Различни фази на развитие на Ripple XRP

Днес ще погледнем назад, за да видим какви са първите стъпки на Ripple и кой стои зад текущия успех на тази компания. Ще видим също как цифровите активи на Ripple и XRP ще революционизират международните парични преводи.

Ripple е частно финансирана компания. Той приключи пет кръга на финансиране, които включваха два кръга на ангелско финансиране, един кръг на начално финансиране, два кръга на кръг А и един кръг от Серия Б.

Дата

Финансиране

Тип

Инвеститор

Количество

(милион долара)

Април 2013 г.

Ангел

Андресен Хоровиц, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

Май 2013

Ангел

Google VenturesIDG Capital Partners


3.0

Ноември 2013 г.

Семе

Основен иновационен капитал, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

      3.5

Май 2015 г.

Серия А

IDG Capital PartnersТехнология на SeagateAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Обширни предприятия, предприятие 51

28

Октомври 2015 г.

Серия А

Сантандер InnoVentures

         4

Септември 2016 г.

Серия Б

Стандартна чартърнаАкцентSCB Digital VenturesSBI HoldingsСантандер InnoVenturesCME GroupТехнология на Seagate

        55

Както можете да видите, много инвеститори са инвестирали в него. Някои от тях са важни имена. Източниците на приходи на Ripple включват професионални услуги, предоставяни на оператори на финансови мрежи, интегрирани с Ripple, софтуер, създаден за интегриране на наследени финансови системи с Ripple и родна валута (XRP). Ripple е подкрепен и от няколко утвърдени инвеститори, които осигуряват допълнителен слой финансова стабилност.

Райън Фугър замисля Ripple през 2004 г. Намерението е да се създаде децентрализирана парична система, която да може ефективно да даде възможност на хората и общностите да създават свои собствени пари. През май 2011 г. Джед Маккалеб започва да разработва система за цифрова валута, при която транзакциите се проверяват с консенсус между членовете на мрежата вместо процеса на добив, използван от Биткойн.

През август 2012 г. Джед Маккалеб нае Крис Ларсен и заедно представиха на Райън Фугър своята идея. Впоследствие Райън Фугър напусна отбора на Ripple.

През септември 2012 г. Крис Ларсен и Джед Маккалеб са съоснователи на корпорацията OpenCoin. OpenCoin започна да развива Ripple Protocol (RTXP) и мрежата за разплащане и обмен Ripple. На 26 септември 2013 г. OpenCoin официално промени името си на Ripple Labs.

На 6 октомври 2015 г. компанията е преименувана от Ripple Labs на Ripple. На 13 юни 2016 г. Ripple получи лиценз за виртуална валута от Държавния департамент за финансови услуги в Ню Йорк, което го прави четвъртата компания с BitLicense.

READ SEC Искът остави XRP да се разпада като друга борса, OKCoin преустановява XRP търговията

На 23 септември 2016 г. Ripple обявиха, че са постигнали споразумение, първото по рода си, с няколко основни банкови интереса за създаване на GPSG или Global Payments Steering Group. Банковите интереси, свързани с основаването на това ново начинание, бяха виртуални кой-кой. Това включва Bank of America / Merrill Lynch, Santander, UniCredit, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation и Royal Bank of Canada.

През 2017 г. Ripple обяви, че над 100 финансови институции тестват нейната технология за трансгранично плащане. Също през 2017 г. Ripple обяви създаването на три инструмента. Те са създадени специално за плана на Ripple. Трите инструмента са: XCurrent, XRapid, XVia.

  1. XCurrent е корпоративното софтуерно решение на Ripple, което позволява на банките незабавно да уреждат трансгранични плащания с проследяване от край до край. Използвайки xCurrent, банките си изпращат съобщения в реално време, за да потвърдят данните за плащане преди започване на транзакцията и да потвърдят доставката, след като тя се уреди. Той включва Правилник, разработен в партньорство с Консултативен съвет на RippleNet което гарантира оперативна последователност и правна яснота за всяка транзакция.
  2. XRapid е за доставчици на плащания и други финансови институции, които искат да минимизират разходите за ликвидност, като същевременно подобрят своите клиентски опит. Тъй като плащанията към развиващите се пазари често изискват предварително финансирани сметки в местна валута по целия свят, разходите за ликвидност са високи. xRapid намалява драстично капиталовите изисквания за ликвидност.

xrapid xrp

3. XVia е за корпорации, доставчици на плащания и банки, които искат да изпращат плащания през различни мрежи, използвайки стандартен интерфейс. Простият API на xVia не изисква инсталиране на софтуер и позволява на потребителите безпроблемно да изпращат плащания в световен мащаб с прозрачност в състоянието на плащането и с богата информация, като фактури, приложени.

xvia пулсации

Накратко, какъв е планът Ripple? През първата фаза финансовите институции ще използват XCurrent. Втората фаза включва използването на XRapid и XRP монета. Сега сме в началото на втората фаза на този план. Във втората фаза финансовите институции, използващи XCurrent, могат да изберат да използват XRapid. По-конкретно, няколко теста на инструмента XRapid бяха извършени от Money Gram и Western Union. освен това, Cuallix е първата финансова институция, която използва на живо XRapid и валутата XRP. Те се използват за трансгранични трансфери между Мексико и САЩ.

Основните предимства на инструмента XRapid са ниските разходи и високите скорости на трансфер. Това означава по-ниски разходи с 60% от сегашната система за прехвърляне SWIFT. Също така времето за трансфер намалява от 3-4 дни за текущата система за трансфер, само 4 секунди. Ето какво означава революцията в трансграничните парични преводи.

ПРОЧЕТЕТЕ SWIFT Вече не е незабавно плащане, индустрията се нуждае от XRP, казва Ripple

пулсации xrp скорост

Тази година основната грижа на Ripple е увеличаването на ликвидността на XRP. Това ще стане чрез изброяване на XRP на толкова борси. Инструментът XRapid се нуждае от най-добрата ликвидност в бъдеще, когато обемът на трансграничните трансфери ще бъде значителен.

За създаването и развитието на RIPP и Ripple мрежата за разплащане / обмен, списанието MIT Technology Review призна Ripple Labs като една от 50-те най-умни компании през 2014 г. в броя си от февруари 2014 г..

На 12 януари 2016 г. Ripple е включен в списъка на базираната във Великобритания Richtopia, класирана на 8 място в списъка със 100 организации с най-влиятелните блокове.

Много малко хора знаят, че Ripple е спечелил много награди:

– февруари 2015 г. – Бърза компания. Ripple Включен в Топ 10 на най-иновативните компании за 2015 г. по отношение на парите.

– февруари 2015 г. – Американски банкер от списъка на 20 Fintech компании за гледане.

– август 2015 г. – Лабораториите Ripple бяха наградени като пионер на технологиите от Световния икономически форум.

– декември 2015 г. – Forbes. Fintech 50.

– декември 2015 г. – H2 Ventures, KPMG. Fintech 100.

– март 2016 г. – Иновационен проект PYMNTS 2016. Награда за най-добра B2B иновация.

– юни 2016 г. – Fortune включи Ripple в 5 най-горещи компании във Fintech.

В момента XRP е една от най-силните компании на крипто пазара. Всъщност не мисля, че преувеличавам, когато казвам, че това е най-солидната компания на Crypto Market. Поради напоследък мечия пазар, текущата цена от 0,50 USD не отразява много добрите основи. Да не забравяме, че XRP имаше максимум 3,4 USD. Това означава, че сега цената е паднала с повече от 80%.

Понастоящем цената на XRP е подценена. Големите инвеститори търсят компании с много добри основи и много евтина цена. За закупуване и задържане на инвеститори, закупуване на XRP на текущи цени ще бъде неустоима атракция. От друга страна, тази година очакваме MoneyGram, Western Union или SBI да обявят на живо използването на инструмента Xrapid и цифровия XRP актив в трансграничните пунктове.

Това е информативна статия, а не препоръка за инвестиция. Моля, направете свое собствено проучване, преди да инвестирате в каквато и да е криптовалута.

източник на изображение: digitaltrends.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector