Cara Membeli EOS pada tahun 2021 [Panduan Pembeli Langkah-demi-Langkah]

Perdagangan mata wang kripto adalah salah satu perkara terbaru di luar sana, dan banyak orang menjana pendapatan dengan baik.

Banyak yang lain menggunakan cryptocurrency dengan harapan nilai token mereka meningkat secara mendadak atau kerana mereka sangat yakin pada masa depan mata wang digital sebagai alat perdagangan.

Tetapi ada banyak pelbagai cryptocurrency di luar sana; lebih dua ribu dan mengira. Sebilangan besar cryptocurrency ini dihubungkan dengan perkhidmatan atau projek berasaskan blockchain tertentu.

Katakan anda telah membuat kajian anda terhadap rantai kunci dan token kripto ini dan seperti ekosistem EOS. Sekarang anda ingin membeli beberapa token dan tertanya-tanya di mana dan bagaimana untuk membeli EOS. Teruskan membaca untuk mengetahui.

PANDUAN RINGKAS: Cara membeli EOS

 1. Pergi ke laman web Coinswitch
 2. Pilih mata wang yang ingin anda beli dalam kotak “Anda kirim”
 3. Pilih EOS di kotak “Anda mendapat”
 4. Klik “Lihat semua tawaran.”
 5. Pilih tawaran terbaik dari yang diberikan oleh Coinswitch kepada anda
 6. Masukkan alamat dan memo dompet EOS anda (jika diperlukan)
 7. Klik “Seterusnya”
 8. Ikuti langkah-langkah di layar untuk melakukan pembayaran dan menyelesaikan pembelian anda

Pergi ke Coinswitch

Sebelum Membeli EOS

Sama seperti cryptocurrency lain, anda memerlukan tempat untuk menyimpannya: dompet dan akaun EOS. Sekiranya anda menyimpan EOS anda di bursa terpusat, perkhidmatan ini akan memberikan anda alamat dompet.

Namun, seperti biasa, lebih baik jika anda mempunyai alamat dompet anda.

Dengan banyak crypto, mendapatkan dompet semudah memasang perisian di komputer atau telefon pintar anda, mengikuti beberapa langkah mudah, menulis frasa laluan, dan itu sahaja! Anda mendapat alamat anda secara percuma.

Perkara agak rumit sekiranya alamat dompet EOS.

Terdapat panduan yang boleh anda ikuti, tetapi biasanya merangkumi membuat alamat yang boleh dibaca pengguna anda (tidak seperti rentetan huruf dan nombor yang panjang dan kompleks yang kami lihat di rantaian blok lain), menghasilkan sepasang kunci, dan akhirnya membeli beberapa sumber rangkaian.

Ya, dompet EOS biasanya tidak disediakan secara percuma. Anda biasanya perlu membayar 1-2 USD untuk mendapatkannya. Tetapi selepas itu, tidak ada bayaran transaksi.

Terdapat beberapa aplikasi dan perkhidmatan yang dibina di blockchain EOS yang menawarkan alamat percuma dari semasa ke semasa, jadi pastikan untuk memeriksanya.

Anggaplah anda sudah mempunyai alamat dompet anda untuk terus bergerak.


Tempat Membeli EOS – 5 Pertukaran Teratas

EOS bukanlah token yang tidak jelas dan baru dibuat. Ia secara konsisten menduduki tempat dalam 10 cryptocurrency teratas (daripada lebih dari 2500) mengikut permodalan pasaran: Menurut cmc.io, terdapat jumlah perdagangan yang hanya lebih dari 3.3 bilion EOS bernilai USD dalam 24 jam terakhir semasa menulis artikel ini.

Ini bermakna terdapat beberapa pertukaran yang berbeza di mana anda boleh membeli / menjual / berdagang EOS. Jadi bagaimana anda memilih satu?

Satu perkara yang perlu anda pertimbangkan adalah bagaimana anda mahu membayar token EOS anda. Adakah anda ingin membeli EOS dengan kad kredit? Mungkin pindahan bank? Atau mungkin anda sudah memiliki beberapa token crypto yang lain dan ingin membayar dengan token tersebut.

Dua kes pertama adalah transaksi fiat-ke-EOS, sementara yang terakhir adalah crypto-to-EOS.

Ini boleh menjadi faktor utama dalam memilih pertukaran anda, kerana tidak semuanya menawarkan semua pilihan. Tetapi, secara umum, prosesnya sama: pertama, anda membuat akaun di bursa, kemudian menambahkan dana ke akaun dan, akhirnya, membeli EOS anda.

Mari kita lihat lima tempat teratas untuk membeli EOS:

KaedahDeposit NamaBeli
Menegakkan

 • Kad kredit
 • Pindahan bank (SEPA)
 • SWIFT
 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Binance

pertukaran binance

 • Pindahan bank (ACH)
 • pemindahan bank
 • Cryptocurrency
 • Kad Debit
 • Pindahan wayar
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Changelly

 • Kad kredit
 • Kad Debit
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Penyukar Wang Koin

 • Kad kredit
 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Coinbase Pro

 • Kad kredit / Kad debit
 • Cryptocurrency
 • Pindahan Kawat
 • Paypal
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Sebarang pertukaran yang disenaraikan di atas, dan juga banyak lagi, adalah tempat yang sangat baik di mana anda boleh membeli EOS. Kerana kesederhanaan dan jumlah syiling yang tersedia untuk pembelian, kami akan memberi anda arahan langkah demi langkah untuk membeli EOS di Coinswitch.

Panduan Langkah demi Langkah mengenai Cara Membeli EOS di Coinswitch

Coinswitch adalah agregator pertukaran cryptocurrency, yang bermaksud bahawa urus niaga tidak berlaku di Coinswitch itu sendiri. Sebagai gantinya, mereka menghubungkan anda ke banyak pertukaran lain dan membantu anda mencari tawaran terbaik untuk wang anda.

Setelah terdesentralisasi, mereka tidak akan menyediakan dompet untuk menyimpan token anda, dan anda harus menggunakan sendiri. Anda tidak perlu membuat akaun di bursa.

Katakan anda mahu membeli EOS bernilai 150 USD. Inilah langkah demi langkah:

Langkah 1

Pergi ke laman web coinwitch.co

Cara membeli EOS

Langkah 2

Dari menu lungsur kiri, pilih mata wang yang ingin anda belanjakan (USD) dan taip jumlah yang anda mahu belanjakan (150). Kemudian, dari menu lungsur turun sebelah kanan, pilih mata wang yang ingin anda terima (EOS).

Anda akan mendapat anggaran berapa banyak EOS yang akan anda perolehi. Klik “Lihat semua tawaran.”

Langkah 3

Di sini Coinswitch akan membentangkan senarai pertukaran yang berbeza yang boleh anda lakukan untuk pembelian sebenar. Anda boleh terus maju dan klik pada yang disyorkan.

Langkah 4

Masukkan alamat dan memo dompet EOS anda (Memo biasanya tidak diperlukan jika anda menggunakan dompet EOS peribadi, tetapi anda pasti memerlukannya jika anda ingin menerima EOS anda dalam dompet pertukaran). Setuju dengan syarat dan dasar privasi dan klik “Seterusnya.”

Langkah 5

Dari layar ini, klik “Bayar dengan Visa / Mastercard” dan kemudian terus ke halaman pembayaran. Lakukan pembayaran anda, dan itu sahaja! Urus niaga anda akan selesai dalam beberapa minit, dan anda akan segera menerima EOS anda.

Dompet terbaik untuk memegang EOS

NamaJenisBeli

Berselerak

Pelanggan Desktop Penilaian: 5

Dapatkan Penyebaran

Lynx

Desktop dan Mudah Alih Penilaian: 5

Dapatkan Lynx

Lejar Nano S

Perkakasan Penilaian: 5

Dapatkan lejar

Dompet Guarda

Mudah alih Penilaian: 5

Dapatkan Dompet

Dompet Atom

Desktop dan Mudah Alih Penilaian: 5

Dapatkan Dompet

Maklumat lanjut mengenai EOS [Soalan Lazim]

Apa itu EOS?

Secara sederhana, EOS adalah cryptocurrency yang memberi kuasa kepada EOS.IO blockchain. EOS.IO dilancarkan pada tahun 2018 dan merupakan blockchain berkontrak pintar yang bertujuan untuk menghilangkan yuran transaksi dan mampu melakukan berjuta-juta jika hampir seketika transaksi sesaat.

EOS.IO menggunakan sejenis algoritma konsensus yang disebut Delegated Proof of Stake (DPoS), di mana pemerintahan blockchain diputuskan secara demokratik dengan suara yang dikeluarkan oleh pemegang token EOS. Oleh itu, jika anda memiliki beberapa EOS, anda boleh memberikan suara yang memilih cara blockchain berfungsi.

Adakah EOS pelaburan yang baik?

Kejayaan EOS sebagai pelaburan banyak bergantung pada kejayaan blockchain EOS.IO. EOS.IO berupaya menawarkan kapasiti ribuan transaksi sesaat tanpa bayaran transaksi, jadi ini merupakan platform yang menjanjikan untuk pembangun aplikasi terdesentralisasi.

Dengan beberapa dApps yang sudah ada di ekosistem, masa depan kelihatan menjanjikan. EOS pada masa ini bernilai 2.61 USD, dan banyak algoritma ramalan harga menganggarkan bahawa ia boleh mencapai setinggi 100 USD dalam satu atau dua tahun. Oleh itu, EOS nampaknya merupakan pelaburan yang baik dalam jangka masa panjang.

Kesimpulannya

EOS adalah salah satu cryptocurrency teratas di pasaran hari ini, dan blockchain EOS.IO adalah platform yang semakin popular untuk membangun dan menggunakan dApps. Walaupun tanpa masalah teknikalnya, ekosistem EOS mengandungi banyak aplikasi yang sangat baik dan menyeronokkan.

Sekarang anda tahu di mana hendak membeli EOS, sama ada anda ingin membeli EOS dengan kad kredit, bank atau transfer bank atau menggunakan beberapa token crypto yang sudah anda miliki. Teruskan, beli beberapa EOS, terokai ekosistem, dan nikmati perjalanannya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector