Internet vrijednosti: osnove i prednosti

Izum interneta pretvorio je svijet u globalno selo. Bilo koja informacija se u kratkom vremenu premjesti širom svijeta. Od početka 21. stoljeća odvijaju se mnogi pomaci na polju računala i tehnologije. Blockchain tehnologija je najnoviji oblik tehnologije koji revolucionira poslovanje širom svijeta. Zbog pozitivnih učinaka ove tehnologije, svijet svjedoči digitalizaciji na gotovo svim poljima života. Pogotovo je digitalizacija novca donijela neviđenu promjenu na ovom planetu. To znači da se financijske informacije prenose diljem svijeta u roku od nekoliko sekundi. Uvedeno je puno digitalnih platformi koje čine prekogranične transakcije sigurnijima, lakšima i bržim nego što su to bile u prošlosti.

Što je Internet vrijednosti?

internet vrijednosti

Izvor: bankinnovation.net

‘Internet vrijednosti’ vrsta je objekta putem kojeg se prekogranične transakcije odvijaju brzo na isti način na koji se prenose riječi, slike i videozapisi. Ranije je digitalnim transakcijama širom svijeta trebalo nekoliko tjedana da se namire. Čak je trebalo gotovo 3-5 dana da se naselimo u najnaprednijim zemljama poput Amerike i Engleske. Ovdje je također važno spomenuti da su transakcije u to doba imale postotak pogreške 5 i koštale su 42 USD. Danas, uz pomoć digitalnih platformi poput Mreškanje, ove se transakcije odvijaju u samo 3 sekunde bez puno troškova i gotovo bez šanse za pogrešku.

Drugim riječima, možemo reći daInternet vrijednosti‘Pomaže u razmjeni bilo koje imovine koja ima vrijednost za nekoga. To znači da pomaže u razmjeni dionica, glasova, vrijednosnih papira, glazbe, znanstvenih otkrića i intelektualnog vlasništva. Blockchain tehnologija stoji iza razmjene sve ove imovine. To je zato što je eliminirala ulogu trećih strana ili posrednika koji provode te razmjene. Uz pomoć blockchain tehnologije sva se imovina izravno razmjenjuje između pošiljatelja i primatelja. Pošiljatelj i primatelj kroz proces znaju stvarnost transakcije i njen status.

READ Ripple Q2 Report otkriva da je XRP naveden na više od 130 Crypto Exchangea širom svijeta

Ripple je na vrhu popisa platformi koje obrađuju prekogranične transakcije u roku od nekoliko sekundi. Platforma dovršava transakcije sigurno, pouzdano i trenutno bez potrebe za trećom stranom. To je smanjilo troškove. Stručnjaci se nadaju da će se u bliskoj budućnosti vrijednost razmjenjivati ​​po cijelom svijetu baš kao što informacije dosežu. Najnovija tehnologija koju koristi Ripple pokazuje se od velike pomoći u razvoju mnogih drugih aplikacija za olakšavanje različitih područja života, uključujući zdravstvo. Primjerice, Nasdaq je jedna od aplikacija razvijenih uz pomoć blockchain tehnologije. Ovu aplikaciju koriste tvrtke širom svijeta za upravljanje svojim dionicama.

Vrhunske prednosti Interneta vrijednosti

Svakim danom, kriptovalute stječu popularnost širom svijeta. Čini se da su mnogi ljudi zainteresirani za ove valute kako bi maksimizirali svoju imovinu. Internet vrijednosti pokazuje se nam vrlo korisnim jer pomaže novcu da poput informacija putuje po cijelom svijetu, smanjujući tako troškove i vrijeme transakcija. Imajući sve ove stvari na umu, možemo istaknuti glavne prednosti “Interneta vrijednosti”.

1-Smanjilo je vrijeme transakcije

Prva i najvažnija prednost ‘Interneta vrijednosti’ jest to što nam je pomogao smanjiti vrijeme transakcija u ovom digitalnom svijetu. Globalne transakcije kojima je trebalo dva tjedna da bi se dovršile sada se obrađuju za nekoliko sekundi. Ovdje je još jednom Ripple najbrže rastuća mreža jer je smanjio vrijeme transakcije na samo tri sekunde. Stoga mnoga poduzeća širom svijeta ulaze u partnerstvo s Rippleom za obradu prekograničnih transakcija.

READ Ripple angažira višeg inženjera za informacijsku sigurnost za primjenu dodatnih IT sigurnosnih rješenja

2-isplativost

Isplativost je druga najveća prednost „Interneta vrijednosti“. Eliminirajući ulogu treće strane ili posrednika, umanjio je troškove transakcija za prekogranične transakcije. Ova isplativost privukla je mnoge banke, financijske institucije i tvrtke za prijenos novca da usvoje blockchain tehnologiju kako bi umanjili transakcijske troškove bez šanse za pogrešku.

3-Sigurnost

‘Internet vrijednosti’ donio je i veliku sigurnost u prijenosu novca širom svijeta. Vrijednost transakcije i njen status znaju samo pošiljatelj i primatelj. Pošiljatelj i primatelj imaju vlastite privatne ključeve kako bi ove transakcije bile sigurne. Štoviše, blockchain tehnologija također koristi P2P mrežu koja eliminira šanse za curenje informacija.

U zaključku možemo lako reći da ‘Internet vrijednosti‘Pokazuje se vrlo korisnim za našu svakodnevnu upotrebu. Svakodnevno se odvija puno različitih transakcija. Gotovo se sve ove transakcije bilježe na decentraliziranoj knjizi koja je osigurana uz pomoć određenih ključeva. Također se pokazalo korisnim za razvoj različitih aplikacija temeljenih na blockchainu koji će se koristiti u raznim poljima širom svijeta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me