Bitstamp VS Kraken: Koja je razmjena bolja 2021. godine?

Ako pokušavate usporediti Bitstamp i Kraken, važno je razumjeti razlike. Apsolutno je presudno da odaberete pravu i najprikladniju zamjenu za sebe i svoje poslovanje. Trgovanje na pravoj opciji razmjene može i vjerojatno će vaše kripto iskustvo podići na drugu razinu smatrajući ga korisnim, zabavnim i zabavnim, a naravno, znanje ćete rasti još brže!

Ali kako se možemo odlučiti za Bitstamp ili Kraken? Nakon što pročitate ove smjernice, moći ćete sastaviti svoje kriterije kako biste odabrali koja je opcija razmjene najprikladnija za vas i vaše ciljeve. Kako nastavljamo dalje, obavijestit ćemo vas o svim karakteristikama obje platforme. Pođite s nama da saznate.

 Neka igre počnu!

Bitstamp VS Kraken: Podrijetlo!

Malo povijesti moglo bi vam pomoći da razumijete mnoge stvari koje su ključne kako bismo mogli bolje razumjeti te razmjene. Pogledajte ove točke:

  • Sve je započelo 2011. Bez presedana, jedan Bitcoin (BTC) dosegao je ekvivalentnu vrijednost jednog američkog dolara, a u ovoj su fazi svi svjesni toga počeli imati ideju koliku bi vrijednost kriptovaluta mogla doseći ne tako daleko u budućnosti.
  • Slučajno je za to vrijeme Mt. Gox, bio je hakiran. Pokazalo se da je ovo most za ljude da počnu gubiti povjerenje i počnu razmišljati o tome kako inovirati i poboljšati sustav kriptovaluta.

Gore navedena 2 boda iznjedrit će ideje trojice trojice muškaraca (koje ćemo uskoro spomenuti), koji su bili svjesni porasta Bitcoina i Mt. Gox pada. 

Jedan od tih muškaraca rodio je Krakena, dok su druga dvojica izgradila Bitstamp.

Bitstamp priča

bitstamp vs kraken

Bitstamp je igra, a Nejc Kodrić i Damian Merlak su imena. Ova dvojica muškaraca stoje iza Bitstampove kreacije u Sloveniji, matičnoj zemlji ove dvojice vizionara. 

Dvojac je želio stvoriti platformu kojoj bi korisnici mogli vjerovati na isti način kao što su vjerovali Bank of England ili New York Stock Exchange. Ta je vizija bila jedan od glavnih razloga zbog kojih su uspjeli osnovati tvrtku kako je zamišljeno. 

Da bi to učinili, preselili su neke operacije Bitstampa u Veliku Britaniju još 2013. godine, ali kako je vrijeme prolazilo i zahvaljujući prijedlozima predsjednika PayPala, 2016. godine, Bitstamp se preselio u Luksemburg i postao prva svjetska kripto razmjena s nacionalnom licencom. U ovom je trenutku Bitstamp morao slijediti iste zakone kao i ostale financijske institucije u Luksemburgu. Dobivanjem odgovarajuće operativne licence u Luksemburgu značilo je da je Bitstamp automatski licenciran u 28 zemalja Europske unije.

Kraken priča

bitstamp ili kraken

Kraken je osnovao Jesse Powell iz Sjedinjenih Država, San Francisco, Kalifornija. Taj je čovjek imao iskustva osobnog posjećivanja ureda Mt. Gox u Japanu i bio je potresan i iznenađen onim što je tamo vidio. Potaknuo ga je od uzbuđenja. 


Kraken je stvoren posebno za zamjenu u koju korisnici mogu vjerovati. Powell je vjerovao u transparentnost i tražio je da njegovi korisnici mogu vizualizirati kako Kraken radi / funkcionira, i što je najvažnije da zna da je njihov novac tamo siguran. Bio je pametan jer je od prvog trenutka predviđao važnost korisničkog iskustva.

Jedna poštena točka za Kraken leži u njegovom solidnom partnerstvu s velikim financijskim institucijama u Europi i Aziji, kao i u kupnji drugih kripto poslova kao što su CryptoWatch i Glidera. 2016. godine Kraken je kupio burze s tri kovanice: Coinsetter, Cavirtex i CleverCoin. Kupnja Coinsettera i Cavirtexa pomogla je Krakenu rasti u Sjevernoj Americi, a CleverCoin ga je učinio još snažnijim u Europi.

Ove gore spomenute radnje omogućile su Krakenu da uzgaja dugačke ruke sposobne za prelazak preko svjetskih oceana, baš poput goleme morske nemani.

Kao što možete pretpostaviti, Bitstamp i Kraken trenutno su dvije pionirske i najvažnije povjerljive burze u svijetu kriptovaluta. Međutim, ako vam ovo još nije dovoljno za donošenje odluke, prolazit ćemo kroz neke specifične razlike i elemente koji su im zajednički. Idemo!

Fiat valute

Vjerojatno glavna činjenica koju želite znati o bilo kojoj kripto razmjeni jest možete li trgovati pomoću fiat valuta ili ne.

NAPOMENA: fiat valuta je svaka valuta koju podržava država. Oni su pravne valute zemalja. Primjeri fiat valuta su američki dolar, japanski jen, euro u EU i tako dalje. 

To je prvi zajednički element između Bitstampa i Krakena. Oboje vam daju mogućnost zamjene fiat valute za kovanice. To je najbolje za trgovce i investitore, posebno početnike, da kupuju i prodaju kovanice koristeći svoje lokalne valute. 

Imajte na umu da Bitstamp nudi samo USD i Eure, a Kraken nudi veći broj fiat opcija kao što su USD, kanadski dolar, jeni, euri, pa čak i funte. Vjerujemo da ako shvatite i donesete pravu odluku u ovom aspektu, možete promijeniti svoju igru ​​i moglo bi biti izvrsno polazište. 

Naknade 

Naknade se razlikuju između valuta, mjesta na kojem se nalazi osoba i kovanog novca koji se mijenja. Općenito, naknade koje naplaćuje Kraken bit će nešto veće od naknada koje iznosi Bitstamp. Bitstamp se drži standardne naknade za sve trgovine ispod 20.000 USD, dok Kraken kupcima naplaćuje 0,16%, a prodavačima 0,26% po trgovini. Krakenove naknade za povlačenje također su još jedna stvar koju treba uzeti u obzir, ali vrlo su razumne, među najboljima na tržištu.

Također pogledajte: Kako prenijeti Bitcoin s Coinbase na Kraken

Ponuda kovanica

Bitstamp nudi manji broj kovanica, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum i Ripple.

Kraken na svojoj burzi nudi gotovo 17 kovanica, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Melon, Dogecoin, Ripple, Monero, Ethereum i mnoge druge. 

Aplikacije

Bitstamp i Kraken imaju aplikacije koje kupcima omogućuju kupnju / prodaju kriptovaluta, provjeru njihovih najnovijih cijena, pristup najnovijim informacijama i još mnogo toga.

To su dobre vijesti jer obje razmjene nude trgovinu na mobilnim aplikacijama.

Kraken možete koristiti samo na iOS-u, ali Bitstamp možete koristiti na iOS-u i Androidu. Aplikacija Bitstamp ima bolju reputaciju jer Krakenova aplikacija ponekad može biti neispravna i nepouzdana, čak i gadna.

Moći ćete znati s kojim valutama možete trgovati, koje vrste poslova možete obavljati i koje uređaje možete lako koristiti pomoću ovih aplikacija!

Sučelje

Pa, ovo je aspekt koji bi na visokoj razini mogao biti stvarno subjektivan, međutim, dat ćemo vam najbolji mogući pregled kako biste mogli odlučiti koji vam više odgovara jer važne činjenice smatrate svojim vremenom, navigacijom stranicom i druge stvari kako biste optimizirali svoje akcije razmjene.

NAPOMENA: Korisničko sučelje za obje platforme prilično je jednostavno i glatko, ali budući da obje nisu dizajnirane imajući na umu početnike, ponekad može biti nekoliko zbunjujućih elemenata.

Bitstamp sučelje:

bitstamp sučelje

Kraken sučelje:

kraken sučelje

Bitstamp bolje obavlja svoj posao pružajući kupcima najnovije informacije u vezi s valutama. Čisto popisuje kovanice i pruža sveobuhvatnu stranicu za trgovanje. Kraken ima previše stvari na stranici za trgovanje s grafikonima, količinama i statističkim alatima koji su idealni za napredne trgovce. Ulagači mogu odabrati bilo što, jer ih možda neće zanimati svakodnevno pregledavanje ovih stranica. To se stvarno svodi na vašu razinu i sklonosti.

Što se tiče sučelja, nakon što odaberete platformu koju želite koristiti, najbolji savjet koji vam možemo dati je da se što bolje upoznate sa sučeljem i učinite ga svojom snagom, iako ako odaberete jednu platformu, vi ‘ Nedostajat će mi pozitivne karakteristike drugog. Drzi to na umu! Iz obje se mogu naučiti sjajne stvari!

Što je sigurnije – Bitstamp ili Kraken?

Bitstamp je jednom hakiran 2015. godine i od tada je udvostručio sigurnost. Iako nijedan kupac nije izgubio kovanice, sigurnosni protokoli web stranice podigli su nekoliko obrva jer to utječe na njihovu vjerodostojnost. Više o sigurnosti Bitstampa možete pročitati ovdje.

Dakle, želimo biti iskreni kakvi možemo biti što se tiče sigurnosti. Kraken ga je ubijao preko Bitstampa jer nikada nije bio hakiran. Većinu kriptovaluta drže izvan mreže. Kraken je vrlo siguran i koristi dvofaktorsku autentifikaciju kako bi račune i novčiće čuvao na sigurnom. 

Bitstamp vs Kraken: Veličina

Pređimo na veličinu tih razmjena kriptovaluta gledajući neke brojeve, posebno njihov 24-satni obujam trgovanja. Opseg trgovine razmjene ukupna je količina kripto valute koja se kupuje i prodaje u jednom danu. Obično se zapisuje kao iznos američkih dolara. Ispod su količine trgovanja za Bitstamp i Kraken dana 18.04.18;

Kraken: 184.509.912 USD

Bitstamp: 134.724.737 USD

Je li važno razumjeti kako se ove brojke uspoređuju s ostatkom tržišta? Naravno:

Obim trgovanja od 24 sata na svim burzama navedenim na coinmarketcap.com iznosio je više od 18 milijardi USD za 18.04.18. To daje Krakenu oko 9%, a Bitstampu oko 6% tržišta. Kraken je ocijenjen kao 12. najveća burza na tržištu, a Bitstamp je 14.. To je ogromno.

No veličina nije toliko važna pri odabiru kripto burze, to su valute koje burza nudi, pa to nikada ne bismo smjeli zaboraviti. 

Dakle, Kraken je veći, ali ne puno. Moglo bi se reći je li Kraken Coca Cola, onda je Bitstamp Pepsi!

Završni komentari

Kraken vs Bitstamp međunarodne su platforme s puno zadovoljnih i vjernih korisnika u cijelom svijetu. 

Bitstamp je vrlo sigurna platforma usmjerena na kupca. Želi da joj korisnici vjeruju jednako kao i vlastitoj banci. Naknade su mu niske, pa je dobro mjesto za početak trgovanja (pogotovo ako živite u EU). Za početnike su značajke Bitstampa vjerojatno lakše koristiti od Krakena. Međutim, postoje razgovori o tome da je u tijeku trgovanje polugama Bitstampsa (što nije za one koji se osjećaju za srce). Uskoro ćemo saznati hoće li se to ostvariti. 

Kraken nudi gotovo nenadmašne naknade i izbore novčića. Ima dovoljno značajki trgovanja da zainteresira korisnike svih razina iskustva. Ako ste početnik i brzo učite, onda je Kraken prikladno mjesto za početak drobljenja. A da se i ne spominje da Kraken ima poprilično nenadmašnu sigurnost za svoje klijente.

Svijet kripto burzi brzo se mijenja. Platforme će dolaziti i odlaziti, ali čini se da su ove dvije ovdje da ostanu. 

Vaš izbor i vaša odluka: Bitstamp vs Kraken, koji vam je najdraži? 

Jeste li naučili razlikovati Bitstamp od Krakena i, što je najvažnije, jeste li spremni odabrati jedan? 

Javite nam što mislite u komentarima!

Radujem se vašem javljanju.

Također pogledajte: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map