Različite faze razvoja Ripple XRP

Danas ćemo se osvrnuti da vidimo koji su prvi koraci bili Ripple i tko stoji iza trenutnog uspjeha ove tvrtke. Također ćemo vidjeti kako će digitalna imovina Ripple i XRP revolucionirati međunarodne novčane transfere.

Ripple je privatno financirana tvrtka. Zatvorilo je pet krugova financiranja, što je uključivalo dva kruga anđeoskog financiranja, jedan krug financiranja sjemenom, dva kruga kruga A i jedan krug serije B.

Datum

Financiranje

tip

Investitor

Iznos

(milijuna USD)

Travnja 2013

Anđeo

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture partneriPantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

Svibanj 2013

Anđeo

Google VenturesIDG Capital Partners


3.0

Studenoga 2013

Sjeme

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

      3.5

Svibnja 2015

Serija A

IDG Capital PartnersSeagate tehnologijaAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Ogromni pothvati, Venture 51

28

Listopada 2015

Serija A

Santander InnoVentures

         4

Rujna 2016

Serija B

Standardno iznajmljenoNaglasakSCB digitalni pothvatiSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME grupaSeagate tehnologija

        55

Kao što vidite, puno je ulagača uložilo u to. Neka od njih su važna imena. Rippleovi izvori prihoda uključivali su profesionalne usluge pružane operaterima financijskih mreža integrirane s Rippleom, softverom izgrađenim za integriranje naslijeđenih financijskih sustava s Rippleom i domaćom valutom (XRP). Ripple također podržava nekoliko etabliranih investitora koji pružaju dodatni sloj financijske stabilnosti.

Ryan Fugger začeo je Ripple 2004. Namjera mu je bila stvoriti decentralizirani monetarni sustav koji bi mogao učinkovito osnažiti pojedince i zajednice da stvaraju vlastiti novac. U svibnju 2011. Jed McCaleb počeo je razvijati sustav digitalnih valuta u kojem su se transakcije verificirale konsenzusom među članovima mreže umjesto rudarskog postupka koji koristi Bitcoin.

U kolovozu 2012. Jed McCaleb angažirao je Chrisa Larsena i zajedno su predstavili Ryana Fuggera sa svojom idejom. Nakon toga, Ryan Fugger napustio je tim Ripplea.

U rujnu 2012. Chris Larsen i Jed McCaleb suosnovali su korporaciju OpenCoin. OpenCoin je počeo razvijati Ripple Protocol (RTXP) i Ripple mrežu za plaćanje i razmjenu. 26. rujna 2013. OpenCoin je službeno promijenio ime u Ripple Labs.

Dana 6. listopada 2015. tvrtka je preimenovana iz Ripple Labs u Ripple. Dana 13. lipnja 2016., Ripple je od državnog odjela za financijske usluge New Yorka dobio licencu za virtualnu valutu, što ga čini četvrtom tvrtkom s BitLicense.

READ SEC Tužba je ostavila XRP propadajući kao još jednu burzu, OKCoin obustavlja XRP trgovanje

Dana 23. rujna 2016., Ripple je objavio da su postigli sporazum, prvi takve vrste, s nekoliko glavnih bankarskih interesa za stvaranje GPSG-a ili Global Payments Steering Group. Bankarski interesi koji su sudjelovali u osnivanju ovog novog pothvata bili su virtualni tko-tko. To je uključivalo Bank of America / Merrill Lynch, Santander, UniCredit, Standard Chartered, Westpac Banking Corporation i Royal Bank of Canada.

Tijekom 2017. godine Ripple je objavio da više od 100 financijskih institucija testira svoju tehnologiju prekograničnog plaćanja. Također u 2017. godini, Ripple je najavio stvaranje tri instrumenta. Oni su stvoreni posebno za ostvarivanje Plana Ripple. Tri su alata: XCurrent, XRapid, XVia.

  1. XCurrent je poslovno softversko rješenje tvrtke Ripple koje bankama omogućuje trenutno podmirivanje prekograničnih plaćanja uz praćenje od kraja do kraja. Koristeći xCurrent, banke se međusobno poručuju u stvarnom vremenu kako bi potvrdile detalje o plaćanju prije pokretanja transakcije i kako bi potvrdile isporuku nakon što se podmiri. Sadrži Pravilnik izrađen u partnerstvu s RippleNet savjetodavni odbor koji osigurava operativnu dosljednost i pravnu jasnoću za svaku transakciju.
  2. XRapid je namijenjen pružateljima usluga platnog prometa i drugim financijskim institucijama koji žele minimizirati troškove likvidnosti, a istovremeno poboljšati svoje korisničko iskustvo. Budući da uplate na nova tržišta često zahtijevaju unaprijed financirane račune u lokalnoj valuti širom svijeta, troškovi likvidnosti su visoki. xRapid dramatično smanjuje kapitalne zahtjeve za likvidnošću.

xrapid xrp

3. XVia je namijenjena poduzećima, pružateljima usluga plaćanja i bankama koje žele slati plaćanja putem različitih mreža pomoću standardnog sučelja. Jednostavni API xVia ne zahtijeva instalaciju softvera i omogućava korisnicima da globalno neometano šalju plaćanja s transparentnošću u status plaćanja i s bogatim informacijama, poput računa, u prilogu.

xvia mreškanje

Ukratko, što je Ripple plan? U prvoj fazi financijske institucije će koristiti XCurrent. Druga faza uključuje upotrebu XRapida i XRP novčić. Sad smo na početku druge faze ovog plana. U ovoj drugoj fazi financijske institucije koje koriste XCurrent mogu odabrati upotrebu XRapida. Konkretno, nekoliko testova instrumenta XRapid izveli su Money Gram i Western Union. Štoviše, Cuallix je prva financijska institucija koja koristi živu XRapid i XRP valutu. Koriste se za prekogranične prijenose između Meksika i SAD-a.

Glavne prednosti alata XRapid su niski troškovi i velike brzine prijenosa. To znači niže troškove za 60% od trenutnog SWIFT sustava prijenosa. Također, vrijeme prijenosa smanjuje se s 3-4 dana za trenutni sustav prijenosa, samo 4 sekunde. Evo što znači revolucija u prekograničnim prijenosima novca.

PROČITAJ SWIFT Više nije trenutno plaćanje, industriji je potreban XRP, kaže Ripple

brzina mreškanja xrp

Ove godine glavna briga Ripplea je povećanje XRP likvidnosti. To će se postići stavljanjem XRP-a na što veći broj burzi. Instrument XRapid treba najbolju likvidnost u budućnosti, kada će opseg prekograničnih transfera biti značajan.

Za stvaranje i razvoj RIPP-a i Ripple mreže za plaćanje / razmjenu, časopis MIT Technology Review prepoznao je Ripple Labs kao jednu od 50 najpametnijih tvrtki u svom izdanju iz veljače 2014..

Dana 12. siječnja 2016., Ripple je uvrštio britanski Richtopia, na 8. mjestu liste 100 organizacija s najutjecajnijim blokovima.

Vrlo malo ljudi zna da je Ripple osvojio puno nagrada:

– veljača 2015. – Brza tvrtka. Ripple Uvršćen u 10 najboljih inovativnih svjetskih tvrtki u 2015. godini u pogledu novca.

– veljača 2015. – Američki bankar s popisa 20 Fintech tvrtki koje treba gledati.

– kolovoz 2015. – Svjetski ekonomski forum Ripple Labs dodijelio je kao tehnološkog pionira.

– prosinac 2015. – Forbes. Fintech 50.

– prosinac 2015. – H2 Ventures, KPMG. Fintech 100.

– ožujak 2016. – PYMNTS inovacijski projekt 2016. Nagrada za najbolju B2B inovaciju.

– lipanj 2016. – Fortune je uključio Ripple u 5 najvrućih tvrtki u Fintechu.

Trenutno je XRP jedna od najjačih tvrtki na kripto tržištu. Zapravo, mislim da ne pretjerujem kad kažem da je to najčvršća tvrtka na Crypto Marketu. Zbog tržišta medvjeda u posljednje vrijeme, trenutna cijena od 0,50 USD ne odražava baš dobre osnove. Ne zaboravimo da je XRP imao najviše 3,4 USD. To znači da je sada cijena pala za više od 80%.

Trenutno je cijena XRP podcijenjena. Veliki investitori traže tvrtke s vrlo dobrim osnovama i vrlo jeftinom cijenom. Za kupnju i držanje investitora, kupnja XRP-a po trenutnim cijenama bit će neodoljiva atrakcija. S druge strane, ove godine očekujemo da će MoneyGram, Western Union ili SBI najaviti upotrebu Xrapid instrumenta i digitalne XRP imovine uživo na prekograničnim prijelazima.

Ovo je informativni članak, a ne preporuka za ulaganje. Molimo, istražite vlastito tržište prije nego što uložite u bilo koju kripto valutu.

izvor slike: digitaltrends.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector