Vodič za rudarstvo bitcoina (2020)

Bitcoin Rudarstvo je proces koristeći specijalizirani računalni hardver za zaradu Bitcoina. Godišnja proizvodnja Bitcoina putem rudarstva iznosi 3,5 milijardi dolara, pri čemu većina tog Bitcoina ide bitcoin rudarima. Kako rudari zarađuju nagrade u Bitcoinu, njihova se dobit može uvelike promijeniti u uvjetima na tržištu – što Bitcoin rudarstvo čini industrijom visokog rizika / visoke nagrade. Svatko se može pridružiti mreži Bitcoin i postati rudar. Zapravo se izvorno Bitcoin može kopati na svim osobnim računalima i uobičajeno dostupnom hardveru. Međutim, 2020. godine specijalizirani hardver nazvan Application Specific Integrated Circuits (ASIC). Ovi strojevi iskopavaju Bitcoin vrlo efikasno.

Bitcoin je sada ime domaćinstva. Za izum star nešto više od deset godina ovo je zasigurno izvanredno. Tajanstveni entitet pod imenom Satoshi Nakamoto pokrenuo je Bitcoin 2008. godine kao alternativu valuti središnje banke. Rudarstvo bitcoina alternativa je dobivanju Bitcoina na vrhunskim berzama kriptovaluta. Rudari često prodaju Bitcoin posrednicima bez recepta kako bi generirali pasivni prihod.

Saznajte više o Bitcoinu pomoću našeg jednostavnog vodiča za početnike.

Decentralizacija je središnje načelo Bitcoina. U osnovi, niti jedna osoba ne kontrolira niti problem niti funkcioniranje Bitcoina. Stoga ovaj sustav može upravljati i prenositi sredstva s jednog računa na drugi bez centralizirane kontrole.

Centralizirana kontrola financijskog sustava prilično je jednostavna. Kako onda, djeluje decentralizirani ekosustav poput Bitcoina? Stoga je važno pitanje; kako knjiga automatski ažurira transakcije bez davanja ovlasti bilo kojem entitetu da kontrolira čitav blockchain?

Kako funkcionira rudarstvo bitcoina

Osnovna značajka Bitcoina je priroda Bitcoin protokola otvorenog koda. To znači da svatko može pristupiti i ažurirati Bitcoin kôd. Slično tome, svatko može ažurirati Bitcoin knjigu transakcija. Sve što treba učiniti je da vaše računalo pogodi slučajni broj koji rješava jednadžbu iz sustava.

Što je vaše računalo moćnije, to više nagađanja može proizvesti u sekundi. Sukladno tome, posjedovanje moćnog računala eksponencijalno povećava vaše šanse za „pravo pogađanje“. To vam omogućuje dodavanje sljedećeg “bloka” bitcoin transakcija u postojeći lanac.

Kompliciraniji prikaz je sljedeći. S jedne strane, imate svog rudara koji pravi “nagađanja”. Ako vaša rudarska oprema napravi pravu pretpostavku, dobit ćete pravo dodati sljedeći blok transakcija u blockchain. Blok koji kreirate šalje se na druga računala kako bi ga mogla provjeriti. Istodobno, druga računala u mreži potvrđuju blok i ažuriraju svoje kopije Bitcoin blockchaina. Više računalne snage dovodi do veće učestalosti donošenja pravih nagađanja. Međutim, u skladu s prirodnim pravilima vjerojatnosti, gotovo je nemoguće da ga jedno računalo cijelo vrijeme ispravlja.

Ovaj proces ukratko podrazumijeva rudarenje bitcoina. Računala se natječu za dodavanje sljedećeg bloka i u tom procesu generiraju novi blockchain koji automatski prelazi u mrežu. Računalo koje rješava blok zarađuje „nagradu za blok“ i neke naknade za transakcije na transakcijama unesenim u blockchain. Jedino je postupak provjere valjanosti automatski i ne oslanja se na centraliziranu kontrolu. Rudari mogu odlučiti držati bitcoin koji stvaraju ili ga trgovati drugim članovima zajednice bitcoina.

Bitcoin rudarski hardver

Da biste profitabilno rudarili Bitcoin, trebat će vam specijalizirani hardver nazvan ASIC. Ovi su strojevi dizajnirani za posebno miniranje Bitcoin-ovog SHA256 algoritma – u osnovi rade samo jednu stvar, ali to dobro.

Rudarstvo Poteškoća

Možda, razmišljate li, ako je to tako izravno, što Bitcoin čini vrijednim? Pa, Satoshi Nakamoto je, očekujući ovo, povećao poteškoće u rudarstvu kako se povećavala računalna snaga. The poteškoće u rudarstvu automatski se prilagođava povećanju kumulativne mrežne računalne snage kako se uključuje više rudara.

Razlog tome je zadržavanje Bitcoin inflacije pod kontrolom. Vidite, ako postoji stalan tok Bitcoina, lakše je imati stabilan postupak uvođenja. Kada je Bitcoin prvi put pokrenut, mogli ste profitabilno kopati Bitcoin koristeći osobni kućni procesor. Kako je Bitcoin postajao popularniji, rudari su prešli na GPU (jedinice za obradu grafike) kako bi izvršili više izračuna. GPU može povećati računalnu računalnu snagu na ekvivalent od 30 uobičajenih računala.

Kasnije su nastali ASIC-ovi (integrirani krugovi specifični za primjenu). To je bila hardverska oprema posebno za rudarstvo Bitcoina. Trenutno predstavljaju zlatni standard u rudarskoj opremi za Bitcoin i sami imaju povremena ažuriranja. Ovi ASIC-i imaju veći “Brzina raspršivanja”, mjereno u hešovima u sekundi. Stopa raspršivanja predstavlja broj „nagađanja“ koji uređaj može napraviti u sekundi. Slijedom toga, što je veća stopa hashiranja, veća je šansa za zaradu bitcoina.

Pogledajte naš video u nastavku kako biste saznali više o uređajima za rudarenje bitcoina!

Bitcoin mining – što oni koriste?

Rudarstvo Bazeni

Čak i uz vrhunsku rudarsku opremu, trenutni je rudarski kraj nevjerojatno konkurentan za pojedine rudare. To je dovelo do stvaranja rudarskih bazena u kojima rudari kombiniraju računarsku snagu kako bi se učinkovito natjecali. Ako bazen uspješno doda blok u javni lanac, bazen raspoređuje nagradu među svojim članovima.

Trenutno oko desetak velikih rudarskih bazena dominira u Bitcoin rudarstvu. Rudarski bazeni vam naplaćuju naknade za bazen za sudjelovanje što je nešto što može utjecati na vašu profitabilnost.

Rudarska farmaRudarska farma

Vrhunski bazeni za bitkoine

Pri odabiru bazena za rudarenje bitcoina treba uzeti u obzir 2 čimbenika – mjesto bazena i tržišni udio. Glavni prioritet bio bi lokacija – što vam je bazen bliži zemljopisno, to bolje. To je zato što bi ponekad zbog mrežnog kašnjenja minirani udjeli mogli biti „ustajali“ – jer se stvaraju novi blokovi koji starije blokove čine zastarjelima. Također je važno znati da kineski poslužitelji stoje iza Velikog kineskog vatrozida, što znači da bi se veze mogle povremeno prekidati. To znači da bi odabir poslužitelja s malim kašnjenjem i bliskim zemljopisnim položajem dao najveći prinos.

Drugi je čimbenik tržišni udio bazena. Što je veći tržišni udio, to su nagrade dosljednije. To je zato što se blokovi neprestano kopaju u bazenu i stoga mogu isplatiti dosljednom stopom. To smanjuje utjecaj slučajnosti stvaranja blokova.

Mi Preporuči pronalaženje bazena blizu vašeg mjesta s visokim tržišnim udjelom.

Struja Troškovi

Električna energija glavni je čimbenik u rudarstvu bitcoina. Rudarstvo bitcoina zasigurno je stvar koja troši električnu energiju. To je zato što ASIC platforme imaju visoku računarsku snagu koja je potrebna procesu kopanja Bitcoina.

Visoka Potrošnja energije je i u napajanju rudara i u hlađenju strojeva koji se stvarno zagrijavaju. Zbog toga su rudarske farme nastale u hladnim područjima poput Islanda kako bi iskoristile prednosti prirodnog hlađenja.

Tako, Je li rudarstvo isplativo?

Ovo je pitanje koje treba perspektivu. Rudarstvo na osobnom računalu definitivno neće biti isplativo. To je zato što se jednostavna računala jednostavno ne mogu natjecati s ASIC-ovim uređajima i rudarskim bazenima u smislu stvaranja više “nagađanja”.

Dakle, što više računala imate i što je vaše računalo brže- veće su šanse za generiranje točnog broja i zaradu Bitcoina. Tako neki ljudi imaju čitave farme skupih računala kako bi povećali svoje šanse.

Trenutno je blok nagrada je 12,5 BTC za svaki iskopani blok. Dakle, Bitcoin možete profitabilno kopati samo sofisticiranom opremom. Farme za rudarstvo bitcoina popularna su metoda rudarenja kako bi se dobile neke blok nagrade. Blok nagrade bit će postavljene na polovicu u 2020. godini, smanjujući nagrade za rudarstvo za 50%. Ovaj je događaj poznat kao „Halfing Bitcoina“. Trenutni procijenjeni datum za prepolovljenje je 13. svibnja 2020., Nakon čega blok nagrada će se smanjivati od 12,5 do 6,25 bitcoina po bloku.

Još je jedan očiti faktor da li je rudarstvo isplativo cijena Bitcoina u bilo koje vrijeme. Rudari to moraju uravnotežiti s troškom rudarenja samog Bitcoina.

Hashrate mreže Bitcoin

Grafikon hešrata rudarstva bitkoinaGrafikon hashrata bitcoin mreže (ukupno rudarstvo)

The Hashrate mreže Bitcoin je trenutno iznad 120 000 000 TH / s. To znači da će, ako dolazi hashrate mreže za Antminer s17 (trenutno najpopularniji tip Bitcoin ASIC-a), biti potrebno 2,1 milijun jedinica. To bi potrošilo 5,4 milijarde vata električne energije, što je dovoljno za napajanje malog grada! Nagrade za rudarstvo dijele se prema hashpower-u, a veći rudari dobivaju visok udio dnevne nagrade za rudarstvo Bitcoina.

Sažetak

Ukratko, sljedeći su faktori koji utječu na isplativost rudarstva Bitcoina:

  • Hašrat;
  • Blok nagrada;
  • Poteškoće u rudarstvu;
  • Potrošnja energije;
  • Naknade za bazen; i
  • Cijena bitcoina u bilo kojem trenutku.

Rudarstvo bitcoina je, dakle, složen zadatak.

Međutim, najučinkovitiji način za to je ulaganje u veliki rudarski bazen. Trenutne okolnosti čine pojedinačno rudarstvo samo gubljenjem vremena kada se radi u malim razmjerima.

Bez obzira na to, još uvijek je to aktivnost u kojoj mnogi ulagači imaju značajan udio. Međutim, stvarnost je takva da će zadatak vremenom postajati sve teži, a nekolicina odabranih sa značajnom raspršivačkom snagom i jeftinom električnom energijom će napredovati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me