Je li Bittrex siguran za trgovanje? Propisi o sigurnosti i razmjeni

Ako razmišljate o registraciji za Bittrex račun, jedno pitanje koje bi vam sigurno palo na pamet bilo bi “Je li Bittrex siguran?Bittrex je jedna od najsigurnijih, kao i jedna od najvećih kripto burzi na svijetu. Osnovali su ga Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach i Ryan Hentz 2014. godine, a sjedište je u Seattlu u Washingtonu. Danas trguje u preko 200 različitih kriptovaluta s 24-satnim obujmom trgovanja nešto ispod 300 milijuna američkih dolara. S obzirom na to da su osnivači dugo godina radili na poslovima zaštite tvrtki poput Microsofta, Amazona i Blackberryja, očekivanja su prirodno prilično velika. I ta su očekivanja dobro ispunjena.

Koliko dugo postoji Bittrex?

Bittrex je osnovan 2014. Osnivački tim smatrao je da je Bittrex za uspjeh morao pružiti sigurnost svojim korisnicima. Stoga su odlučili sve svoje sigurnosno iskustvo staviti u Bittrex.

Je li Bittrex reguliran?

U početku je Bittrex bio u potpunosti usklađen s američkim propisima i zakonima o vrijednosnim papirima, čak i među prvim tvrtkama koje su se prijavile za njujoršku BitLicence. Međutim, ovaj je zahtjev na kraju odbijen. Prema državi New York, odbijanja su se temeljila na nedostacima s Bittrexovim pranjem novca i dubinskom analizom prilikom popisa novih kovanica. Bittrex osporava te tvrdnje, ali još uvijek ne može ponuditi svoje usluge stanovnicima New Yorka.

Dakle, u ovom trenutku Bittrex nije regulirana razmjena prema američkom zakonu o vrijednosnim papirima. Međutim, Bittrex djeluje u skladu s propisima koje su utvrdili Europska unija i malteška vlada, uključujući Zakon o virtualnoj financijskoj imovini Malte.

Koliko je Bittrex siguran?

Bittrex želi svojim korisnicima ponuditi brzu, sigurnu i pouzdanu platformu za njihove potrebe kripto trgovanja. Koristi prilagođeni mehanizam za trgovanje zasnovan na onome što je poznato kao skalabilno elastično računanje kako bi se osiguralo da se platforma može prilagoditi potrebama korisnika i održavati brzo, sigurno trgovačko okruženje.

Bittrex također nudi korisničku uslugu 24/7/365. Međutim, budući da je broj korisnika vrlo velik, odgovori ponekad mogu biti spori. Neki su korisnici izvijestili da tjednima čekaju odgovor na tim za podršku. Tvrtka je rekla da čine sve od sebe kako bi poboljšali ovo pitanje.

Koliko je Bittrex siguran?

Osnivački tim imao je na umu sigurnost od samog početka. Do sada je Bittrex jedna od razmjena kripto valuta koje tek treba hakirati. Uzimajući u obzir koliko su kripto razmjene atraktivne za potencijalne hakere, to pomaže u izgradnji povjerenja u sigurnost platforme.

Sigurnost se postiže kroz nekoliko različitih praksi. Prvo, oko 80-90% svih tokena pohranjeno je u izvanmrežnim hladnim novčanicima, pa čak i ako je platforma ugrožena, većina sredstava ostaje izvan dosega. Iako ova niska likvidnost može značiti sporije transakcije za korisnike koji trguju velikim količinama kripto, to je sigurnosna mjera koju većina pozdravlja.

Drugo, Bittrex se u velikoj mjeri oslanja na dvofaktorsku autentifikaciju ili 2FA putem softvera poput Google Authenticator ili Authy. Te aplikacije generiraju nasumične šesteroznamenkaste lozinke koje vrijede samo jednu minutu. Lozinke 2FA potrebne su za sva povlačenja i za korištenje Bittrex API-ja za povezivanje računa s aplikacijama za trgovanje poput TabTrader ili drugih.

Kao dodatne sigurnosne značajke, obavijest će se slati na korisnički registrirani račun e-pošte nakon svake prijave, a nakon povlačenja mora se pričekati najmanje dvije minute nakon prijave..

Jesu li Bittrex novčanici sigurni?


Iako sam Bittrex nikada nije hakiran, neki su pojedinačni korisnici izjavili da im je pristupljen račun i ukradeni tokeni. Do sada su svi ti slučajevi pripisivani ne omogućavanju sigurnosnih mjera poput 2FA. Čini se da među korisnicima koji imaju ispravno omogućene sigurnosne značajke nema takvih problema. Dakle, novčanici na Bittrexu su sigurni, ali opseg spomenute sigurnosti u konačnici ovisi o svakom korisniku.

Međutim, korisnici ne dobivaju privatne ključeve svojih novčanika. To znači da tehnički gledano korisnici to zapravo i ne čine vlastiti svoje novčanike. To je zapravo norma za kripto razmjene, zbog čega se preporučuje korisnicima na bilo koji razmjena ne zadržava velike količine tokena na svojim novčanicima za razmjenu dulje vrijeme.

Je li Bittrex pouzdan?

Bittrex želi održati odgovarajuću ravnotežu između pružanja najbolje moguće zaštite i uzimanja što manje osobnih podataka od svojih korisnika. To čini pomoću usluge koja se zove Jumio. Korisnici iz preko 200 zemalja širom svijeta trebaju unijeti samo svoja imena, adrese i datume rođenja, a Jumio ih može potvrditi.

Ova prva razina provjere daje korisniku osnovni račun koji ima ograničenje povlačenja od 3 BTC (bitcoina) dnevno. Poboljšani računi dostupni su nakon pružanja skeniranih isprava koje je izdala vlada i selfieja koji drže navedeni ID.

Do sada nije bilo izvještaja o zlouporabi osobnih podataka od strane tvrtke Bittrex.

Ako je ono što ste pročitali gore dalo zadovoljavajući odgovor na vaše pitanje “Je li Bittrex siguran?”, Možda se pitate kako se registrirati i započeti trgovanje.

Kako započeti s radom na Bittrexu?

Registriranje računa na Bittrexu prilično je jednostavno.

 1. Prvo krenite na Bittrex kući stranicu i kliknite gumb “Prijavi se” na sredini zaslona:

  je bittrex siguran

 2. Unesite svoju adresu e-pošte, odaberite sigurnu lozinku i kliknite na “Pošalji”. E-mail će biti poslan na adresu koju ste naveli.

  koliko je bittrex siguran

 3. Otvorite e-poštu i kliknite gumb “Potvrdi e-poštu”.
 4. Pročitajte i prihvatite uvjete usluge.

  je siguran za bittrex novčanik

 5. Sada morate popuniti svoje osnovne podatke o profilu. Ispunite sva obavezna polja. Potrebni podaci profila su država prebivališta, adresa, broj stana ili jedinice, grad, država ili pokrajina, poštanski / poštanski broj i datum rođenja. Napokon, polja su popunjena, kliknite na „Nastavi“.

  regulacija kripto razmjene

 6. Sljedeći je korak provjera osobne iskaznice. Upute ovdje navode da, iako se mogu koristiti osobne iskaznice i vozačke dozvole, postupak se može ubrzati korištenjem putovnica. Možete koristiti postojeća skeniranja koja su vam pri ruci ili fotografirati dokumente web kamerom izravno sa stranice. Međutim, morate imati kameru visoke razlučivosti. Ako je razlučivost vaše web kamere preniska, samo će opcija prijenosa raditi za vas. Kada imate pri ruci odgovarajuće skenirane dokumente, kliknite na „Pokreni provjeru“.
 7. Otvorit će se prozor koji omogućuje odabir države prebivališta i vrste osobne iskaznice: putovnice, osobne iskaznice ili vozačke dozvole. Jednom kada kliknete odgovarajuću vrstu dokumenta, pitat će vas želite li fotografirati ili prenijeti sliku. Imajte na umu da bi mogle biti potrebne i prednja i stražnja slika vašeg dokumenta. Od vas će se možda zatražiti da dostavite neuređenu sliku lica u boji.

  verifikacija

 8. Nakon što su sve slike prenesene, kliknite na “Pošalji”. Postupak provjere može potrajati nekoliko sati. Dok se to radi, imat ćete pristup sustavu i moći ćete se početi osvrtati. Morate pričekati dok se provjera ne završi da biste izvršili bilo kakvu stvarnu trgovinu.

To je to. Sada imate potvrđeni Bittrex račun. Postoji bezbroj mogućnosti za trgovanje digitalnim valutama (postoji čak i stvarni token nazvan „Nebrojeno“ koji možete zamijeniti). Kako obavljati stvarno trgovanje izvan je dosega ovog članka, ali čak će i relativno novopridošli u svijet kriptovaluta moći trgovati na platformi bez previše problema. A ako se pojave pitanja ili problemi, uvijek postoji korisnička podrška, čak iako to ponekad može potrajati.

Završne napomene …

Ako postoji bitna strana Bittrexa za nove korisnike, to je da nema podrške za fiat valute. To znači da ne možete koristiti svoje dolare, funte, jene ili eure za kupnju kripto žetona na ovoj platformi; već morate posjedovati neke digitalne novčiće da biste započeli. Dakle, prvo morate zaraditi tokene bilo kojim brojem dostupnih sredstava ili ih kupiti na burzi koja podržava fiat poput Coinbase ili Kraken, a zatim te žetone prenijeti na Bittrex.

No, da zaključimo, ako se korisnici pridržavaju omogućavanja 2FA, Bittrex nudi brz, prilagodljiv i cjelovit sigurno i osigurano platforma za trgovanje kriptovalutama. Njegova reputacija jedne od najboljih svjetskih kripto burzi više je nego opravdana. Ukratko … odgovor na uvodno pitanje “Je li Bittrex siguran? “ je da. Bittrex je siguran koliko god dolazi.

Imate li pitanja o trgovanju? Ostavite odgovor u nastavku s bilo kakvim pitanjima ili povratnim informacijama!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector