Cara Memendekkan Bitcoin pada 2021 (BTC) [Panduan Pemula Langkah-demi-Langkah]

Pasaran kripto telah mencapai $ 267 bilion yang mengejutkan pada Mei 2020. Semakin banyak peniaga mencari kaedah untuk memaksimumkan industri dan mendapat keuntungan daripadanya. Salah satu cara peniaga boleh mendapat keuntungan dari pasaran Bitcoin adalah dengan Shorting.

Walaupun ini mungkin seperti idea pelik bagi pemula untuk ‘Bitcoin pendek, ini bermaksud menjual bitcoin dengan harga yang lebih rendah. Kita semua tahu bahawa mantera perdagangan pertama yang anda dengar sebagai pemula adalah ‘beli dengan harga jual tinggi.’

Walau bagaimanapun, dengan kekurangan, anda menjual bitcoin dengan harapan ia akan jatuh pada harga, dan anda dapat membeli balik. Peniaga menjual perbezaan harga pasaran. Seorang pemula mesti belajar bagaimana cara pintas bitcoin sebelum menceburkan diri dalam.

Perkara pertama yang perlu diperbaiki oleh sesiapa sahaja yang ingin menceburkan diri dalam kekurangan Bitcoin adalah motivasi mereka untuk memasuki aspek perdagangan ini. Kekurangan Bitcoin bergantung pada meramalkan pasaran beruang untuk bitcoin.

Oleh itu, jika anda melihat Bitcoin dari sudut pandangan bahawa ia akan turun harganya, anda perlu mengikuti perkembangan terkini di pasaran.

Bagi sebilangan peniaga yang kekurangan bitcoin, mereka melakukannya sebagai kaedah untuk melindungi dari kerugian. Oleh itu, dalam mempelajari cara membuat bitcoin pendek, motivasi awal anda sangat penting. 

cara memendekkan bitcoin btc

Panduan Pantas: Cara memendekkan Bitcoin di Bitmex

PANDUAN RINGKAS: Cara Memendekkan Bitcoin

 1. 1. Buat akaun di BitMEX dan tetapkan 2FA2 anda. Analisis pasaran menggunakan carta BitMEX untuk menentukan arah aliran.
 2. 3. Buat pesanan jumlah bitcoin yang ingin anda pendekkan, dengan mempertimbangkan bayaran transaksi.
 3. 4. Klik pada butang “Jual / Pendek” untuk menyiarkan pesanan anda secara langsung.
 4. 5. Buat stop loss untuk menutup pesanan secara automatik apabila mencapai harga yang anda inginkan.
 5. 6. Tutup pesanan dan analisis jangka masa pendek anda ditayangkan.

Pergi ke Bitmex

Tempat untuk Bitcoin Pendek- 5 Pertukaran Teratas

Apabila peniaga menjual Bitcoin, dia bertujuan untuk memperoleh keuntungan dari jangkaan penurunan nilai Bitcoin. Oleh itu, peniaga membeli sejumlah bitcoin secara kredit dari bursa dengan tujuan bahawa apabila bitcoin jatuh pada harga, mereka akan mengembalikan jumlah yang tepat.

Ini bermaksud jika anda mendapat 10 BTC dari platform ke BTC pendek, anda harus menyewa 10 BTC ketika pesanan anda selesai. Untuk mengelakkan kerugian, anda harus yakin bahawa analisis anda betul. 

Terdapat pelbagai cara untuk mengurangkan bitcoin, dan kita akan melihatnya secara ringkas. 

Bitcoin Jualan Pendek 

Terdapat juga pilihan untuk menyingkat bitcoin di pasaran aset bitcoin yang terbuka. Peniaga boleh memotong bitcoin secara langsung dan menjualnya pada harga yang sesuai dengan mereka dan kemudian menunggu harganya menurun dan membeli kembali mereka.

Ini mungkin semudah memotong bitcoin di bursa ketika tinggi; peniaga menukarnya menjadi USDT dan kemudian membelinya kembali apabila ia merosot, sehingga mendapat lebih banyak BTC. Terdapat kemungkinan besar kehilangan BTC anda semasa kekurangan, dan ada juga kemungkinan memperoleh keuntungan. 

Perdagangan Margin

Salah satu cara yang biasa dilakukan untuk membuat Bitcoin adalah perdagangan margin. Pelabur meminjam wang di platform perdagangan margin dan menjual pada harga pasaran. Pelabur membeli kembali BTC apabila harga jatuh dan mengembalikan jumlah sebenar yang mereka pinjam sambil mengekalkan keuntungan mereka.  

Pasaran Hadapan

Perdagangan masa depan ada kaitan dengan membeli aset dengan kontrak yang menyatakan harga pelaburan akan dijual pada masa depan. Dengan perdagangan Bitcoin Futures, pelabur membeli kontrak niaga hadapan BTC dengan tujuan agar harganya akan naik dalam masa terdekat atau yang akan datang.

Apabila harga meningkat, anda boleh membeli BTC pada harga yang telah dipersetujui sebelumnya, seperti yang dinyatakan dalam kontrak niaga hadapan, yang jauh lebih rendah daripada harga pasaran semasa. 

Perdagangan Opsyen Binari

Dengan perdagangan binari, peniaga dibenarkan memilih antara pilihan put atau panggilan. Kontrak opsyen membolehkan peniaga menentukan untuk membeli atau menjual BTC pada harga tertentu pada masa akan datang.

Dengan pilihan panggilan, peniaga mendapat kontrak opsyen panggilan yang akan memudahkan hak untuk membeli bitcoin pada tarikh yang akan datang sementara pilihan meletakkan membolehkan anda menjual kontrak bitcoin pada tarikh yang akan datang dengan penggunaan akaun escrow.

Namun, jika ada kekurangan, pedagang menggunakan kontrak put option.

Pasaran Ramalan

Sejak permulaan bitcoin, ramalan telah dibuat mengenai apakah itu gelembung atau tidak atau apakah harganya akan jatuh. Anda juga boleh menggunakan pasaran ramalan untuk kekurangan BTC.

Yang mesti dilakukan oleh pedagang adalah untuk meramalkan peratusan atau harga di mana bitcoin akan menurun dan membuat orang lain bertaruh di atasnya. Sekiranya bitcoin merosot dengan harga atau peratusan itu, peniaga akan mendapat keuntungan. 

Sekiranya anda mencari pertukaran dengan Bitcoin pendek, pertukaran berikut akan membolehkan anda membuat bitcoin pendek dan memperoleh keuntungan dengan mudah.

Pertukaran Terbaik ke Bitcoin Pendek

KaedahDeposit NamaBeli
Kraken

 • Pemindahan Dana Elektronik
 • Pindahan bank (SEPA)
 • Pindahan wayar
 • Penjagaan Etana
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Binance

pertukaran binance

 • Pindahan bank (ACH)
 • pemindahan bank
 • Cryptocurrency
 • Kad Debit
 • Pindahan wayar
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Bitfinex

 • Kad kredit
 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Poloniex

 • Cryptocurrency
Penilaian: 5

Pergi ke Beli

Panduan Langkah demi Langkah untuk Memendekkan Bitcoin  

Tidak seperti perdagangan bitcoin biasa di mana anda membeli dan menjual menggunakan stop loss, perdagangan Bitcoin Futures sedikit berbeza. Dalam bahagian ini, kita akan melihat bagaimana cara membuat bitcoin pendek di bursa dan bagaimana cara membuat kripto pendek di AS.   

Cara Memendekkan Bitcoin di Binance

Langkah 1: Buat akaun di Binance: 

Lawati binance.com/en untuk membuat akaun jika anda belum memilikinya. Masukkan kata laluan anda dan dapatkan pengesahan dengan memberikan dokumen yang diperlukan di “butang pengesahan” juga masukkan pengesahan dua faktor anda (2FA).

Cara Memendekkan Bitcoin

Langkah 2: Menjalankan Analisis Pasaran Menggunakan Indikator dan Carta 

Analisis pasaran melalui carta dan petunjuk. Sebagai pemula dalam crypto, cuba gunakan tetingkap “Basic Exchange”. Anda boleh menggunakan carta Binance untuk menentukan arah aliran harga.

Indikator Moving Average (MA) terbuka secara automatik, dan anda dapat dengan mudah mengesan trend penurunan Binance melalui bar merah, yang menunjukkan bahawa harganya hampir turun.

Untuk meramalkan harga, lebih baik melihat trend harga seminggu sebelum dan kadang-kadang sebulan sebelumnya untuk meramalkan penurunan seterusnya.  

Langkah 3: Buat pesanan ringkas

Binance memberi anda dua dompet, satu untuk pertukaran dan satu untuk perdagangan margin. Pergi ke dompet pertukaran anda dan pindahkan BTC ke dompet margin anda. Klik butang ‘margin 3x’ untuk mendapatkan gambaran keseluruhan dompet anda.

Pindah ke halaman perdagangan margin dan pilih aset yang ingin anda pendekkan, dalam kes ini, BTC. Anda boleh memilih untuk memanfaatkan aset anda 3x atau 5x atau memutuskan untuk meminjam dan membayar balik. Anda boleh meminjam jumlah BTC yang ingin anda jual dari sisi penjualan dan memasukkan jumlah yang anda ingin jual.  

Langkah 4: Pantau Kelakuan Pasar 

Ingatlah bahawa anda berniaga dengan BTC yang dipinjam, anda harus memerhatikan tingkah laku pasaran. Inilah sebabnya mengapa sangat mustahak untuk menggunakan stop loss untuk mencegah kehilangan semua dana anda.

Langkah 5: Tutup Pesanan dan Ambil Keuntungan

Setelah memerhatikan pasaran dengan teliti, tutup pesanan apabila harga BTC turun ke harga yang diramalkan dan bayar balik BTC yang dipinjam. Bergantung pada tahap dan jumlah pengesahan anda, keuntungan mungkin berkisar antara 0,012% hingga 0,10%.

Cara Memendekkan Bitcoin di Kraken 

Langkah 1: Buat Akaun 

Buat akaun Kraken di https://www.kraken.com. Pastikan anda mengesahkan dan mengemas kini Pengesahan 2 Faktor untuk akaun anda. 

Langkah 2: Dana Akaun Anda 

Selepas pengesahan, hantarkan aset (BTC) yang dikehendaki ke akaun anda untuk bertindak sebagai jaminan dana. Pergi ke ‘Funding’ di papan pemuka anda untuk melakukan ini. Sebaik sahaja dana anda tiba, klik pada tab ‘Trade’ di papan pemuka anda, yang akan membawa anda ke pilihan ‘Kraken Pro’.

Langkah 3: Letakkan Posisi Pendek anda

Untuk memilih pasangan perdagangan, Klik pada tab ‘Pasaran’ di sudut kiri atas, dan anda akan mendapat pasangan aset yang anda inginkan, dalam kes ini, BTC / USD. Tetapkan pesanan tertentu dengan pesanan had pada harga tertentu.

Anda akan mendapat arahan untuk menetapkan leverage. Nyatakan bilangan unit yang ingin anda jual dan harga di mana anda mahu memasuki kedudukan. Anda juga boleh menetapkan masa untuk kedudukan tersebut.

Sekiranya pesanan tidak diisi pada masa tetingkap masa tamat, pesanan akan ditutup secara automatik. Klik pada butang Jual untuk menyemak pesanan anda, kemudian klik ‘Confirm’ untuk menambahkannya ke buku pesanan.

Langkah 4: Tetapkan Kehilangan Berhenti Anda

Stop-Loss melindungi anda daripada membuat kerugian sekiranya pasaran bertentangan dengan anda. Untuk menetapkan henti rugi anda, buat pesanan beli dengan jumlah yang setara dengan pesanan jual anda melalui tab ‘Beli’.

Klik pada ‘Stop-Loss’ bersama leverage dan masukkan kuantiti bitcoin dan harga yang sepatutnya ditutup untuk mengelakkan kerugian. Kemudian tetapkan jangka masa dan klik beli untuk mengesahkan kerugian anda.

Langkah 5: Ambil Keuntungan

Untuk mendapatkan keuntungan, buat pesanan had beli dengan jumlah yang sama seperti bitcoin yang dipendekkan dan pada harga sasaran anda. Klik pada tab ‘Beli’, pilih ‘Had’ seperti jenis lain, dan pilih leverage yang sama dengan kedudukan pintasan anda.

Pastikan pesanan tutup anda sama dengan kedudukan terbuka anda. Tinggalkan leverage pada tahap yang sama dengan anda membuat pesanan pendek. Tentukan harga di mana perdagangan akan ditutup secara automatik ketika harga menurun.

Tetapkan jangka masa untuk perdagangan dan klik beli. Tutup kedudukan anda dengan menggunakan pesanan ‘Market’ dan bukannya order had untuk mendapatkan harga terbaik dan dapatkan keuntungan anda. 

Maklumat Lanjut Mengenai Pendek BTC [Soalan Lazim]

Apakah Masa Terbaik untuk Bitcoin Pendek?

Anda boleh menjual Bitcoin secara pendek, tetapi anda hanya dapat membeli pada masa yang anda pasti bahawa harga BTC akan turun kembali ke harga yang anda ramalkan. Tidak ada masa terbaik; anda hanya perlu melakukan analisis anda dan pastikan trend tidak bertentangan dengan anda. 

Adakah Risiko Terlibat dalam Memendekkan Bitcoin? 

Terdapat beberapa risiko yang terlibat dalam kekurangan bitcoin. Ini kerana anda membuat pertaruhan bahawa harga BTC akan turun suatu masa nanti. Trend mungkin tidak berjalan seperti yang dirancang, dan anda mungkin mengalami kerugian.

Mungkin ada juga kenaikan harga yang boleh menyebabkan pembubaran; yuran rollover mungkin membunuh kadar kebarangkalian anda sekiranya harganya tetap stabil.

Terdapat juga risiko yang terlibat dalam kadar leverage yang anda gunakan, kerana kadar leverage yang tinggi dapat menjadikan kadar harga likuidasi anda hampir dengan harga awal yang anda mulai dengan.   

Kesimpulannya

Ketika membuat pelaburan, anda harus berhati-hati kerana selalu ada risiko yang terlibat. Anda mesti mempunyai pengetahuan yang mencukupi sebelum mula berniaga. Terdapat banyak pilihan bitcoin yang terlibat dalam kekurangan, dan anda boleh memilih dari kaedah pelaburan dan pelaburan yang berbeza. Kekurangan Bitcoin boleh dilakukan pada bila-bila masa, tetapi jika anda tidak yakin dengan ramalan anda, yang terbaik adalah tidak masuk ke dalamnya.

Juga, anda harus memulakan dengan leverage yang lebih rendah seperti 3x atau 5x dan bukannya menggunakan 10x atau 20x kerana anda mungkin dilikuidasi lebih cepat. Bitcoin menjual pendek mempunyai banyak potensi keuntungan kerana harga Bitcoin berubah banyak. Mempelajari cara pendek bitcoin adalah mudah; sedikit kesukaran yang mungkin dihadapi oleh pemula dengan mendapatkan analisis pasaran yang tepat dan strategi keluar yang betul. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me