Cara Melombong DigiByte (DGB): Panduan Komprehensif

Artikel ini akan berkongsi dengan anda bagaimana menambang DigiByte (DGB) dan semua kebiasaan kecil yang disertakan dengannya. Kami mulakan dengan memberi anda beberapa maklumat latar belakang tentang DigiByte, diikuti dengan keperluan yang berbeza untuk memulakan pengembaraan perlombongan anda.

Melombong cryptocurrency adalah salah satu aktiviti terpenting di ruang crypto. Walaupun banyak cryptocurrency hari ini tidak memerlukan penambangan di rangkaian mereka, sebilangan besar 10 cryptocurrency teratas dengan permodalan pasaran masih berlaku.

Sebenarnya, dua cryptocurrency teratas, Bitcoin dan Ethereum, kedua-duanya memerlukan perlombongan cryptocurrency agar fungsi blockchain mereka berfungsi dengan baik. Aset digital yang dilombong dianggap paling selamat dan paling terdesentralisasi dalam industri.

PANDUAN RINGKAS: Cara Melombong Digibyte

1. Sediakan GPU anda untuk perlombongan. Pasang pemacu stabil terkini dari laman web rasmi.

2. Muat turun dan pasang Digibyte Wallet. Dapatkan alamat dompet anda; ini akan berfungsi sebagai nama pengguna di kolam perlombongan Digihash.

3. Muat turun penambang DigiByte 1-Klik dan jalankan perisian. Sistem keselamatan komputer anda mungkin menandakan program sebagai virus. Ini adalah positif palsu.

4. Jalankan pelombong 1 klik dan konfigurasikan kumpulan perlombongan. Masukkan alamat dompet DigiByte anda sebagai nama pengguna anda.

5. Klik pada butang Mula untuk memulakan perlombongan.

Pergi ke Penambang Satu Klik

Jadual Perbandingan Algoritma Perlombongan Digibyte

Jadual Perbandingan Algoritma Perlombongan Digibyte AlgoritmaEquipmentPools
Algoritma Peralatan Kolam Renang

Groestl

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Qubit

CPU, GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Scryp

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, P2Pool


SHA-256

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, Ispace.co.uk

Skein

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Perlombongan Perlombongan

Apa itu DigiByte

The DigiByte (DGBBlockchain memberi tumpuan untuk memberikan keselamatan berkelajuan tinggi kepada penggunanya. Melalui rangkaian desentralisasi dan transaksi yang selamat secara kriptografi 40 kali lebih pantas daripada Bitcoin.

Blockchain Digibyte dapat dipecah menjadi 3 lapisan:

  1. Aplikasi / Lapisan DigiAssets – digunakan oleh kebanyakan pengguna di ekosistem untuk aplikasi mereka dari hari ke hari. DGB juga menyediakan lapisan DigiAssets di sini untuk dibina.
  2. Lapisan buku besar aset digital / awam – adalah token DGB, yang memberi insentif kepada masyarakat untuk menambang dan mengembangkan projek dan, yang paling penting, melindungi DGB.
  3. Core Communications Protocol / Global Network Layer – menyokong semua infrastruktur DigiByte.

Penambang beroperasi di lapisan kedua, mengamankan DigiByte dengan pelbagai algoritma. Ini dilakukan dengan memproses transaksi baru di lejar awam yang tidak berubah dan memperoleh DGB sebagai ganjaran mereka untuk menyelesaikan blok semasa dengan berjaya. Mari mulakan untuk meneroka bagaimana anda boleh menjadi pelombong dan menyertai bahagian ekosistem blockchain yang menakjubkan ini.

Dompet DigiByte DGB

Sebelum memulakan perlombongan, anda perlu membiasakan diri dengan Dompet DigiByte. Syiling yang dilombong harus dihantar ke alamat perlombongan setelah berjaya dilombong.

Kami mengesyorkan mengkaji beberapa perkara, mencari ulasan dan masalah sebelumnya. Seboleh-bolehnya, kami mengesyorkan menggunakan dompet perkakasan, kerana ini menambahkan tahap keselamatan maksimum. Alamat pertukaran selalu boleh digunakan, tetapi kami sangat menyarankan agar tidak melakukan ini.

Perlombongan DigiByte DGB

Perkara pertama yang perlu anda fikirkan adalah bagaimana anda menambang Digibyte. DGB adalah blockchain yang unik kerana dapat ditambang dengan 6 algoritma perlombongan; Skein, Groestl, SHA-256, Scrypt, Qubit, dan Odocrypt. Skein dan Groestl digunakan untuk perlombongan GPU, Qubit, SHA-256, dan Scrypt dikuasai oleh penambang ASIC, dan Odocrypt digunakan untuk perlombongan FPGA.

Walaupun anda dapat menggunakan CPU untuk menambang DGB dengan Qubit, SHA-256, dan Scrypt, itu akan membuang masa dan wang tetapi boleh menjadi latihan yang baik sebelum menghabiskan sejumlah besar wang di rig perlombongan khusus. Melibatkan diri dalam keseluruhan ekosistem projek adalah penggunaan masa penyelidikan anda yang terbaik sebelum membuat pelaburan kewangan.

Kalkulator perlombongan adalah suatu keharusan sekiranya tujuannya adalah menguntungkan. WhatToMine mempunyai beberapa kalkulator yang menakjubkan untuk setiap algoritma Skein, SHA-256, Scrypt, Qubit, dan Odocrypt. Menarik apabila Groestl tidak disokong.

Menggunakan Kad Grafik

Terdapat jawapan yang mudah dan kompleks mengenai cara menggunakan DigiByte Nvidia kad grafik. Yang mudah adalah memasang Skein menyambung ke kolam perlombongan Skein dan mengumpulkan DGB semasa mereka dilombong. Sebaliknya, yang kompleks melibatkan mengemukakan soalan mengenai masa dan wang jika ini adalah duit syiling yang paling menguntungkan untuk saya dan adakah duit syiling yang dilombong itu akan menampung kos elektrik.

Menjana keuntungan adalah perhatian kedua berbanding dengan menanggung kos dan tidak melabur semula setiap bulan untuk kos elektrik.

Sentiasa gunakan kalkulator perlombongan dan bahagikan keuntungan menjadi dua kerana 2 sebab:

  • Pertama, perlombongan cryptocurrency sangat spekulatif, dengan nilai cryptocurrency berubah dengan kuat;
  • Kedua, rig perlombongan gagal dilaksanakan seperti yang dijanjikan kerana waktu operasi. Persekitaran perlombongan perlombongan, suhu persekitaran, dan aliran udara adalah 2 masalah terbesar. Kenaikan suhu akan menyebabkan papan litar terlalu panas dan tidak beroperasi pada prestasi optimumnya.

Sekiranya anda menjalankan lebih dari sekadar 1 rig perlombongan DigiByte, anda harus mempertimbangkan suara dan menarik perhatian yang tidak diingini terhadap aktiviti perlombongan anda. Banyak kebimbangan menarik perhatian yang tidak perlu.

3 perkara yang paling mendesak ini adalah kes yang melampau tetapi merupakan risiko yang sah yang perlu difikirkan dan dikurangkan: pencurian peralatan perlombongan anda, penculikan untuk tebusan, atau disandera dan dipaksa untuk memindahkan semua aset digital anda.

Gunakan Groestl dan Groestl Mining Pool jika anda ingin menambang DGB dengan AMD kad grafik yang mempunyai semua kerumitan yang disebutkan di atas kerana Nvidia perlu diambil kira. Semasa memasang mesin perlombongan, selalu ikuti panduan langkah demi langkah kerana kesalahan kecil boleh menyebabkan masalah besar di kemudian hari.

AMD dan Nvidia unik dalam penyediaannya, dan sebarang kad grafik tidak akan menguntungkan seperti yang berikutnya. The Wiki DGB mempunyai senarai kad GPU yang disokong.

Cara melombong Digibyte

Perlombongan DigiByte dengan Mesin ASIC

Sekiranya anda ingin serius mengenai perlombongan DGB, perlombongan ASIC adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk memulakan perlombongan sebagai perniagaan. Perlombongan dapat menghasilkan pendapatan pasif jika anda dapat mengekalkan nisbah kos dan keuntungan yang betul. Pelombong ASIC keuntungan sangat berkaitan dengan nilai pasaran duit syiling dan usia mesin. Lakukan banyak penyelidikan sebelum membeli mesin terpakai.

Perlombongan ASIC dikuasai oleh perkilangan ASIC dan ladang perlombongan besar dengan hak pertama untuk perkakasan baru terlebih dahulu. Mereka mempunyai kelebihan ekonomi skala yang tidak adil kerana ladang yang lebih besar ditawarkan pengurangan harga untuk kumpulan yang lebih besar, sehingga memusatkan sebagian besar rangkaian blockchain (walaupun dengan cara yang terbatas, rangkaian akhirnya menjadi lemah).

Amalan ini mengehadkan kebolehan ladang kecil untuk mempelbagaikan dan memperpanjang tempoh pulangan pelaburan (ROI), yang akhirnya menghasilkan pelaburan yang lebih sedikit ke dalam syiling ASIC kerana ROI yang lebih baik di tempat lain. Satu-satunya duit syiling yang benar-benar dapat bertahan adalah Bitcoin.

Cara melombong DigiByte

Perlombongan DigiByte dengan mesin FPGA

Perlombongan FPGA mempunyai kelebihan tambahan selain menguntungkan; ia mengembalikan sifat penyebaran blok-blok terdesentralisasi. FPGA tidak kebal terhadap masalahnya sendiri; ia adalah kad grafik pengkomputeran yang kompleks yang memerlukan pemahaman IT yang baik untuk berjaya.

Terdapat banyak sumber untuk diteliti, kami mengesyorkan bermula dengan DigiByte wiki dan BitcoinTalk. Setiap kad dapat dioptimalkan lebih jauh dengan menambahkan bitstream, yang overclocking kartu FPGA dan dapat mengakibatkan kegagalan dalam beberapa jam jika tidak dikonfigurasi dengan benar. Untuk perkakasan dan aliran bit FPGA, kami mengesyorkan fpga.guide. The Wiki DGB mempunyai beberapa kad FPGA yang dicadangkan juga.

Kolam Perlombongan

Perlombongan menggunakan kolam perlombongan tidak wajib, tetapi kos peluang perlombongan solo tidak sepadan dengan risiko melainkan anda akan mengendalikan ladang perlombongan besar dari hari pertama operasi perlombongan. Solo Mining adalah setara dengan memasukkan loteri dan serupa dengan perjudian melainkan anda melakukannya dengan betul dengan DGB.

Malangnya, ini adalah pilihan yang teruk. Kadar hash rangkaian mereka tinggi, dan kemungkinan tidak memihak kepada anda. Untuk perlombongan solo, anda boleh melihatnya SHA256, Skrip, Qubit, dan Odocrypt.

Kami mengesyorkan kolam perlombongan kerana mereka memanfaatkan sebilangan besar operasi kecil menjadi kekuatan besar yang harus diperhitungkan. Di sinilah kalkulator perlombongan dimainkan, seperti yang anda jangkakan, dengan kepastian yang munasabah, berapa pendapatan anda dari operasi perlombongan DGB anda.

Untuk analisis terperinci kolam penambangan, anda boleh menyemaknya miningpoolstats.stream. Setiap algoritma dipecah untuk memberi anda gambaran yang lebih baik mengenai rangkaian Skein, SHA256, Skrip, Qubit, dan Odocrypt.

Kolam Perlombongan GPU

Kolam Perlombongan Groestl

Kolam Perlombongan Skein

Kolam Perlombongan ASIC

Kolam Perlombongan Qubit

Kolam Perlombongan Scrypt

Kolam Perlombongan SHA256

Kolam Perlombongan FPGA

Kolam Perlombongan Odocrypt

Untuk maklumat kolam tambahan, DigiByte telah menyediakan senarai kolam perlombongan, tinjau setiap kolam perlombongan dengan teliti dan fikirkan sendiri jika mereka penipuan atau tidak.

Perlombongan Awan DigiByte

Perlombongan awan adalah penyelesaian cepat dan mudah untuk mendapatkan pelombong profesional untuk melombong syiling untuk anda. Kedua-duanya HashFlare dan NiceHash mempunyai reputasi yang cukup baik untuk mengesyorkannya, kami lebih suka NiceHash, tetapi HashFlare juga mampu.

Bagaimanapun, perlombongan awan mempunyai risiko tersendiri. Walaupun anda tidak perlu menyelenggara peralatan apa pun, anda akan bertanggungjawab atas kos kontrak dan mungkin tidak mengambil balik pelaburan awal anda sekiranya pasaran merosot di bawah harga kos anda.

Penambang Satu Klik DigiByte

Pembangun DigiByte telah membangunkan a pelombong satu klik. Tiada penyahpepijatan atau persediaan yang kompleks, pasang dan jalankan.

Mereka mempunyai satu GitHub repositori untuk Windows dan Linux. Programnya ringkas dan senang digunakan. DBG telah menurunkan penghalang masuk kepada sesiapa sahaja yang mempunyai akses ke komputer dengan kad grafik atau kad grafik Nvidia atau AMD.

Perlombongan DigiByte Percuma

Perlombongan tidak bermaksud duit syiling percuma, banyak kerja harus dilaburkan dalam penyelidikan, perancangan, dan susun atur. Setiap kaedah yang ada mempunyai beberapa kos. Sekiranya anda sudah mempunyai komputer atau komputer riba yang tidak berfungsi, anda boleh menambang melalui CPU atau GPU.

Walau bagaimanapun, ini mempunyai kos elektrik harian dan akan memendekkan jangka hayat mesin anda kerana perlombongan secara intensif secara fizikal dapat dilakukan oleh komputer. Ini tidak bermaksud anda tidak boleh mencuba penambangan pada DGB atau duit syiling kegemaran anda. Pengetahuan yang diperoleh tidak dapat dibaca dan diperoleh, perlu dipraktikkan.

Kesimpulannya

Perlombongan adalah usaha cinta dan keuntungan. DigiByte mempunyai komuniti yang kukuh yang akan membantu anda sekiranya anda memerlukannya. DigiByte kumpulan perlombongan telegram menyimpan banyak maklumat dan, yang lebih penting, orang yang bersedia membantu anda menjadi pelombong atau pelombong yang lebih baik.

Sekiranya anda belum pernah menambang sebelumnya, mulakan dengan mesin permainan jarak jauh, perlakukan perlombongan sebagai hobi, bukan untuk keuntungan, untuk mengukur apakah ini adalah sesuatu yang anda benar-benar ingin lakukan. Semasa anda memasuki pelbagai perkara, pengalaman akan dikumpulkan kerana perlombongan mempunyai banyak masalah menarik untuk ditangani.

Sebilangan besar masalah memerlukan penggunaan kreatif mesin pencari untuk mencari masalah serupa pada masa lalu. Sekiranya tidak, BitcoinTalk hampir selalu mempunyai penyelesaian untuk hampir semua masalah. Sekiranya tidak, seseorang mungkin akan memikirkan masalah anda.

Jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada yang anda mahu kerugian secara langsung. Mana-mana mesin perlombongan boleh rosak di luar pembaikan ekonomi yang bertanggungjawab secara fiskal oleh satu lonjakan kuasa atau secawan kopi pagi.

Walaupun terdapat risiko-risiko ini, rantaian blok perlu ditambang, atau semua bukti kerja blok yang terdesentralisasi tidak akan ada lagi. Bukti syiling saham tidak cukup terdesentralisasi untuk menahan campur tangan pengawalseliaan pemerintah dengan cara yang sangat baik dalam projek-projek ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map