Apakah Waktu Terbaik untuk Membeli Bitcoin?

Perdagangan Bitcoin kini menjadi kemahiran yang sangat diperlukan dalam pengaturan kewangan. Mengetahui masa yang tepat untuk membuat tawaran beli atau jual adalah penting dalam menjana keuntungan sebagai peniaga kripto. Juga, mempunyai pengetahuan tentang analisis teknikal bukanlah idea yang buruk juga. Sebelum ini, pelaburan kewangan tidak termasuk cryptocurrency. Tetapi setelah mereka melakukannya, semua orang ingin mengetahui masa terbaik untuk membeli Bitcoin.

masa terbaik untuk membeli bitcoin

Oleh kerana anda juga telah memutuskan untuk mempelbagaikan pelaburan anda ke dalam Bitcoin (lihat pendapat kami mengenai 10 cryptocurrency teratas yang dinilai rendah), anda secara praktikal membeli mata wang seperti pound dan Euro. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa strategi tertentu yang harus diamalkan sebelum anda melabur dalam cryptocurrency seperti Bitcoin. Untuk menjana keuntungan, anda perlu mengetahui masa terbaik dalam sehari untuk membeli Bitcoin dan itulah maksud artikel ini.

 

Masa Terbaik untuk Membeli Bitcoin Menurut Penganalisis Ekonomi:

Pakar ekonomi dari Universiti Yale yang berprestij telah menemui kaedah untuk meramalkan harga bitcoin mengikut corak dan tingkah laku BTC yang lalu. Yukun Liu dan Aleh Tsyvinski meneliti tujuh tahun nilai wang BTC untuk mengetahui ramalan mana yang boleh digunakan untuk memastikan harga BTC yang semakin hampir.

Penemuan mereka, yang diterbitkan di Biro Penyelidikan Ekonomi Negara, membuktikan bahawa cryptocurrency sama sekali berbeza dengan saham, saham, mata wang dan komoditi monetari lain berkaitan dengan elemen yang mempengaruhi kemajuan pasaran mereka

“Sebaliknya, kami menunjukkan bahawa pulangan cryptocurrency dapat diramalkan oleh faktor-faktor yang khusus untuk pasaran cryptocurrency,” laporan itu menyatakan.

“Secara khusus, kami menentukan bahawa terdapat kesan momentum siri masa yang kuat dan proksi untuk perhatian pelabur meramalkan pulangan cryptocurrency.”

Mengikut kaedah ramalan mereka, pembeli hanya perlu melabur sekiranya nilai BTC meningkat lebih dari 20% pada minggu sebelumnya. Kerana, jika Bitcoin berjalan dengan baik ia cenderung untuk jangka pendek. Walaupun mereka belum memberikan jawapan untuk pertanyaan itu, kebanyakan pedagang akan bertanya, “haruskah saya membeli bitcoin ketika harganya rendah?” Seperti kebanyakan peniaga ingin membeli ketika harganya rendah.

Hari Apa Minggu Terbaik untuk Membeli Bitcoin?

Agar pelabur dapat memastikan hari terbaik dalam seminggu untuk membeli bitcoin dia perlu mengkaji pergerakan Bitcoin menggunakan laman web seperti coinmarketcap, untuk menilai hari yang tepat dalam seminggu dari setiap baris dan kemudian mengira harga BTC untuk setiap hari dalam seminggu menggunakan pergerakan bergantung kepada trend (TDM). 

Oleh itu, katakan seorang peniaga bertanya adakah bitcoin naik pada hujung minggu? Dia hanya dapat mengetahui dengan menganalisis data sejarah pasaran bitcoin. Salah satu cara untuk melakukannya adalah dengan menggunakan “pergerakan harga bergantung pada trend.” Biasanya, harga bitcoin adalah yang terendah pada hari Jumaat dan tertinggi pada hari Isnin semasa aliran menurun. Dalam keadaan naik, Bitcoin adalah yang tertinggi pada hari Sabtu dan biasanya yang terendah pada hari Isnin. Oleh itu, jika anda ingin membeli bitcoin dan anda tidak tahu hari terbaik dalam seminggu, gunakan analisis TDM. Jadi, anda boleh membeli pada awal minggu semasa aliran menaik atau menjual pada akhir minggu semasa penurunan kerana kemungkinan tinggi anda akan mendapat harga terbaik.

Jam berapa yang terbaik untuk membeli Bitcoin?

Sukar untuk menjawab apakah masa terbaik untuk membeli bitcoin, tetapi kita boleh mencuba. Kerana sifat cryptocurrency yang tidak menentu; yang bermaksud bahawa harga boleh meningkat secara drastik dan juga jatuh dalam jangka masa yang singkat. Dianjurkan untuk menggunakan alat peringatan crypto untuk mengatur pemberitahuan mengenai pergerakan harga. Ini akan membantu anda mendapatkan harga terbaik untuk membeli bitcoin. Selain itu, waktu terbaik untuk membeli bitcoin juga merupakan waktu terbaik untuk menjual bitcoin. Ini kerana jika anda membeli, maka seseorang akan menjual!

Sebagai pelabur, tumpuan anda harus kepada prestasi harga jangka panjang dan bukannya pemikiran jangka pendek yang biasa. Ini tidak sihat untuk anda dan pelaburan anda secara amnya. Pengguna Crypto tidak begitu peduli dengan keuntungan jangka pendek, dan sesiapa yang ingin melakukan pelaburan bitcoin harus melakukan perkara yang sama. Bitcoin tidak boleh dilihat dengan pemikiran skema cepat kaya.

Perlukah Saya Membeli Bitcoin Ketika Rendah?

Prinsip luar biasa yang diikuti oleh kebanyakan pelabur sebelum melabur dalam bitcoin adalah: membeli rendah, menjual tinggi atau tidak pernah menjual. Titik masuk yang ideal dalam bitcoin adalah membeli rendah dan untuk anda melakukannya, anda perlu memahami konsep pintasan. 

“Shorting adalah istilah yang digunakan dalam perdagangan kewangan untuk menggambarkan proses membuka posisi yang menjadi menguntungkan ketika harga aset yang mendasari menurun, dengan jumlah keuntungan perdagangan sebanding dengan ukuran penurunan harga.”

Oleh itu, apabila pelabur menjangkakan harga komoditi atau aset meningkat, mereka membeli dan menjual dengan keuntungan apabila harga semasa lebih tinggi daripada harga beli. Tetapi untuk anda dapat membezakan arah masuk dan keluar anda, anda harus mempunyai pemahaman mengenai analisis teknikal.

Bagaimana Analisis Teknikal Dapat Membantu Anda Menentukan Waktu Membeli Bitcoin

masa terbaik untuk membeli bitcoin

Analisis teknikal sangat digunakan dalam aspek perdagangan dan juga untuk membuat keputusan pelaburan yang mendalam. Dengan memahami TA, anda dapat lebih memahami isyarat aliran menaik dan aliran menurun bitcoin yang akan menjadikan anda pembuat keputusan yang lebih baik ketika berdagang bitcoin. Sebagai contoh, anda boleh membeli bitcoin apabila harga mencecah sokongan kukuh atau menjual ketika harga mencecah tahap rintangan. 

Menurut Investopedia “Sokongan, merujuk pada tingkat harga yang aset tidak jatuh di bawah untuk jangka waktu sementara tahap rintangan, adalah titik harga di mana kenaikan harga aset dihentikan oleh munculnya pertumbuhan bilangan penjual yang ingin menjual pada harga itu. “

Jangan dipusingkan, walaupun dengan analisis teknikal yang mencukupi, anda tidak akan menemui jalan masuk dan keluar yang rapi. Cara yang penting adalah dengan bijak dan mematuhi rancangan yang anda susun sebelum berniaga. (selalu mempunyai rancangan susun atur sebelum berdagang. Contohnya, anda ingin membeli bitcoin pada harga $ 8,000 dan menjual pada harga $ 9,000) Anda boleh membeli bitcoin ketika ia bergerak ke atas, menjual pada keuntungan dan ia masih akan terus meningkat walaupun anda telah menjual keluar. Itu baik-anda sudah mendapat keuntungan anda. Jangan tamak, teruskan. 

Petunjuk Perdagangan adalah alat hebat lain yang dapat membantu mencari jalan masuk dan keluar. Kami mempunyai beberapa alat yang boleh digunakan oleh pelabur dan pedagang dari penunjuk Fibonacci, titik pangsi, dan pelbagai petunjuk aritmetik lain.

Sekiranya Saya Menjual Tinggi?

Secara umum, lebih mudah untuk mengetahui kapan membeli daripada menjual. Setiap pelabur mesti mempunyai jalan keluar yang jelas. Anda harus menggunakan titik keluar untuk menentukan kapan untuk menutup perdagangan untuk memperoleh dan juga mengetahui bila pelaburan anda salah. Bahagian yang mencabar adalah bagaimana menentukan tahap ini untuk setiap perdagangan. Pada awal setiap perdagangan, anda harus mengetahui sasaran anda tanpa mengira arahnya. Peraturan mudah adalah tidak tamak. 

Sekiranya saya “HODL”?

Pusat pemikiran dalam perdagangan dan pelaburan kripto adalah hanya membeli sebanyak yang anda mampu untuk kerugian sepenuhnya. Itu harus menjadi pertimbangan nombor satu anda sebelum melabur dalam sebarang aset crypto.  

Walau bagaimanapun, memegang Bitcoin untuk jangka masa panjang adalah strategi terbaik kerana bitcoin adalah aset; adalah lebih baik untuk mengumpulkan bitcoin dan menahan jangka panjang daripada mengumpulkan keuntungan fiat yang akhirnya tidak bernilai.

Kesimpulan:

Dari semua teori, bilakah masa terbaik untuk membeli Bitcoin, kita dapat melihat bahawa tidak ada pasaran yang sempurna di dunia nyata. Manipulasi, tingkah laku manusia, dan berita boleh mempengaruhi harga bitcoin.

Tidak seperti aset kewangan lain seperti saham, dana bersama, dan fiat, bitcoin sangat tidak menentu, lebih daripada pelaburan konvensional. Anda boleh menjana wang dengan cepat dalam sehari dan kehilangan semuanya pada keesokan harinya. Saya akan mendorong anda untuk membuat kajian mendalam sebelum membeli bitcoin dan memastikan anda melabur apa yang anda mampu kehilangan. Pada akhirnya, kami berharap anda dapat membuat keputusan berdasarkan masa terbaik untuk membeli Bitcoin. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me