Enjin (ENJ) Dijelaskan: Platform Permainan Blockchain

Enjin adalah platform permainan blockchain yang tertumpu pada penciptaan barang koleksi digital yang benar-benar dimiliki oleh pengguna. Platform ini menawarkan kaedah untuk membuat aset digital (dikenali sebagai token ERC1155) untuk digunakan di pelbagai Permainan Video. Kegunaan mereka termasuk seni koleksi atau kupon di kedai. Permainan blockchain membolehkan pemain memiliki pemilikan sebenar item dalam permainan mereka dan menukarnya dengan nilai.

Platform Enjin menggunakan teknologi Blockchain untuk faedah utama ini:

  • Pemilikan item yang benar – dengan urus niaga yang tidak dapat ditapis oleh blockchain Ethereum.
  • Pertukaran nilai yang sesuai – barang digital boleh diperdagangkan atau dijual dengan serta-merta. Enjin Wallet juga membolehkan pengguna mengakses pertukaran terdesentralisasi seperti Kyber Network dan Changelly.
  • Nilai Rizab – item digital yang tidak diingini boleh “dicairkan” ke dalam cryptocurrency Enjin Coin.
  • Dompet Tunggal untuk semua item – pengguna Enjin Wallet untuk menyimpan semua aset digital di satu lokasi.
  • ERC-1155 Token Standard – versi unggul dari token ERC20 dan ERC721. Gabungan urus niaga dan ciri multi-hantaran bererti ia akan menjimatkan kos pengguna.

Apa itu Enjin Coin (ENJ)?

Nilai Enjin coin (ENJ) berasal dari kes penggunaannya sebagai nilai simpanan yang disimpan dalam setiap item yang dibuat di Enjin Platform. $ ENJ ialah dikunci semasa item dibuat dan dilepaskan semasa barang musnah.

Item menyimpan (mengunci) sejumlah ENJ, dengan item seperti yang terkenal “MonolitMenyimpan 1,155,777 ENJ. ENJ dari item boleh hanya diekstrak dengan memusnahkan item (“melalui proses lebur”). Ini mewujudkan keadaan di mana semakin banyak ENJ terkunci dan bekalan keseluruhan dikurangkan kerana platform ini digunakan oleh lebih banyak permainan.

#meltismurderMeme yang popular “Melt is Murder” tidak menggalakkan pemusnahan barang

Dari segi ekonomi, ENJ adalah sumber yang langka dan setiap permainan bertindak sebagai “perangkap nilai” untuk ENJ – mengunci rizab ENJ dan meningkatkan kekurangan $ ENJ. Dengan penawaran terhad 1,000,000,000 $ ENJ, cryptocurrency ini bertindak sebagai bentuk “Digital Gold” – nilainya ditentukan oleh dinamika penawaran dan permintaan dalam ekosistem permainan.

Enjinx mempamerkan semua aset dan permainan berharga di Enjin Plastofrm

Item permainan silang – Enjin Multiverse

Salah satu kelebihan unik permainan Blockchain adalah keupayaan untuk membuat item yang dapat digunakan di pelbagai permainan oleh pembangun yang berbeza. Ini bermaksud pemain dapat membawa barang mereka di antara permainan seperti dunia tunggal (juga dikenali sebagai Multiverse).

Item pelbagai dapat dilakukan kerana aset disimpan pada blockchain yang terdesentralisasi – jadi semua pembangun bebas dapat mengakses item tersebut. Untuk mendorong pengembangan item permainan silang, Enjin mengumumkan aset terbarunya iaitu Stormwall. Ini adalah contoh apa yang dapat kita harapkan dengan aset permainannya. Stormwall adalah perisai yang bergerak di seluruh permainan Enjin’s Multiverse.

Dalam video di bawah ini kita melihat Stormwall sebagai item yang dapat dimainkan dalam 32 permainan yang berbeza termasuk Arena 9Lives, Zaman Karat, Kucing di Mechs dan banyak lagi.

Mengapa Multiverse Bermanfaat?

Salah satu soalan terbesar yang ditanyakan mengenai item permainan silang adalah – mengapa ia bermanfaat bagi pembangun dan pemain permainan? Untuk pemaju, menyokong item permainan silang bermaksud bahawa mereka memperoleh faedah pendedahan tambahan dari permainan yang mengambil bahagian dalam multiverse dan peningkatan pengekalan dari pemain yang ingin menguji item tersebut. Ini sangat penting di zaman ini kerana perhatian pemain sangat berharga dan membuat pemain “memeriksa” bagaimana item berfungsi dalam permainan yang berbeza secara drastik meningkatkan minat pemain.

Untuk pemain, mempunyai item permainan silang bermaksud barang-barangnya secara semula jadi bernilai, terutama nilai jangka panjang. Ini bermaksud bahawa usaha yang digunakan untuk mendapatkan barang berharga tidak akan sia-sia jika dapat digunakan dalam permainan baru yang akan datang.

Ekosistem Syiling Enjin

Enjin telah mencipta keseluruhan ekosistem di mana anda boleh membuat, menyimpan, memperdagangkan dan menggunakan barang-barang ini.

  • Dompet Enjin – Dompet Cryptocurrency untuk menyimpan cryptocurrency, aset permainan blockchain dan nilai pertukaran dengan selamat. Untuk maklumat lebih lanjut, periksa ulasan EnjinWallet kami.
  • EnjinX – Penjelajah blockchain untuk melihat transaksi dan item
  • Plugin Perpaduan – Membolehkan pembangun permainan secara langsung melaksanakan dan mengeluarkan item dalam permainan di pelbagai platform seperti iOS, android, PC dan MacOS.
  • Pasar – beli dan senaraikan item dengan keselamatan kontrak pintar yang secara bebas memudahkan perdagangan.
  • Ekosistem Enjin

Enjin untuk Permainan Mudah Alih

Salah satu kes penggunaan terbesar untuk token yang tidak dapat dijangkiti adalah dalam permainan mudah alih. Permainan mudah alih kini bernilai $ 63.2 bilion USD secara global dan berkembang dari tahun ke tahun (Sumber: newzoo). Enjin mempunyai perkongsian langsung dengan mesin permainan Perpaduan yang menjadi tuan rumah Enjin SDK yang memungkinkan penyatuan aset Blockchain dengan mudah terus ke dalam permainan.

Perkongsian Enjin

Enjin mempunyai kerjasama strategik dengan meningkatkan kadar penggunaan Blockchain Gaming dan pertumbuhan ekosistem. Di sisi permainan terdapat perkongsian dengan mesin permainan lintas platform Unity dengan pengenalan SDK

Enjinwallet baru-baru ini menjadi dompet pertama yang menawarkan Binance Chain penuh dan semua token berdasarkan BEP-2 (Mithril, ChangeNow).

Perkongsian Enjin dan Samsung

Persembahan Samsung s10 di MWC Barcelona 2019 yang merosakkan internet

Enjin telah bekerjasama dengan pengeluar telefon pintar Samsung Electronics sebagai penyedia teknologi. Enjin Wallet berinteraksi secara langsung dengan Blockchain Keystore Samsung, zon dipercayai pada peranti Samsung baru yang direka khusus untuk kunci kunci kriptografi selamat. Samsung juga akan menyokong piawaian token ERC-1155 Enjin dan meningkatkan penggunaan token bukan fungible berasaskan Blockchain.

Perkongsian Enjin dan Microsoft

Microsoft Azure Heroes menggunakan Enjin ERC 1155Microsoft Azure Heroes menggunakan Enjin ERC 1155

Microsoft telah memilih Enjin sebagai penyedia teknologi dengan penyebaran Azure Heroes, program yang secara langsung akan menggunakan token ERC-1155 yang tidak dapat difahami sebagai ganjaran. Ganjaran berasaskan Blockchain ini akan diberikan kepada penyumbang yang membantu menghasilkan bahan untuk platform Microsoft Azure, dengan peserta diberi lencana comel (r). Sebagai contoh, pembuat yang menyumbang kepada komuniti pemaju atau wira kandungan akan diberi badger jarang.

Lencana yang dapat dikumpulkan ini adalah bukti pencapaian sebagai Pahlawan Azure yang boleh anda pamerkan di media sosial anda. Kerana ini adalah aset token pada blockchain, mereka tidak boleh dipalsukan. Jadi tidak ada pencapaian atau wira palsu di sini!

Enjin telah memasuki permainan (DeFi)

Enjin Coin (ENJ) kini disokong oleh Protokol Aave. Ini bermaksud pengguna boleh memasukkan ENJ ke dalam Protokol Aave dan memperoleh faedah sementara yang lain meminjam ENJ anda. Protokol Aave melindungi simpanan anda kerana dikawal oleh kontrak pintar Ethereum yang tidak berubah dan telus. ENJ anda juga dijamin oleh cryptocurrency lain yang tersisa di Protokol sebagai cagaran.

Cara menghubungkan Enjin Wallet ke Aave Protocol

Sekarang dengan perkongsian Enjin-Aave, anda boleh berinteraksi secara langsung dengan Protokol Aave dengan Dompet Enjin anda (yang pada pendapat kami adalah dompet mudah alih terbaik PERNAH). Begini caranya: Di dompet Enjin, pergi ke “Penyemak Imbas DApp”. Pada bar carian, pergi ke app.aave.com. Klik “Dompet penyemak imbas” dan ketika diminta untuk memilih pasar Anda, pilih “Pasar Aave”.

Sambungkan Enjin Wallet ke Protokol AaveSambungkan Enjin Wallet ke Aave Protocol

Enjin dan BMW

Setelah banyak spekulasi, Enjin telah mengesahkan mereka bekerjasama dengan BMW untuk mengintegrasikan pertukaran token Enjin Coin ke dalam Aplikasi Vantage BMW. Aplikasi Vantage adalah aplikasi kesetiaan pelanggan Korea untuk pemilik kereta. Pengguna boleh menggunakan aplikasi untuk membayar barang / perkhidmatan seperti gas, tol lebuh raya dan bayaran tempat letak kereta. Terdapat juga hadiah rujukan untuk makan dan membeli-belah.

Pembelian pada aplikasi BMW Vantage diberikan dengan Syiling BMW yang boleh digunakan sebagai perbelanjaan untuk pelbagai aktiviti dan ditukar dengan ENJ.

Perhatikan bahawa ciri pertukaran token belum tersedia di Aplikasi Vantage dan menurut Enjin, lebih banyak maklumat akan tersedia setelah ia disiarkan.

Enjin meletakkan harta di NFT dengan perkongsian LABS Group

Enjin membantu LABS Group meletakkan harta di NFT dan blockchain dengan perkongsiannya.

LABS Group akan menggunakan platform pencetakan NFT Enjin untuk memperagakan harta tanah di blockchain. LABS Group akan menawarkan pecahan harta tanah dengan harga serendah USD $ 100, yang membolehkan pelabur runcit (terutamanya milenium) akhirnya memasuki dan melabur dalam pasaran harta tanah.

Pelbagai harta tanah yang ditawarkan merangkumi bangunan, bilik hotel dan pangsapuri. Perdagangan semua akan berlaku dengan selamat melalui LABS Security Exchange yang diatur.

Ini menandakan pengenalan blockchain ke dalam kelas aset tertua dan terbesar di dunia, bernilai sekitar $ 228 trilion.

Enjin memasuki pasaran cryptocurrency Jepun

Enjin akan menjadi cryptocurrency permainan PERTAMA yang akan disenaraikan di bursa cryptocurrency Jepun. Dan ini terus menuju ke puncak dengan salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar- Pemeriksa Duit Syiling.

Enjin ($ ENJ) akan disenaraikan di Coincheck dari 26 Januari 2021.

Ini adalah langkah pertama yang penting untuk Enjin memasuki pasaran Jepun. Matlamat Enjin adalah dua kali ganda – agar ENJ disetujui oleh pengawal selia kewangan Jepun dan untuk mempromosikan penggunaan Enjin Platform dalam industri permainan Jepun.

Penyenaraian ini adalah satu setengah tahun dalam pembuatannya, harus melalui pengauditan dan pemantauan yang ketat dari Persatuan Pertukaran Mata Wang Maya Jepun (JVCEA) – yang diakui secara formal oleh pengawal selia kewangan Jepun, Agensi Perkhidmatan Kewangan Jepun (FSA). Proses kelulusan cryptocurrency di Jepun sangat sukar, dengan hanya 15 cryptocurrency (termasuk Enjin) yang diluluskan untuk disenaraikan di Coincheck.

Jepun juga mempunyai pasaran pertukaran cryptocurrency yang sangat kompetitif dengan lebih 20 pertukaran dalam operasi. Coincheck adalah salah satu pertukaran cryptocurrency terbesar di Jepun berdasarkan jumlah, yang ditubuhkan pada tahun 2014 dengan lebih 1.7 juta pengguna dan menghitung, dan bangga menjadi aplikasi cryptocurrency yang paling banyak dimuat turun di Jepun.

Oleh kerana Enjin kini berdiri di pintu pasar Jepun, pasukan Enjin kini sedang berbincang dengan pelbagai syarikat dan projek domestik. Dengan Jepun menjadi pelopor dunia permainan (fikir Super Mario, Pokemon dan Final Fantasy), akan menarik untuk melihat inovasi apa yang dapat dibawa oleh Enjin ke luar angkasa.

Lihat Pengumuman rasmi Enjin mengenai senarai Coincheck.

Enjin Jepun CoincheckEnjin akan ke Jepun! (Kredit gambar: Pemeriksa Duit Syiling)

Soalan Lazim

Adakah kos ENJ untuk memindahkan token di Enjin Chain?

Enjin bukanlah blockchain, melainkan projek yang dibina di Ethereum. Untuk memindahkan Item (token tidak fung), anda perlu menggunakan ethereum (serupa dengan cara token ERC20 berfungsi). Di masa hadapan Enjin adalah penjelajah pilihan penskalaan tambahan (Efinity) yang memungkinkan pemindahan barang percuma.

Apakah item yang paling MAHAL di ENJIN

The Monolith adalah item paling mahal di ENJIN, dengan 1,155,777 ENJ terkunci di item tersebut. Pada masa penulisan, item ini bernilai $ 168,000 USD!

Apa yang menjadikan ENJIN berharga

ENJIN adalah sumber yang langka, digunakan untuk mengunci nilai menjadi item yang pernah dibuat di platform ENJIN. Ini bererti seiring dengan berjalannya waktu dan semakin banyak permainan membuat item di ENJIN, semakin banyak $ ENJ akan dikunci sehingga menyebabkan kekurangan bekalan

Di mana saya boleh membeli Enjin

$ Enj disenaraikan di semua bursa utama, seperti Binance.

Sumber lain:

EnjinX – Penjelajah blockchain yang menjejaki item Ethereum Blockchain, ERC-20 dan ERC-1155

Contohnya – Laman web berita Enjin Games

Semua Enjin – Laman web hebat yang merangkumi Berita Berkaitan Enjin

Era Pelbagai – Saluran Telegram mengenai Enjin Multiverse

Crypto Istana – Liputan permainan Enjin

AsiaCryptoToday – penutup Platform Enjin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me