Как Ripple ще промени бъдещето на паричните преводи?

Днес светът изпраща 155 трилиона долара през границите. Понастоящем монополът в тази област е собственост на SWIFT. Банков превод чрез SWIFT отнема между 3 и 5 дни. Ripple, нова компания със само 200 служители, има големи амбиции. Какви са амбициите му? Те трябва да революционизират използването на трансгранични трансфери Блокчейн технология.

По-конкретно, компанията се стреми да използва XRP цифров актив като валутен буфер за трансгранични плащания. Това ще позволи 4-секундни скорости на трансфер. Също така валутата XRP ще позволи 1500 транзакции в секунда, както и 60% намаление на разходите за трансфер. Имайки предвид тези технически характеристики на Bitcoin и ETH и факта, че са създадени 100 милиарда монети, става ясно, че XRP е специално проектиран за трансгранични трансфери. През 2012-2013 г. OpenCoin започна да разработва нов протокол за плащане, наречен Ripple Transaction Protocol (RTXP) базиран на концепциите на Райън Фугър. Протоколът Ripple позволява незабавен и директен превод на пари между две части.

Уебсайтът на Ripple описва протокола с отворен код като „основна инфраструктурна технология за междубанкови транзакции – неутрална програма за финансови институции и системи“. Протоколът позволява на банките и небанковите компании за финансови услуги да включат протокола Ripple в собствените си системи и следователно да позволят на своите клиенти да използват услугата.

В момента регулирана финансова институция „държи средства и издава салда от името на клиенти“. На второ място, маркетмейкърите като хедж фондове или бюра за търговия с валута осигуряват ликвидност във валутата, с която искат да търгуват. В основата си Ripple се основава на споделена, публична база данни или книга, чието съдържание се решава с консенсус.

За да завърши предложения план, Ripple е създал три инструмента:

  1. XCurrent
  2. XRapid
  3. XVia

1. XCurrent е корпоративното софтуерно решение на Ripple, което позволява на банките незабавно да уреждат трансгранични плащания с проследяване от край до край. Използвайки XCurrent, банките си изпращат съобщения в реално време, за да потвърдят данните за плащане преди започване на транзакцията и да потвърдят доставката, след като тя се уреди. Той включва Правилник, разработен в партньорство с RippleNet Консултативен съвет, който осигурява оперативна последователност и правна яснота за всяка транзакция.

ПРОЧЕТЕТЕ Пет причини да купите Ripple XRP през май 2018 г.

2. XRapid използва уникално цифров актив, XRP, за да предложи ликвидност при поискване, което драстично намалява разходите, като същевременно позволява плащания в реално време на развиващите се пазари. Създаден за корпоративна употреба, XRP предлага на банките и доставчиците на плащания високоефективна, мащабируема и надеждна опция за ликвидност за обработка на трансгранични плащания.

xrapid пулсации xrp

3. XVia е за корпорации, доставчици на плащания и банки, които искат да изпращат плащания през различни мрежи, използвайки стандартен интерфейс. Простият приложен програмен интерфейс (API) на XVia не изисква инсталиране на софтуер и позволява на потребителите безпроблемно да изпращат плащания в световен мащаб с прозрачност в състоянието на плащането и с богата информация, като фактури, приложени.

По това време, Ripple партньорите използват инструмента XCurrent. Понастоящем инструментът XRapid и валутата XRP са във фаза на тестване. Cuallix е първата банка, която е тествала XRapid и XRP. Cuallix каза, че тестовете са успешни. Също така японските банки Woori и Shinan Bank ще обявят този месец резултатите от тестовете XRapid и XRP. Струва си да се отбележи, че използването на XRapid ще намали разходите за трансгранични преводи с 60%.

спестяване на разходи за xrp

Напоследък имаме много положителни новини за валутата XRP.

Money Gram и Cuallix обявиха, че ще използват XRP при трансгранични трансфери. Същото нещо беше обявено от MercuryFX, FlashFX и IDT. Selly, West Coast Classic Cougar, BiChip обявиха, че приемат XRP валутни плащания.

Все повече и повече партньори също използват xCurrent. LianLian International – водеща китайска компания за парични услуги, лицензирана в Хонг Конг със 150 милиона регистрирани потребители в региона – се присъедини към RippleNet, за да получава в реално време, трансгранични парични преводи, плащания по фактури и плащания по електронна търговия.

ПРОЧЕТЕТЕ Crypto Analyst казва, че XRP на Ripple все още има реална полезност и може да продължи да се събира

LianLian ще използва xCurrent – решение за сетълмент на Ripple, което предлага проследяване от край до край – за захранване на трансгранични транзакции между Китай, САЩ и Европа. LianLian се присъедини към съществуващата мрежа на Ripple от над 100 финансови институции, за да предостави на своите клиенти по-бързи, по-евтини и без триене решения за трансгранично плащане.

Този месец няколко борси ще добавят XRP към търговията:

– XRP е включен в Coinfield. (15 февруари)

– XRP е в списъка на Crypto Emporium (16 февруари)

– XRP е включен в Bitpoint (18 февруари)

– XRP е включен в списъка на Coinsquare (до 28 февруари)

Тази новина няма да остане незабелязана. Големите инвеститори чакат този вид новини да инвестират. Тази новина, както и други нови партньори, които ще приемат решения за трансгранично корабоплаване Ripple, ще създадат с течение на времето кумулативен ефект върху покачването на цената на XRP.

Както можете да видите, все повече финансови институции си сътрудничат с Ripple. В близко бъдеще използването на XRapid и XRP от MoneyGram и Cuallix е логична и естествена стъпка. Разбира се, внедряването и тестването с XRapid и XVia ще отнеме време. Към този момент Ripple прави всичко необходимо за трансграничните транзакции, за да навлезе в нова ера. Ако Ripple успее да осигури пазарен дял от 10% (от общата сума, преведена в момента в света) през следващите години, ще бъде добре. Ripple ще осигури по-бързо обращение на парите в света. По-бързият паричен поток ще създаде по-големи печалби за компаниите, използващи технологията Ripple. Парите ще създадат повече пари за по-кратко време.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me