Cara Memanfaatkan Cryptocurrency Permainan untuk Portfolio Pelaburan anda

Industri permainan kekal sebagai salah satu sektor ekonomi global yang paling aktif. Pada tahun 2018, industri permainan membawa masuk sekitar $ 138.7 bilion pendapatan. Semua unjuran industri melukis fasa pertumbuhan yang kuat untuk permainan, menjadikannya salah satu industri terbaik untuk dilaburkan hari ini. Dengan munculnya permainan mudah alih, pendapatan industri akan terus berkembang, mencecah $ 180.1 bilion pada tahun 2021.

Menunaikan dengan Cryptocurrencies Permainan

Tetapi bagaimana anda mendapatkan sepotong pai ini? Cryptocurrency menyediakan cara untuk memanfaatkan pertumbuhan permainan. Oleh kerana industri cryptocurrency terus berkembang pesat, kini mungkin untuk mempelbagaikan mata wang digital utama.

Walaupun Bitcoin dan Ethereum terus menguasai pasaran, kemunculan cryptocurrency permainan alternatif memberi peluang kepada pelabur untuk menjana wang.

Pembangun permainan kini mencipta mata wang digital dalam permainan untuk membolehkan pemain membeli barang maya dan menyelesaikan transaksi lain. Ini adalah niche di mana pemain yang lebih besar seperti Bitcoin belum menceburkan diri.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan pertumbuhan permainan dan cryptocurrency, anda perlu mengenal pasti cryptocurrency permainan terbaik.

Integrasi Cryptocurrency dalam Permainan

Jadi, bagaimana cryptocurrency ini berfungsi pada platform permainan? Ia penting untuk memahami bagaimana cryptocurrency berfungsi untuk mengenal pasti peluang pelaburan yang terdapat dalam industri permainan.

Pembangun permainan kini menggabungkan cryptocurrency baru dalam produk mereka melalui:

  • Tokenisasi Aset Permainan

Sekiranya anda pernah bermain permainan video, anda mungkin telah menggunakan mata wang dalam permainan yang unik. Adalah mungkin untuk meningkatkan tahap permainan anda menggunakan mata wang ini dan pemenang mendapat ganjaran dalam mata wang dalam permainan.

Anda juga boleh membeli barang maya termasuk barang dagangan, persenjataan dan barang lain yang diperlukan untuk terus bermain. Secara tradisinya, mata wang ini hanya boleh digunakan untuk platform permainan.

Namun, pembangun permainan kini telah mulai memperagakan aset permainan mereka dengan memanfaatkan teknologi blockchain. Ini bermakna anda kini boleh menggunakan cryptocurrency dalam permainan anda di luar platform permainan.

  • Kemenangan melalui Cryptocurrency

Walaupun kebanyakan permainan mempunyai kemenangan dalam bentuk mata wang dalam permainan, beberapa pembangun permainan kini menawarkan cryptocurrency untuk memberi ganjaran kepada pemain dan juga pembangun. Anda juga boleh memperdagangkan mata wang maya ini di luar permainan yang menjadikannya aset kripto yang boleh diperdagangkan.

Sebagai pelabur, pengembangan cryptocurrency permainan memberikan peluang perniagaan yang tidak dapat ditolak. Populariti permainan bermaksud cryptocurrency yang mendapat daya tarikan dalam industri akan cepat meningkat.

Atas sebab ini, anda perlu mengenal pasti potensi cryptocurrency permainan dengan melihat prestasi awal mereka. Beberapa cryptocurrency permainan ini yang perlu diperhatikan termasuk:


1. Syiling Enjin

Enjin, komuniti permainan dalam talian terbesar, adalah kekuatan di sebalik pengembangan cryptocurrency Enjin. terdapat banyak potensi dengan beberapa permainan seperti 9 Lives Arena and ReBounce, Forest Knight, Bitcoin Hodler, Age of Rust dan War of Crypto sudah berdasarkan teknologi duit syiling Enjin.

Kerjasama Enjin dengan Samsung untuk pengedaran dompet Enjin pada telefon pintar Galaxy S10 / S10 + syarikat ini menjadikan cryptocurrency permainan ini sebagai permulaan.

2. Token DreamTeam – IMPIAN

Ini mungkin hanya yang ke-897 di Puncak cryptocurrency yang paling bernilai tetapi ada alasan untuk memeriksanya. Projek cryptocurrency ini adalah alat yang kuat yang direka untuk e-sukan dan permainan sebagai platform infrastruktur dan pintu masuk pembayaran.

Pasukan di belakang projek yang diketuai oleh Alexander Kokhanovskyy mempunyai pengalaman lama dalam e-sukan dan permainan. Duit syiling ini serba boleh dan boleh digunakan untuk tujuan permainan dan ganjaran, pembayaran yuran, pembelian aset, pembayaran token dan banyak lagi.

3. Token Etheremon (EMONT)

Ini adalah mata wang dalam permainan untuk permainan bertenaga blockchain yang dikenali sebagai Etheremon. Ini adalah salah satu cryptocurrency permainan paling popular dan anda harus mempertimbangkannya untuk portfolio pelaburan anda.

Cryptocurrency Etheremon Token (EMONT) akan mempengaruhi populariti Etheremon permainan yang diilhamkan oleh Pokemon. Pada masa ini, pemain menggunakan Ethereum untuk membeli “mons” (makhluk yang dapat dikumpulkan dalam permainan).  

Dengan berlalunya masa, pembangun mahu menggunakan Etheremon Token (EMONT) untuk pembelian dalam permainan dan memberi ganjaran kepada pemain.

4. Theta Token – THETA

Ini adalah projek cryptocurrency yang bertujuan untuk mengganggu industri permainan video. Ideanya adalah untuk menawarkan pemain mod streaming yang terdesentralisasi sehingga menjadikannya platform video terkemuka di blockchain.

Dengan menggunakan Theta Token, projek ini bertujuan untuk menjadikan model perkongsian penggunaan lebar jalur mereka sebagai kenyataan. THETA sudah memasuki senarai cryptocurrency yang paling bernilai dan perlu dilihat sebagai pilihan pelaburan.

5. TRON (TRX)

Ini adalah mata wang digital yang popular yang digunakan dalam pelbagai permainan crypto. Walaupun permainan ini tidak luar biasa, populariti TRON Legend, RPG dalam talian berbilang pemain, berjanji untuk meningkatkan kekayaan TRX dalam industri permainan.

Cryptocurrency permainan lain yang patut disebut termasuk EOS, Steem, RUN, MobileGo (MGO), FirstBlood, GameCredits, RevolutionVR dan Decentraland, antara lain.

Mengakhiri

Pertumbuhan industri permainan yang luar biasa ditambah dengan minat yang besar dalam mata wang kripto menjadikan cryptocurrency permainan menjadi impian pelabur. Banyak cryptocurrency yang berkaitan dengan permainan terus muncul dan walaupun tidak semua akan berjaya, ada peluang untuk mendapatkan wang tunai yang paling menjanjikan. Satu perkara yang tidak diragukan lagi ialah permainan dan cryptocurrency / blockchain saling memerlukan dan akan berkembang seiring.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector