VeChain Review 2021 (ПОО) – безумен дългосрочен потенциал

Когато става въпрос за криптовалута и блокчейн и тяхното потенциално използване, много погледи са насочени към индустрията на финансовите услуги, която се очаква да достигне 26,5 трилиона долара до 2022 г., докато това наистина е много доходоносна зона за навлизане на блокчейн и dapps и напълно нарушаване има и друг индустриален сектор, който също бавно усеща ефектите.

Говорим, разбира се, за веригата на доставки и логистичната индустрия на стоки и продукти. Според Световната търговска организация (СТО) през 2018 г. този сектор е оценен на 39,7 трилиона долара (20,8 трилиона долара за целия износ; 18,8 трилиона долара за целия внос)! По-конкретно, един проект бързо навлиза на този гигантски пазар и вече създава такава суматоха, че много хора и предприятия започват да се събуждат до огромния му потенциал. Този проект ще бъде VeChain.

Преглед на Vechain

Стартирал в Сингапур, този на пръв поглед малък проект се разраства бързо през последните няколко години, като си партнира с някои от най-големите имена там, които снабдяват света с много стоки и продукти. Тази статия за преглед на VeChain ще разгледа какво причинява такова прекъсване в сектора на веригата за доставки и защо нейната блокчейн има други случаи на употреба.

Също така ще разгледаме неговите символи, ПОО и Vtho, неговото управление, с какви партньори се е подписал, какво прави този проект толкова уникален, че много индустрии бързо печелят интерес към него, къде отива и повечето важно е дали трябва да имате малко ПОО в портфолиото си.

Какво е VeChain & Какви са неговите характеристики?

VeChain е блокчейн като сервизна компания, която има решения за управление на веригата на доставки за предприятия. Той използва Интернет на нещата (IoT) и технологията на блокчейн, за да разработи инструменти за проследяване и предоставяне на доказателство за удостоверяване на стоките и продуктите, които се търгуват. Тя се стреми да премахне милиардите долари, загубени всяка година поради фалшифициране.

За да успеят в това, всички стоки и продукти ще бъдат маркирани със собствен уникален код, който да се проследява в цялата блокчейн, през цялото й пътуване и живот. Това означава, че търговците на дребно, клиентите, доставчиците, почти всеки ще може да знае къде, как и кога е направена стока, как е транспортирана, кой или какво предприятие е отговорно, кога е пристигнало по местоназначение и т.н. По същество всичко по напълно прозрачен начин. VeChain обаче е много повече от просто да помага за рационализиране на веригата за доставки.

Блокчейнът VeChainThor може да се използва и по редица други причини. Подобно на Ethereum, блокчейнът VeChainThor е специално създаден, за да позволи на разработчиците и потребителите да изграждат свои собствени dapps и екосистема върху него.

Компании като Vulcanverse, виртуална онлайн игра, създадена в епохата на Римско-Греко, Vimworld, платформа за интелигентни колекционерски предмети (незаменими символи или NFT) и екосистема и Jur, легална децентрализирана платформа, която предлага на предприятията лесен достъп и прозрачните правни разрешения на спорове, наред с други, са използвали блокчейна на VeChain за изграждане на своите екосистеми.

VeChain стартира за първи път през 2015 г. на платформата Ethereum. Оригиналният му знак е VEN. На 30 юни 2018 г. обаче той се ребрандира на VeChainThor и премести цялата си екосистема от Ethereum в своя независима блокчейн. Ще обсъдим токеномиката на VeChain по-долу, но трябва да си споменем, че VEN е ERC20-маркер и НЕ е съвместим с новата блокчейн на VeChain и обратно (VET е VIP180). Следователно, потребителите, които купуват VEN и ги прехвърлят към мобилния портфейл или адресите за синхронизиране на VeChainThor, ще ги загубят!

Фондация VeChain

Фондацията VeChain, организация с нестопанска цел, базирана в Сингапур. Създаден е през 2017 г. и в момента той е управителният орган, който контролира цялата екосистема. Той се стреми да създаде екосистема без доверие, рентабилна, където информацията е прозрачна и лесно достъпна.

Модел на управление

VeChain е уникален. Докато си блокчейн и статистика са напълно прозрачни, тя има централизирана система на управление. Това беше умишлено. VeChain осъзна, че както децентрализацията, така и централизацията имат своите предимства и недостатъци. В техния собствен Whitepaper 2.0:

„Въпреки че децентрализацията е добре познатият крайъгълен камък на блокчейн технологията, тя има очевидни дефекти, водещи до неефективност и лош капацитет за провеждане на бързи итерации в чист вид. Ние вярваме, че проблемите с мащабируемостта, свързани с блокчейн, не са свързани с технически проблеми, а консенсусни опасения на управлението.

Непрекъснатите актуализации и допълнения към функциите и функциите на блокчейна са естествен продукт от развитието на технологията, нейните случаи на употреба и нейните приложения. “

VeChain излезе с модел на управление, който служи за изключително гъвкаво и ефективно вземане на решения. Това обаче не означава, че никога не е имало място за подобрение. В началото на 2020 г., за да направят своя модел на управление по-стабилен и ефективен, както и по-децентрализиран, те публикуваха своите Бяла книга 2.0, които очертаха определени промени. Можете да получите по-добра картина, като разгледате диаграмата на модела на управление по-долу.

Няма да разглеждаме всичко, но ето малко преглед.

Управителен съвет

Той е управителният орган на фондация VeChain. Той се избира от заинтересовани страни с право на глас. Управителният комитет излага критичните стратегии и избира председатели на функционални комитети, които да наблюдават оперативните звена на Фондацията. Въпреки това, сериозните въпроси, които биха могли да имат сериозно въздействие върху всички заинтересовани страни, се гласуват от самите заинтересовани страни.

Заинтересовани страни

Заинтересовани страни с право на глас могат да бъдат всяко лице, корпорация, държавна агенция, организация с нестопанска цел с дял в екосистемата VeChain. Те се състоят от три категории:

Властни Masternodes: Те са поддържащи мрежата на блокчейна VeChain. Всеки орган Masternode или AM трябва да притежава поне 25 милиона VET токени, за да стане допустим. На 16 декември 2020 г. беше съобщи че Grant Thornton Кипър, една от най-големите фирми за бизнес консултации в Кипър с бизнес мрежа в над 140 държави, стана най-новият орган на VeChainThor Masternode.

Тези възли са единствените, които могат да опаковат нови блокове в блокчейна и се възнаграждават с 30% от таксата за транзакция във всеки блок. Въпреки че всеки може да стане AM, човек или организация трябва да премине проверка на самоличността и проверка на миналото и предварително да бъде одобрена от фондацията VeChain.

Икономически X възли:  Друга група, която има право на глас, но за разлика от Authority Masternodes, не отговаря на условията за пакетиране на нови блокове в блокчейна. Вместо това те бяха създадени като електорална контрамерка срещу авторитетни мастерноди, макар че това не означава, че по подразбиране Икономическите X възли трябва да противоречат на всичко, което властните мастерноди правят. Тази група е създадена като еднократна сделка за награждаване на всеки ранен инвеститор във VeChain.

Това означава, че количеството хора, които са се включили в Economix X Node, вече е заключено. Въпреки че възлите могат да напускат тази категория без проблем, VeChain не позволява на никого да влиза в тази група. Така че, ако всички решат да напуснат, тогава тази категория ще бъде разформирована. Всеки възел трябва да заложи определено количество ПОО и да изчака периода на падежа.

Икономически възли:  За разлика от Икономическите X възли, всеки притежател на ПОО, дори и сега, може да стане Икономически възел по всяко време. Всеки VET адрес над изискването за минимално задържане може да кандидатства чрез интелигентния договор VeChainThor Node и да изчака периода на падежа, преди създаването или надстройката да приключи. Можете да намерите повече информация за икономическите възли тук.

VeVote

VeChain също така има система VeVote за всеки друг притежател на VET токен за гласуване по други въпроси, което позволява по-голяма демократизация и участие.

Алгоритъм за консенсус на властта

За разлика от други често срещани форми на консенсусни алгоритми като Proof-of-Work (PoW) или Proof-of-Stake (PoS), VeChain използва уникален консенсус, наречен Proof-of-Authority или PoA за генериране на нови блокове. Какво е това? Това е подобрение в сравнение с алгоритъма на PoS, тъй като всеки, който иска да бъде орган Masternode, трябва първо да бъде валидиран и одобрен от фондацията VeChain, преди да има право да генерира нови блокове в блокчейна VeChainThor. Това елиминира рисковете от анонимни производители на блокове, една от ключовите бариери пред предприятията.

Тъй като на всички AM възли може да се вярва, блоковете могат да бъдат пакетирани много по-бързо и е по-рентабилно от PoW или PoS. AM възлите разкриват своята самоличност и залагат парите си и репутацията си за правото да произвеждат нови блокове.

Понастоящем обаче фондацията VeChain реши да не разкрива самоличността на някои от ранните AM възли за момента. Фондацията обаче насърчава новите кандидати за Masternodes да разкрият самоличността си, какъвто е случаят с Грант Торнтън Кипър, който дойде в най-новия орган на VeChain през 2020 г..

Токеномика и NFT

VeChain е уникален и с това, че има не един, а два символа. Първият символ е ПОО и това е хранилището на стойността и интелигентната валута на екосистемата. Другият му маркер, Vtho, се генерира, когато потребителят купи и задържи някакво ПОО. Vtho е усмивен за Ethereum’s Eth токен, тъй като е необходим като „газ“ за генериране на интелигентни договори и транзакции в блокчейна.

Поради постоянното задръстване и високите такси на Ethereum, VeChain разработи два токена за борба с точно това и много повече. Както е посочено в техния технически документ, докато VET носи тежестта на нестабилността на цените на пазара, Vtho е създаден, за да действа по-скоро като стабилна монета, за да предотврати прякото влияние на таксите за транзакции от такава волатилност.

Следователно потребителите, притежаващи VET, ще получат безплатни Vtho (да, безплатни токени!) В своя топъл или студен портфейл, които те могат да използват, за да взаимодействат и да водят бизнеса си на блокчейн безплатно. Колкото повече VET има, толкова по-бързо се генерира Vtho.

VeChain има два символни стандарта. Първият е VIP180 стандарт, което е набор от често срещани API, които всички маркери, не само VET или Vtho, на блокчейна VeChainThor могат да следват и да си взаимодействат. Той е подобен на стандарта ERC-20 на Ethereum. Вторият стандарт е VIP181.  Този стандарт задава общ API за всички незаменими маркери (NFT), които да следват в блокчейна. Отново се основава на стандартните токени ERC-721 NFT на Ethereum.

Това отново трябва да бъде заявено за всички новодошли: токените VIP180 и VIP181 на VeChain са несъвместими с блокчейн Ethereum или друг блокчейн в момента. При никакви обстоятелства никакви токени VIP180 и / или VIP181 не трябва да бъдат прехвърляни към Ethereum и обратно. Ще ги загубите!

Клиенти и партньорства

VeChain придобива партньорства вляво, вдясно и в центъра през последните няколко години, за да го кажем по-просто. Сред партньорите, VeChain подписа, включва гигантски корпорации като Walmart China, BMW Group, H&M, PriceWaterhouseCoopers (PwC), DNV GL, Shanghai Gas, сред много други, и не изглежда VeChain да спре да регистрира още предприятия скоро.

На Twitter, беше разпространен туит, показващ главния изпълнителен директор на VeChain, Съни Лу, който говори за ново предприятие, което е готово да бъде на борда. Очаква се само това предприятие да генерира милиони транзакции на ден! Когато пишете тази статия, се генерират само няколкостотин хиляди транзакции на ден. Според видеоклипа в туит, настоящата мащабируемост на VeChain не е достатъчна, за да отговори на нуждите на това предприятие. Това е може би основната причина, поради която алгоритъмът за консенсус PoA на VeChain се подобрява до PoA 2.0.

Надстройки / подобрени функции

През изминалата година или нещо повече, VeChain работи усилено по две големи и значителни подобрения на своята екосистема. Първото надграждане е на неговия консенсусен алгоритъм, озаглавен PoA 2.0. Второто надграждане е функцията за делегиране на такси като услуга (DaaS).  Значението на тези подобрения не може да бъде надценено, поради което тази статия ще ги разгледа малко по-нататък.

Proof-of-Authority (PoA) 2.0-Surface

PoA 2.0-Surface, което означава (Сосигури Use-case-adaptive Rелативно Fбез орк Aподход на ° Схайн Е.xtension) е техният нов и подобрен консенсусен алгоритъм, който се очаква да бъде стартиран изцяло някъде през второто тримесечие на 2021 г. Без да става твърде техничен, PoA 2.0 се стреми да подобри някои недостатъци на PoA 1.0.

Когато се създаде нов блок, времето се изразходва за общи разходи (подписи, заглавка на блок), предаване на блок, валидиране и постигане на консенсус за избор на следващия възел за генериране на нов блок. PoA 2.0 се стреми да увеличи времето, прекарано за предаване на данни и по този начин да подобри ефективността на честотната лента. Той прави това, като „забавя“ процеса на валидиране от генерирането на самия блок до следващия кръг, позволявайки предаването на данни на блока да се изпълнява паралелно с процеса на валидиране.

Друго подобрение е свързано с времето, прекарано в избора на следващия възел за генериране на нов блок. Вместо това, график се създава на случаен принцип доста предварително, за да се реши коя поръчка на орган Masternode ще генерира новия блок.

И накрая, PoA 2.0 има относително без вилица подход. Новият консенсусен алгоритъм въвежда механизъм за проверка на случайни функции (VRF), който позволява блоковете да бъдат одобрени от произволно избран брой по-малки пулове от възли. Това ограничава мощността на възела, който е избран, за да генерира нов блок и да му попречи да извършва злонамерени вилични атаки.

Делегиране като услуга (DaaS)

На 15 януари 2021 г. техническият директор д-р Питър Джоу публикува статия на Среден за ново делегиране на такси за VeChin, което трябва да улесни взаимодействието с протоколи за дефиниране (децентрализирано финансиране), масово приемане, за да се осъществи най-накрая на блокчейна.

И така, как работи тази нова функция Делегиране като услуга (DaaS)? Накратко, трябва да улесни плащанията по транзакции. Една от най-големите пречки в сектора на Дефи е необходимостта от покриване на транзакционните разходи. Това означава, че потребителите ще трябва да купуват определени токени, в случай на VET за Vtho, за да могат да взаимодействат в екосистемата на блокчейн на VeChain или която и да е екосистема по този въпрос.

Това също така изисква да научите и разберете какво е криптовалута, особено маркер за помощна програма, към коя блокчейн се отнася, какво представлява блокчейн, разбиране как работи транзакцията или интелигентен договор, необходимост да се намери подходящ портфейл и генериране на личен ключове, разбиране на рисковете и т.н. Както можете да видите, нещо толкова просто стана непреодолимо, сложно и объркващо. За да даде пример, Brot KnoblauchHaus написа статия което кратко и лесно обобщава това, което DaaS се опитва да реши.

„Самото делегиране на такси е достатъчно лесно за разбиране. Примери за това виждаме всеки ден в реалния си живот. Помислете за продукт като Office 365. Ако закупите личен лиценз за домашна употреба, вие носите отговорност за плащането на лицензионната такса, когато това е дължимо. Ако обаче работите за компания, която има корпоративна сделка за Office 365, вие като служител никога няма да се притеснявате кога се дължи плащането на лиценза и колко струва. Просто използвате софтуера. Това е делегиране на такси накратко. “

Той продължава със същия пример:

„… сега си представете дали компанията използва разнообразни продукти на Microsoft, а не само Office. Това са много различни корпоративни договори, които те трябва да поддържат с Microsoft, с различни модели на ценообразуване, продължителност на договорите и т.н. Това добавя огромна сложност не само за компанията, която иска да използва продуктите на Microsoft, но и за самите Microsoft.

Ето решението:

„Тук влизат оторизираните дистрибутори на Microsoft.

Това са компании, които доставят корпоративни лицензи за различни продукти от Microsoft на едро и ги конфигурират по начини, които отговарят на нуждите на крайния клиент. Така крайният клиент получава само една фактура от дистрибутора за всички продукти на Microsoft, които използват. Това значително намалява бариерата за приемане за корпоративни продукти на Microsoft. “

Това е накратко DaaS; той действа като среден доставчик както за доставчика (dapp), така и за потребителя, при който никой от тях никога няма да се наложи да се занимава с Vtho, за да генерира някакви интелигентни договори помежду им. Доставчик на DaaS ще направи това вместо тях, който след това ще фактурира сметката на dapp.

Борбата срещу COVID-19

Друга забележителна новина е инициативата на VeChain да се справи с борбата срещу COVID-19. През май 2020 г. VeChain, заедно с I-Dante, се обединиха, за да създадат E-HCart, базирано на блокчейн приложение за медицински записи, което служи за записване на всички медицински досиета и тестове, включително тестване на COVID-19 и ваксинация на пациент точно на блокчейна.

За първи път тествани от Средиземноморската болница в Кипър, пациентите щяха да имат цялата си медицинска история директно на телефона си. Това не само значително улеснява трансфера на медицинска информация от една болница в друга, но позволява само на пациента да има пряк контрол върху нея. Лекарите няма да имат право да ги преглеждат, освен ако това не е позволено от пациента.

През януари 2021 г. приложението E-HCart беше разширено, за да се използва от болница Aretaeio в Кипър.

За кого е предназначен този продукт?

По същество VeChainThor е за всяко лице или предприятие, което иска или трябва да взаимодейства, изпраща платежни транзакции или инициира интелигентни договори в блокчейна бързо, евтино и сигурно.

Независимо дали сте партньор, който използва VeChain’s Toolchain за вашите доставки / логистични нужди, или потребител, който силно вярва в успеха на проекта и проблемите, които се опитва да реши, или разработчик, който иска да изгради dapp, dex или други дефи протоколи на блокчейна или дори потребител, който желае да взаимодейства с други чрез NFT, блокчейнът VeChainThor осигурява стабилна, ефективна, ниска цена и скорост, необходими за извършване на всичко, което потребителите правят на платформата Ethereum.

За да може да направи нещо, човек ще се нуждае от Vtho, който можете да получите, като държите VET жетони или купувате Vtho на борса. Просто би било по-евтино да си купите ПОО и да го направите.

По време на писането на тази статия VET токен е $ 0,02684, докато цената на Vtho е на $ 0,001403. Въпреки че се очаква цената на ПОО да се повиши с времето, Vtho ще остане относително ниска на разходите.

Урок / как да използвам / инсталирам портфейл /

По-долу има няколко видеоклипа относно VeChain, за какво става въпрос и някои от неговите характеристики:

По-долу има видео за мобилния портфейл VeChainThor:

Следващото видео по-долу обяснява как да прехвърлите вашите VET токени към вашия Nano Ledger (Моля, обърнете внимание, че ще трябва да изтеглите отделен софтуер, наречен Sync, след което първо да го свържете с вашата книга)

Екипът на VeChain

VeChain е основана от Съни Лу, настоящ изпълнителен директор и бивш изпълнителен директор с 15 години опит, както и бивш ИТ директор на Louis Vuitton в Китай. Има солиден интелектуален опит в компютърните науки и мрежовата комуникация. Имайки опит от първа ръка относно размера на фалшифицирането на луксозни стоки, Съни Лу първоначално стартира VeChain с намерението да ги проследи и удостовери. Скоро обаче той разшири тази идея, за да включи и други стоки и продукти.

Джей Джанг е съосновател и е настоящ финансов директор. Той е имал опит да работи за PwC China и Deloitte UK (и двамата вече партньори на VeChain) като старши мениджър във финансите. Той носи със себе си дългогодишен опит в управлението на риска.

Д-р Питър Джоу също е друг важен член. Завършва университета в Саутхемптън с докторска степен. степен по компютърно зрение и разпознаване на походката, той е отговорен за воденето на изследвания и разработки в блокчейна. Той е отговорен и за разработването на надстройки на PoA 2.0 и Делегиране като услуга (DaaS).

Друг член на екипа е Jianliang Gu, главен партньор по технологиите. Завършил е Шанхайския университет с магистърска степен по кибернетика. Jianliang има над 16 години опит в разработването на хардуерна и софтуерна вградена система и управление на ИТ.

За повече информация относно екипа, моля кликнете тук.

Това, което прави VeChain привлекателен за потребители и потенциални инвеститори, е доколко екипът на VeChain е включен в социалните медии с общността. По-специално Съни Лу и д-р Питър Джоу са активни в Twitter и информират общността на VeChain, когато могат, за всякакви актуализации в партньорствата, надграждания в неговите функции и др. Това е уникално и е в контраст с други крипто проекти чийто екип предоставя много малко, ако има такава, информация за самия проект. Общността в тези други проекти често е трябвало да чака с месеци, за да получи дори и най-малката информация или новина.

Общността на VeChain

VeChain има голяма, страстна и отдадена общност. Много от това, което правят, е не само да разпространяват каквато и да е нова информация или актуализация за проекта чрез YouTube или / или Twitter, но също така са предоставили аналитични теории за това къде проектът може да отиде и каква роля може да играе в бъдеще.

Докато част от този анализ е спекулация, авторите му са предоставили рационални обяснения, ако не и доказателства, за да обосноват своите твърдения. Всъщност, почти ежедневно, нова информация се разпространява / намира и след това се разпространява в общността, осигурявайки постоянно напомняне за огромния потенциал на VeChain. Всеки новодошъл, който желае да намери повече информация за VeChain, няма да има проблеми с намирането на видеоклипове или туитове за него.

VeChain конкуренти

Трябва да се отбележи, че VeChain не е сам в опитите си да навлезе на пазара на веригата за доставки. Има много други проекти за криптовалута и централизирани корпорации, които използват технологията на блокчейн, за да навлязат в този сектор. Някои от по-известните са:

  • Провенанс
  • Waltonchain
  • IBM
  • FoodLogiQ
  • Hedera Hashgraph

Докато някои от тези конкуренти са постигнали крачки, малцина са натрупали толкова много партньорства, колкото VeChain. Това обаче не означава, че VeChain ще има лесен старт. В края на краищата някои компании не са особено заинтересовани да приемат публично прозрачна блокчейн. Някои ще искат да използват частна блокчейн, за да запазят поверителността на своите поверителни данни. Това означава, че някои компании умишлено ще заобиколят VeChain поради тази причина и ще преминат към IBM или Hedera.

Недостатъци / недостатъци

Въпреки многото си предимства, VeChain има няколко недостатъка, които понастоящем пречат или биха могли да попречат на способността му да привлича инвеститори и / или предприятия да използват своята блокчейн.

Първо, има погрешно схващане, че VeChain е китайска компания или е китайски правителствен проект за криптовалута. Това погрешно схващане идва от факта, че голяма част от бизнеса, който VeChain прави, е бил в Китайската народна република. Всъщност, Walmart China сам е отговорен за по-голямата част от транзакциите, които се случват в блокчейна.

Това погрешно схващане не само обезсърчи много потенциални инвеститори, но също така генерира отрицателни отзиви (основно FUD) за проекта. Този писател би искал да постави рекорда направо и да каже, че по никакъв начин VeChain не е „китайска крипто“.

Първо, фондацията VeChain се намира в Сингапур и има няколко офиса по целия свят. Един офис се намира в Пало Алто, САЩ. Второ, макар да е вярно, че VeChain си партнира с китайското правителство и много китайски корпорации, той също си партнира с европейски и дори американски компании.

Например, на 1 декември 2020 г. VeChain си партнира с американския стартиращ KnowSeafood, за да използва приложението си StoryBird, задвижвано от Toolchain, за прозрачност в своята верига за доставки. Това партньорство по същество позволява на VeChain да навлезе в индустрията за морски дарове на стойност 102 милиарда долара.

Друг потенциален недостатък, който може да обезкуражи инвеститорите да купуват VET токен, е свързан с огромното максимално предлагане на VET токени. Според CoinMarketCap текущата цена на ПОО е $ 0,02683, в момента в обращение са 64 315 576 989 VET токени. Максималното му предлагане е 86 712 634 466. Поради огромния брой VET токени, това възпрепятства цената на интелигентния паричен токен на VeChain да генерира 20x – 100x печалби.

За тези, които в момента притежават VET токен, основателно се предполага, че цената на ПОО неизбежно ще достигне $ 1,00. Други обаче прогнозират увеличение на цените до $ 10,00 до дори $ 100 за жетон. Като се има предвид, че текущата пазарна капитализация на VeChain вече е 1,7 милиарда долара, цената на символа от 10 или дори 20 долара, макар и възможна, е най-малко вероятно.

Освен това, поради огромното количество VET жетони в обращение, това означава, че за да се повиши изобщо цената, масовото приемане е задължително! Ако VeChain се провали в тази стратегия, има малък шанс за инвеститорите да получат някаква значима печалба.

Третият недостатък при използването на нейната екосистема е свързан с малкото дейности, които се извършват на дребно. Докато гигантските корпорации откриха, че инструментът и блокчейнът на VeChain’s Toolchain са привлекателни, има малко продажби на дребно или ежедневна дейност в блокчейна, поне в сравнение с количеството активност на платформата Ethereum. Докато определени протоколи и борси на defi се захранват от блокчейна VeChain, като Vexchange, вилица от Uniswap и OceanX, страхувам се, че не се случва много друго.

Това обаче може да се промени. Други децентрализирани екосистеми, които се захранват от блокчейна VeChain, като Vimworld и VulcanVerse, изглежда много обещаващо. И двете платформи усилено работят по актуализирането на своите екосистеми и NFT за потребителите. Активността на техните платформи непрекъснато се увеличава. Можете да научите повече за тях, като прескочите до уебсайта им.

Четвърти потенциален недостатък е, че всеки инвеститор в ПОО ще трябва да ходи силно за известно време, преди да види някакви големи печалби. Това означава, че за разлика от други криптопроекти, инвестирането във VeChain трябва да се разглежда като дългосрочна инвестиция и под дългосрочна, имам предвид приблизително 2-5 години. Някои инвестират във VeChain още от 2018 г. Други по-рано! Други обаче са изхвърлили своите VET токени за други крипто проекти, които са им обещали по-бързи печалби.

Докато проектът придобива много партньори през последните няколко години, придвижването им на борда в неговата екосистема ще отнеме известно време, за да се развие. Например, BMW Group е партньор на VeChain от 2018 г. И все пак внедряването на проследяване на неговите превозни средства, резервни части, въглерод и емисии на пробег в блокчейна все още е в пилотната им програма и все още ще изисква повече време. Въпреки че това не означава, че инвеститорите ще видят някаква печалба на настоящия бичи пазар, очаква се печалбите в дългосрочен план да бъдат още по-големи.

Преглед на VeChain: Заключение

В заключение, въз основа на цялата събрана информация, може да се каже, че VeChain има абсолютно голям потенциал за успех. С почти постоянното регистриране на нови партньори и клиенти, както и колко много е постигнал от 2018 г. насам и с постоянното приемане на неговата блокчейн, не е чудно защо всеки, който разгледа добре проекта, няма да бъде развълнуван за това. Още повече, че на практика всеки добре познат канал на YouTube говори високо за проекта, дори и тези, които нямат ПОО в портфолиото си.

Както обаче беше посочено по-рано, VeChain не е без недостатъците си. Погрешното схващане, че е китайски контролиран крипто проект, обезсърчи много потенциални инвеститори. Освен това има много дебати, ако не и откровено подозрение, относно по-централизирания консенсусен алгоритъм на VeChain, особено след като самоличността на много от органите Masternodes все още не е известна.

Една от ключовите причини, поради които криптовалутите и блокчейнът са много привлекателни, е свързана с децентрализирането на много сектори от всеки живот, което ги прави прозрачни, без централизиран контрол и манипулация. Въпреки че VeChain предоставя основателна причина за своя алгоритъм, някои може да имат втори размисъл относно включването в проект, който скрива своите възли.

Също така не е много привлекателно за тези, които искат бързо да постигнат големи печалби. За съжаление VeChain е един от онези проекти, които ще отнемат време, за да се разработят и бъдат приети. Времето не е от съществено значение за този проект.

Този писател обаче смята, че тези недостатъци бледнеят в сравнение с предимствата на проекта и това, което той може да предложи. Тъй като все повече и повече търговци на дребно и големи корпорации и предприятия продължават да навлизат на крипто пазара, няма съмнение, че VeChain ще бъде един от онези проекти, на които мнозина ще се окажат много привлекателни за изграждане на бизнеса.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me