Преглед и ръководство за потребителя на BitPay 2021: Функции, сигурност, такси

Bitpay е платформа за крипто плащане, създадена през 2011 г. и базирана в Атланта, Джорджия. Платформата улеснява търговците да приемат плащане в биткойн. Всъщност Bitpay е създаден от Тони Галипи по време на ранните дни на Биткойн. Предоставяйки мобилен процес на плащане, купувачите могат да получат средства директно от своя биткойн портфейл по банковата сметка на продавача. Бързо напред към десетилетие по-късно, Bitpay има база в повече от 38 страни. Тази публикация ще обхваща задълбочено Преглед на BitPay и ръководство за потребителя.

Освен това гигантът на шлюза си партнира с няколко водещи разплащателни компании като Paypal, WordPress, NewEgg и Microsoft. Междувременно тя е създала и два проекта с отворен код за биткойн; Bitcore и CoPay. Забележителните характеристики на платформата включват BitPay карта, която функционира като дебитна / кредитна карта. Тази карта ви позволява да използвате вашите биткойни навсякъде, което приема Visa. 

bitpay преглед

Всичко, от което се нуждаете, е да създадете своя бизнес акаунт и да получите достъп до милиони търговци, приемащи плащания в крипто. Освен това можете да отворите индивидуална сметка, обменяща се между крипто и фиат. След като предоставите необходимата документация и лични данни, Bitpay ще ви предостави портфейл и своята Bitpay карта. След това ще можете да извършвате и приемате крипто плащания с помощта на картата. 

Регистрирайте се във водещия световен портал за плащане на биткойни

Етикетиран като една от най-удобните фирми за обработка на крипто плащане, Bitpay е идеален за бизнеси, които искат да приемат Bitcoin като средство за плащане. Платформата предлага множество съвременни функции и предимства. Например, ще намерите директни банкови депозити, 2-факторно удостоверяване, фактуриране по имейл, проследяване на плащанията в регистъра, криптографски защитени API, най-добрите обменни курсове наред с други. Ще разгледаме подробно всички тези функции в следващия BitPay Review. 

Разгъване на Bitpay 

Bitpay се разполага чрез следните устройства: Android, Windows Mobile и iPhone / Ipad. Внедряването идва със светкавична скорост онлайн, настроена персонализирано за онлайн плащане. На всичкото отгоре има два портфейла за съхранение, които ще обсъдим в по-късните части на този BitPay Review. 

Освен това потребителите се възползват от масивна персонализация за потвърждения на скоростта и сигурност. Той също така поддържа до 40 езика за фактуриране. Това се превръща в глобален консенсус при извършване на безгранични плащания.  

Платформата е изградена върху биткойн блокчейн. Поради това предпазва потребителите от измами с крайна сметка и кражба на самоличност. Докато Bitpay Card подлага потребителите на 3% такса за обработка на транзакция; предлага и фиксирана такса от 1% сетълмент. 

какво е bitpay

Bitpay Visa карта

Картата BitPay Visa стартира през 2016 г. сред много положителни отговори от потребителите. Картата е привързана към гръб на вълната. Wave Crest е европейски издател на карти. 

За нула време BitPay промени своята фирма за обработка на биткойни от Wave Crest на Metropolitan Commercial Bank. Решение, предизвикано от прекъсване на услугата, сключено от Visa. Visa Card позволява на потребителите да извършват транзакции във физически регистър на точка за продажба. 

Освен това Картодържателят може също да изтегли Bitcoin за еквивалентния BTC фиат от банкомат. Те обаче първо трябва да попълнят картата с еквивалентно количество биткойн. Подобрение, което можете лесно да постигнете чрез приложението BitPay Wallet.


BitPay побеждава конкуренцията си чрез уникалната си карта Visa, като се има предвид, че има само ограничен брой такива опции. Докато някои фирми за крипто разплащания са се опитвали да предоставят такава карта и преди; те изчезнаха, преди да излязат на пазара поради ограничените нива на приемане. След прекъсването им поради прекъсването на Wave Crest платежната услуга не е получавала жалби от клиенти. Всъщност той продължава да предоставя висококачествени услуги при плащането както на Bitcoin Cash, така и на Bitcoin чрез основната си карта Visa.

bitpay карта за виза

BitPay се предлага с две услуги за портфейл. И двата портфейла са безплатно решение за лица, използващи Bitcoin (BTC) и Bitcoin Cash (BCH). Нека да разгледаме и двата портфейла. 

 • Портфейл CoPay
 • Портфейл BitPay

Портфейл CoPay

CoPay позволява на потребителите да използват и съхраняват своите биткойни безопасно. Портфейлът е изцяло с отворен код, както бе споменато по-рано и функционира като йерархичен детерминиран (HD) портфейл. HD портфейлът използва потребителите с ключове, които са криптирани криптирани и не подлежат на напукване; дори при прилагане на усъвършенствани методи за хакване. 

Също така имайте предвид, че портфейлът CoPay е с много подписи. Следователно, бихте ли искали няколко души да имат достъп до портфейла, те могат да го направят наведнъж. Това е добра функция за бизнес или групови транзакции с множество администратори. Освен това портфейлът е съвместим с iOS, Android, Linux, Windows OS и Mac OS. 

И накрая, имайте предвид, че CoPay Wallet е самостоятелно приложение и не се предлага с други услуги. Следователно, имайте предвид, че той не използва пряко лоста към шлюза за плащания на Bitpay. BitPay’s Payment Services обаче е интегрирала директно подробностите за развитието и сигурността на CoPay, за да подобри своя портфейл BitPay. Използваните функции за развитие правят портфейла толкова лесен за употреба и защитен, колкото CoPay. 

Портфейл BitPay

BitPay Inc пусна портфейла си през 2016 г. Както бе споменато по-рано, портфейлът е изграден върху платформата на Wallet на CoPay. Следователно лесно ще се запознаете с портфейла, в случай че сте използвали CoPay преди. Портфейлът BitPay опростява способността на клиента да конвертира, харчи и купува артикули чрез биткойн.

Следователно и за разлика от CoPay, който позволява само на потребителите да съхраняват своите биткойни; това ви дава повече функционалност. Ще намерите и друга функция за плащане, наречена Gildera. Функцията гарантира, че можете да използвате Bitcoin, без непременно да ги съхранявате в портфейл за обмен. Освен това портфейлът Bitpay ще ви позволи удобно да управлявате своята BitPay Visa карта. 

За да проверите баланса си, отворете менюто и бързо заредете баланса си. Докато използвате Bitcoin, ще получите оферта с фиксирана такса за зареждане на баланса. Това е толкова важна функция, като се има предвид, че тя предоставя множество функции чрез едно решение за портфейла. Подобно на CoPay, ще намерите и функцията за многоподпис. 

Като цяло имайте предвид, че мулти-подписът осигурява ниво на сигурност и безопасност; като гарантира, че всички подписали се подписват определена транзакция. Следователно всички устройства и портфейли, които имат достъп до портфейлите, могат да подпишат транзакция и да предотвратят кражби на самоличност и пробиви в сигурността. 

Поддръжка на клиенти на BitPay

Можете да се обърнете към заявка на клиент за поддръжка на BitPay чрез билет на живо, телефон, имейл или обучение. Независимо от това, разплащателната фирма позволява поддръжка по имейл само на повечето от своите търговски клиенти. Това обаче разширява подкрепата им на живо само за големи компании. 

Тепърва ще потвърждаваме дали BitPay предоставя бързи отговори на потребителски заявки. Това е така, защото получихме смесени реакции по този въпрос, след като се свързахме с тях и получихме бърз отговор в рамките на 6 часа. Междувременно преди това сме получавали жалби, според които поддръжката на клиенти на BitPay често е безполезна. 

Такси, цени и цени на BitPay 

Като се има предвид, че BitPay не трябва да преминава през шлюзовете за обработка на плащания Visa / Mastercard; той е в състояние да избегне обменните курсове и други такси за обработка на плащания. (Като например определяне на такси, месечни минимални такси, такси за спазване на PCL, такси за извлечения и такси за връщане). В резултат на това BitPay може лесно да осигури някои от най-ниските тарифи при обработката на плащанията. 

Платформата също не начислява такси за анулиране. Въпреки че търговецът може да прекрати услугата с BitPay, когато пожелае, той би трябвало да спекулира, че притежава потенциални средства. Въпреки че тези задържания може да не отнемат много време. 

Бизнесът със стандартен риск подлежи на 1% на такса за транзакция без допълнителни такси. Въпреки това търговците във високорисковите предприятия могат да бъдат обект на такси с по-висок риск, които ще бъдат договорени след създаването на акаунт. 

Междувременно потребителите ще се възползват от поддръжка по имейл, автоматично обработване на изключения от плащания, основна електронна търговия, бързи книги и поддръжка на множество потребители. От друга страна, фирмите на ниво предприятие биха могли да получат или приоритетна подкрепа, или по-ниски цени. Популярността на дропшипинг платформи като Ali Express и Shopify прави BitPay още по-ценен през тази ера. Можете да проверите BitPay Shopify отзиви, за да разберете какво правят търговците, за да интегрират и двете услуги. 

Преглед на функциите на BitPay 

 • Директен банков депозит
 • 2-факторно удостоверяване
 • Мобилна оптимизация
 • 40 езика Фактуриране
 • Криптографски защитен API
 • Проследяване на плащанията на книга
 • Опции за настройка на потребителска скорост на транзакция
 • Известия по имейл, сървър и мобилни плащания
 • Хоствани интеграции
 • Имейл фактуриране
 • Опции за бакшиш
 • Бутони за плащане
 • Хоствано плащане
 • Приставки за таксуване
 • Уеб базирано плащане
 • Интеграции на директни точки на продажба
 • Възможност за множество потребители
 • Мобилно PoS приложение

Функции за сигурност

Съоръженията за съхранение на Wallet на BitPay (CoPay и BitPay Wallet) защитават криптовалутата на клиента от хакери. Въпреки че и двата портфейла не използват двуфакторния процес на Google за удостоверяване; те са интегрирали протокола за плащане на биткойн (BIP), за да потвърдят краищата на изпълнение на транзакцията. Тъй като те не са обект на политиките на KYC и всички транзакции с биткойн са изцяло анонимни; Сигурен съм, че това премахва съмнението относно – Анонимен ли е BitPay?  

Преглед на BitPay: Долна линия

От гледна точка на търговец, Bitpay е най-удобното платежно средство. Способността на платформата да заобикаля някои общи такси привлича търговците. Главно защото могат лесно да налагат по-ниски такси за своите продукти. Имаше огромен дебат между BitPay Vs Coinbase. За да изчистим въздуха, бихме искали да кажем, че и двете платформи са напълно различни. Въпреки че това е шлюз за обработка на крипто плащане, Coinbase е платформа за обмен на криптовалути. Освен това те се оплакват, че налага мрежова такса на потребителите. Това доведе до това търговците да прибягват до наличните алтернативи Bitpay като PayBear и CoinPayments. И накрая, платформата разполага с два портфейла, които със сигурност ще добавят функционалност към вашата крипто. Ако предпочитате да използвате Bitcoin като начин на плащане или; се стремите да диверсифицирате вашите средства за плащане – BitPay е начинът да отидете. Обмислете горния преглед на BitPay и вземете информирано решение. 

Прочетете също: CoinGate Review

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector