Ledger Nano S срещу Trezor: Кой крипто портфейл е по-добър през 2021 г.?

Цифровите портфейли (както хардуерни, така и софтуерни) са устройства, програмирани или произведени като устройство за съхранение на цифрови валути, за да се запази тяхната безопасност, плюс лесни преводи и разписки. В тази статия ще разгледаме два от най-известните крипто портфейли на пазара в момента; Ledger Nano S срещу Trezor.

Хардуерните портфейли са физически портфейлни устройства, при които криптовалутите се съхраняват офлайн, но са достъпни онлайн чрез USB кабел. Сред най-популярните и изключителни хардуерни портфейли, използвани от много крипто осиновители и потребители за съхранение, прехвърляне и получаване на крипто монети и токени, са портфейлът Ledger Nano S и портфейлът Trezor One.

Какво е Ledger Nano S?

The Ledger Nano S е хардуерен портфейл, който се използва за съхранение на криптовалути, примери са; Bitcoin, Ethereum, ZCash, Bitcoin Cash, Litecoin, etcetera, както и да ги транзактирате към други портфейли и потребители.

книга нано s

Като хардуерен портфейл го прави физически и способен да се докосва. Това е малко и компактно устройство, с екран и корпус от корпус от неръждаема стомана, който му придава стил и защита срещу повреди. Това не е студен портфейл, той съхранява монети офлайн, но те могат да бъдат достъпни само чрез включване на портфейла към онлайн компютърна система с помощта на USB кабел.

При даването на рецензия на книга нано, човек ще каже, че е популярен и широко използван хардуерен портфейл за криптовалута (макар и да не е с отворен код), който е на крипто пазара от 2016 г. и поддържа голямо разнообразие от монети, има функция Bluetooth тъй като е потребител на смартфони с Android и iOS, предлага висока сигурност и има лесен за използване интерфейс.

Таксите на Ledger nano са фиксирани на достъпна цена от около 60 долара, без разходите за доставка. Таксите за трансфер за изпращане на монети са достъпни и приемливи от крипто общността.

Ако вашият въпрос е дали книгата нано е безопасна, тогава отговорът ми на това е много силен и голям ДА! Вие притежавате пълен контрол върху портфейла си, създавате сами ПИН кода, частните ключове не се съхраняват на техните сървъри и никога не напускат устройството. Също така можете да изтривате и генерирате нови портфейли няколко пъти. Преди да приключи всяка „транзакция за изпращане“, подателят трябва да натисне физически бутон на портфейла, което всеки хакер, който може да се е свързал с устройството онлайн, никога не би могъл да направи. Предлага се и с уплътнение против подправяне, но е силно препоръчително да купувате от оторизиран и доверен продавач.

Какво е Trezor?

какво е трезор

При преглед на трезор; Trezor е популярен хардуерен портфейл с отворен код, използван за съхранение на криптовалути. Стартира през август 2014 г. и е първият хардуерен портфейл за биткойни, който предлага сигурно хладилно съхранение плюс възможността да харчите с удобството на горещ портфейл.

Това е значително, подходящо за джоба устройство, което се свързва към вашия компютър с USB кабел. Той съхранява вашите биткойни и личните ключове на други криптовалути офлайн и подписва транзакции, което го прави безопасен за използване дори на заразен от зловреден компютър компютър.

Таксите за трансфер на Trezor също са с нормална скорост, в зависимост от скоростта на блока, необходимото удобство и потребителя. Покупната му цена е около 80 долара (включително таксите за доставка не включват).

Безопасен ли е Trezor?


Да, Trezor е супер безопасен като хардуерен портфейл за съхранение на крипто монети. Подобно на този на счетоводната книга nano, той също така изисква физически бутон да бъде натиснат преди да се активира някаква „транзакция за изпращане“ и също така се предлага в уплътнение против фалшифициране. Вие притежавате пълен контрол върху портфейла, това е ПИН и лични ключове.

Въпреки че има съобщена уязвимост в хардуера на Trezor през 2017 г., Trezor все още остава един от най-безопасните хардуерни портфейли, тъй като споменатата уязвимост отдавна е била отстранена от екипа на Trezor.

Ledger Nano S срещу Trezor Review

При сравняване и контрастиране на книга nano s Trezor (т.е. книга nano s ’s Trezor), виждаме някои ключови характеристики, вградени в хардуерните портфейли, като:

  1. Дизайн: Ledger има корпус от неръждаема стомана, който му придава стилен външен вид и по-защитен от повреди, но и по-тежък от Trezor, който е направен с пластмаса, и има по-голям екран, който помага на потребителя да получи допълнителна защита и проверка, докато прави транзакции.
  2. Цена: Друг момент в книгата Trezor на nano s ’s е цената. Trezor отива за сума, закръглена до 80 долара, докато книгата nano s отива за 60 долара, което я прави по-достъпна от Trezor.
  3. Репутация на компанията: Trezor има по-широко признание от крипто общността, отколкото книга nano s. Той има по-висока фирмена репутация и е спечелил по-големи и по-добри препоръки от дневника nano s.
  4. Използваемост: Леджър според много популярни отзиви от крипто общността е по-лесен за използване от Trezor, той има по-здрав интерфейс на портфейла на живо, което го прави по-лесен за ползване от Trevor.
  5. Отворен код: Trezor е кодирано устройство с отворен код, докато книгата nano s не е. Освен това Trezor притежава качествата както на студено, така и на горещо съхранение, докато книгата nano s е просто горещ портфейл.
  6. Bluetooth функция: Ledger nano s има налична функция Bluetooth, което позволява да се използва и достъп до нея чрез смартфони с Android и iOS чрез просто свързване на смартфоните към хардуерното портфейлно устройство чрез Bluetooth. Въпреки че имаше много критики срещу тази функция и в полза на Trezor да поддържа връзките си само с компютърни системи, тя се откроява като точка при провеждането на преглед на Ledger Nano S срещу Trezor като функция, която има книга, която не може да бъде получена Трезор.
  7. Поддържа: Ledger nano s и Trezor поддържат над хиляда монети и жетони всяка. Но в тази категория в Ledger Nano S срещу Trezor, заслужава да се отбележи, че Ledger Nano S поддържа повече монети от Trezor. Trezor поддържа до 1 071 монети, малко под поддръжката на числовата книга nano s. Но критиката в полза на Trezor по отношение на функцията за поддръжка на монети е, че тя поддържа всички тези монети, без да е необходимо да се инсталират допълнителни приложения от разработчиците на монети, докато регистърът изисква инсталирането на приложенията на монети на определени монети, преди да бъдат напълно поддържани и активиран.

В обобщение

Ledger nano s и Trezor всички безопасни и силно препоръчителни устройства за крипто хардуер с капацитет да съхраняват хиляди монети и жетони в тях и с лесни за използване функции.

Причината за преглед на „ledger nano s vs trezor“ е да уведомите някои функции, характеризиращи се с портфейлите, така че да можете да правите информиран избор при получаване на хардуерен портфейл, в зависимост от това, което искате.

Прочетете още: Най-добрите портфейли на IOTA

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector