Cara membeli Electroneum dengan Coinbase – [Panduan Pembeli ETN]

Cryptocurrency membentuk semula ekonomi global, dan kini terdapat beribu-ribu syiling yang berbeza, dengan lebih banyak wang muncul hampir setiap hari. Salah satu cryptocurrency baru yang mungkin pernah anda dengar ialah Electroneum, token yang berpusat pada mudah alih. Sekiranya berjaya menarik perhatian anda, anda mungkin bertanya pada diri sendiri “cara membeli Electroneum dengan Coinbase

Terdapat dua perkara yang perlu anda perhatikan sebelum anda bermula: pertama, Coinbase tidak menyenaraikan Electroneum, jadi anda tidak akan dapat membelinya di sana. Kedua, tidak ada pertukaran yang menawarkan pasangan perdagangan ETN / fiat, jadi seperti membeli kebanyakan altcoin lain, anda hanya boleh membeli Electroneum dengan cryptocurrency lain. Ini bermaksud bahawa tidak ada cara untuk membeli Elecontroneum menggunakan satu akaun. Tapi jangan risau. Ia tidak sekeras kedengarannya. 

Dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara membeli Electroneum dengan Coinbase. 

Membeli Bitcoin atau Ethereum di Coinbase

1.- Saya menganggap anda sudah mempunyai akaun Coinbase jika tidak, anda boleh membuatnya di sini. Hanya memerlukan 10 minit dan setelah anda mempunyai akaun, anda sudah bersedia untuk pergi. 

2.- Masuk ke akaun Coinbase anda dan klik “Jual beli”

Cara membeli Electroneum dengan Coinbase

3.- Anda boleh membeli Electroneum dengan Bitcoin, Ethereum atau Litecoin, jadi anda boleh mengklik salah satu dari mereka. Walau bagaimanapun, kerana pasangan perdagangan ETN / BTC dan ETN / ETH tersedia dalam pertukaran lebih banyak, pilih salah satu. 

4.- Masukkan jumlah Bitcoin atau Ether yang ingin anda beli dan kemudian pilih dompet fiat yang menyimpan dana anda (USD atau Euro, dll).

5.- Setelah semuanya teratur, klik “Sahkan beli” untuk menyelesaikan pesanan anda.

6.- Setelah pembelian anda selesai, anda dapat melihat Bitcoin atau Ether yang baru anda beli di dompet Coinbase anda. Anda boleh menemui dompet anda dengan mengklik “Akaun” tab di bahagian atas skrin.

Ok, sekarang kita mempunyai Bitcoin atau Ethereum kami di Coinbase … Apa yang seterusnya?

Di mana saya boleh membeli Electroneum?

Oleh kerana koin Electroneum adalah cryptocurrency yang agak baru, tidak banyak pertukaran yang boleh dipilih. Anda mungkin memutuskan untuk memilih berdasarkan pasangan perdagangan, jumlah pasaran, yuran atau seberapa terkenal atau selamat pertukarannya. Pada masa penulisan, terdapat 16 pertukaran yang menyenaraikan Electroneum. Tiga yang paling terkenal disenaraikan di bawah:

Kucoin

Kucoin ditubuhkan pada tahun 2017 dan berpusat di Hong Kong. Terdapat 70 + cryptocurrency berbeza yang disenaraikan, termasuk Elektroneum. 

Kucoin adalah pertukaran yang sangat popular. Laman web ini bukan sahaja cukup mesra pengguna, tetapi juga menawarkan yuran yang sangat baik; perdagangan akan berharga 0,1% dan tidak ada bayaran untuk deposit. Terdapat, bagaimanapun, bayaran pengeluaran. Peratusannya berbeza-beza bergantung pada token yang ingin anda tarik keluar. 

Kucoin juga mempunyai perkhidmatan pelanggan yang sangat baik. Pengguna boleh mendapatkan sokongan melalui telefon, e-mel dan sembang langsung. Ini juga mendapat beberapa mata dengan pemula.

Cryptopia

Cryptopia berpusat di New Zealand dan telah wujud sejak tahun 2014. Mereka menyenaraikan lebih dari 500 cryptocurrency yang berbeza, yang menjadikannya salah satu pertukaran terbesar yang menawarkan Electoneum. 

Cryptopia memang membenarkan perdagangan mata wang fiat, tetapi hanya dalam Dolar New Zealand yang dipindahkan dari akaun bank New Zealand. Pengguna yang tidak berpusat di New Zealand boleh menyimpan cryptocurrency seperti Ethereum secara percuma.

Bayaran perdagangan adalah 0.2% pada duit syiling yang anda jual.

Cryptopia tidak mempunyai ciri canggih, yang tidak terlalu popular di kalangan peniaga kuasa. Tetapi laman web ini menjadikannya lebih mudah digunakan. 

Pilihan sokongan terhad pada Cryptopia. Mereka tidak menawarkan sembang langsung atau panggilan telefon. Sekiranya anda mempunyai masalah, anda perlu meletakkan tiket sokongan di laman web mereka.  

Qryptos

Qryptos dibuat pada tahun 2017. Ia menawarkan pelbagai alat canggih untuk pedagang kripto pakar tetapi bukan pertukaran yang paling mesra pemula. 

Seperti pertukaran lain, tidak ada sokongan untuk deposit mata wang fiat, jadi anda harus membiayai dompet anda dengan cryptocurrency.

Setiap perdagangan mempunyai yuran 0.15%.

Kelemahan untuk Electroneum adalah bahawa pada saat menulis artikel ini, Qryptos mempunyai jumlah dagangan yang sangat rendah untuk token ETN, jadi anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan Kucoin atau Cryptopia. 

Oleh itu, jika anda seorang pemula, anda boleh mulai dengan Kucoin atau Cryptopia, setelah anda menguasai kedua-duanya, anda boleh mengambil kesempatan di Qryptos dan menjadi master perdagangan! 

Sekarang kami sudah bersedia untuk membeli beberapa Electroneum!

Cara membeli Electroneum

Pilihan kegemaran ramai pengguna adalah Kucoin, jadi saya akan membawa anda selangkah demi selangkah untuk membeli Electroneum di sini (Proses di Cryptopia dan Qryptos sangat serupa, mengubah beberapa perkara di sana sini dan menambahkan ciri baru untuk peniaga yang maju). 

Beli Electroneum dengan Kucoin

1.- Pertama, anda perlu membuka akaun Kucoin, sangat mudah dan tidak memerlukan banyak masa. Awak boleh lakukannya di sini

2.- Setelah anda mempunyai akaun, log masuk dan pergi ke “Dolar” ikon dan kemudian klik pada “Butang deposit” 

di mana saya boleh membeli elektroneum

3.- Berita baik di sini ialah anda akan melihat Saham Kucoin yang terpilih (ciri baik yang membolehkan kita bergerak dengan mudah di laman web ini) dan kemudian anda hanya perlu mengklik Bitcoin atau Ethereum. 

tukar usd ke elektroneum

4.- Setelah memilih Bitcoin atau Ethereum, anda akan ditanya sama ada anda pasti mahu menyimpan aset yang dipilih. Apabila anda mengklik mengesahkan, anda akan ditunjukkan alamat deposit Kucoin anda untuk crypto yang dipilih. 

Ok, sekarang kita sudah hampir siap, bersabar dan teruskan. 

5.- Sekarang, anda perlu pergi ke akaun Coinbase anda, log masuk dan pergi ke “AkaunBahagian dan klik pada “Butang hantar” untuk mana-mana cryptocurrency yang telah anda pilih.

Cara membeli Electroneum dengan Coinbase

6.- Tampalkan alamat deposit Kucoin anda (yang dibuat pada langkah 4) ke dalam “Penerima”Kotak alamat dompet dan masukkan jumlah crypto yang ingin anda keluarkan.

7.- Klik teruskan dan selesaikan di sini. Deposit Bitcoin atau Ethereum anda akan ditunjukkan pada baki Kucoin anda dalam beberapa minit. 

Sekarang, inilah masanya untuk membeli beberapa Electroneum. Yai! 

8.- Kembali ke halaman Kucoin dan pilih “Pasar”  Pastikan anda telah memilih cryptocurrency (Bitcoin atau Ethereum) yang ingin anda jual untuk Electroneum (ETN) dan kemudian taipkan ‘ETN’ ke dalam bidang carian. Kemudian anda akan melihat pasaran muncul, cukup klik untuk dibawa ke layar perdagangan.

9.- Di skrin perdagangan hitam, anda perlu memasukkan kod pengesahan dua faktor anda untuk memulakan perdagangan (anda mendapatkannya semasa anda mengesahkan akaun Kucoin anda).

10.- Anda sekarang akan dibawa ke skrin perdagangan penuh. Mungkin kelihatan rumit tetapi jangan risau, anda hanya perlu memasukkan jumlah ETN yang ingin anda beli di “Jumlah” kotak dan klik “beli”.

11.- Kemudian perdagangan anda akan diproses dan Electroneum anda akan muncul di akaun Kucoin anda.

Ya! Kami akhirnya mempunyai Electroneum kami! 

Sepertinya proses yang panjang tetapi tidak sukar. Setelah anda mempunyai akaun di Coinbase dan Kucoin (Atau pertukaran lain) proses mendapatkan Electroneum anda mudah dan cepat. 

Ramalan harga electroneum

Semasa membuat pelaburan, sama ada dalam mata wang kripto atau apa sahaja, persoalan besarnya ialah berapa nilai aset itu pada masa akan datang. Sudah tentu, tidak ada yang mengetahui perkara ini dengan pasti. Tetapi alat yang dipanggil analisis teknikal untuk membuat ramalan yang dididik dan dikira. Semasa melakukan analisis teknikal, seseorang melihat bagaimana harga aset tersebut berkelakuan pada masa lalu dan apakah jumlah aset yang diperdagangkan naik, turun atau tetap stabil. Semua maklumat ini membolehkan seseorang mencuba dan meramalkan masa depan. Pada masa lalu, analisis teknikal dilakukan dengan tangan, dengan cukup banyak tekaan dan perasaan. Pada masa ini kami mempunyai perisian analisis teknikal. Program-program ini mengambil maklumat yang ada dan menjalankannya melalui beberapa algoritma matematik yang canggih untuk membuat ramalan. 

Laman web uslifed.com membuat dan menerbitkan ramalan berdasarkan perisian analisis teknikal. Menurut mereka, satu token Electroneum bernilai sekitar 0.74 USD menjelang Disember 2019.

Mereka mengatakan sebab utama kenaikan harga Electroneum adalah kerana sangat mudah untuk memahami dan menggunakan cryptocurrency dengan jumlah penyokong yang cukup besar.

Tetapi ramalan uslifed.com tidak berakhir pada tahun 2019. Mereka juga membuat ramalan untuk tahun 2020. Harga Electroneum diramalkan sekitar 0.81 USD pada awal tahun 2010 dan sekitar 1.10 USD pada akhir tahun. Dengan melakukan matematik, ini bermakna mereka meramalkan bahawa Electroneum akan meningkat nilainya sekitar 500 kali antara sekarang dan Disember 2020. Ini menjadikan ETN kelihatan seperti alternatif yang sangat baik untuk pelaburan jangka panjang. Saya, untuk satu, merancang untuk membeli beberapa dan menahan mereka menunggu pulangan pelaburan saya.

Lihat Juga: Cryptocurrency Terbaik Di Bawah Wang

Tukar USD ke Electroneum

Berapa banyak Electroneum adalah 1 USD?

Menurut walletinvestor.com, ini adalah kadar penukaran hingga tarikh. 

ramalan harga elektroneum

Kesimpulannya

Anda kini telah belajar bagaimana membeli Electroneum dengan Coinbase, walaupun sebahagian daripada pembelian tersebut perlu dilakukan dari Coinbase itu sendiri. Electroneum adalah salah satu cryptocurrency yang muncul yang memberi kesan kepada pasaran peniaga sekarang ini. Sekiranya anda berminat untuk melakukan pelaburan di crypto ini, teruskan. Buat masa ini, ia kelihatan cukup stabil dan selamat. 

Seperti banyak cryptocurrency lain, anda tidak boleh membeli ETN secara langsung dengan mata wang fiat. Anda perlu membeli beberapa crypto lain seperti Bitcoin atau Ethereum, yang boleh dibeli dengan USD, Euro, dan lain-lain, di laman web seperti Coinbase. Ini bermaksud bahawa selain akaun Coinbase anda, anda akan memerlukan akaun di bursa lain seperti Kucoin atau Cryptopia. Setelah semua itu, prosesnya cukup mudah. Oleh itu, dapatkan Electroneum dan nikmati perjalanannya! Anda boleh membaca beberapa panduan crypto kami yang lain di sini.

Sebarang pertanyaan atau komen sila tinggalkan di bawah!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me