Прогноза за цените на Uniswap 2021-2025: Добра инвестиция ли е UNI?

През последните няколко години крипто пазарът повлия все повече върху световните финансови системи. След криптовалутата, Defi или децентрализираното финансиране е втората най-неразделна част от криптосистемата и приблизително 50% от пазара на Defi се капитализира от Uniswap, който току-що през септември пусна своята родна монета UNI. И така, днес ви представяме Прогноза за цените на замяна за 2021, 2022, 2023 година.

Но първо, малко надникнете в съдържанието на статията.

Какво е Дефи?

През годините крипто пазарът се е развил много. Имаше много мощни допълнения на пазара и сред тях стартирането на Дефи или децентрализирано финансиране е най-видно. Defi е вид финансиране, което за разлика от всички традиционни финанси не се основава на централни посредници като банки и борси.

По-скоро, напротив, Дефи е изцяло децентрализиран. Той работи чрез софтуер с отворен код, който може просто да бъде повлиян от консенсуса на потребителите. Първата фирма, която стартира протокол Defi, беше Veritseum през 2013 г. Но в момента Ethereum е най-известният протокол Defi в света. След стартирането си през 2015 г. Ethereum доминира напълно на пазара на Defi.

Ethereum и стартиране на Uniswap

Да разбере Разменете от нас се изисква да изследваме накратко Ethereum, платформата, на която е изградена Uniswap.

По същество Ethereum е универсална платформа с отворен код, която позволява на хората да създават многоцелеви децентрализирани приложения. Някои от неговите характеристики са:

Банкиране за всички: За разлика от банките, не е нужно да имате нищо друго, освен интернет, за да използвате Ethereum. Ethereum няма ограничения за границите и платформата му може да бъде достъпна от всеки обикновен човек от която и да е част на света.

По-личен интернет: Ethereum не изисква никакви лични данни, които да работят за вас, тъй като предвижда изграждането на икономика, основана на стойност, а не на наблюдение.

Партньорска мрежа: В Ethereum не е необходимо да наемате посредници или посредници, които да извършват транзакции. Което намалява цената на процеса и също го прави лесен.

Устойчив на цензура: Една от определящите характеристики на Дефи е, че никоя институция или правителство не могат да попречат на хората да се възползват от нейните услуги.

  1. Прогноза за цената на веригата 2021-2025 ще достигне 100 $?
  2. Прогноза за цените на Dogecoin 2021-2025 | Може ли DOGE да удари $ 1?

Какво е Uniswap

Хейдън Адамс, бивш машинен инженер в Siemens, създаде Разменете и го стартира през ноември 2018 г. В него инвестираха много известни рискови капиталисти като Andreessen Horowitz, Square Ventures LLC, ParaFi и Paradigm Venture Capital. Но най-голямата инвестиция беше фондацията Ethereum, която инвестира 100 000 долара в Uniswap.

Въпреки премахването на различните пречки пред централизираните институции, децентрализираните борси (DEX) също имат свои собствени проблеми за разрешаване. Най-важните от тях са свързани с ликвидността. Тук идва Uniswap. Той позволява на DEX да разменят токени, без да разчитат на ликвидността, създадена от купувачи и продавачи, и тази размяна на токени до известна степен решава проблемите с ликвидността на борсите.

Изграден по протокола Ethereum, Uniswap позволява на потребителите да извършват размяна на токени ERC20. За разлика от други подобни платформи, Uniswap не начислява никакви такси и функционира като обществено благо. С Uniswap потребителите могат да извършват транзакции, без да са необходими посредници, което намалява цената на процеса.

Една от най-поразителните характеристики, които Uniswap съдържа, е математическо уравнение. Това, което прави, е, че вместо да позволи на купувачите и продавачите да определят цените, уравнението (X * Y = K), от само себе си, балансира стойността на търгуваните токени.

Освен това Uniswap е най-големият протокол на Defi в света с заключени 2,94 млрд. Долара. Той представлява 49,6% от общия пазар на Defi.

Първо V2, а сега V3:

След първоначалното си стартиране през 2018 г. Uniswap стартира V2 през май 2020 г., което очевидно беше повторението на неговата верижна блокчейн V1

и сега спешността за V3, която вече беше обявена, се увеличава. Версия 3 (V3) на Uniswap ще намали цената на процеса и ще го направи по-бърз и надежден. Той може да бъде пуснат до средата на годината.

Разменете ценовите фактори

За UNI монета два от най-важните фактори са общата пазарна среда и пускането на Uniswap V3, който ще играе решаваща роля при определянето на цената на UNI монетата.

Въпреки че биткойнът преминава през доста тежък период след преминаване на ценовото ниво от 40 000 долара, пазарната среда все още не е много лоша, всъщност по някои мерки изглежда доста добре.

Тъй като двата главни регулаторни органа, SEC и OCC сега се оглавяват от двама крипто-приятелски мениджъри, Гари Генслер и Майкъл С. Бар. изглежда, че крипто пазарът ще се засили, тъй като администрацията на Байдън поеме отговорността.

Преди това, когато V2 беше пуснат, той отведе пазара до бурята. Така че има огромна вероятност стартирането на Uniswap V3 да се окаже изключително полезно за UNI.

Uniswap Анализ на цените и история

Пуснат на живо през септември 2020 г., UNI жетонът е втората по големина монета Defi от пазарната капитализация, просто почиваща зад Chainlink.

Понастоящем монетата е в абсолютен бичи низ, тъй като съвсем наскоро достигна рекорда си за всички времена и това, което мнозина прогнозираха за следващите няколко месеца, UNI вече го постигна.

Точно вчера UNI премина психологическото ниво от 15 долара, тъй като достигна цената от 15,50 долара (най-висок за всички времена). Uniswap се търгуваше на ценово ниво от $ 4 на 1 януари и сега се търгува на ниво на цена от $ 14. Междувременно е нараснал с приблизително 300% и ако погледнем седмичния графика на цените виждаме, че UNI преминава през растеж от приблизително 180%.

Освен това пазарната капитализация на UNI също е нараснала с 350%, тъй като на 1 януари пазарната й капитализация е била около 1 милиард долара, а сега е около 4 милиарда долара. Това изрично представлява, че непрекъснато нарастващите настроения за растеж на монетата ще накарат купувачите да инвестират в нея в голям мащаб, което със сигурност ще доведе до UNI монета до безпрецедентни върхове.

Преди да ви разкрием нашите Промяна на цената на разменянето, нека да разгледаме какво казват другите проекти за монетата UNI.

Промяна на ценовата прогноза 2021-2024 от Tradingbeasts

Що се отнася до 2021г Търговски звяри прогнозира, че монетата ще търгува между максимума от $ 19.497 и минимума от $ 13.258 и с промяната от 16.31% монетата ще има средна цена от $ 15.598 през цялата година.

За 2022 г. UNI ще търгува средно $ 20,793 и ще се разбърква някъде между най-високата от 25,991 $ и най-ниската от 17,674 $ и ще види промяната от 55,06%.

През цялата 2023 година, както прогнозира Tradingbeast, UNI ще накуцва донякъде между 21.078 и 30.997 долара и ще се търгува средно между 24.797 долара междувременно с промяна на цената от 84.92%.

За 2024 г. Tradingbeasts прогнозира UNI да се разбърка между максимума от $ 34,955 и минимума от $ 23,770 със средна цена от $ 27,964 и промяната на цената ще бъде 108,53%.

UNI Price Prediction 2025 от Walletinvestor

Според Walletinvestor, UNI е настроен да прехвърли $ 50 до 2026 г., междувременно ще нарасне с повече от 300%.

Нашата прогноза за цените на Uniswap

След като разгледахме всички фактори, които могат да повлияят на стойността на UNI в дългосрочен план, правим следните прогнози:

Промяна на цената на замяна 2021

Според нашия технически анализ, ние прогнозираме, че UNI ще търгува някъде между $ 13,762 до $ 20,238, а средно монетата ще се търгува на около $ 18,864 през цялата 2021 година.

Промяна на цената на суап 2022

През 2022 г. UNI планира да накуцва между минимума от $ 19.892 и максимума от 24.978 и средната му цена ще бъде 21.743.

Предсказване на цените на UNI 2023 г.

Със средна стойност от $ 24.897, Uniswap се очаква да разбърка някъде между $ 23.463 и $ 30.970 през цялата 2023 година.

Отмяна на често задавани въпроси за прогнозиране на цените

Uniswap е добра инвестиция?

Дългосрочната стратегия за инвестиране в Uniswap изглежда обещаваща. Според нашата прогноза Uniswap ще премине границата от $ 50 през следващите 2-3 години.

Ще Uniswap премине ценовото ниво от $ 1000?

През следващите пет години Uniswap е много малко вероятно да постигне $ 1000. Не може да бъде трудно за $ 100 да се постигнат до 2025 г., но $ 1000 е леко оптимистичен стремеж след пет години.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me