Kraken vs Poloniex 2021: Najbolja usporedba razmjene kriptovaluta

Ključan je odabir prave burze kriptovaluta koja udovoljava vašim investicijskim potrebama. Bez obzira kupujete li, prodajete ili samo trgujete, svaka razmjena ima svoje skupove razlika koje bi mogle biti važnije ovisno o tome što pokušavate učiniti. Da biste usporedili razlike između dvije najčešće kripto burze, pročitajte cijeli članak Kraken vs Poloniex vodič tako da možete odabrati onaj koji vam odgovara.

Glavne razlike

Kraken i Poloniex imali su potpuno različite putanje rasta. Kraken je uspio zadržati vlasništvo i gornju upravu nad burzom od njenog početka 2011. godine. Na tržišnim uvjetima poplave i suše trgovaca i investitora hrle na obje burze i odlaze s njih. Izbor najbolje razmjene je važan

S druge strane, Poloniex je promijenio vlasnika mnogo puta od osnutka u siječnju 2014. Zahvaljujući njima, uspjeli su ostati na površini unatoč tome što su izgubili +/- 98% svog globalnog prometa na burzi. Mučeni regulatorima i uklanjanjem iz popisa, učinkovito su smanjili obim trgovanja na ono mjesto na kojem je danas.

Poput feniksa, čini se da se i Poloniex diže iz pepela, gurajući prema novom životu. Ukinuli su zabrane KYC-a, zabranili američke trgovce i investitore i dodali novi krug novčića. TRXMarket je preimenovan u Poloni DEX. Poloni DEX ponudio je besplatan unos za sve TRX-20 tokene.

S druge strane, Kraken ima vrlo stroge procese provjere koji prkose svrsi kripto etosa. Kraken trguje maržom za građane Sjedinjenih Država, što ga čini ugodnim za javno objavljivanje. Sigurnost i sigurnost kovanica prevladavaju sve u svijetu kriptografije.

Tablica usporedbe Kraken i Poloniex

KrakenPoloniex
Kraken Poloniex
Kraken vs Coinbase poloniex
Naša ocjena: 5 Naša ocjena: 5
Tvrtka Luanch: 2011 Tvrtka Luanch: 2012. godine
Mjesto tvrtke: San Francisco, CA Mjesto tvrtke: Sejšeli
Vrsta razmjene: Razmjena kriptovaluta Global Spot i Global Margin, uključujući SAD. Vrsta razmjene: Global Spot i ne-SAD. Marža razmjene kriptovaluta
Dostupne kriptovalute: 32 Dostupne kriptovalute: 49
Trgovački parovi: 131 Trgovački parovi: 100
Način kupnje / pologa: Kriptovaluta, bankovni prijenos Način kupnje / pologa: Kreditna kartica, kriptovaluta
Način prodaje / povlačenja: Bankovni prijenos, kriptovaluta Način prodaje / povlačenja: Kriptovaluta
Naknade: Niska Naknade: Niži
Sigurnost: Izvrsno Sigurnost: Sjajno
Povjerenje zajednice: Sjajno Povjerenje zajednice: Sjajno
Potrebna potvrda: Da Potrebna potvrda: Ne
Korisnička podrška: Dobro Korisnička podrška: Dobro
Mobilna aplikacija: Ne Mobilna aplikacija: Da
Pogodno za početnike: Ne Pogodno za početnike: Ne
Posjetite Exchange Posjetite Exchange

Što je Kraken?

Kraken vs Coinbase

Kraken je kripto razmjena koju je osnovao Jesse Powell u srpnju 2011. Jesse Powell radio je na Mt. Gox, smatrao je da se krajolik razmjene može poboljšati pravilno implementiranim sigurnosnim kontrolama i poboljšanim korisničkim iskustvom. Do danas, Kraken razmjena nije doživjela niti jedan hak od svog početka. Njihovo korisničko iskustvo bilo je napeto zbog broja korisnika u 2017. godini, ali na stabilnim tržištima njihove su korisničke usluge brze. Kraken se nalazi u mjestu San Francisco, Kalifornija.

Kraken je na prvom mjestu donošenja kriptovaluta u institucionalne mase. Bili su prva kripto burza kojoj su se podaci o trgovanju prikazivali na Bloomberg terminalima. Kraken je također u prvom planu s regulativom jer je povjerenik koje je imenovala vlada Tokija i njemački BaFin regulirao Fidor banku.

Kraken je bila jedna od prvih burzi kriptovaluta koja je kripto zajednici i građanima SAD-a ponudila utjecajnu maržu. To je ujedno i prva razmjena kriptovaluta koja je prošla kriptografski provjerljivu reviziju dokaza o rezervama.

Kraken investitori uključuju Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group i SBI Investment.

Što je Poloniex?

poloniex

Poloniex je burza kriptovaluta koju je 2014. osnovao Tristan D’Agosta. Pod njegovim nadzorom burza je uspjela osigurati 50+% općeg prometa na burzi.


Poloniex je imao raznoliku ponudu altcoina, nije potreban KYC ako vlasniku računa ne smeta maksimalno povlačenje od 2000 dolara dnevno. Trgovanje pozajmicama i maržama bilo je dostupno svima. To su postigli tako što su bili kripto-kripto-razmjenom, a nisu bili napadači koji su se bavili fiatom.

26. veljače 2018. godine Circle je najavio da će kupiti poloniju Cryptocurrency burze za sumu od 400 milijuna dolara. Ovo je pokrenulo silaznu spiralu za razmjenu i Circle. 2018. je bila zanimljiva godina za Poloniex, započeli su uklanjanje s popisa i tražili su puni KYC za trgovanje na njihovoj platformi zbog usklađenosti s propisima. Poloniex je također morao zatvoriti svoje usluge trgovanja maržama i kreditiranja američkih građana. Circle je preselio legalno mjesto razmjene iz Delawarea na Bermude.

Poloniex je potom odvojen od Circlea da bi stvorio Polo Digital Assets, Ltd u listopadu 2019. Tada je burza imala nešto više od 1% globalnog volumena kojim se trgovalo na burzi. Justin Sun, osnivač kripto platforme Tron TRX, i neimenovana azijska investicijska tvrtka stekli su Poloniex za 400 milijuna dolara. Circle je efektivno protratio 18 mjeseci da čak i neiskorišteno investira, što je za Circle bio monumentalni gubitak i vidio je kako se njegova stabilnost odvijala.

Suizvršni direktor Circlea Sean Neville odstupio je, ali ostat će kao neovisni direktor u odboru Circlea. Također će nastaviti suradnju s Circleom i Coinbaseom na USDC-ovom stabilnom projektu kovanica. Krug je morao otpustiti 40 zaposlenika od svibnja 2019., 30 je otpušteno prije prodaje Poloniexa, a 10 otpušteno nakon što je suizvršni direktor odstupio.

Da budemo pošteni, Circle je znatno poboljšao razmjenu, poboljšavši podršku i izradivši mobilnu aplikaciju, istovremeno baveći se regulatornim problemima. Nažalost, kupili su vrh bikova tržišta 2017. i morali su trpjeti tržište čudovišnih medvjeda od početka 2018. do kraja 2019. Što još više pogoršava prodaju jer su kapitulirali na dnu tržišta.

Svim Amerikancima zabranjen je Poloniex od 1. studenoga 2019. Poloniex je prešao s globalne burze kriptovaluta na američku burzu kripto valuta i natrag na globalnu burzu kriptovaluta sa snažnim potiskom za kinesko tržište. Kineski investitori i trgovci mogu pristupiti Poloniexu sa stranice pwang.com, web stranice za preusmjeravanje kako bi kineski trgovci i investitori došli na burzu. Poloniex će također prihvatiti kineske osobne dokumente.

Novi vlasnici planiraju potrošiti 100 milijuna dolara na razvoj i poboljšanje razmjene sa više od 100 stalno zaposlenih. Da osnuju svoj novi Poloniex i razmjeni vrate stari sjaj. Smanjili su sve spot naknade na 0% od 21. listopada 2019. do 31. prosinca 2019. kako bi se trgovci i investitori vratili na platformu, kao i ukidanje računa koji nisu zabranjeni od strane KYC-a. Svi računi koji nisu KYC mogu podići 10.000,00 USD dnevno, računi koji nisu KYC ne mogu maržirati. Poloniex se sada nalazi na Sejšelima, jer takvi podaci o tvrtki privatnog investitora nisu dostupni.

Kraken vs Poloniex: Recenzije

Kraken Review

Kraken vs Poloniex

Kraken sustavi dizajnirani su za glavne lige trgovine i ulaganja. Njihovi su sustavi složeni sa sigurnosnim značajkama koje su ugrađene kako bi se nametnula sigurnost korisnika.

Iako je Krakenova povijest podrške u najboljem slučaju u prosjeku loša, oni i dalje odgovaraju na ulaznice / žalbe ili probleme korisnika. Puno su učinili na tome i njihova nedavna statistika pokazuje poboljšanje.

Kraken ima prihvatljivu polugu do 5x stanja na vašem računu. Profesionalni trgovci jamama misle da 4x kockanje ne trguje, a većina profesionalnih forex trgovaca drži ograničenja marže 10x. Kraken ima dvostruku maržnu sposobnost trgovanja Poloniexom od 2,5x.

Na Krakenu možete margin trgovati sljedećom imovinom; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Augur (REP), Ripple (XRP) i Bitcoin Cash (BCH)

Kraken koristi Cryptowatch za usluge kartiranja. Iako se ne uspoređuje dobro s Tradingview-om u pogledu programabilnosti ili Coinigy-a za ukupan broj razmjena, usluga Cryptowatch i dalje je izvrsna i njome se lako trguje. Sva imovina Krakensa može se ucrtati na Tradingview ili Coinigy. Ulagač ili trgovac također bi mogao trgovati svom imovinom koristeći Coinigy’s API.

Kraken Pros

 • Profesionalno trgovačko sučelje
 • Veliki broj kriptovaluta i trgovinskih parova
 • Najveća likvidnost na tržištima eura
 • Nikad nije hakiran
 • Trgovanje američkom maržom

Kraken Cons

 • Vremena provjera su duža
 • Problemi s poslužiteljem kada se tržište jako mijenja
 • Podrška

Posjetite Exchange

Poloniex Review

Kraken vs Poloniex

Na burzama kriptovaluta uvijek je bilo zastrašujuće trgovati. Hoće li planirano održavanje posljednji put vidjeti pozitivno stanje na računu? Poloniex sustavi su u svom trenutnom stanju nešto o čemu trgovci i investitori moraju ozbiljno razmišljati.

30. prosinca 2019. Poloniex je najavio curenje podataka od 5,5% e-pošte i lozinki njihovih korisnika (ovo bi mogla biti samo korisnička pogreška, poznato je da krajnji korisnici svugdje ponovno upotrebljavaju istu lozinku i uglavnom za sve koriste jednu e-adresu), ovo je navodno povezan s drugom razmjenom koja je ugrožena.

12. veljače 2020. između 17:53 UTC i 18:05 UTC dogodila se greška u kodu izvršenja naloga za razmjenu. Odgovor Poloniexa bio je preokrenuti svaku trgovinu koja se dogodila i zamrznuti povlačenja. Slažemo se s zamrzavanjem povlačenja kako bismo zaštitili trgovce i sredstva investitora u slučaju hakiranja.

Većina odgovornih i odgovornih burzi financijski gubitak lošeg koda preuzima sa osiguravajućim fondom. Ne šteteći financijski žrtvama programske pogreške, ali i nagrađujući trgovce koji su imali dovoljno sreće da zarade, to se dogodilo s GDAX-om i Ethereum Flash Crashom (ovo nije bio neispravan kôd, već tržišni uvjeti, unatoč tome, postavljeni su standard i predsjednik).

Poloniex aktivno nastoji vratiti trgovce. S 3 zračne kampanje USDT i TRX20. TRXMarket je preimenovan u Poloni DEX koji kontrolira najveće decentralizirano tržište Tron TRX. Ukinuli su zabranu svih računa koji nisu KYC i uveli maksimalno ograničenje povlačenja od 10.000 USD za račune koji nisu KYC. Provedba pwang.com za ljude u Kini koji su koristili Poloniex bio je glavni potez.

Poloniexova povijest podrške gora je od Krakena zbog njihove veličine, u jednom trenutku imali su 50 +% globalnog volumena razmjene, što je visoka narudžba za bilo koju burzu kriptovaluta. Poboljšali su svoje usluge u krugu Circle, a puno nezadovoljstva razmjenom uklonili su računi koji nisu KYC. Sumnjamo da je većina problema došla s računa koji nisu KYC na bikovskom tržištu 2017. godine, ali samo će vrijeme pokazati hoće li ovo opet biti problem za njih.

Poloniex ima ograničenu polugu do 2,5x stanja na vašem računu, ali ima bolji izbor kovanica. Možete trgovati maržom na sljedeću imovinu na Poloniexu; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) i Bitcoin Cash (BCHABC), Bitcoin SV (BCHSV), Dash (DASH), Cosmos (ATOM), Stellar (STR), EOS (EOS) i Dogecoin (DOGE).

Poloniex koristi Tradingview za svoje usluge izrade karata. Usluga je ograničena i ne uspoređuje se dobro s originalnom uslugom Tradingviews. Sva imovina navedena na Poloni DEX nije dostupna za grafikone ni u Tradingviewu ni u Coinigyju. Poloni DEX također koristi ograničenu verziju Tradingviewa.

Coinbase profesionalci

 • Profesionalno trgovačko sučelje
 • Veliki broj kriptovaluta i trgovinskih parova
 • Računi koji nisu KYC
 • Niske naknade
 • Global Margin Trading bez SAD-a.
 • Poloni DEX

Coinbase Cons

 • Podrška
 • Sigurnost
 • Fond osiguranja

Posjetite Exchange

Naknade

Kraken naknade

Kraken je na glasu kao jeftinija burza u usporedbi s drugim burzama, ali ne i protiv Poloniexa. Kraken uistinu služi trgovcu i investitoru koji je svjesniji sigurnosti, a dodatna sredstva kriptografski su provjerljiva revizijom dokaza o rezervama. Ovi su uvjeti vrijedni troška.

Kraken naknade moraju se pregledati i razumjeti kako bi se učinkovito trgovalo na njihovoj platformi. Ponuđeni razredi mogu uvelike utjecati na mjesečni rezultat za profesionalnog trgovca ili investitora. Troškovi trgovanja mogu biti astronomski za trgovinsku ravnotežu korisnika kada se ne uzimaju u obzir.

Naknade za Poloniex

Poloniex agresivno traži posao od trgovaca i investitora. Zbog toga su im naknade izuzetno konkurentne. Kompromisi se čine za ovaj smanjeni trošak. Poloniex je manja razmjena s manjim volumenom Coinmarketcap, i FTX Volume Monitor oba postavljaju Kraken iznad Poloniexa.

naknade za poloniex

Sigurnost i povjerenje

Je li Kraken siguran?

Kraken je jedna od najsigurnijih burzi na tržištima kriptovaluta, koja ne trpi niti jedan hak. Ovo je prema dizajnu, a ne slučajno. Inženjeri tvrtke Kraken odvojili su vrijeme za dizajn sustava koji funkcionira i koji je većinom korisan.

Još jedna nevjerojatna značajka je Global Settings Lock. Ova značajka blokira IP adrese koje nisu povezane s računom.

To se može prevariti / napraviti tako da izgleda kao da se koristi neka druga adresa od stvarne adrese porijekla, što znači da netko u Sjedinjenim Državama može izgledati kao da putem interneta računa iz Austrije. Ovo bi morao biti ciljani napad i, uglavnom, vjerojatno korisnikova krivnja. To ne bi imalo nikakve veze s Krakenom.

Kraken omogućuje upotrebu 2FA što hakiranje vašeg računa čini težim, ali ne i nemogućim.

Je li Poloniex siguran?

Poloniex nije toliko siguran kao Kraken. Uzimajući u obzir kako su riješili internu pogrešku 12. veljače 2020. i nisu nadoknadili korisnicima učinke grešaka korištenjem fonda osiguranja, imamo zabrinutosti zbog sredstava koja su ostala na ovoj burzi. Njihovo mjesto također otežava traženje pravnog rješenja problema.

Poloniex koristi e-poštu 2FA za nove IP adrese. Poloniex će poslati e-poštu na vaš registrirani račun e-pošte. Sadržavat će niz brojeva koji se mogu unijeti nakon vaših podataka za prijavu. To je sigurno osim ako netko hakira vaš račun e-pošte i pronađe staru e-poštu Poloniex ili ako ne spominjete svoje kripto interese na mreži. Također možete koristiti 2FA za daljnje zaključavanje računa na Poloniexu.

Kraken vs Poloniex: Zaključak

To se svodi na način na koji investitor ili trgovac komunicira s burzom i dostupnim tržištima. I Kraken i Poloniex imaju svoja tržišta. Kraken je usmjeren na Ameriku, a Poloniex se pomaknuo prema Kini.

Kraken je pouzdanija razmjena, jednostavno zato što možemo vidjeti što je njihovo upravljanje učinilo u prošlosti i možemo predvidjeti što će vjerojatno raditi u budućnosti. Ne vidimo problem u korištenju Poloniexa, jer su naknade za trgovanje investicijskom platformom jeftinije, ali ne bi savjetovali dugoročno zadržavanje sredstava na burzi.

Da budemo pošteni, ne vjerujemo ni Krakenu, ni vašim ključevima ni vašoj kripto. Obje razmjene trebaju se koristiti po potrebi, a u svim ostalim slučajevima kupljeni novčići trebaju biti u hardverskim novčanicima. Samo kada će se kovanice odmah prodati, trebaju biti na razmjeni.

Osjećamo se sigurno koristeći obje razmjene. Ako investitor ili trgovac slijedi odgovarajuću kripto higijenu; jednostavno upotrijebite hardverski novčanik, napravite sigurnosnu kopiju hardverskog novčanika i nikada ne ostavljajte sredstva na razmjeni. Osigurajte razmjenu s 2FA i stvorite 2FA sigurnosnu kopiju.

Vidi također:

 • Kraken vs Coinbase
 • Bitstamp vs Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector