Cara Melombong Syiling Tron (TRX) pada tahun 2021

Melombong Tron Blockchain adalah mustahil, tetapi ini tidak bermakna anda tidak boleh dibayar di Tron untuk menambang. Perlombongan untuk itu hanyalah masalah menggunakan komputer untuk berjaya mencuri duit syiling yang lain, dan kumpulan perlombongan akan melakukan penukaran pada backend dan membayar anda walaupun Tron menggunakan Proof Of Stake POS sebagai kaedah konsensus. Jadi dengan sedikit campur tangan oleh orang tengah, anda boleh melombong kolam perlombongan secara langsung dan dibayar di Tron TRX.

Catatan: Hanya duit syiling yang menggunakan Proof Of Work POW yang dapat ditambang. Kuasa perlombongan boleh disewa atau dijual kepada pihak ketiga yang ingin mendapatkan keuntungan atau menyerang rangkaian. Hari ini kita akan meneroka Tron-Mining.com.

Tanpa basa-basi lagi, mari kita berniaga dan lihat apakah kita harus mencari TRX?

cara melombong tron

https://pbs.twimg.com/media/ET8FJQ0UEAIs_lv?format=jpg&nama = besar

PANDUAN RINGKAS: Cara Melombong TRON

1. Sediakan GPU anda untuk perlombongan. Pasang pemacu stabil terkini dari laman web rasmi.

2. Muat turun dan pasang Dompet TRON. Dapatkan alamat dompet anda; ini akan berfungsi sebagai nama pengguna di kolam perlombongan perlombongan Tron.

3. Muat turun pelombong Claymore dan pasang perisian. Sistem keselamatan komputer anda mungkin menandakan program sebagai virus. Ini adalah positif palsu.

4. Konfigurasikan start.dat Konfigurasikan kumpulan perlombongan dan masukkan alamat dompet TRON anda sebagai nama pengguna anda.

5. Klik dua kali pada start.dat untuk memulakan perlombongan.

Lawati Laman Tron-Minig

Jadual Perbandingan Tron Mining ASIC dan GPU

Jadual Perbandingan Tron Mining ASIC dan GPU

ASIC MinersGPU Miner
Pelombong TRON ASIC Pelombong GPU TRON
Penggunaan khusus tidak dapat digunakan kembali ke fungsi lain CPU dengan mudah dapat digunakan kembali ke fungsi lain seperti permainan, grafik dan penyuntingan video
Jimat tenaga berbanding dengan pelombong GPU Kurang penjimatan tenaga berbanding pelombong ASIC

Nilai jualan semula lebih rendah kerana penggunaan terhad

Nilai penjualan semula lebih tinggi kerana penggunaan GPU yang banyak
Biasanya mempunyai kolam perlombongan mereka sendiri Biasanya menggunakan kolam perlombongan pihak ketiga
Lebih mudah untuk disiapkan dan dioptimumkan Memerlukan beberapa tahap penyediaan untuk mengoptimumkan

Dompet Tron

Tron adalah duit syiling yang mapan, menyimpan TRX tidak menjadi masalah dengan banyaknya dompet ada. Satu-satunya perkara yang kami nasihatkan ialah selalu menggunakan dompet perkakasan dan menyediakan a simpul untuk pengesahan transaksi.

Peringatan \ Petua:

Sentiasa sandarkan dompet, frasa benih, dan kata laluan anda di beberapa lokasi. Anda tidak pernah tahu bila bencana menimpa. Mengikuti amalan terbaik ini benar-benar dapat menjimatkan kerugian kewangan yang tidak diingini.

Cara Melombong Tron

Perlombongan Tron – Cara Melombong Tron

Seperti yang dinyatakan di atas, anda tidak boleh menggunakan blockchain Tron dan dibayar dalam TRX. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan algoritma Ethash, RandomX, dan X16Rv2 dengan Perlombongan Tron kolam perlombongan dan dibayar dalam TRX atas sumbangan anda ke rangkaian, yang mana setiap blok berjaya menambang kolam.

Untuk melombong dan mendapatkan bayaran dalam TRX, anda memerlukan komputer dengan kad grafik, atau beberapa kad grafik, atau sampai ke rig perlombongan atau rig khusus untuk masing-masing dengan 6 – 12 kad grafik. Sebelum kita sampai sejauh ini, mari kita lihat persediaan dan apa yang anda perlukan.

Cara Melombong Tron

Menggunakan Claymore Miner untuk membuat TRX

Kami gemar menggunakan Claymore Miner sebagai perisian perlombongan lalai kami dan memilih untuk menggunakannya sedapat mungkin kerana kemudahan penggunaan dan prestasi operasi yang boleh dipercayai. Ini adalah program plug and play sederhana yang akan menjalankan perniagaan perlombongan dengan cekap.

Pertama, anda perlu mendapatkan Perisian Claymore Mining, perisian tersedia untuk Linux dan Windows.

Semasa menjalankan Pemasangan, anda harus berhati-hati dengan direktori pemasangan, peraturan praktikal yang baik pada rig perlombongan khusus adalah meletakkan folder pemasangan Claymore Miner secara langsung di desktop.

Anda perlu mengakses dan mengedit fail start.dat, yang memberitahu pekerja mana duit syiling dan algo untuk saya, kumpulan mana yang akan disertainya, dan di mana untuk menghantar hadiah perlombongan. Sekiranya mana-mana pemboleh ubah ini dimatikan, Claymore Miner tidak akan berjalan seperti yang diharapkan, hanya membuang elektrik dan menjana pendapatan bawah tanah. Perkara seterusnya yang perlu kita tentukan adalah kolam perlombongan yang akan digunakan.

bagaimana untuk Mine Tron

Kolam Perlombongan Tron

Satu-satunya kolam perlombongan yang kami dapati adalah Perlombongan Tron. Walaupun ini adalah batasan, sebenarnya tidak seburuk itu, ini adalah kaedah langsung untuk menambang dan memperoleh TRX. Kaedah lain tidak memerlukan KYC dan mungkin lebih murah, bergantung pada kadar penukaran.

Sebelum kita memasuki lubang arnab itu, mari tetap berada di landasan yang betul dan memeriksa kolam perlombongan Tron-Mining. Perlombongan tron ​​sangat mudah dan senang digunakan. Begitu mudah, sebenarnya, mereka telah berkembang sehingga merangkumi 40 aset kripto yang tidak dapat ditambang dan dilombong di tidak boleh dilayan.

Tron-Mining mudah digunakan, menawarkan 3 algoritma perlombongan Ethash, RawakX, dan X16Rv2.

Ethash lebih sesuai untuk pelombong ASIC, sementara anda boleh menggunakan pelombong GPU, mereka berada pada kerugian kerana ProgPow rosak dan tidak bertindak seperti yang sepatutnya. Masalah ini dapat diselesaikan esok. Untuk menggunakan saya Ethash, anda akan membuka direktori Claymore dan membuka start.dat di notepad, kemudian cari dan ganti baris bermula dengan EthDcrMiner64.exe di start.dat dengan ini;

./EthDcrMiner64.exe -epool ethash.tron-mining.com:3333 -ewal YourTRXAddress.YourWorkerName -epsw x -allpools 1

Algo seterusnya adalah RawakX. Ini adalah algo berasaskan CPU, duit syiling paling popular yang dilombong adalah XMR atau Monero. Mereka menggunakan xmrig dengan tetapan berikut. Anda perlu menyediakan pekerja anda dengan konfigurasi berikut;

./xmrig.exe -o rx.tron-mining.com:3333 -a rx -u YourTRXAddress.YourWorkerName

Walaupun xmrig mudah, terdapat beberapa tetapan yang boleh anda ubah, seperti perbezaan, yang boleh ditetapkan dari +50000; contoh di bawah adalah contoh +60000;

YourTRXAddress.NamaPekerja Anda + 60000

tetapi mereka tidak menyokong parameter -p atau argumen pada masa ini.

Algo terakhir adalah X16Rv2 dan digunakan oleh RVN Ravencoin, ini adalah FPGA dikuasai algo, dan hanya tinggal masa sebelum ASIC kembali. Untuk menambang menggunakan X16Rv2, anda perlu menggunakan T-Rex dan sediakan pelombong dengan parameter berikut;

./t-rex.exe -o x16rv2.tron-mining.com:3333 -a x16rv2 -u YourTRXAddress.NamaPekerja Anda -p x

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Tron-Mining, anda boleh melihatnya Reddit penjelasan. Walaupun nampaknya idea yang baik untuk menjalankan lebih daripada satu program ini secara serentak, jangan. GPU atau CPU anda hanya dapat menjalankan satu proses dengan cekap. Berjalan lebih dari satu akan melambatkan mesin anda dan menghasilkan kuasa hash yang lebih sedikit, tidak lebih.

bagaimana untuk Mine Tron

Kalkulator Perlombongan Tron

Sekarang anda sudah mula aktif, ini adalah masa yang tepat untuk melakukan beberapa matematik dan melihat apa yang anda hasilkan dari semua kerja keras. Kami suka menggunakan WhatToMine, tetapi itu tidak akan dinasihatkan, kerana kami tidak melombong duit syiling secara langsung, dan sebilangan wang syiling dapat ditambang untuk mana-mana algoritma ini. Ini semua dikendalikan oleh Tron-Mining.

Keseluruhan prosesnya sama seperti perlombongan dengan NiceHash. Perlombongan Tron mempunyai kalkulator terbina dalam yang akan menghasilkan ganjaran anda.

Cukup tinjau program perlombongan pilihan anda untuk kekuatan hash setiap kad grafik anda.

Setiap GPU akan mempunyai nombor di sebelahnya, jika anda menggunakan lebih dari satu, tambahkan nombor ini. Pasang nombor gabungan terus ke bahagian, yang akan mengira ganjaran anda. Ini akan memberi anda 2 pengiraan untuk operasi perlombongan anda. Satu untuk pendapatan harian dan satu lagi untuk pendapatan bulanan.

Pastikan untuk mengira algo yang betul, kerana masing-masing akan menghasilkan keuntungan yang berbeza, pilih Ethash, RandomX, dan X16Rv2. Maklumat mengenai program perlombongan dan argumen yang sesuai juga akan dapat dilihat. Apa sahaja nombor yang anda dapat, setengahnya. Sepatutnya apa yang anda hasilkan, ini juga tidak mengambil kira kos elektrik.

Untuk ini, kita perlu menggunakan WhatToMine. Walaupun ini tidak tepat, ia dapat memberi gambaran mengenai penggunaan elektrik anda. Ethash, RawakX, dan X16Rv2 masing-masing mempunyai kos masing-masing bergantung pada komputer atau pelantar perlombongan yang disediakan.

bagaimana untuk Mine Tron

Perlombongan Tron

Sekiranya anda menyedari anda mengalami kerugian, ini merangkumi jumlah penambangan. Ini akan membantu sekiranya anda mempunyai kelebihan daya saing untuk terlibat dalam perlombongan cryptocurrency dengan cara yang bermakna. Kos elektrik benar-benar akan menghancurkan pendatang baru, apalagi kos permulaan mesin baru.

Ada cara lain untuk menambang dan mendapatkan Tron dengan langkah tambahan. Kami akan mengesyorkan NiceHash untuk pendekatan ini, seperti perlombongan Tron, mereka secara automatik akan menguruskan apa yang ditambang yang anda perlukan untuk mengarahkan pelombong anda kepada mereka. Mereka akan membayar dalam Bitcoin atau BTC.

Setelah anda mempunyai BTC, anda boleh menggunakan Poloniex untuk menukar BTC anda ke TRX. Poloniex menawarkan alternatif KYC, seperti perlombongan.

Cara Melombong Tron – Kesimpulannya

Walaupun kami senang menggunakan Tron-Mining, mereka mungkin terlalu terdesentralisasi untuk sesetengah orang. Walaupun mereka ingin menutup kedai dan keluar dari penipuan komuniti, ini sebenarnya bukan akhir dunia. Paling teruk, ini akan mengakibatkan 2 hari waktu henti (buruh tanpa gaji) bagi pekerja di kolam perlombongan.

Kami merasa yakin dengan perkhidmatan Tron-Mining, tetapi kami lebih suka menggunakan NiceHash. Penambang adalah makhluk kebiasaan. Kami berminat untuk menguji lebih banyak yang tidak dapat dikendalikan, melihat sepenuhnya lebih banyak utiliti kolam. Walaupun kami menganggap pembayaran dengan duit syiling yang tidak dapat dicerna adalah gimik penjualan, ia adalah sesuatu yang agak hebat yang ingin kami eksploitasi dan bukannya membayar yuran perdagangan kepada Bursa pada masa akan datang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me