Kako će Ripple promijeniti budućnost novčanih transfera?

Danas svijet šalje dalje 155 bilijuna dolara preko granica. Monopol na ovom području trenutno je u vlasništvu SWIFT-a. Bankovni prijenos putem SWIFT-a traje između 3 i 5 dana. Ripple, nova tvrtka sa samo 200 zaposlenih, ima velike ambicije. Koje su njegove ambicije? Oni trebaju revolucionirati prekogranične prijenose korištenjem Blockchain tehnologija.

Konkretno, tvrtka želi koristiti XRP digitalno sredstvo kao valutni tampon za prekogranična plaćanja. To će omogućiti brzine prijenosa od 4 sekunde. Također, XRP valuta omogućit će 1500 transakcija u sekundi, kao i smanjenje troškova prijenosa za 60%. Uzimajući u obzir ove tehničke značajke Bitcoina i ETH i činjenicu da je stvoreno 100 milijardi kovanica, jasno je da je XRP posebno dizajniran za prekogranične prijenose. U razdoblju 2012. – 2013. OpenCoin je započeo s razvojem novog protokola plaćanja pod nazivom Ripple Transaction Protocol (RTXP) temeljen na konceptima Ryana Fuggera. Ripple protokol omogućuje trenutni i izravan prijenos novca između dva dijela.

Rippleova web stranica opisuje protokol otvorenog koda kao “osnovnu infrastrukturnu tehnologiju za međubankarske transakcije – neutralan uslužni program za financijske institucije i sustave”. Protokol omogućuje bankama i nebankarskim tvrtkama za financijske usluge da integriraju Ripple protokol u svoje vlastite sustave i, prema tome, dopuštaju svojim klijentima da koriste uslugu.

Trenutno regulirana financijska institucija “drži sredstva i izdaje bilance u ime klijenata”. Drugo, marketinški kreatori kao što su hedge fondovi ili stolovi za trgovanje valutama osiguravaju likvidnost u valuti kojom žele trgovati. U svojoj osnovi, Ripple se temelji na zajedničkoj, javnoj bazi podataka ili knjizi o čijem se sadržaju odlučuje konsenzusom.

Da bi dovršio predloženi plan, Ripple je stvorio tri alata:

  1. XTrenutno
  2. XRapid
  3. XVia

1. XCurrent je Ripple-ovo poslovno softversko rješenje koje bankama omogućuje trenutno podmirivanje prekograničnih plaćanja uz praćenje od kraja do kraja. Koristeći XCurrent, banke se međusobno poručuju kako bi potvrdile detalje o plaćanju prije pokretanja transakcije i potvrdile isporuku nakon što se podmiri. Sadrži Pravilnik izrađen u partnerstvu s RippleNet Savjetodavni odbor koji osigurava operativnu dosljednost i pravnu jasnoću za svaku transakciju.

PROČITAJTE Pet razloga za kupnju Ripple XRP-a u svibnju 2018

2. XRapid jedinstveno koristi digitalnu imovinu, XRP, kako bi ponudio likvidnost na zahtjev, što dramatično smanjuje troškove, a istovremeno omogućuje plaćanja u stvarnom vremenu na tržištima u razvoju. Izgrađen za poslovnu upotrebu, XRP bankama i pružateljima plaćanja nudi visoko učinkovitu, skalabilnu i pouzdanu opciju likvidnosti za obradu prekograničnih plaćanja.

xrapid mreškanje xrp

3. XVia je namijenjena poduzećima, pružateljima usluga plaćanja i bankama koje žele slati plaćanja putem različitih mreža pomoću standardnog sučelja. Jednostavni API za XVia ne zahtijeva instalaciju softvera i omogućava korisnicima neometano slanje plaćanja globalno, transparentno u status plaćanja i s bogatim informacijama, poput računa, u prilogu.

U ovo vrijeme, Ripple partneri koriste alat XCurrent. Alat XRapid i valuta XRP trenutno su u fazi testiranja. Cuallix je prva banka koja je testirala XRapid i XRP. Cuallix je rekao da su testovi bili uspješni. Također, japanske banke Woori i Shinan Bank objavit će ovog mjeseca rezultate testova XRapid i XRP. Vrijedno je napomenuti da će upotreba XRapida smanjiti troškove prekograničnih transfera za 60%.

xrp ušteda troškova

U posljednje vrijeme imamo puno pozitivnih vijesti o XRP valuti.

MoneyGram i Cuallix su najavili da će koristiti XRP u prekograničnim transferima. Istu stvar najavili su MercuryFX, FlashFX i IDT. Selly, West Coast Classic Cougar, BiChip objavili su da prihvaćaju XRP plaćanja u valuti.


Sve više i više partnera također koristi xCurrent. LianLian International – vodeća kineska tvrtka za pružanje novčanih usluga s licencom u Hong Kongu sa 150 milijuna registriranih korisnika u regiji – pridružila se RippleNetu za primanje doznaka u realnom vremenu, prekogranične doznake, plaćanja faktura i plaćanja putem e-trgovine.

PROČITAJTE Crypto Analyst kaže da Rippleov XRP još uvijek ima stvarnu korisnost i da može nastaviti okupljati

LianLian će koristiti xCurrent – Rippleovo rješenje za nagodbu koje nudi praćenje od kraja do kraja – za pokretanje prekograničnih transakcija između Kine, SAD-a i Europe. LianLian pridružio se postojećoj mreži Ripplea s više od 100 financijskih institucija kako bi svojim kupcima pružio brža, jeftinija i bez trenja prekogranična rješenja plaćanja..

Ovog mjeseca nekoliko će razmjena dodati XRP u trgovanje:

– XRP je naveden na Coinfieldu. (15. veljače)

– XRP je naveden na Crypto Emporium (16. veljače)

– XRP je naveden na Bitpoint-u (18. veljače)

– XRP je naveden na Coinsquareu (do 28. veljače)

Ova vijest neće proći nezapaženo. Veliki investitori čekaju ovakve vijesti da investiraju. Ova vijest, kao i drugi novi partneri koji će usvojiti Ripple rješenja za prekograničnu dostavu, stvorit će s vremenom kumulativni učinak na rast cijene XRP.

Kao što vidite, sve više i više financijskih institucija surađuje s Rippleom. U bliskoj budućnosti upotreba XRapida i XRP-a od strane MoneyGrama i Cuallixa logičan je i prirodan korak. Naravno, implementacija i testiranje s XRapidom i XVia-om će trebati vremena. U ovom trenutku Ripple čini sve što je potrebno da bi prekogranične transakcije ušle u novo doba. Ako Ripple uspije osigurati tržišni udio od 10% (od ukupnog iznosa koji se trenutno prenosi u svijet) u narednim godinama, bit će u redu. Ripple će osigurati brži promet novca u svijetu. Brži protok novca stvorit će veću dobit za tvrtke koje koriste Ripple tehnologiju. Novac će stvoriti više novca u kraćem vremenu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector