Ролята, която XRP валутата играе в Ripple Products

Изглежда, че някои от хората на Crypto Market все още не са разбрали роля на XRP валута в продуктите Ripple. Всъщност целият план на Ripple, който е разработен досега, е подготвил почвата за активно използване на цифрови XRP активи при трансгранични трансфери.

Ripple имаше амбициозна цел по отношение на XRP, но тук можем да кажем, че е на ръба да постигне целите си. Ако мисля добре, Ripple е на крачка от изпълнението на плана си? Бих могъл да кажа, че е на половин крачка от изпълнението на плана му. Защо казвам това? Защото тази година имахме първата институция, която обяви използване на живо на XRapid и XRP при трансгранични трансфери. Това е Cuallix, който се занимава с трансфери между Мексико и САЩ, по фиатния коридор MXN / USD. Както някой каза, ледът беше счупен.

Ще използвам метафора, която може по-добре да обясни етапа на еволюция, в който е XRP. Ще разгледаме стъпките, предхождащи използването на XRP, за монтиране на намотките за влак. Ще разгледаме и XRP дигитален актив да бъде влакът.

През 2017 г. Ripple обяви, че над 100 финансови институции използват технологията Ripple. По-късно през лятото на 2017 г. беше обявено създаването на три нови инструмента XCurrent, XRapid и XVia. Инструментът XCurrent е инструментът, към който се присъединиха над 100 финансови институции.

Всъщност XCurrent е инструментът, който отваря пътя за Инструмент XRapid. XRapid е инструментът, който използва XRP цифровия актив по подразбиране. След като Ripple обяви през януари 2017 г., че Cuallix е първата финансова институция в света, която използва XRP, четири нови финансови институции са преминали през XRapid тестване.

През първото тримесечие на 2018 г. Ripple обяви пет нови пилотни клиенти на XRapid – Western Union, Cambridge Global Payments, MercuryFX, IDT и MoneyGram.

Всяка от 100-те финансови институции може да избере да премине от XCurrent към XRapid. Няма съмнение, че XRapid, използвайки цифровия актив на XRP, е по-добър инструмент за XCurrent. XRapid се предлага със скорост, мащабируемост, ниски разходи и повишена ликвидност. Това са причините, поради които вярвам, че в бъдеще много от 100-те финансови институции ще преминат към XRapid. Преминаването към XRapid ще бъде естествена стъпка. Също така мисля, че ще има нови институции, които ще използват директно инструмента XRapid, без първо да използват XCurrent. 

Казвах, че XRapid има много предимства пред XCurrent. Това се дължи на XRP монета. Трансферът ще се осъществи след 4 секунди. В същото време ще бъдат възможни 1500 трансфера в секунда. Разходите за тези трансфери ще бъдат намалени с 60% в сравнение с класически SWIFT трансферна система. 

Не забравяйте за ликвидността. Една от основните точки в дневния ред на Ripple тази година е увеличаването на ликвидността на XRP. За оптимална работа и за справяне с големи обеми прехвърляне на фиат, XRapid трябва да има много добра ликвидност. Как да увеличим ликвидността на XRP? Чрез изброяване на XRP на толкова борси. Също така разнообразете видовете фиат / XRP монети. Ликвидността трябва да бъде осигурена на толкова много фиат коридори.

ПРОЧЕТЕТЕ Ripple влиза в Европа като крал на всички криптовалути

В заключение релсите на влаковете XRP бяха частично инсталирани. И бяха пуснати първите образци на влака XRP. Текущите тестове бяха обявени за успешни. По-нататъшна работа се извършва по разширяване на участъците на коловозите и създаване на нови маршрути. Надявам се метафората да ви е харесала.

В миналото мнозина се съмняваха, че XRP ще се използва при трансгранични преходи. Тази година вероятно ще имаме нови съобщения за XRP на живо. И тук нямам предвид институции с малък обем (Cuallix), а институции с впечатляващ обем трансфери. Имам предвид MoneyGram и Western Union. Несъмнено тези големи имена ще имат положително въздействие върху XRP цена.

Чета различни форуми и виждам, че много купувачи „купуват и държат“ са доста разочаровани от развитието на цената на монетите XRP. Най-честото недоволство, „това са добри новини напоследък, но цената не се покачва“. Мисля, че напоследък всички тези новини не са големи новини. Използването на MoneyGram или Western Union на живо от XRP или съобщението на повече от 200 финансови институции, използващи XCurrent, е голямата новина.

ПРОЧЕТЕТЕ Binance Futures всички готови да стартират своите два нови договора за XRP и Ethereum Classic

Също така, ако погледнем исторически диаграма на XRP, ще забележим, че в миналото тази виртуална валута е имала нетипично развитие. По-конкретно, дълги периоди на странично развитие на цените, последвани от агресивни възходящи движения. Миналата година периодът на натрупване между два скока беше от юни до декември.

Имайте предвид нещата, написани по-горе, и търсете търпението си. Без търпение няма да можете да реализирате добри печалби от XRP. Никой финансово или богато независим човек не е направил богатството си за няколко дни или седмици. Като цяло процесът на постигане на финансова независимост продължава с години. Ето защо е добра идея да си поставите реалистична цел за времето ДЪРЖАЙТЕ. Това би означавало края на 2018 г. или дори две, три години. Ако не можете да направите това, несъмнено инвестицията в XRP не е за вас.

По времето, когато пишех тази статия, имаше нови новини от Ripple. Ripple обяви Xpring. Ripple е наел Итън Биърд, бивш директор на мрежата за разработчици на Facebook и бивш EIR в Greylock Partners, за ръководител на Xpring и в по-широка програма за разработчици на Ripple.

„Целта е да се подкрепят бизнеси, за които вярваме, че ще се възползват от надграждането на XRP регистъра“, каза в интервю за TechCrunch Ерик ван Милтенбург, Ripple of Business Operations. „Подкрепата ще дойде по различни начини: инвестиции, инкубация и потенциал за придобиване или безвъзмездни средства. Ние сме фокусирани върху доказани предприемачи, които могат да използват регистъра и XRP, за да решат наистина проблемите на своите клиенти. ”

„Това е само началото, тъй като ще продължим да изграждаме повече случаи на използване за XRP“,

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me