Beli Cryptocurrency dengan Kad Kredit / Debit – 5 Pertukaran Terbaik di 2021

Peningkatan nilai dan pengembangan teknologi hampir semua cryptocurrency telah menarik banyak minat dari pelabur swasta dan institusi. Di sini, perlu disebutkan bahawa semua cryptocurrency didasarkan pada teknologi blockchain yang memungkinkan untuk menghantar, menerima, dan memperdagangkan pelbagai cryptocurrency dengan cara yang selamat.

Semua urus niaga disimpan dalam blok berasingan dan setiap blok dihubungkan ke blok seterusnya menjadikan transaksi ini selamat. Hanya pengirim dan penerima yang mengetahui status transaksi dan jumlah yang dipindahkan.

Salah satu masalah terbesar yang dihadapi oleh pelabur adalah adanya pelbagai cryptocurrency dan cara untuk membelinya. Terdapat banyak pertukaran cryptocurrency beroperasi di pelbagai negara di seluruh dunia.

Sebilangan besar pertukaran ini menerima pelbagai kaedah pembayaran untuk membeli cryptocurrency. Untuk memudahkan pelanggan, banyak pertukaran kripto bertaraf tinggi telah memperkenalkan kaedah kad kredit / debit untuk membeli cryptocurrency.

Ini kerana pelabur dapat membeli dengan mudah dan segera melalui kaedah ini. Pertukaran crypto yang menawarkan kemudahan ini kepada para pelabur dan pembeli mempunyai penilaian dan faedah yang berbeza.

Pertukaran Terbaik untuk Membeli Cryptocurrency pada tahun 2021

Berikut adalah lima pertukaran crypto yang dinilai tinggi yang dianggap terbaik untuk membeli cryptocurrency.

“Di bawah ini, kami menyenaraikan pertukaran terbaik yang boleh anda gunakan beli Cryptocurrency. Kami mencadangkan pertukaran kami yang disenaraikan dan membuat kajian anda sendiri sebelum membuat keputusan akhir. “

Pangkat

Nama Penyedia

Penarafan

Bayaran

Ketahui Lebih Lanjut penilaian1


logo changelly Rata-rata Lawati Changelly penilaian2 logo coinbase Rata-rata Lawati Coinbase penilaian3 jadual logo coinmama Tinggi Lawati Coinmama penilaian4 logo bitpanda Rata-rata Lawati Bitpanda penilaian5 bitsane Rata-rata Lawati Bitsane

1. Changelly

changelly mengkaji cryptocurrency

Ia adalah salah satu pertukaran crypto yang dinilai tinggi dan ditubuhkan pada tahun 2013 di Republik Czech. Pertukaran ini telah muncul sebagai salah satu pertukaran yang paling dipercayai untuk pertukaran crypto-to-crypto atau fiat-to-crypto.

Ia juga diiktiraf sebagai pertukaran kripto terbaik dari segi kadar yang disediakan olehnya. Changelly mempunyai lebih daripada 700,000 pengguna berdaftar di seluruh dunia. Pada masa ini, pertukaran ini menerima pembayaran dalam lebih daripada 35 mata wang. Sekiranya anda ingin membeli mana-mana cryptocurrency yang dinilai tinggi melalui kad kredit / debit, tidak ada yang setanding dengan Changelly.

Ini kerana Changelly menggunakan robot perdagangan automatik yang dihubungkan dengan pertukaran yang berbeza seperti Bittrex dan Poloniex.

Robot ini hadir dengan kadar pertukaran terbaik dalam beberapa saat. Ia menyokong lebih daripada 80 syiling alt dan token. Pertukaran ini mengambil bayaran 0.25% untuk semua transaksi dan memberikan kemudahan sebanyak membeli cryptocurrency bernilai tidak terhad. Selepas beberapa urus niaga terhad pada bulan pertama, bursa menawarkan nilai kripto pembelian tanpa had.

beli duit syiling changelly

Berikut adalah kebaikan dan keburukan menggunakan pertukaran ini untuk membeli cryptocurrency.

PROS

 • Menawarkan pelbagai cryptocurrency daripada banyak pertukaran lain.
 • Antara muka pengguna yang mudah dan senang digunakan.
 • Mempunyai pangkalan data pelanggan yang besar untuk memperdagangkan pelbagai cryptocurrency.
 • Bayaran transaksi minimum.
 • Sokongan untuk lebih daripada 35 mata wang fiat.
 • Kerjasama dengan syarikat terkenal seperti Jaxx, Bittrex, dan banyak lagi syarikat lain.

Keburukan

 • Bayaran yang lebih tinggi untuk pembelian cryptocurrency secara langsung melalui mata wang fiat.

Baru-baru ini, pertukaran telah menambahkan pembelian melalui kaedah kad debit / kredit yang telah menarik lebih banyak pelanggan ke arah pertukaran ini.

Anda memerlukan dompet Cryptocurrency sebelum anda membeli kerana beberapa bursa memerlukannya.

Tidak mempunyai dompet? Baca panduan kami di dompet Cryptocurrency 5 Teratas.

Panduan langkah demi langkah untuk Membeli Cryptocurrency di Changelly

Kaedah terperinci mengenai membeli cryptocurrency melalui kad kredit dari pertukaran ini adalah seperti di bawah:

1. Daftar dengan Changelly

penyanyi changelly

Langkah pertama dalam membeli cryptocurrency dari Changelly melalui kad kredit adalah mendaftar dengan laman web atau pertukaran. Pendaftaran dengan pertukaran ini agak mudah dan juga percuma. Pengguna harus memberikan alamat e-mel yang sah dalam bentuk tertentu. Pertukaran akan menghantar semua maklumat masuk ke alamat anda. Dengan menggunakan maklumat ini, pengguna boleh log masuk dan pergi ke langkah seterusnya.

2. Pemilihan Mata Wang

pemilihan mata wang changellySetelah log masuk, anda akan dibawa ke halaman pilihan mata wang bursa. Terdapat dua batang panjang. Salah satunya adalah untuk pemilihan mata wang yang anda mahu bayar dan bar kedua adalah untuk pemilihan cryptocurrency yang ingin anda beli. Banyak penjagaan diperlukan di sini kerana pertukaran menerima banyak mata wang fizikal dan juga menawarkan banyak cryptocurrency untuk dibeli.

beli duit syiling changelly

3. Pengesahan Pesanan

mengesahkan pesanan changelly

Menekan tab ‘Pertukaran’ setelah memilih mata wang, anda akan dibawa ke halaman pengesahan pesanan. Halaman ini mengandungi semua maklumat mengenai pesanan anda. Ini bermaksud bahawa anda sekali lagi dapat memeriksa mata wang yang anda beli dan mata wang yang akan anda bayar untuk pembelian ini. Setelah memastikan semua maklumat betul, tekan tab pengesahan. Sekiranya terdapat kesilapan dalam pemilihan mata wang, anda boleh pergi ke halaman sebelumnya untuk memilih yang betul.

4. Alamat Dompet

Sebagai peminat cryptocurrency, anda harus tahu bahawa semua cryptocurrency disimpan dalam dompet perkakasan atau perisian. Untuk membeli cryptocurrency dari bursa ini, anda perlu memberikan alamat dompet yang sah. Pemilihan dompet juga harus dibuat dengan teliti. Sentiasa memilih yang mempunyai banyak ciri keselamatan dan sokongan berbilang mata wang.

5. Pemeriksaan dan Pengesahan Maklumat

changelly xrp mengesahkan

Setelah memasukkan alamat dompet, anda sekali lagi dibawa ke halaman pengesahan. Kali ini halaman juga menyertakan perincian alamat dompet. Anda diberikan semua maklumat yang diisi oleh anda pada pelbagai langkah dalam proses pembelian ini. Setelah memastikan bahawa semua butiran yang anda masukkan betul, tekan tab pengesahan.

6. Berikan Bil & Butiran Kad

kad changelly

Menekan tab pengesahan pesanan membawa anda ke halaman butiran kad. Anda mesti memasukkan semua butiran yang diperlukan di halaman ini. Biasanya, nama depan dan belakang, nombor telefon bimbit, alamat penagihan dan nombor kad, tarikh luput, dan kod keselamatan diperlukan di tab pembayaran. Di sini, penting untuk dinyatakan bahawa halaman ini mengembalikan mesej kepada anda sekiranya terdapat kesilapan dalam butiran kad kredit. Pemotongan yuran untuk transaksi semasa juga ditunjukkan di halaman ini.

beli duit syiling changelly

7. Pengesahan Kad

telefon changelly

Untuk memastikan bahawa anda adalah pemilik kad, pertukaran menghantar kod pengesahan SMS ke nombor telefon bimbit anda yang didaftarkan. Memasukkan kod di ruang yang ditentukan di halaman menyelesaikan transaksi anda. Cryptocurrency yang dibeli mencapai dompet anda dan anda boleh menyemaknya dengan melog masuk dompet anda.

beli duit syiling changelly

2. Coinbase

cryptocurrency coinbase

Coinbase adalah pertukaran cryptocurrency terbesar yang ditubuhkan pada tahun 2012 di San Francisco, Amerika Syarikat. Pada masa ini, bursa ini menjalankan perniagaannya di lebih dari 32 negara di seluruh dunia.

Pertukaran ini mempunyai pangkalan data berjuta-juta pengguna kerana menawarkan mereka untuk membeli, menjual, dan memperdagangkan pelbagai cryptocurrency (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin.). Ia juga menerima pembayaran melalui kad kredit dengan bayaran tetap 3,99% untuk semua pembelian dan penjualan.

Salah satu realiti yang paling menarik mengenai pertukaran ini adalah bahawa ia memerlukan bayaran yang lebih rendah daripada semua pertukaran crypto lain di seluruh Eropah dan Amerika.

Mulakan hari ini dan Dapatkan bitcoin percuma bernilai $ 10 apabila anda membeli bernilai lebih dari $ 100

mulakan syiling

Salah satu sebab terbesar pangkalan data pelanggan adalah bonus yang ditawarkan oleh pertukaran ini untuk membeli cryptocurrency bernilai lebih dari $ 100. Ia menawarkan bonus 10% untuk semua pembelian (Dapatkan $ 10 apabila anda membeli lebih dari $ 100 atau bernilai € 100 Melalui pautan ini).

Berikut adalah kebaikan dan keburukan pertukaran crypto ini.

PROS

 • Pangkalan data pelanggan yang besar.
 • Tahap kecairan yang tinggi.
 • Had pembelian maksimum bersama dengan bonus.
 • Bayaran transaksi minimum.
 • Menerima pembayaran melalui pelbagai mod.
 • Sokongan untuk sebilangan besar cryptocurrency.
 • Menawarkan pilihan membeli segera melalui kad kredit.
 • Antara muka pengguna yang cantik mudah untuk pemula.

KEBURUKAN

 • Penjejakan dana.
 • Negara terhad (Amerika Syarikat, Eropah, Kanada, Australia, United Kingdom, Singapura)
 • Pembelian melalui akaun bank akan diselesaikan.

Oleh kerana pengalaman pengguna yang hebat, pertukaran ini disarankan kepada pengguna baru. Berikut adalah langkah-langkah untuk membeli cryptocurrency melalui kad kredit dari bursa ini.

1. Daftar dan Sahkan Akaun

pendaftaran coinbase

Langkah pertama untuk membeli cryptocurrency melalui Coinbase adalah mendaftar akaun anda. Pembuatan akaun dengan pertukaran ini agak mudah. Klik pada tab pendaftaran dan isikan semua maklumat yang diperlukan. Maklumat yang diperlukan untuk pembuatan akaun adalah nama, ID e-mel, dan kata laluan.

2. Pilih Jenis Akaun Anda

Setelah anda membuat dan mengesahkan akaun anda, anda akan dibawa ke halaman seterusnya di mana anda harus memilih jenis akaun. Coinbase menawarkan pengguna untuk memilih sama ada akaun individu atau akaun perniagaan. Penyediaan akaun individu selesai setelah anda melengkapkan profil anda. Sebaliknya, untuk mengekalkan akaun perniagaan, anda perlu mengemukakan permohonan untuk pendaftaran yang berasingan.

mulakan syiling

3. Pengesahan Nombor Telefon

Pada langkah seterusnya, anda diminta untuk mengesahkan nombor telefon anda yang didaftarkan. Ini kemudiannya akan digunakan sebagai pengesahan dua faktor. Pada langkah ini, pertukaran akan menghantar kod khusus ke nombor telefon bimbit anda yang didaftarkan. Setelah memasukkan kod di tempat yang ditentukan di laman web, nombor telefon anda dihubungkan dengan akaun anda dengan pertukaran.

4. Pilih Kaedah Pembayaran

beli coinbase pembayaran crypto

Setelah pengesahan nombor telefon, tekan tab enter, dan ini akan membawa anda ke halaman pembayaran. Terdapat dua kaedah pembayaran yang berbeza yang diterima oleh pertukaran ini. Ini adalah pembayaran melalui akaun bank dan pembayaran melalui kad kredit. Di sini, anda akan memilih mod pembayaran kad kredit untuk membeli cryptocurrency. Di sini, satu perkara yang sangat menarik ialah anda dapat membeli cryptocurrency dengan serta-merta dengan membayar dari kad kredit anda. Pertukaran mengharuskan anda memasukkan butiran kad setelah anda memilih mod pembayaran kad kredit. Maklumat kad kredit merangkumi nombor kad, tarikh luput, dan kod keselamatan.

5. Membeli Cryptocurrency

beli crypto coinbase

Kini, anda boleh membeli mana-mana cryptocurrency yang tersenarai di bursa dengan mudah dengan bantuan kad kredit anda. Anda harus memasukkan jumlah cryptocurrency yang anda ingin beli dan mengklik beli akan mengurangkan caj dari kad kredit anda dan duit syiling crypto akan langsung sampai ke alamat dompet anda. Di sini, satu perkara adalah selalu memilih dompet yang memberikan keselamatan tertinggi dan menyokong sebilangan besar cryptocurrency.

mulakan syiling

3. Coinmama

Sebarang perbincangan mengenai pertukaran cryptocurrency teratas tidak lengkap tanpa menyebut Coinmama. Ia adalah salah satu kripto pertukaran tertinggi yang beroperasi di seluruh dunia. Pertukaran crypto yang berpusat di Israel ini beroperasi hampir di kebanyakan negara di dunia.

Ia mempunyai pangkalan data lebih daripada 500,000 pelanggan yang memperdagangkan cryptocurrency melalui pertukaran ini. Salah satu sebab terbesar kejayaan pertukaran ini adalah had pembelian tertinggi yang ditawarkan olehnya. Pengguna boleh membeli cryptocurrency bernilai $ 5000 setiap hari dengan cryptocurrency bernilai $ 20000 setiap bulan. Ia memerlukan bayaran transaksi 6% untuk semua jenis transaksi.

Pelabur di seluruh dunia juga tertarik dengan pertukaran ini kerana menerima pembayaran dalam banyak mata wang tempatan. Kecuali untuk beberapa negara, seluruh dunia dapat menikmati perkhidmatan terbaik dalam pertukaran crypto ini. Berikut adalah kebaikan dan keburukan menggunakan pertukaran crypto ini untuk membeli cryptocurrency.

mulakan crypto

PROS

 • Dikendalikan secara meluas di seluruh dunia.
 • Menerima pembayaran dalam banyak mata wang tempatan.
 • Antara muka pengguna yang cantik dan mesra pengguna.
 • Juga membolehkan membeli cryptocurrency melalui kad kredit.
 • Menawarkan had pembelian harian, mingguan, dan bulanan tertinggi.
 • Sangat dipercayai dan pantas.

KEBURUKAN

 • Mengambil bayaran yang jauh lebih tinggi.
 • Tidak menyediakan kemudahan menjual cryptocurrency.

Untuk membeli cryptocurrency dari laman web ini melalui kad kredit, anda harus melalui langkah-langkah berikut.

1. Pembuatan Akaun

Pembuatan akaun adalah langkah pertama untuk membeli cryptocurrency dari Coinmama. Proses pembuatan akaun dengan pertukaran ini agak mudah. Mengklik tab pendaftaran di bahagian kanan atas halaman memerlukan anda mengisi borang. Anda harus memasukkan alamat e-mel, nama pengguna, kata laluan, dan negara tempat tinggal anda yang sah. Setelah mengisi semua maklumat, klik buat tab akaun di bahagian bawah halaman. Pertukaran menghantar pautan ke alamat e-mel anda. Mengklik pautan ini mengesahkan akaun anda dan anda sudah selesai.

mulakan crypto

2. Penyelesaian Profil

Log masuk ke akaun anda dan lengkapkan profil anda kerana dapat membuat pesanan anda. Anda mesti memasukkan nama, jantina, alamat, tarikh lahir, dan nombor telefon anda. Salah satu ciri keselamatan Coinmama adalah mengharuskan anda memberikan salinan CNIC atau Pasport anda untuk pengesahan. Anda juga boleh menghantar foto anda untuk tujuan pengesahan.

3. Membeli Cryptocurrency

beli coinmama cryptocurrency

Coinmama membolehkan anda membuat pesanan pertama setelah profil anda lengkap. Anda boleh membeli Bitcoin atau Ethereum di bursa ini. Terdapat tiga tahap pembelian di bursa ini. Anda boleh membeli pelbagai jenis cryptocurrency pada tahap yang berbeza.

mulakan crypto

4. Maklumat Kad

btc beli duit syiling

Apabila memasukkan jumlah duit syiling crypto yang ingin anda beli, bursa meminta anda memberikan butiran kad kredit anda. Butiran ini merangkumi nombor kad kredit, tarikh luput, dan kod keselamatan. Setelah memberikan semua butiran kad kredit anda, kini anda boleh membuat pesanan. Di sini, satu perkara yang perlu disebutkan ialah pertukaran mengembalikan mesej kepada pengguna sekiranya terdapat kesilapan dalam memberikan butiran kad kredit.

5. Membeli Cryptocurrency

Setelah memasukkan butiran kad kredit yang sah dan jumlah cryptocurrency yang ingin anda beli, tekan butang beli untuk menyelesaikan transaksi. Di sini, satu perkara yang perlu diingat ialah anda mesti mempunyai alamat dompet yang sah untuk menerima duit syiling crypto anda (ikuti panduan kami untuk 5 dompet cryptocurrency terbaik). Sentiasa memilih dompet dengan ciri keselamatan tertinggi dan sokongan berbilang mata wang untuk menikmati pelbagai faedah.

mulakan crypto

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector