Топ 5 най-добри биткойн портфейли 2021 г.

Биткойн винаги е в новините поради високите си цени, но търговията с цифрова валута изисква някои съществени неща. Наличието на цифров портфейл е един от тях.

Какво е Bitcoin Wallet?

Биткойн портфейлът е точно като банкова сметка, която се използва за съхранение, получаване и изпращане на вашата цифрова валута. Независимо дали искате да търгувате с криптовалути или искате да ги имате като актив, просто трябва да имате биткойн портфейл

Както знаете, че криптовалутите все още не са регистрирани съгласно законодателството на никоя държава. Така че, трябва да бъдете много внимателни, когато избирате портфейл за вашата цифрова валута. Ако изберете грешен портфейл за вашите криптовалути, можете да загубите всичките си пари за нула време. Прекарването на време, за да разберете и научите за различни портфейли на Cryptocurrency е важно, за да се предпазите от измами и измами. За да ви помогнем с това, ето нашият преглед на най-добрите биткойн портфейли от сега.

Видове биткойн портфейли:

Има основно 5 различни вида биткойн портфейли. Всички те имат свои собствени предимства и недостатъци. След това споделям основната информация за всички тях:

1- Хардуерен портфейл: (Най-добрите биткойн портфейли, налични за сигурност)

книга на портфейла

Концепцията за хардуерните портфейли не са нови, но криптовалутата увеличи своя пазар през последните няколко месеца. Хардуерният портфейл е същият като обикновения ви портфейл, освен че се състои от цифрово устройство за управление на вашия акаунт. И да, той също е изискан и стилен в сравнение с всеки друг тип портфейли за криптовалута. Те са по-силни в сигурността, лесни за носене и имат екран, за да видите вашата транзакция, и чудесна възможност за съхранение на вашата цифрова валута в дългосрочен план. Има само една причина, поради която хората се колебаят да закупят хардуерни портфейли, каквато е цената им. Те са доста скъпи в сравнение с други налични опции на пазара, но с допълнителна сигурност идва и допълнителна цена. Портфейлите Ledger Nano се считат за отличен пример за хардуерни портфейли за криптовалута в момента.

2- Онлайн портфейл:

криптовалута за онлайн портфейл

Онлайн портфейли за биткойн са най-често срещаният тип портфейл, който е бил използван от много хора, тъй като е евтин, лесен за използване и е лесно достъпен от всяка точка на света. всичко, което трябва да имате, е достъп до интернет. Можете да управлявате онлайн портфейли през компютъра, лаптопа и мобилните устройства като iPad, таблети и смартфони, стига да имат интернет връзка. Основната причина, която привлича хората да използват онлайн портфейла за своята криптовалута, е, че е бърз, лесен за достъп, евтин на цена, управлява няколко валути наведнъж и използва VPN за по-нататъшна поверителност.

3- Мобилен портфейл:

мобилни портфейли вълни


Забележка: „Има няколко доклада на Reddit за измамни приложения, които крадат вашия портфейл за биткойн и цялото му съдържание, така че, моля, не забравяйте да използвате добре известен мобилен крипто портфейл“

Концепцията за мобилен портфейл е същото като онлайн портфейла, с изключение на това, че работи само на мобилни устройства. По принцип има приложение за портфейл за криптовалута в магазина на Google Play и магазина на Apple, което работи само на мобилни устройства. Мобилният портфейл става известен всеки ден заради мобилния трафик. Всички знаем, че по-голямата част от хората вече преминават от компютър към мобилен, затова сега хората предпочитат да имат мобилен портфейл за криптовалути. Предимствата на мобилния портфейл са същите като на онлайн портфейлите, освен че има опция за сканиране на QR код и мобилният телефон е много лесен за носене в сравнение с компютъра, лаптопа или дори хардуерния портфейл.

4- Настолен портфейл:

портфейл за изход

Няма да сгреша, като кажа, че Портфейлът на работния плот е същият като този, който имате файл на компютъра си. По-голямата част от настолните портфейли са напълно безплатни, защото не използвате никакво хостинг пространство на компанията, което ви позволява създайте десктоп портфейл за биткойн. Хората го харесват, защото има минимален риск да бъде хакнат от хакери, тъй като не съществува връзка с интернет, за да се управлява десктоп портфейл, в който частните ключове не са запазени на уебсайт на трета страна. Въпреки че има много предимства, но има и недостатъци. Например какво бихте направили, ако погрешно премахнете файла или компютърът ви се повреди от вирус?

5- Хартиен портфейл:

хартиен портфейл

Хартиеният портфейл означава, че ще получите частния ключ на вашата криптовалута. За да извършите транзакцията, трябва да въведете пълния ключ. Знам, че това звучи странно и старо нещо, но поради работата си го прави хартиен портфейл един от най-сигурните начини за съхранение на криптовалута. Съществуват почти нулеви рискове от хакерство, за което не се изисква цифрово устройство съхранявайте вашата цифрова валута и не са запазени частни ключове на нищо, включително на сървъра на трета страна. Единственият недостатък на използването на хартиен портфейл е, че ви е било необходимо време за работа и техническо разбиране.

Най-добрите биткойн портфейли през 2021 г.

Налични са десетки опции за портфейл за биткойн, но някои от най-добрите са:

Актуализация: Към този момент (FEB 2021), изброените по-долу портфейли са най-доброто, което имаме за съхранение на биткойни. С Ledger Nano X е най-добрият избор от мнозина.

1- Ledger Nano S: (Избор на редактора)

портфейл на книга нано

Ledger Nano S е хардуерен портфейл с USB размер, специално проектиран за криптовалута. Както споменах по-рано, хардуерните портфейли са скъпи, така че направете и този, но в замяна получавате много функции, които е трудно да се намерят във всеки друг тип биткойн портфейли, особено по отношение на сигурността и архивирането на вашия частен ключ за цифровата валута.

Ledger Nano S не е устройство тип “включи и пусни”. Това означава, че не е необходимо да имате компютър, за да използвате този портфейл. Малкият LCD екран в предната част на портфейла ще ви позволи да управлявате вашия криптовалута портфейл лесно. Тя ще ви позволи да правите функции като транзакции, да обменяте вашата цифрова валута, да използвате свързаните приложения и да прехвърляте пари от един акаунт в друг акаунт в рамките на секунди. Малкият размер на Ledge Nano S ще ви позволи да го защитите от хакери или крадци. Дори в случай на загуба; винаги можете да вземете архива и да блокирате крадеца получите достъп до вашата сметка за криптовалута.

Характеристики на Ledger Nano S:

 • Поддръжка на няколко валути: Този портфейл поддържа почти всички популярни криптовалути и ви позволява да съхранявате повече от едновременно в същия портфейл.
 • Вграден дисплей: Това означава, че можете физически да видите транзакцията за целите на потвърждаването и проверката, поради LCD екрана в горната част.
 • Лесен за работа: Въпреки че размерът на този красив хардуерен портфейл е малък, но все пак има бутони за управление, които са много лесни и удобни.
 • Сигурност: От съображения за сигурност има няколко опции, включително опцията за заключване на портфейла ви с ПИН код.
 • Архивиране и възстановяване: Не се притеснявайте за вашите пари за криптовалута, ако имате Ledger Nano S, защото той излиза с листа за възстановяване, докато процесът на възстановяване е лесен и бърз.

The Ledger Nano S излиза с кутия, в която ще получите устройство Nano S, USB кабел, ръководство с инструкции, лист за възстановяване и други аксесоари и т.н..

2. Ledger Nano X:

Ledger Nano X се предлага с изключителни функции и се счита за по-актуализиран в функции от Ledger Nano S. Например, той се свързва с Ledger Live Mobile App чрез Bluetooth опция.

Портфейлът Ledger е основно един от най-добрите хардуерни портфейли. Той е предназначен да съхранява криптовалути с масивни функции за сигурност. Търговците на крипто и инвеститорите страстно използват портфейли на регистрите за своята криптовалута, също похвалени от тях.

Дизайнът е много очарователен и привлекателен за използване. Възможността за възстановяване на семенни карти и наличието на USB-C кабел правят Ledger Nano X привлекателен в крипто общността.

3- Атомен портфейл:

атомен портфейл

Atomic е без валута без попечителство биткойн портфейл, който поддържа над 300 други монети и жетони. Можете да защитите, управлявате, обменяте и купувате криптовалути в удобен за потребителя интерфейс, защитен от мнемонично семе. Вие напълно контролирате средствата си.

Мултиплатформен

Atomic Wallet се предлага за повечето операционни системи, включително Windows, macOS, Linux и Android. Приложението за iOS трябва да бъде пуснато през 2019 г..

Сигурност и анонимност

В Atomic само вие имате пълен достъп до средствата си. Atomic Wallet използва интелигентност на устройството и съхранява всички частни ключове на вашия компютър или / и смартфон. Вашата поверителност е добре защитена с паролата, която сте задали, и 12 думи дума мнемонична фраза.

Мултивалута

Atomic поддържа над 300+ монети и жетони. Можете да ги защитите и управлявате, да обменяте и купувате с помощта на вградени услуги и да правите всичко това в един интерфейс, без да посещавате външни уебсайтове. Освен това Atomic ви позволява да добавите всеки ERC20 маркер с няколко кликвания и да го управлявате.

Нулеви такси

Atomic е безплатна програма, която ви генерира уникален адрес на портфейла. 

Незабавен обмен и опция Купуване на крипто

Atomic Wallet ви позволява да обменяте 60+ криптовалути. Тази услуга се задвижва от Shapeshift, Changelly и Changenow.

Опцията за закупуване в приложение, задвижвана от Simplex, ви позволява да купувате криптовалути като Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin и Bitcoin Cash с кредитна карта с няколко кликвания. Целият процес отнема няколко минути и таксува 2% такса за Atomic.

Денонощна поддръжка

Atomic се грижи за своите потребители. Персоналът за поддръжка работи денонощно и винаги е готов да помогне, ако нещо се обърка. Средното време за отговор е около 1 час.

4- Портфейл Guarda

портфейл guarda

Guarda е мултиплатформен портфейл за криптовалути, който не е попечителски, предназначен да съхранява, управлява и прехвърля цифрови активи с лекота. Понастоящем Guarda поддържа над 40 най-популярни блокчейни и над 10 000 от техните токени (включително BTC, XRP, BCH, BSV, ETH, ETC, XMR, ZEC, EOS, KIN, LTC, XLM, DASH и др.). Всички валути могат да бъдат закупени в портфейлите с банкова карта. Потребителите могат също да обменят валути чрез вградена услуга за обмен и да извършват бързи транзакции с криптовалута.

Портфейлите Guarda се предлагат в различни версии: Уеб, работен плот (Linux, Windows, macOS), Подвижен (iOS, Android) и Разширение за Chrome.

Складовете за криптовалута Guarda работят на различни платформи и могат да бъдат достъпни от всяко устройство, което е свързано към Интернет. Освен основните мултивалутни портфейли, Guarda предлага и гама от мобилни портфейли с отворен код с една валута.

Тъй като Guarda предоставя портфейли без попечителство, личните данни или личните ключове на потребителя не се съхраняват или използват от компанията по никакъв начин – това подобрява сигурността на криптовалутите и токените и предотвратява всички шансове за изтичане на информация.

Основните функции:

 • Поддръжка на 40+ блокчейна и над 10 000 токена;
 • Пълен потребителски контрол над частни ключове и активи;
 • Удобен за потребителя интерфейс;
 • Покупки на криптовалута с кредитни / дебитни карти;
 • Вградена борса за криптовалута;
 • 24/7 линия за поддръжка на клиенти;
 • Сигурно шифровано архивиране на портфейла;
 • Достъпност на различни платформи.

5- Изход:

портфейли за изход

Първото впечатление от Изход беше просто WOW. Искам да кажа, че просто трябва да проверите как да напреднете в мрежата, базирана онлайн биткойн портфейл те предлагат на потребителите. Ако търсите портфейл за вашата цифрова валута, който има графични функции, система за отчитане, цветна и лесна за използване, тогава Exodus трябва да бъде в списъка ви, за да го използвате, тъй като разполага с всичко това по много разумен начин. Останалите онлайн портфейли предоставят почти същите функции, но техният стил на представяне не е изключителен за дизайна на Exodus. Те показаха и екранната снимка на акаунта си в портфейла за тези, които искат да видят как изглежда акаунта им в портфейла.

Дизайнът не е единственото нещо, което трябва да търсите и да игнорирате останалите функции. Exodus разполага с всички усъвършенствани функции, които очаквате да имате във всеки уеб-базиран онлайн портфейл от напреднало ниво.

Характеристики на Изход:

Има дълъг списък от функции, които Exodus предлага на своите потребители. Пълният списък с функции е посочен на техния уебсайт. Тук ще говоря само за ексклузивни и свързани със сигурността функции, за които трябва да знаете, преди да създадете акаунт на техния уебсайт.

 • Обмен с едно кликване: Не е необходима никаква проверка или идентификация, за да управлявате вашия акаунт в портфейла на Exodus. Можете просто да обменяте вашата цифрова валута само с едно кликване. Това прави транзакцията бърза.
 • Мулти-валути: Exodus ви позволява да съхранявате множество цифрови валути и други цифрови активи във вашия портфейл Exodus, без да поискате допълнителни абонаментни такси и т.н..
 • Пълна сигурност: Exodus не е онлайн уеб-базиран портфейл за криптовалута, а офлайн портфейл. Да, чрез уебсайт ще създадете свой собствен портфейл за цифрова валута, което означава, че информацията за вашата криптовалута ще се съхранява на вашия компютър, а не на сървъра Exodus.
 • 100% безплатно: Exodus е 100% безплатен за всички потребители. Да, те имат някои първокласни услуги, но като цяло можете да се насладите на цялата функция на портфейла им безплатно.
 • Страхотен дизайн: Дизайнът на портфейла е основната причина, която прави Exodus популярен. Улеснява много нетехническото лице да разбере пълните подробности за своите криптовалути.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector