Panduan Permulaan untuk Perdagangan Sosial pada tahun 2021

panduan perdagangan sosial

Sama ada anda baru dalam dunia perdagangan atau hanya berminat menjana pendapatan tambahan dari pasaran dalam talian, perdagangan sosial dapat membantu anda. Kami memahami bahawa perdagangan sosial mungkin bukan pilihan setiap pedagang, jadi kami memutuskan untuk membuat panduan ini bersama dengan tinjauan platform perdagangan sosial teratas pada tahun 2021. Memulakannya adalah cepat dan mudah.

Teruskan membaca panduan kami untuk maklumat lebih lanjut.

Apa itu Perdagangan Sosial?

Perdagangan sosial dapat digambarkan dengan baik sebagai menyalin perdagangan pedagang pakar. Ini tidak hanya merangkumi peniaga salinan, di mana hanya satu perdagangan yang disalin, tetapi perdagangan cermin juga di mana peniaga yang kurang berpengalaman menyalin strategi perdagangan yang tepat sebagai pedagang yang lebih berpengalaman. Perdagangan sosial bukanlah konsep baru, sebenarnya sudah lama wujud. Kini terdapat banyak platform perdagangan yang menawarkan perdagangan sosial atau salinan yang difasilitasi kepada pelaburan yang berpotensi. Penting untuk diperhatikan bahawa perdagangan sosial bukan untuk semua orang.

Perdagangan sosial sangat sesuai untuk pemula baru kerana ini membolehkan anda memahami strategi asas dan kompleks, membantu anda mengetahui landskap perdagangan dan anda dapat merasakan apa yang berjaya dan yang tidak. Perdagangan sosial juga membolehkan anda mempelajari taktik perdagangan dan amalan terbaik untuk digunakan di platform anda. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar daripada daripada pakar.

Yang pada dasarnya anda akan lakukan adalah menggunakan pedagang dan pelabur lain dan keputusan mereka sebagai model asas untuk membuat keputusan mengenai teknik perdagangan atau strategi pelaburan anda sendiri. Anda boleh meniru strategi pakar dan menjadikannya sendiri atau menggunakan teknik pakar untuk menginspirasi strategi perdagangan anda sendiri.

Perdagangan sosial sama sekali tidak rumit. Anda hanya melihat satu perdagangan yang diselesaikan oleh pengguna x, dan menggunakan maklumat tersebut untuk mempengaruhi keputusan perdagangan anda sendiri. Sebilangan orang lebih suka menggunakan istilah perdagangan salinan sebagai gantinya.

Kelebihan Perdagangan Salin

Banyak pemula baru tidak menyedari faedah yang dapat dihasilkan oleh perdagangan sosial / salinan. Kami akan menyenaraikan beberapa faedah untuk peniaga baru dan berpengalaman di bawah:

1. Wawasan Berharga

Mampu melihat bagaimana peniaga lain membuat keputusan berdasarkan pasaran akan memberi anda pemahaman yang lebih mendalam mengenai aset dan harga. Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda akan menerima pandangan ini? Perdagangan sosial membenarkan ini dengan menunjukkan kepada anda di mana, kapan, bagaimana dan mengapa peniaga memutuskan untuk melaksanakan sesuatu. Ini sangat penting, dan jika diterapkan dengan betul, akan memberi anda kelebihan daya saing.

2. Sentimen Pasaran

Perdagangan sosial akan memberi anda perspektif ketika datang ke pasaran. Anda akan dapat melihat berapa banyak orang yang membeli atau menjual aset tertentu dan yang secara konsisten menguntungkan atau merosot.

3. Kepintaran dan Automasi


Penting untuk diperhatikan bahawa penyelidikan memainkan peranan besar dalam membuat keputusan perdagangan tertentu. Penganalisis dan Ahli Matematik menghabiskan minggu untuk mengumpulkan dan menganalisis data. Memutuskan perdagangan sosial bermaksud bahawa anda mengikuti peniaga yang boleh dipercayai dan keputusan anda berdasarkan kajian dan mereka yang telah menguji perdagangan.

4. Sumber Pembelajaran

Kedua-dua pedagang baru dan berpengalaman harus selalu memastikan bahawa mereka terus belajar dan mengembangkan pengetahuan mereka, terutama ketika berdagang di pasaran. Bagi pedagang yang berminat dengan pasaran cryptocurrency, pembelajaran sangat penting kerana pasaran cryptocurrency sangat tidak stabil dan berubah dari hari ke hari.

Kelebihan dan Kekurangan Perdagangan Sosial

Seperti mana-mana perdagangan atau pelaburan, ada tahap risiko. Kami memutuskan untuk meletakkan semuanya di luar sana dan memastikan anda memahami apa yang anda hadapi ketika memutuskan perdagangan sosial.

Kelebihan Kekurangan
✔️ Ini adalah cara yang cukup mudah bagi pemula untuk memulakan, kerana perdagangan sosial pada dasarnya menyalin perdagangan peniaga yang lebih berpengalaman. Anda tidak perlu risau untuk mempunyai pengetahuan yang luas sebelum memulakan. Anda boleh belajar semasa anda mengikuti. ❌ Hanya kerana anda menyalin perdagangan dari peniaga yang berpengalaman tidak bermaksud peniaga tersebut tidak melakukan kesalahan. Setiap peniaga boleh melakukan kesilapan. Inilah sebabnya mengapa anda harus memastikan anda memeriksa hasil akhir perdagangan juga.
✔️ Perdagangan sosial membolehkan anda bercakap dengan orang lain. Anda mungkin dapat berinteraksi dengan peniaga lain dan mengumpulkan pengetahuan kolektif anda bersama untuk kebaikan anda semua. May Anda mungkin sukar mencari peniaga yang sesuai dengan matlamat tepat atau suntikan modal.
✔️ Ia memerlukan pelaburan yang sangat rendah. Menyalin perdagangan dari pedagang yang lebih berpengalaman bermaksud anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk mempelajari pasaran. ❌ Kerana perdagangan sosial berisiko rendah, anda tidak memperoleh banyak pengalaman langsung.

Bagaimana Saya Memilih Platform Dagangan Sosial?

Seperti yang kita ketahui sekarang, perdagangan sosial adalah proses menggunakan platform di mana aplikasi atau laman web membolehkan anda menyalin perdagangan pakar. Proses perdagangan sosial dan perdagangan salinan berbeza di setiap platform, juga penting untuk diperhatikan bahawa tidak semua platform mempunyai ciri ini. Semua platform perdagangan mempunyai ciri dan perbezaan tersendiri, malah ada yang menawarkan bonus dan insentif.

Berikut adalah Beberapa Platform Dagangan Sosial Terbaik pada tahun 2021

1. Platform Dagangan eToro

eToro adalah broker perdagangan sosial fintech yang terkenal. Syarikat ini ditubuhkan pada tahun 2007 dan berpusat di Israel. Dilaporkan bahawa eToro adalah salah satu syarikat perdagangan dan pelaburan sosial terbesar di dunia. eToro mempunyai berjuta-juta pelanggan di lebih 140 negara. Pada mulanya, eToro adalah platform forex intensif grafik, yang kini telah menggabungkan alat untuk perdagangan kripto. Pelanggan yang tidak berada di AS boleh memperdagangkan kelas aset tambahan seperti CFD dan saham di pelbagai bursa. Platform ini sangat mudah bagi pelabur yang mempunyai pemahaman asas mengenai perdagangan cryptocurrency.

Ciri Utama eToro

 • Antara muka mesra pengguna.
 • Pelanggan bukan AS boleh berdagang cryptocurrency.
 • Tiada komisen eksplisit dikenakan.
 • Pedagang boleh mengikuti dan menyalin perdagangan peniaga lain yang menguntungkan.

2. Platform Perdagangan 360

Pada dasarnya, Trade360 memanfaatkan penyelidikan kognitif, yang meneroka kemungkinan bahawa orang ramai akan membuat pilihan yang lebih baik daripada profesional individu. Telah dilaporkan bahawa Trade360 menarik minat para peniaga milenial yang lebih suka pendekatan sosial untuk berdagang. Broker menggunakan teknologi CrowdTrading dan platform MetaTrader 5, yang popular di kalangan broker di seluruh dunia dan nampaknya peniaga merasa lebih selesa berdagang di platform ini.

Ciri-ciri Utama Perdagangan 360

 • Trading Central dianggap sebagai salah satu peneraju penyelidikan pasaran bebas dan salah satu aset terpenting Trade360
 • Pedagang boleh yakin bahawa mereka mempunyai liputan pasaran yang baik dan akses ke aset berharga di Trade360. Pedagang juga mempunyai akses ke laporan pasar harian yang dapat berguna ketika membuat keputusan perdagangan di platform.
 • Terdapat aplikasi mudah alih yang tersedia untuk semua peniaga. Ia boleh diakses oleh pengguna iOS dan Android.
 • Petikan langsung tersedia untuk aset yang boleh diperdagangkan.
 • Trade360 mempunyai Teknologi CrowdTrading inovatif yang diketengahkan sepenuhnya.
 • Tukar antara akaun demo dan nyata dengan satu ketukan.
 • Deposit dana, minta pengeluaran dan lihat sejarah akaun.
 • Melakukan pesanan menggunakan beberapa pesanan atau mengubah dan menutup pesanan.
 • Makluman harga boleh ditetapkan untuk aset kegemaran.
 • Sehingga lapan gaya carta dapat dipaparkan pada sepuluh jangka masa.
 • Lebih 100 petunjuk teknikal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector