Cara Membeli Bitcoin dengan PayPal pada tahun 2021

Bitcoin dan cryptocurrency telah menggegarkan dunia. Terdapat banyak faedah untuk berbelanja dengan Bitcoin dan cryptocurrency lain daripada menggunakan kad debit atau kredit. Untuk pembelian dalam talian, cryptocurrency selamat; mereka menyimpan transaksi anda tanpa nama dalam talian dan membolehkan anda membeli-belah dalam talian di seluruh dunia.

Walaupun memerlukan beberapa langkah tambahan untuk menukar mata wang tempatan anda menjadi Bitcoin, belajar bagaimana membeli Bitcoin dengan PayPal dapat mempermudah proses sambil menambahkan lapisan perlindungan tambahan. Dalam artikel ini, kami akan belajar dengan tepat bagaimana anda boleh menggunakan PayPal untuk membeli Bitcoin dan cryptocurrency lain dan melihat beberapa hasil yang hebat.

PANDUAN RINGKAS: Cara Membeli Bitcoin dengan PayPal

  1. 1. Buat akaun Paypal anda jika anda tidak memilikinya.
  2. 2. Teliti laman pertukaran Bitcoin yang menerima Paypal.
  3. 3. Daftar dan lengkapkan pengesahan yang diperlukan untuk menggunakan laman pertukaran Bitcoin.
  4. 4. Tetapkan dompet Bitcoin untuk memegang cryptocurrency anda
  5. 5. Berikan masa urus niaga sebelum duit syiling berakhir di dompet anda

Pergi ke Paypal

Cara Membeli Bitcoin dengan PayPal?

Terdapat banyak kekeliruan mengenai perkara ini. Pada masa lalu, mustahil untuk menggunakan PayPal untuk membeli Bitcoin sama sekali. Sebilangan besar laman web mahu maklumat perbankan langsung dimulakan. Sebilangan kecil menggunakan kad kredit. Untuk masa yang lama, tidak ada laman pertukaran cryptocurrency biasa yang berfungsi dengan PayPal.

Dengan peningkatan Bitcoin dan populariti cryptocurrency secara keseluruhan, banyak laman pertukaran telah menambahkan PayPal sebagai kaedah pembayaran. Mudah digunakan dan menambahkan lapisan perlindungan tambahan bagi mereka yang ingin tetap tidak dikenali dalam talian. Agak mudah untuk mencari pertukaran yang memudahkan untuk membeli Bitcoin dengan PayPal hari ini.

Tapak Terbaik untuk Membeli Bitcoin dengan PayPal

Apabila anda ingin belajar cara membeli Bitcoin dengan PayPal, anda mesti memilih laman web yang tepat untuk menyelesaikannya. Beberapa laman pertukaran pada masa ini menerima PayPal untuk pembayaran, yang memungkinkan lebih banyak keselamatan ketika anda menyelesaikan pembayaran.

Jadual di bawah menunjukkan cara membeli Bitcoin dengan Paypal.

Di mana untuk membeli Bitcoin dengan Paypal?

KaedahDeposit NamaBeli
Menyenangkan

Cara membeli Bitcoin dengan PayPal (Paxful)

  • Paypal
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

eToro

Cara membeli bitcoin dengan PayPal (eToro)

  • Paypal
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Bitcoin tempatan

Cara membeli bitcoin dengan PayPal (localbitcoin)

  • Paypal
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Crpyto.com

Cara membeli bitcoin dengan PayPal (Crypto.com)

  • Paypal
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Pertukaran Bitcoin dengan PayPal

Anda boleh melakukan pertukaran Bitcoin melalui PayPal, walaupun kaedah ini mungkin mengambil beberapa langkah tambahan berbanding dengan menggunakan akaun bank anda atau kaedah lain. Untuk menambahkan tahap keselamatan itu, ia mudah dan senang digunakan.

Langkah-langkah yang perlu anda gunakan untuk menyelesaikan pertukaran Bitcoin dengan PayPal termasuk:

Daftar untuk Akaun PayPal

Sekiranya anda belum mempunyai akaun PayPal, sudah tiba masanya untuk mendaftar. Anda memerlukan beberapa maklumat peribadi seperti nama dan alamat anda. Anda juga mesti mengaitkan sumber pendanaan, seperti kad kredit atau maklumat perbankan. Proses ini mungkin mengambil masa beberapa hari. Sekiranya anda mempunyai akaun ini, maka langkah ini sudah selesai.

1. Lawati halaman utama PayPal

Cara tetapi bitcoin dengan Paypal

2. Klik butang Daftar yang terdapat di sudut kanan atas skrin dan pilih akaun peribadi atau perniagaan.

3. Isi maklumat yang diperlukan dan tunggu kod keselamatan dihantar kepada anda. Setuju dengan Syarat tersebut, dan anda mempunyai akaun anda.

Daftar untuk Platform Dagangan Anda

Anda mesti mendaftar dengan perkhidmatan pembrokeran atau platform perdagangan yang menjual Bitcoin dan cryptocurrency lain. Terdapat banyak pilihan yang membolehkan pengguna membayar mata wang dalam talian dengan PayPal. Pilih salah satu daripadanya untuk membuat perkara lebih mudah.

Sediakan Dompet Bitcoin

Adalah lebih baik jika anda mempunyai dompet untuk menyimpan cryptocurrency anda. Anda tidak dapat mencetak Bitcoin dan membawanya seperti yang anda dapat dengan wang dari bank. Anda memerlukan dompet selamat dalam talian untuk menyimpan wang sehingga anda menggunakan atau menukarnya.

Sebaik sahaja wang itu ada di dompet anda, anda bebas menggunakannya di mana sahaja yang menerima cryptocurrency ini. Sekiranya anda melabur, tahan wang di sana sehingga anda melihat kenaikan yang anda mahukan, dan kemudian tukar kembali, meninggalkan keuntungan di akaun PayPal anda.

Cara Membeli Bitcoin dengan Kad Kredit

Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini. Sekiranya anda ingin tetap menggunakan PayPal, tetapi bayar dengan kad kredit anda dan bukan dengan akaun bank anda, sediakan Akaun PayPal anda untuk melakukan ini.

Pergi ke pilihan pembayaran anda dan pilih untuk memautkan kad kredit.

Tambahkan maklumat yang diperlukan untuk kad kredit anda.

Pilih ini sebagai kaedah pembayaran utama.

Beli Bitcoin yang ingin anda gunakan

Setelah pengesahan selesai, setiap kali anda membeli lebih banyak Bitcoin melalui laman pertukaran yang betul, wang yang akan dibiayai akan datang dari kad kredit anda.

Sebarang wang yang anda perolehi daripada menukar Bitcoin akan masuk ke dana PayPal anda, dan anda boleh memilih untuk memasukkannya semula ke kad atau memindahkannya ke akaun pemeriksaan anda.

Menggunakan Kad Kredit di Bursa untuk Membeli Bitcoin

Sekiranya anda merancang untuk terus melalui pertukaran tanpa menggunakan PayPal, ada kemungkinan menggunakan kad kredit anda juga. Anda perlu melihat bahagian pembayaran yang terdapat di laman pertukaran tersebut. Mereka mungkin meminta anda untuk membuat pengesahan, bergantung pada sama ada anda sudah tergolong dalam bursa itu atau tidak.

Anda akan menerima arahan untuk mengisi maklumat kad kredit anda. Pilih kad mana yang ingin anda gunakan. Beberapa pertukaran Bitcoin akan memerlukan tempoh menunggu. Anda mungkin perlu menunggu, atau anda mungkin perlu mengesahkan beberapa kredit kecil di akaun anda untuk memastikan kad kredit itu milik anda.

Setelah selesai, anda boleh menggunakan kad kredit tersebut. Oleh kerana pilihan ini menunjukkan maklumat anda lebih banyak dan tidak menjadikannya lancar dan mudah digunakan, bekerja dengan PayPal, dan menghubungkan kad kredit anda dengannya, selalunya merupakan kaedah pilihan untuk membeli Bitcoin dengan kad kredit.

Bolehkah Saya Membeli Bitcoin dengan PayPal di Coinbase?

Coinbase adalah laman pertukaran yang popular untuk digunakan semasa membeli Bitcoin dan cryptocurrency lain. Buat masa ini, pengguna tidak dapat membeli Bitcoin Paypal di Coinbase. Walau bagaimanapun, notis di laman web rasmi Coinbase menunjukkan bahawa ada rancangan untuk menggabungkan perkhidmatan ini di Coinbase pada bulan November ini.

Menurut pengumuman, hanya ciri jual yang akan tersedia. Ringkasnya, pengguna belum dapat membeli bitcoin. Walau bagaimanapun, mereka akan dapat menjual cryptocurrency di bursa melalui PayPal. Perkhidmatan ini, apabila dilancarkan, akan tersedia untuk pengguna berdasarkan lokasi mereka. Untuk memanfaatkan perkhidmatan ini, terdapat beberapa langkah yang mesti diambil oleh pengguna, termasuk;

Pengesahan Lengkap

Sesiapa yang ingin menggunakan PayPal dengan Coinbase mesti melengkapkan semua pengesahan identiti. Langkah tepat bergantung pada tempat tinggal anda, dan anda mungkin perlu memberikan ID foto untuk menyelesaikannya. Hanya setelah identiti disahkan, kedua-dua akaun ini akan dilampirkan.

Pautkan Akaun

Setelah pengesahan identiti selesai, anda perlu masuk ke akaun Coinbase anda, cari jalan ke tetapan, dan kemudian klik pada “akaun terpaut”. Klik pada tab untuk “Akaun Baru” dan pilih PayPal. Papan pemuka akan meminta kelayakan PayPal anda pada masa ini.

Anda mungkin perlu memberi Coinbase sedikit masa untuk memautkan ke akaun PayPal. Walaupun begitu, anda boleh menjual Bitcoin di samping aset digital yang lain.

Satu perkara yang perlu diperhatikan semasa menyiapkan akaun PayPal anda adalah bahawa ia hanya dapat digunakan dengan satu akaun Coinbase. Ini adalah garis panduan syarikat, jadi tidak ada pengecualian. Walaupun anda dan orang lain berkongsi PayPal, hanya seorang dari anda yang boleh membuat pautan ke akaun Coinbase.

Kesimpulannya

Mempelajari cara membeli Bitcoin di PayPal adalah proses yang mudah. Walaupun langkah pengesahan mungkin memerlukan beberapa hari untuk diselesaikan, terutamanya jika anda belum mempunyai akaun PayPal anda sendiri, adalah mudah untuk menyambungkan akaun PayPal anda ke pertukaran cryptocurrency yang paling terkenal untuk tujuan pembayaran. Prosesnya lebih mudah jika anda sudah mempunyai akaun PayPal anda sendiri dan menetapkan diri anda sebagai pertukaran.

Setelah pengesahan selesai, PayPal sudah siap dan bersedia untuk memulakan pembelian Bitcoin anda. Sama ada anda ingin menggunakan Bitcoin untuk membuat pembelian atau sebagai alat pelaburan, menggunakan PayPal untuk membeli mata wang digital anda akan menjadikan hidup lebih mudah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me