса всеки път, когато изпращате крипто към друг портфейл.

За разлика от Jaxx, Exodus няма да ви позволи да избирате между „високи“, „средни“ или „ниски“ мрежови такси, така че можете да очаквате да плащате високи такси, ако изпращате крипто в момент, когато блокчейнът е много зает.

Изход за сигурност

Тук отново трябва да зададем основния въпрос „Безопасен ли е Изходът?“. Подобно на Jaxx, Exodus съхранява вашите лични ключове на вашето устройство, а не на онлайн сървъри. Връщането на ключовете ви, ако устройството ви е повредено, се осъществява чрез начална фраза (която е нещо като парола), която трябва да съхранявате безопасно.

Също така, подобно на Jaxx, няма поддръжка за 2FA, което би позволило допълнителен слой сигурност. Един голям плюс за Exodus по отношение на сигурността е, че той може да бъде сдвоен с хардуерен портфейл на Trezor. Хардуерните портфейли предлагат най-високо ниво на сигурност за съхранение на крипто.

Ако ще обработвате големи суми, определено трябва да помислите за закупуване на хардуерен портфейл. И ако купите Trezor, можете лесно да го сдвоите с Exodus.

Преглед на Изход

Exodus постоянно се нарежда сред най-добрите софтуерни портфейли за криптовалута и за това има добра причина. Проектиран с лекота на използване, той предлага един от най-чистите и прости потребителски интерфейси.

Връзката между устройства и вградената функционалност за обмен го правят добър за търговци, които са в движение или за тези, които използват крипто токени като валути от реалния свят.

Въпреки че липсва допълнителният слой сигурност, който 2FA предлага, възможността за използването му в комбинация с хардуерен портфейл му дава предимство пред някои от конкурентите.

Професионалисти & Минуси

Изход Pros

 • Лесен за използване интерфейс за начинаещи
 • Портфейл с няколко валути
 • Предлага се за повечето настолни и мобилни платформи
 • Свързване на кръстосани устройства
 • Вграден обмен

Изход против

 • № 2FA
 • Няма вграден изследовател на блокове
 • Няма вградена емисия новини

Посетете Wallet

Jaxx срещу Exodus: Заключение

Сравняването на два от най-добрите софтуера, крипто портфейлите не е лесно. Има причина както Jaxx Liberty, така и Exodus да бъдат постоянно класирани сред най-добрите. След като прочетете това сравнение Jaxx срещу Exodus, можете да видите, че и двата портфейла имат много сходни набори от функции: това са портфейли с няколко валути, налични за повечето основни настолни и мобилни операционни системи, удобни за начинаещи и вградени борси.

Нито поддържа 2FA. Jaxx предлага вграден изследовател на блокове и четец на новини. Exodus поддържа повече криптовалути (макар и не много) и има предимството да поддържа хардуерни портфейли.

Ако сте начинаещ, просто небрежно навлизате в крипто, може би ще оцените четеца на новини и изследователя на блокове на Jaxx. Но ако ще се справяте с много крипто или просто искате допълнителната сигурност, която хардуерните портфейли предлагат, тогава Exodus има предимство.

В крайна сметка, ако искате да сте в крак с новините на портфейла на Exodus, винаги можете да отидете на техния уебсайт или социални медии. Какво мислите? Кой от тези два портфейла ви подхожда по-добре? Дайте вашите мнения в коментарите по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me