Tinjauan dan Tutorial Dompet Enjin (2020)

Kajian Dompet EnjinKajian Dompet Enjin

Kajian Dompet Enjin

Dompet Enjin adalah dompet cryptocurrency mudah alih dan selamat digunakan (iOS / Android). Sangat mudah digunakan dan mengandungi ciri-ciri canggih seperti Dapp Browser, QR airdrops dan Cryptocurrency Exchanges. Ini adalah dompet mudah alih yang paling selamat yang telah kami uji dengan penyulitan keselamatan dua lapisan dan papan kekunci selamat. Dompet Enjin menyokong pelbagai jenis cryptocurrency seperti Bitcoin, Ethereum (semua Token ERC-20 dan ERC-1155), Rantai Binance dan Litecoin. Dompet Enjin dibuat oleh sebagai pendamping kepada Platform Enjin.

Anugerah Dompet Perisian Terbaik

Enjin Wallet adalah milik kami Pemenang Anugerah Emas dalam kategori dompet Percuma / Perisian. Kami kagum dengan ciri keselamatan dompet seperti penyapu memori tersuai dan penyulitan berganda. Dompet Enjin adalah cadangan utama kami untuk mana-mana pemula yang ingin memastikan keselamatan cryptocurrency mereka selamat.

Adakah dompet Enjin selamat digunakan?

Keselamatan adalah perhatian terbesar bagi dompet kerana penggodam diketahui menyerang pelbagai dompet dan berusaha mencuri dana. Enjinwallet menawarkan keselamatan kelas terbaik untuk dompet mudah alih.

  • Penyulitan dua lapisan: AES perkakasan dan penyulitan perisian digunakan pada lapisan bawah dan aplikasi masing-masing
  • Papan kekunci selamat: Papan kekunci yang dilindungi melarang keylogger dan / atau pengendali data daripada memasuki peranti mudah alih anda untuk mencuri data. Ia juga boleh dibuat secara rawak untuk meningkatkan keselamatan.
  • Penyekatan tangkapan skrin dan enkripsi Memori Akses Rawak (RAM): Tahap sistem operasi dompet menghadkan tangkapan skrin dan rakaman video. Pada tahap memori, transaksi dilakukan pada RAM yang selamat.
  • Perpustakaan tersuai: Enjin Wallet mempunyai pustaka khusus yang mengeluarkan kunci peribadi dari memori peranti setelah digunakan – mengurangkan perkhidmatan serangan dengan ketara.
  • Kekurangan pemproses perlindungan: kod khas disediakan untuk mengatasi kekurangan pemproses ARM.
  • Keselamatan Diaudit: Pasukan keselamatan ORU tidak menemui masalah yang boleh digunakan untuk menjejaskan dompet atau kunci kriptografi yang tersimpan dalam sistem (laporan keselamatan penuh di sini)
  • Sokongan Samsung Blockchain Keystore: Enjin menyokong Samsung Blockchain Keystore untuk perlindungan kunci peribadi di bawah keselamatan kelas tentera Samsung Knox.

Dompet mudah alih diklasifikasikan sebagai “Hot Wallet” – yang bermaksud dompet ini disambungkan ke internet. Pasukan Enjin telah membuat tindakan balas khas untuk menangani penggodam yang cuba mencuri cryptocurrency. Semua kunci peribadi dienkripsi dua kali kunci peribadi, jadi walaupun penggodam mencuri fail itu tidak dapat didekripsi. Selain itu, papan kekunci Enjin yang direka khas berurusan dengan keyloggers – memastikan bahawa proses penyahsulitan pada peranti selamat. Terakhir Enjin menggunakan perpustakaan tersuai untuk menghapus kunci peribadi dari memori peranti setelah transaksi dihantar – tidak seperti dompet mudah alih lain.

Kami menambahkan banyak ciri keselamatan yang tidak dimiliki dompet biasa. Enjin Wallet tidak boleh di-Keylog dan tidak terpengaruh oleh kekurangan CPU seperti Meltdown dan Specture.

Witek Radomski CTO Enjin

Dompet panas umumnya dianggap kurang selamat kerana kemungkinan kerentanan berdasarkan peranti (kekurangan CPU atau Memori) yang boleh membahayakan keselamatan telefon bimbit. Oleh itu, dompet Enjin boleh dianggap sebagai yang terbaik dari semua dompet mudah alih. Untuk simpanan cryptocurrency dalam jumlah besar, kami mengesyorkan penggunaan dompet sejuk seperti Ledger Nano X.

Kami mendapati keselamatan Enjin Wallet menjadi yang terbaik di antara dompet mudah alih, dengan audit keselamatan luaran mengesahkan pandangan kami. Kami memberikannya tahap keselamatan tertinggi 4/5 – penilaian setinggi mungkin untuk “hot wallet”.

Keselamatan: 4/5

Apakah cryptocurrency yang disokong oleh dompet Enjin?

Dompet Enjin menyokong penyimpanan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), token Binance Chain (BEP2) dan token berasaskan Ethereum. Untuk token berasaskan Ethereum, Enjin menyokong yang dibuat menggunakan standard ERC20 dan ERC1155. Pilih token koleksi ERC-721 juga disokong, iaitu untuk God’s Unchained, CryptoKitties, Blockchain Cuties dan Ax Infinity.

Adakah anda tahu bahawa Enjin memperkenalkan standard token ERC1155? Ketahui lebih lanjut dengan penjelasan token ERC1155 kami.

Token ERC1155 sesuai dengan ekosistem Enjin kerana token ini dapat mewakili aset dalam permainan. Ini sangat sesuai dengan ekosistem pengembangan permainan Enjin untuk permainan berasaskan blockchain.

Dompet ini membolehkan pengguna menyusun, melihat, dan menunjukkan baki mata wang maya dalam mata wang tempatan anda. Rakan kongsi Enjin Bancor, Kyber, dan Changelly membolehkan anda menukar token dengan mudah.

Sokongan Pelbagai Mata Wang: 4/5

Antaramuka Pertukaran Dompet EnjinAntaramuka Pertukaran Cryptocurrecy Enjin Wallet

Reka bentuk dan antara muka

Dompet Enjin mempunyai reka bentuk yang bersih dan intuitif. Dompet ini juga membolehkan anda beralih dari melihat baki anda dalam mata wang kripto atau yang setara dalam mata wang fiat tempatan anda dengan mudah. Ini sangat berguna untuk membolehkan anda mengetahui berapa nilai portfolio anda dengan pandangan ringkas.

Apa yang juga bermanfaat ialah kemampuan membuat dompet tambahan dengan mudah. Oleh itu, katakan jika anda menghantar atau menerima cryptocurrency untuk tujuan yang berbeza, anda boleh membuat dompet untuk masing-masing (seperti mempunyai partisi dalam dompet fizikal sebenar anda) yang menjadikan pengurusan kewangan anda sangat mudah dan senang dijejaki..

Salah satu keluhan saya mengenai dompet Enjin ialah apabila anda melihat baki cryptocurrency individu di dompet anda, terdapat perbezaan dalam baki yang ditunjukkan di bahagian atas dan bawah (yang merupakan baki yang betul). Walaupun ini tidak mempengaruhi penggunaan dompet anda, anda hanya perlu mengetahui dan menerima bahawa bug itu ada.

Imbangan yang tidak betul ditunjukkanImbangan yang ditunjukkan tidak konsisten, yang seimbang dengan warna merah sebenarnya betul

Walaupun demikian, dompet Enjin menebusnya dengan fakta yang mempunyai antara muka paling bersih di luar sana dan fungsi tambahan yang tidak terdapat di dompet perisian lain. Kerana seperti yang akan kita lihat di bawah, dompet Enjin lebih dari sekadar dompet perisian yang sangat bagus. Dompet ini hanyalah satu bahagian kecil dari keseluruhan ekosistem permainan Enjin. Sebaliknya, dompet membuka ciri tambahan seperti pengimbas kod QR, dompet untuk item yang dapat dikumpulkan dalam permainan dan pasar untuk anda memperdagangkan koleksi ini.

Ciri-ciri lain di dompet EnjinCiri-ciri lain di dompet Enjin

Reka bentuk perisian: 5/5

Kemudahan penggunaan: 5/5

Pemikiran terakhir – pengalaman saya dengan dompet Enjin

Saya secara peribadi menyimpan sejumlah kecil crypto di Enjin Wallet supaya saya dapat berniaga, atau membayar atau menerima crypto semasa dalam perjalanan. Ia mempunyai antara muka yang mudah difahami dengan pelbagai syiling yang disokong. Oleh itu, saya tidak ragu untuk menggunakannya sebagai dompet utama saya. Saya mempunyai rakan yang baru mengenal cryptocurrency dan sangat terharu apabila mendengar orang lain bercakap mengenai dompet perkakasan, pertukaran dan peretasan gila. Saya menunjukkan kepada mereka Enjin Wallet saya dan hanya memerlukan kurang dari 30 minit untuk memasang dan menguasai. Sangkaan saya adalah bahawa tanpa reka bentuk dompet Enjin yang ringkas dan mudah difahami, mereka sama sekali tidak akan terganggu dengan cryptocurrency. 6 bulan kemudian, mereka kini melakukan perdagangan cryptocurrency secara berkala.

Ekosistem Dompet Enjin

Sokongan token terkumpul

Enjin telah mencipta standard token digital ERC-1155 sendiri yang boleh digunakan untuk membuat aset (fungible (currency) dan non-fungible (NFT) (kad digital, binatang peliharaan dan kulit dalam permainan) aset di Rangkaian Ethereum.

Dengan dompet Enjin, anda boleh menerima, menghantar atau mencairkan NFT ini. NFT boleh menjadi barang koleksi atau aset dalam permainan.

Anda boleh menggunakan dompet untuk berdagang NFT dengan rakan anda dan ada forum Telegram yang dikhaskan untuk membeli dan berniaga barang koleksi!

Item koleksi NFT BoxminingItem koleksi NFT Boxmining

Untuk mengetahui semua permainan di Enjin Multiverse. Lihat panduan yang dihasilkan oleh Everything Enjin. Dekat Kedai Makan Enjin anda bahkan boleh membuat NFT anda sendiri!

Item yang dapat dikumpulkan dari kotak tinju sering diberikan sebagai cara untuk mengucapkan “Terima kasih !!” kepada peminat kami. Langgan kepada Boxmining’s Saluran YouTube dan klik loceng pemberitahuan supaya anda tidak ketinggalan!

Imbas QR Airdrops (Enjin Beam)

Pemberian Enjin Beam QRPemberian Enjin Beam QR

Ciri Enjin Wallet terbaik adalah Enjin Beam – aka – QR Giveaway. Hadiah boleh dituntut di Dompet Enjin melalui fitur “Scan QR”. Hadiah ini dapat ditemukan di berbagai situs web, permainan, dan promosi di Saluran Perlombongan Boxing.

Pasar Dompet Enjin

Koleksi yang disenaraikan untuk dijual di Marketplace di Enjin Wallet

Item Digital Collectible (token ERC-1155) boleh dijual secara langsung di Pasar enjin menggunakan ciri dalaman Enjin Wallet. Ciri pertama ini membolehkan pemain memperdagangkan barang dengan selamat tanpa sebarang risiko dengan menggunakan kontrak pintar ethereum. Item dapat disenaraikan di pasar dengan menggunakan fitur “jual” di tab Koleksi. Prosedurnya adalah proses 1 langkah di mana penjual secara langsung memasukkan harga jual dan mengesahkan dengan melaksanakan kontrak di Ethereum (membayar gas dalam prosesnya). Item tersebut akan disenaraikan secara langsung di Pasar Enjin untuk pembelian awam.

Fungsi pertukaran

Rakan kongsi Enjin Changelly, BancorKyber dan CoinSwitch membolehkan pengguna menukar antara cryptocurrency yang berbeza. Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan jumlah dan jenis cryptocurrency yang anda mahu tukar dan cryptocurrency yang anda mahu menukarnya. Jumlah yang akan anda terima dan perincian transaksi akan dikira dan ditunjukkan secara automatik kepada anda. Sekiranya lebih daripada 1 pertukaran menawarkan jenis penukaran yang anda mahukan, maklumat akan dipaparkan untuk anda membandingkan dan memilih yang terbaik untuk anda. Maka yang perlu anda lakukan ialah tekan “convert” dan selesai!

Fungsi pertukaranFungsi pertukaran dompet Enjin

Pasar

Dompet Enjin juga membolehkan anda mengakses Marketplace mereka secara langsung, di mana anda boleh melayari dan membeli pelbagai NFT. Pembayaran boleh dibuat terus dari dompet Enjin anda.

Fungsi pasaranPasar Enjin untuk NFT

Penyemak Imbas Dapp

Sokongan Penyemak Imbas Enjin DappSokongan Penyemak Imbas Enjin Dapp

Dompet Enjin termasuk salah satu Penyemak Imbas Aplikasi Terdesentralisasi terbaik yang pernah kita lihat. Antara muka pengguna yang bersih menggantikan pelbagai Perkhidmatan Pertukaran, Kewangan, Permainan dan Media Sosial.

{ "@konteks": "http://schema.org/", "@taip": "Aplikasi Perisian", "jenama": "Enjin PTE LTD", "sistem operasi": "ANDROID", "aplikasiKategori": "Kewangan", "nama": "Dompet Enjin", "imej": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/09/EnjinWalletReview.jpg", "penerangan": "Dompet Enjin adalah dompet cryptocurrency mudah alih yang selamat dan mudah digunakan.", "mengkaji semula": { "@taip": "Kaji semula", "tajuk utama": "Kajian Dompet Enjin", "nama": "Dompet Enjin", "penerangan":"Dompet Enjin adalah dompet cryptocurrency mudah alih yang selamat dan mudah digunakan.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/liveplanet-vr-review", "ulasanBody": "Dompet Enjin adalah dompet cryptocurrency mudah alih yang selamat dan mudah digunakan. Ini sangat mudah dan intuitif, dengan ciri-ciri canggih seperti Dapp Browser, airdrops kod QR dan Cryptocurrency Exchanges. Ciri keselamatan dua lapisan adalah yang terbaik untuk peranti mudah alih. Dompet Enjin sememangnya menjadi cadangan utama kami.", "tarikhDiterbitkan": "2019-9-30", "mengkaji semula": { "@taip": "Penarafan", "penilaianNilai": "4.5", "paling terukNilai":"0", "terbaikNilai": "5" }, "pengarang": { "@taip": "Orang", "nama": "Angela Wang" }, "penerbit": { "@taip": "Pertubuhan", "nama": "Perlombongan Tinju", "logo": { "menaip": "Objektif Imej", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}}

Jangan lupa untuk melihat Panduan Enjin kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ekosistem Enjin dan apa yang seterusnya untuk Enjin.

Tutorial dompet Enjin: Cara menyediakan dompet Enjin

Memuat turun dan menyiapkan dompet Enjin anda sangat mudah dan yang paling penting, PERCUMA.

Pertama, anda perlu muat turun aplikasi dompet Enjin dari Kedai Aplikasi Apple atau Kedai Google Play.

Muat turun dompet Enjin

Buka aplikasi, pilih “dompet crypto“Dan kemudian”buat dompet“.

Pilih & quot; dompet crypto & quot; dan kemudian & quot; buat dompet & quot;Pilih “dompet crypto” dan kemudian “buat dompet”

Pilih kata laluan anda mahukan dompet anda. Semasa menyiapkan kata laluan anda dan kemudian membuat sandaran dompet anda, pastikan anda berada di persekitaran yang selamat di mana anda tidak direkodkan. Pencuri akan dapat mengakses dompet anda sekiranya mereka memperoleh maklumat ini.

Kemudian, pilih cryptocurrency mana anda mahu menyimpan di dompet anda. Anda sentiasa boleh menambah atau membuang lebih banyak jenis cryptocurrency kemudian. Kemudian tekan “buat dompet“.

Pilih kata laluan dan cryptocurrency andaPilih kata laluan anda dan mata wang kripto yang anda mahu dompet anda pegang

Aplikasi itu kemudian akan bertanya sama ada anda mahu sandarkan dompet anda. Ini supaya anda dapat memasang semula dompet anda di kemudian hari, misalnya ketika anda menukar telefon dan perlu memasang semula semuanya. Oleh itu, sangat disarankan untuk melakukan langkah ini, walaupun kelihatan membosankan.

Sandaran adalah frasa pemulihan 12 kata yang anda perlu masukkan semula dengan betul untuk mengembalikan dompet anda. Oleh itu, simpan 12 perkataan ini dan simpan di tempat yang selamat. Lihat di sini untuk mendapatkan beberapa idea dan petua mengenai cara menjaga keselamatan frasa pemulihan anda.

Menyandarkan dompet andaMenyandarkan dompet anda

Anda kemudian akan diminta untuk sahkan frasa laluan anda dengan memasukkan 2 daripada 12 frasa pemulihan kata anda secara rawak. Anda kemudian akan dibawa ke menu pilih syiling di mana anda mempunyai peluang lain untuk memilih duit syiling yang ingin anda simpan di dompet anda. Sekali lagi, anda boleh memilih untuk menambah syiling lain kemudian. Sekiranya anda berpuas hati dengan senarai syiling yang dipilih, klik “buat dompet“. The persediaan kemudian selesai dan kemudian anda akan dibawa ke halaman utama dompet anda.

Sahkan frasa laluan dan buat dompetMenyandarkan dompet anda

Cara menghantar dan menerima cryptocurrency menggunakan dompet Enjin

Menghantar cryptocurrency

Di halaman utama dompet anda, pilih cryptocurrency yang ingin anda hantar.

Untuk demo ini saya akan menghantar Bitcoin, jadi saya memilih “BTC”.

Kemudian pada halaman berikut (gambar kedua di bawah), pilih “hantar“. Di halaman ini anda juga dapat melihat sejarah transaksi anda untuk cryptocurrency ini. Catatan: keseimbangan yang ditunjukkan di sebelah kiri atas gambar kedua di bawah kadang-kadang tidak tepat. Ini adalah bug dalam aplikasi yang belum diperbaiki. Walau bagaimanapun, ini hanya masalah paparan dan tidak mempengaruhi keseimbangan dompet sebenar anda yang dipaparkan dalam fon yang lebih besar.

Di halaman hantar (gambar ketiga di bawah), saya biasanya memilih “Mod lanjutan“Yang membolehkan anda memasukkan bilangan satoshi per bait yang ingin anda kirimkan cryptocurrency anda. Semakin banyak satoshi setiap bait, semakin cepat penghantaran dan tentu saja semakin tinggi yuran transaksi.

Menghantar cryptocurrencyMenghantar cryptocurrency

Di halaman hantar, anda mempunyai 3 pilihan untuk memasukkan alamat penerima, baik: (a) menaip di alamat; (b) tampal alamat; atau (c) mengimbas penerima kod QR alamat.

Untuk demo saya akan mengimbas alamat kod QR penerima, jadi saya memilih Ikon kod QR di sudut kanan atas, yang membuka kamera telefon saya, seperti yang ditunjukkan pada gambar kedua di bawah. Di sana saya boleh memilih kod QR dari galeri foto saya, atau dalam kes ini, saya mengimbas kod QR penerima.

Alamat penerimaan inputAlamat penerimaan input

Setelah anda mengimbas kod QR penerima, anda akan dibawa kembali ke halaman kirim (gambar pertama di bawah) dengan alamat penerima diisi. Di kedua kemasukan anda boleh memasukkan jumlah yang ingin anda hantar atau klik “SEMUA” untuk menghantar keseluruhan baki di dompet anda. Dan di kemasukan ketiga jumlah Satoshi per bita, yang seperti yang disebutkan akan menentukan seberapa cepat transaksi anda akan dihantar.

Untuk melihat berapa banyak satoshi per bait, saya ingin menghantar cryptocurrency saya dengan melayari laman web apa. Laman web ini memberikan anggaran mengenai seberapa cepat transaksi saya akan dilalui pada waktu tertentu (gambar kedua di bawah). Di atas meja, angka-angka hitam mewakili peratusan kemungkinan transaksi akan memakan masa yang ditentukan. Angka di tengah mewakili jumlah satoshi per bait. Oleh itu, sebagai contoh, entri berlorek hijau di sudut kanan atas bermaksud bahawa dengan 20.1 satoshi per bita, kemungkinan 95% transaksi anda akan selesai dalam 0.5 jam. Semakin tinggi satoshi per bait, semakin cepat urus niaga saya dan akibatnya semakin tinggi yuran transaksi.

Masukkan butiran dan sahkanMasukkan butiran dan sahkan

Setelah memasukkan alamat penerima, kirimkan jumlah dan satoshi per bait, klik “langkah seterusnya“. Ini akan membawa anda ke halaman transaksi pengesahan (gambar ketiga di atas). Di sini anda boleh memeriksa semula bahawa perinciannya betul, jika ya, klik “hantar sekarang“. Sekarang anda semua sudah selesai!

Menerima cryptocurrency

Di halaman utama dompet anda, pilih cryptocurrency yang anda mahu terima. Sekiranya cryptocurrency yang anda mahu terima tidak ditunjukkan, klik butang “+” di sudut kanan atas, pilih duit syiling yang anda mahu terima dan kemudian klik “kemas kini senarai duit syiling”.

Untuk demo ini saya akan menerima Bitcoin, jadi saya memilih “BTC”. Kemudian pada halaman berikut, pilih “terima“. Alamat Bitcoin anda kemudian akan dipaparkan dalam bentuk rentetan huruf dan nombor, atau kod QR yang mewakili alamat anda. Anda kemudian boleh (a) menyalin alamat dan memberikannya kepada sesiapa sahaja yang akan menghantar cryptocurrency anda; atau (b) minta mereka mengimbas alamat kod QR anda.

Catatan: keseimbangan yang ditunjukkan di kiri atas gambar kedua di bawah kadang-kadang tidak tepat. Ini adalah bug dalam aplikasi yang belum diperbaiki. Walau bagaimanapun, ini hanya masalah paparan dan tidak mempengaruhi keseimbangan dompet sebenar anda yang dipaparkan dalam fon yang lebih besar.

Menerima cryptocurrencyMenerima cryptocurrency

Apabila cryptocurrency berjaya dihantar ke dompet anda, baki di halaman utama anda akan dikemas kini. Petua: Anda boleh memilih anak panah bulat kecil di sebelah “nilai“Untuk menunjukkan baki dalam mata wang tempatan anda atau cryptocurrency itu sendiri.

diterima dengan jayanyaBerjaya diterima – baki anda di halaman utama dompet akan dikemas kini

Tahniah! Anda sudah bersedia!

Berjaya menyediakan dompet Enjin anda? Mempelajari cara menghantar dan menerima crypto? Kini tiba masanya untuk memulakan perdagangan Bitcoin dan cryptocurrency lain! Lihat kursus saya yang dibuat dengan kerjasama Jeff Kirdeikis dari Uptrennd- Bitcademy: Belajar, Melabur & Berdagang Bitcoin – Dalam Masa Sejam

Kemas kini 25 April 2020: Menambah bahagian Soalan Lazim dan ciri tambahan dompet Enjin

Soalan Lazim

Cara memuat turun Enjin Wallet?

Dompet ini tersedia untuk digunakan pada peranti mudah alih yang dikuasakan oleh sistem operasi iOS atau Android. Muat turun dompet Enjin di Kedai Aplikasi Apple atau Kedai Google Play.

Bolehkah saya mengimport cryptocurrency dari dompet lain ke dompet Enjin?

Dompet Enjin membolehkan duit syiling diimport dari dompet cryptocurrency lain. Contoh dompet cryptocurrency adalah: Roti, Eidoo, Exodus, Coinomi, MetaMask, Trezor Model T, Ledger Nano S, Ledger Nano X dan Jaxx.

Dompet menggunakan antara muka pengguna yang sangat interaktif dan selamat. Ini menghilangkan kekeliruan menyalin dan menampal alamat.

Bagaimana Enjin membawa NFT ke Permainan Video?

Salah satu ciri utama yang unik untuk Enjin Wallet adalah kemampuan mengikat dompet dengan pelbagai permainan video. Oleh itu, dengan kemampuan untuk menghantar dan menerima, mengimbas kod QR dan Marketplace mereka, pemain dapat memperoleh token NFT yang mewakili pelbagai item dalam permainan dan mengimportnya ke dalam permainan video yang berbeza. Ini membolehkan pemain memiliki aset digital dengan betul – item tersebut tidak disimpan secara terpusat di pangkalan data tetapi di blockchain Ethereum sebagai gantinya.

Paut Antaramuka Dompet EnjinPautan Antaramuka Dompet Enjin di Artifak Terlupa

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me