Безопасен ли е MyEtherwallet за използване през 2021 г.? [Информация за сигурността и безопасността]

Миналата година MyEtherWallet беше достигнат от хак с възможност за пренасочване на техните сървъри към фалшив и злонамерен сайт (често наричан фишинг сайтове) в Русия с основната цел да източи портфейлите на абсолютно нищо неподозиращите жертви, които използваха MEW по време на хакът се изпълняваше, както споменахме, пренасочваше всички средства, които биха могли да бъдат изпратени през този период от време. 

След хакването много потребители бяха ужасени и останаха да размишляват върху въпроса: „е безопасен за MyEtherWallet?“И дали все още е сигурна опция за портфейл Ethereum през 2019 г..

Ако това ви звучи интересно, нека скочим в него!

Безопасен ли е MyEtherwallet

Какво е MyEtherwallet?

Основани са Тейлър Манахан и Косала Хемачандра MEW (MyEtherWallet) още през 2015 г., малко след създаването на Ethereum. 

Тъй като компанията нараства агресивно, много компании си партнират с MEW, докато тя продължава да расте. Някои от най-големите включват големи момчета като Bity, Kyber Network, Changelly и Simplex.

ЗАБЕЛЕЖКА: Тези последни фирми са особено важни, за да имат предвид, тъй като позволяват на потребителите да търгуват fiat за крипто, ETH за BTC, ETH за ERC-20 токени и други такива важни двойки.

Ако продължите да използвате MEW?

За да разберем напълно и да можем да отговорим на подобни наболели въпроси, нека направим кратко обобщение за това как работи MyEtherWallet и най-добрия начин да преместите парчетата си в платформата, за да запазите всичко възможно най-безопасно. 

Когато създадете акаунт в MEW, ще се генерират както публичен, така и частен ключ и те няма да се съхраняват на уебсайта MyEtherWallet.

Потребителят ще носи пълната отговорност да запазва и да има резервно копие на ключовете си на офлайн безопасно и надеждно място. Потребителите имат достъп до своите акаунти и изпращат ETH с помощта на хардуерен портфейл, като TREZOR или Ledger Nano S (ще предоставим повече информация за тях съвсем скоро в това ръководство), или по по-директен начин, използвайки частни ключове, файлове за съхранение на ключове или мнемонични фрази.

ЗАБЕЛЕЖКА: Мнемониката е инструмент, който помага да се запомнят различни аспекти или голямо количество информация. Това може да бъде рима, съкращение, песен, изображения, а също както в този пример, фраза, която помага да се запомни списък с факти в определен ред.

Хакнат MyEtherWallet! 

Да, MEW беше хакнат. На 24 април 2018 г. алармите се включиха.


 Измамник разработи фишинг хак, който става твърде разпространен в наши дни. Това, което се случва при тези видове хакове е, че хората имат достъп до официалния уебсайт без никакво подозрение. Те малко знаят, че имат достъп до фалшив уебсайт, който може да изглежда точно като сайта, на който се опитват да отидат. Почти е невъзможно да бъдете забелязани, тъй като сайтът изглежда почти по същия начин. И това се случи със сайта на MEW и много хора бяха ограбени от ETH.

Как може да се случи това? За съжаление е общоизвестно, че фишинг атаката е най-забележима при централизирани услуги като MEW, тъй като има един централен уебсайт / услуга, към който е по-лесно да се насочите. След като някой влезе във фалшивия уебсайт и въведе личната си информация, той е готов за. Сбогом лична информация за вход, сбогом сигурност.

Преди това измама с MEW също се е състояла през декември 2017 г. Това е в рамките на мобилното пространство, тъй като потребителите могат да намерят приложение MEW в магазина за приложения на Apple, което заблуждава мнозина, тъй като е идентично с истинско приложение MEW. Разбира се, едва ли бихте могли да кажете, че е фалшив, тъй като иконите изглеждаха почти еднакви. 

В крайна сметка Apple действително действа и затвори приложението, но не преди това вече да компрометира чувствителната информация на потребителя, като например влизания.

Вината за това е в MEW?

MEW твърди, че след тези видове атаки и хакове, доставчикът на домейна носи тежестта, ако това е жалко, и е единствената отговорност на домейна. 

Може би проста грешка, но това наруши сигурността на MyEtherWallet и улесни хакера възможността лесно да пренасочва хората към този фалшив сайт и като следствие да загуби своя ETH.

Има отлични примери за това как измамниците могат да заблудят потребителите и дори технологичните гиганти като Apple. Това специално фишинг или фалшиво приложение, преминало през цялата система, което можем да добавим, е по-строго от повечето.

Ако това помага на вашата гледна точка, важно е да сме наясно, че това е нещо, което не е под контрола на MEW. Въпреки че е вярно, че е бил хакнат, голяма част от това е свързано и със сигурността и превантивните мерки на Apple срещу тези видове фалшиви приложения. 

Кой е най-сигурният начин за използване на нашия MEW акаунт? 

С цялата информация, предоставена по-горе, как изобщо мога да се доверя на MyetherWallet? Ако се нуждаете от повишаване на доверието и колко сигурен е MyEtherWallet, определено ще искате да научите повече за хардуерните портфейли. Без съмнение можем да кажем, че това са нашите победители, що се отнася до сигурността. 

колко сигурен е MyEtherWallet

Ролята на хардуерния портфейл е да бъде ключ за достъп, за да може да осигури допълнителни слоеве за сигурност, като кодови салати, за да се увери, че вашите фрази или частни ключове не са откраднати.

Кодовете се появяват на главния екран на действителния физически портфейл, който имате, а не на екрана на вашия компютър. следователно външен наблюдател няма да може да попадне на вашите ключове и друга информация, която ви помага да получите достъп до вашия акаунт в MEW. 

Винаги обаче има предпазни мерки. Въпреки че като цяло хардуерните портфейли са много по-безопасни, винаги има опасност хакерите да са наоколо. 

Да кажем, че по някаква причина сте пренасочени към фишинг сайт. Ако се опитвате да направите транзакция с хардуерния си портфейл, напълно ли сте покрити? Няма да лъжем, никога не сте на 100% в безопасност, но все пак бихте били в по-голяма безопасност, отколкото ако не сте го имали. 

Най-лошият сценарий, на който сме били свидетели, е, че всъщност правите лесен трансфер към портфейла на хакера, но в посока нагоре те няма да имат достъп до цялата ви информация.

Разбира се, знаем, че това не е нещо, за което да се радвате, но е много по-добре от това да ви откраднат от целия баланс или поне голяма транзакция. 

Нашите предложения 

Можем да препоръчаме две опции, когато става въпрос за хардуерни портфейли като TREZOR или Ledger Nano S. Както вече споменахме, и двете могат да се използват с MyEtherWallet.

И двете платформи са солидни, надеждни и към този момент не се отчитат големи провали. Те ни позволяват да обработваме и съхраняваме Ethereum и много други монети като Bitcoin, DASH, Bitcoin Cash, ERC20s и други.

Достъпът до портфейла ви с частен ключ, файл с хранилище на ключове или мнемонична фраза може да ви постави в уязвимо място за подобни видове хакове или атаки. Следователно, ако по някаква причина кацнете на фишинг сайт, това не може да е по ваша вина, но несъзнателно ще предоставите пълен контрол върху акаунта си на хакери. 

Надежден ли е MyEtherWallet?

MEW положи усилия, за да запази MyEtherwallet възможно най-безопасен, след призив към действие от засегнатите потребители. Един от най-добре познатите стъпки към това е създаването на MEWconnect

Какво е MEWconnect? 

MEWconnect е a мобилно приложение за MyEtherWallet. Често се разглежда като хардуерен портфейл, но всъщност в тази игра няма хардуер. Предлага се за всички смартфони с Android и iOS. 

Тъй като обаче споменахме, че безопасността на MEW значително се увеличава чрез използване на отделен хардуерен портфейл, можете да ги използвате вместо MEWconnect.

Който и да изберете, ние гарантираме, че MyEtherWallet е посветен на това да направи опитът на всеки клиент несъмнено безопасен.

Стъпки за осигуряване на безопасност на MyEtherWallet

Следвайте тези стъпки, за да разберете как да навигирате в MyEtherWallet по сигурен начин. Не се излагайте на опасност, приканваме ви да вземете следните мерки за безопасност:

  1. Най-добрият вариант е да избягвате всякакви реклами с „безплатен ETH“. Избягвайте всеки период на раздаване! Изкушаващо и безобидно, колкото и да изглежда, със сигурност това често не е вярно. Бъдете внимателни, няма преки пътища. Вместо това се спрете на упорита работа, отдаденост и много други. 
  2. Не въвеждайте информацията за вход, докато не проверите отново URL адреса. Ако нещо изглежда изключено, проверете го отново и сравнете. Само един знак или буква може да направи всичко различно. Пренебрегването на това може да има висока цена.
  3. Имейли от MEW или други организации. Отново проверете отново, в този случай, имейла на подателя. Ако получите „подозрително настроение“ или поискате твърде много лична информация, не отговаряйте и не я изпращайте в спам. Освен това не кликвайте върху връзки. Бъди много внимателен.
  4. Копаещи измами. Има много измами, насочени към портфейлите и монетите на MEW ERC20. Внимавайте, ако звучи прекалено добре, направете проучване и намерете отзиви и опит на други хора. Не попадайте в капана на „гарантираните резултати от добива“. GPU копаенето може да бъде много изгодно, ако се прави правилно.
  5. Изтегляне на MEW приложения. Първо отидете на официалния уебсайт и потвърдете, че имат официални приложения. В крайна сметка най-сигурният начин за навигация винаги ще бъде натискането на връзките в официалните уебсайтове. 

Финални мисли 

Така че, когато става въпрос за въпроса: „MyEtherWallet безопасен ли е?“ нашият отговор е:

Да, MEW е в безопасност. Въпреки това винаги трябва да имате предвид, че крипто световете все още могат да бъдат опасни. Трябва да действате отговорно. Сега, ако вземете и следвате нашите съвети в това ръководство, можете да считате MyEtherWallet за безопасен, тъй като това е един от най-безопасните портфейли там.

MyEtherWallet е безопасна опция за използване и популярността му ще продължи да се увеличава, когато става въпрос за платформи за управление на ETH, но е изключително важно потребителите да разберат, че въвеждането на частни ключове или пароли във всеки централизиран уебсайт крие рискове. Ето защо преминахме през няколко стъпки, за да ви помогнем да правите нещата по възможно най-сигурния начин. 

Надяваме се, че сте научили много или поне достатъчно, за да решите дали MyEtherWallet е най-добрият вариант за вас и вашето управление на ETH. 

Споделете вашите мисли в коментарите!

Вижте също:

  • Най-добрите начини за закупуване на алткойни
  • Безопасен ли е портфейлът на Gatehub?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector