Интернет на стойност: Основи и предимства

Изобретяването на интернет превърна света в глобално село. Всяка информация се движи по света за нула време. От началото на 21-ви век се правят много разработки в областта на компютрите и технологиите. Блокчейн технология е най-новата форма на технология, която революционизира бизнеса в целия свят. Поради положителните ефекти на тази технология светът е свидетел на дигитализация в почти всички области на живота. Особено дигитализацията на парите доведе до безпрецедентна промяна на тази планета. Това означава, че финансовата информация се прехвърля по целия свят за секунди. Бяха въведени много цифрови платформи, които правят трансграничните транзакции по-безопасни, по-лесни и по-бързи от тези в миналото.

Какво е Интернет на стойност?

стойностен интернет

Източник: bankinnovation.net

„Интернет на стойност“ е вид съоръжение, чрез което трансграничните транзакции се извършват бързо по същия начин, по който се прехвърлят думи, изображения и видеоклипове. По-рано цифровите транзакции по целия свят отнемаха няколко седмици, за да се уредят. Дори отнемаха почти 3-5 дни, за да се установим в най-напредналите страни като Америка и Англия. Тук също е важно да се спомене, че транзакциите в онези дни са имали процент на грешка 5 и са стрували $ 42. В днешно време с помощта на цифрови платформи като Пулсации, тези транзакции се извършват само за 3 секунди без много разходи и почти никакъв шанс за грешка.

С други думи, можем да кажем, че „Интернет на стойност’Помага за обмен на всеки актив, който има стойност за някого. Това означава, че помага за обмена на акции, гласове, ценни книжа, музика, научни открития и интелектуална собственост. Технологията Blockchain стои зад обмена на всички тези активи. Това е така, защото елиминира ролята на трети страни или посредници за осъществяване на този обмен. С помощта на блокчейн технологията всички активи се обменят директно между подателя и получателя. Както изпращачът, така и получателят знаят реалността на транзакцията и нейното състояние в процеса.

READ Ripple Q2 Report разкрива, че XRP е включен в списъка на над 130 Crypto Exchange в целия свят

Ripple е на върха в списъка с платформи, които обработват трансгранични транзакции в рамките на секунди. Платформата завършва транзакциите сигурно, надеждно и незабавно, без да е необходима трета страна. Това минимизира разходите. Експертите се надяват, че в близко бъдеще стойността ще се обменя по целия свят, точно както достига информацията. Най-новата технология, използвана от Ripple, се оказва много полезна при разработването на много други приложения за улесняване на различни области от живота, включително здравеопазването. Например Nasdaq е едно от приложенията, разработени с помощта на блокчейн технологията. Това приложение се използва от фирмите по целия свят за управление на техните акции.

Най-добрите предимства на стойностния интернет

С всеки изминал ден, криптовалути набират популярност по целия свят. Изглежда, че много хора се интересуват от тези валути, за да увеличат максимално своите активи. Ценният интернет се оказва много полезен за нас, защото помага на парите да пътуват като информация по целия свят, като по този начин намаляват разходите и времето на транзакциите. Имайки предвид всички тези неща, можем да подчертаем основните предимства на „Интернет на стойност“.

1-Минимизира времето за транзакция

Първото и най-важно предимство на „Интернет на стойност“ е, че ни помогна да намалим времето за транзакции в този цифров свят. Глобалните транзакции, отнели две седмици за завършване, вече се обработват за секунди. Тук отново Ripple е най-бързо развиващата се мрежа, тъй като е намалила времето за транзакция до само три секунди. Поради това много бизнеси по целия свят влизат в партньорство с Ripple за обработка на трансгранични транзакции.

READ Ripple наема старши инженер по информационна сигурност за внедряване на допълнителни решения за ИТ сигурност

2-ефективност на разходите

Ефективността на разходите е втората по големина полза от „Интернет на стойност“. Чрез елиминирането на ролята на трета страна или посредник, тя е сведена до минимум разходите за транзакции при трансгранични транзакции. Тази ефективност на разходите привлече много банки, финансови институции и фирми за парични преводи да възприемат блокчейн технологията, за да минимизират транзакционните разходи, без шанс за грешка.

3-Сигурност

„Интернет на стойност“ донесе и голяма сигурност при прехвърляне на пари по целия свят. Само изпращачът и получателят знаят стойността на транзакцията и състоянието на транзакцията. Подателят и получателят имат свои лични ключове, за да запазят сигурността на тези транзакции. освен това, блокчейн технология използва също така P2P мрежа, която елиминира шансовете за изтичане на информация.

В заключение можем лесно да кажем, че „Интернет на стойностСе оказва много полезно за ежедневната ни употреба. Ежедневно се извършват много различни транзакции. Почти всички тези транзакции се записват в децентрализирана книга, която е защитена с помощта на конкретни ключове. Освен това се оказва много полезно за разработването на различни базирани на блокчейн приложения, които да се използват в различни области по целия свят.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me