Buku Terbaik di Blockchain untuk Dibaca untuk Pemula pada tahun 2021

Blockchain adalah rekod data siri cap masa yang tidak dapat dipadamkan, dan diedarkan dan diuruskan tanpa pihak berkuasa pusat.

Blockchain sebagai teknologi mempunyai rekod yang wujud sejak beberapa dekad yang lalu, tetapi ia menjadi wujud, dan menjadi perhatian menjadi mungkin dengan munculnya bitcoin, yang dikembangkan dan dibangun di atas ekosistem teknologi blockchain oleh orang / kumpulan semu di bawah ini nama Satoshi Nakamoto. Sejak itu, teknologi blockchain dan pengiringnya telah mendapat pengiktirafan dan penyelidikan secara besar-besaran.

Di sini, kita akan memfokuskan sedikit pada sains dan sejarah blockchain dan kemudian pada buku-buku terbaik di papan hitam bagi mereka yang berhasrat untuk meneliti lebih banyak dan mengembangkan cakerawala mereka di bidang teknologi blockchain dan mungkin mengukir ceruk untuk diri mereka sendiri atau membina pada pelbagai ceruk yang telah diukir oleh penyelidik dan pengadopsi sebelumnya.

Sains Blockchain

Menurut Wikipedia, blockchain adalah senarai rekod yang semakin meningkat yang disebut blok, yang dihubungkan menggunakan kriptografi. Setiap blok mengandungi hash kriptografi dari blok sebelumnya, cap waktu, dan data transaksi, yang merupakan setiap perincian yang berkaitan dengan transaksi semasa atau blok yang dihubungkan dengan yang sebelumnya, dan ini umumnya ditunjukkan sebagai Merkle Tree.

Ilmu mengenai Blockchain

Dikelola oleh rangkaian peer-to-peer, blockchain adalah dengan reka bentuk yang tahan terhadap pengubahsuaian datanya. Ia adalah lejar terbuka yang dapat merekodkan transaksi antara dua pihak dengan cekap dan dapat disahkan dan kekal. Ilmu blockchain terletak pada tiga tiangnya, iaitu; desentralisasi yang bermaksud bahawa kawalan ke blok tidak dikendalikan secara terpusat, ketelusan yang menjelaskan bahawa semua transaksi dan rekod adalah benar, boleh dipercayai dan betul, dan kebolehubahan, yang mewakili kemampuannya menyimpan data secara kekal dengan yang dihapus, diedit atau hilang.

Kriptografi, sebaliknya, adalah kaedah melindungi maklumat dan komunikasi melalui penggunaan kod sehingga hanya mereka yang maklumatnya bertujuan dapat membaca dan memprosesnya. Blockchain, sebagai teknologi, dibina berdasarkan kriptografi, dan ini menjadikannya selamat, pantas, dan yang paling penting, boleh dipercayai. Karya pertama pada rantai blok yang diamankan secara kriptografi dikaitkan dengan Stuart Haber dan W. Scott Stornetta pada tahun 1991.

Buku Terbaik di Blockchain

Blockchain: Rangka Tindakan untuk Ekonomi Baru

Masalah yang kita dapati di ruang pengetahuan teknologi ialah kebanyakan orang yang melihat mengetahui lebih banyak mengenai teknologi blockchain atau mereka yang menganggap mereka tahu lebih banyak melihat cryptocurrency atau bitcoin sebagai blockchain dan sebaliknya. Mereka menafsirkan blockchain yang dibina semata-mata untuk mencatat hanya transaksi bitcoin dan cryptocurrency lain dari satu dompet, kolam perlombongan atau pertukaran, dan lain-lain, dengan yang lain, tetapi semuanya salah di sini!

Blockchain dibina untuk membantu mengesahkan, menyimpan dan mengamankan data! Ia dibina untuk menyesuaikan dengan kehidupan seharian kita, dan ini adalah aktiviti. Ekosistem blockchain, yang menempatkan bitcoin dan cryptocurrency lain, dibangunkan agar sesuai dengan aspek kehidupan manusia yang besar mulai dari sektor seperti Pertanian hingga perlombongan, tenaga, harta tanah, sukan, pengangkutan, penjagaan kesihatan, perbankan, pembuatan, kewangan perdagangan, dan juga pemerintah / sektor awam.

Blok cetak BlockChain untuk Ekonomi Baru

Yang benar adalah bahawa blockchain dibina untuk merangkumi semua bidang ekonomi, untuk berkembang dan berkembang sebagai cetak biru di mana ekonomi dunia yang jauh lebih baik akan dibina dan berkembang, di mana semua data yang berkaitan untuk setiap sektor dienkripsi hanya untuk mereka yang terlibat dalam ia dan tetap selamat dan tidak terganggu. Pada asasnya, dengan kata-kata yang ringkas dan jelas, blockchain adalah segalanya yang seterusnya!

Menguasai Blockchain

Tidak ada yang bangun pada pagi yang sejuk dan menjadi penulis yang mahir, atau penutur / pidato yang fasih atau artis atau atlet yang berpengalaman dan berjaya, mereka memerlukan masa dan belajar untuk menguasai seni mereka dan menjadi profesional di dalamnya. Begitu juga dengan blockchain, jadi jika ada yang ingin menguasai ruang blockchain, pengetahuan teknologinya, kriptografi, pengkodan, dan asas-asas lain yang wujud dalam blockchain, orang tersebut diharapkan dapat meluangkan masa dan tentu saja belajar ke bidang blockchain. Bahagian akhir artikel ini akan membahas buku-buku terbaik mengenai blockchain untuk belajar untuk membantu menguasai seni dan sains blockchain.

Buku Terbaik mengenai Blockchain untuk Pemula

buku terbaik mengenai blockchain

Terdapat pelbagai buku yang tersedia pada siri blockchain, tetapi kita perlu berusaha sebaik mungkin untuk memahami sepenuhnya semua perkara mengenai blockchain yang diperlukan. Buku terbaik yang boleh disyorkan di papan tulis untuk pemula akan merangkumi;

 1. Blockchain Melanie Swan: Rangka Tindakan untuk ekonomi baru.
 2. Buku Daniel Drescher mengenai Asas Blockchain: Pengenalan Bukan Teknikal dalam 25 langkah.
 3. E-book Blockchain Cybrosys Technologies.
 4. Menguasai Bitcoin oleh Andreas M. Antonopoulos.
 5. Revolusi Blockchain oleh Don dan Alex Tapscott.
 6. Blockchain oleh Melanie Swan.
 7. Kitab Satoshi oleh Phil Champagne.
 8. Blockchain dari Konsep hingga Pelaksanaan oleh Debajani Mohanty.
 9. Blockchain untuk Semua Orang oleh Sir John Hargrave. dan,
 10. Asas Bitcoin dan blockchain: Pengenalan kepada Cryptocurrency dan Teknologi yang memberi kuasa kepada mereka oleh Anthony Lewis.

Setiap buku ini pasti akan meluaskan pengetahuan anda mengenai blockchain tidak kira tahap anda sebelum membacanya.

Buku Terbaik mengenai Pembangunan Blockchain

Buku itu di Blockchain

Di sini kami melihat tujuh cadangan teratas saya mengenai buku blockchain terbaik untuk pemaju yang ingin menyelidiki pengembangan dan pengembangan blockchain. Mereka merangkumi;

 1. Memperkenalkan Ethereum dan Soliditi: Asas Pengaturcaraan Cryptocurrency dan Blockchain untuk Pemula oleh Chriss Dannen.
 2. Sains Blockchain oleh Roger Watten Hofer.
 3. Buku itu di Blockchain: pengenalan satu jam oleh Jonathan Morley.
 4. Aplikasi yang Dibolehkan Blockchain: Fahami Ekosistem Blockchain dan Cara Membuatnya Berfungsi untuk Anda oleh David Metcalf, Max Hooper, dan Vikram Dhillon.
 5. Pembangun Blockchain: Panduan Praktikal untuk Merancang oleh Elad Elton.
 6. Panduan Pembangun Blockchain: Kembangkan Aplikasi Pintar dengan teknologi Blockchain oleh Brenn Hill et al.
 7. Mengaturcara Bitcoin: Ketahui cara Memprogram Bitcoin dari Scratch oleh Jimmy Song.

Pengaturcaraan Botcoin

Buku-buku ini mengandungi semua yang diperlukan untuk pengaturcara yang memilih untuk mengetahui dan menyumbang kepada pembangunan ekosistem blockchain.

Buku yang Pernah Diterbitkan di Blockchain

Mari kita lihat beberapa pilihan teratas yang dikeluarkan tahun lalu bagi mereka yang mahukan buku yang baru dikeluarkan yang tentunya terkini, dengan lebih banyak maklumat dan hasil mengenai blockchain, termasuk;

 1. Gelembung Blockchain atau Revolusi: Masa Kini dan Masa Depan Blockchain dan Cryptocurrency oleh Aditya Agashe, Neel Mehta, dan Parth Detroja.
 2. Asas Blockchain: Panduan untuk Membangun Literasi dalam Ekonomi, Teknologi, dan Perniagaan Blockchain oleh Behina Waterbury, Bill Wagner, dan Tom Serres.
 3. Blockchain: The Next Everything oleh Stephen P. Williams.
 4. Teknologi Perundangan, Kontrak Pintar, dan Blockchain yang diedit oleh Corrales Compagnucci dan lain-lain.
 5. Asas Bitcoin dan Blockchain: Pengenalan Bukan Teknikal untuk Pemula pada Teknologi Blockchain… oleh Arthur T. Brooks.

Buku-buku ini baru dipanggang dan mengandungi hasil yang disemak dan dikaji semula pada pelbagai penyelidikan yang dilakukan terhadap ekosistem teknologi blockchain, semua asasnya, dan bahkan perkembangannya.

Kesimpulannya

Untuk menguasai seni dan sains blockchain, pertama sekali, anda mesti bersiap untuk mempelajarinya. Artikel ini telah memberi keadilan pada buku-buku yang baik dan boleh dicadangkan di blockchain, baik mengenai perkembangannya, sejarahnya, dan untuk pemula. Nikmati perjalanan. Untuk mempunyai akses ke buku-buku ini, anda selalu dapat melihat buku pemacu pdf atau buku amazon untuk mendapatkannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me