Как да добивам DigiByte (DGB): Изчерпателно ръководство

Тази статия ще сподели с вас как да копаете DigiByte (DGB) и всички малки странности, които идват с него. Започваме с предоставянето на основна информация за DigiByte, последвана от различните изисквания за започване на вашето приключение за копаене.

Копаенето на криптовалута е една от най-важните дейности в криптопространството. Въпреки че много криптовалути днес не изискват добив в мрежата си, голяма част от Топ 10 криптовалути по пазарна капитализация все още го правят.

Всъщност, двете най-добри криптовалути, Bitcoin и Ethereum, и двете изискват копаене на криптовалути за правилното функциониране на своята блокчейн. Цифровите активи, които се добиват, се считат за най-сигурните и най-децентрализираните в индустрията.

БЪРЗО РЪКОВОДСТВО: Как да добивам Digibyte

1. Подгответе GPU за копаене. Инсталирайте най-новите стабилни драйвери от официалния сайт.

2. Изтеглете и инсталирайте Digibyte Wallet. Вземете адреса на портфейла си; това ще служи като потребителско име в минния пул на Digihash.

3. Изтеглете DigiByte 1-Click miner и стартирайте софтуера. Системата за сигурност на вашия компютър може да маркира програмата като вирус. Това е фалшиво положително.

4. Стартирайте майнера с едно щракване и конфигурирайте пула за копаене. Поставете адреса на портфейла си на DigiByte като ваше потребителско име.

5. Щракнете върху бутона Старт, за да започнете копаене.

Отидете на One-Click Miner

Таблица за сравнение на алгоритъма за добив на Digibyte

Таблица за сравнение на алгоритъма за добив на Digibyte

AlgorithmEquipmentPools
Алгоритъм Оборудване Басейни

Groestl

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Qubit

CPU, GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, Suprnova.cc

Scryp

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, P2Pool

SHA-256

ASIC

DigiHash, TheBlocksFactory, Ispace.co.uk

Skein

GPU

DigiHash, TheBlocksFactory, MiningField

Какво е DigiByte

The DigiByte (DGB) Blockchain се фокусира върху предоставянето на своите потребители на високоскоростна високоскоростна сигурност. Чрез криптографски защитена мрежа за децентрализация и транзакции, които са 40 пъти по-бързи от биткойните.

Blockchain на Digibyte може да бъде разделен на 3 слоя:

  1. Приложение / DigiAssets Layer – използва се от повечето потребители в екосистемата за ежедневните им приложения. DGB също така предоставя слоя DigiAssets тук, върху който да надграждате.
  2. Дигитален актив / слой на публичната книга – това са DGB жетоните, които стимулират общността да копае и разработва проекта и най-важното, да гарантира DGB.
  3. Основен комуникационен протокол / Глобален мрежов слой – поддържа цялата инфраструктура на DigiByte.

Майньорите работят във втория слой, осигурявайки DigiByte с множество алгоритми. Това се прави чрез обработка на нови транзакции в неизменната публична книга и спечелване на DGB като награда за успешно решаване на текущия блок. Нека започнем да изследваме как можете да станете миньор и да се присъедините към тази невероятна част от блокчейн екосистемата.

DigiByte DGB портфейли

Преди да започнете да копаете, трябва да се запознаете с a Портфейл DigiByte. Изкопаните монети трябва да бъдат изпратени на адрес за добив, след като бъдат успешно извлечени.

Препоръчваме да прегледате няколко, да потърсите рецензии и предишни издания. Където е възможно, препоръчваме да използвате хардуерен портфейл, тъй като това добавя максимално ниво на сигурност. Винаги може да се използва адрес за обмен, но силно препоръчваме да не правите това.

DigiByte DGB копаене

Първото нещо, върху което трябва да помислите, е как ще добиете Digibyte. DGB е доста уникален блокчейн, тъй като може да се добива с 6 алгоритма за копаене; Skein, Groestl, SHA-256, Scrypt, Qubit и Odocrypt. Skein и Groestl се използват за добив на GPU, Qubit, SHA-256 и Scrypt са доминирани от ASIC миньори, а Odocrypt се използва за FPGA добив.

Въпреки че можете да използвате процесори за копаене на DGB с Qubit, SHA-256 и Scrypt, това би било загуба на време и пари, но би могло да бъде добро упражнение, преди да похарчите големи суми пари за специална платформа за добив. Потапянето в цялата екосистема на даден проект е най-доброто използване на вашето време за изследване, преди да се ангажирате с финансови инвестиции.

Минните калкулатори са задължителни, ако целта е да бъде печеливша. WhatToMine има някои невероятни калкулатори за всеки алгоритъм Skein, SHA-256, Scrypt, Qubit и Odocrypt. Интересно е да се отбележи, че Groestl не се поддържа.

Използване на графични карти

Има прости и сложни отговори за това как да копаете DigiByte Nvidia графични карти. Най-простият е да инсталирате Skein, свържете се с майнинг пул на Skein и да събирате DGB, докато се добиват. От друга страна, сложният включва задаване на въпроси за време и пари, ако това е най-печелившата монета за моене и дали добитите монети ще покрият разходите за електроенергия.

Генерирането на печалба е второстепенна грижа в сравнение с покриването на разходите и не реинвестирането на месечни разходи за електроенергия.

Винаги използвайте калкулатор за добив и разделете печалбата наполовина по две причини:

  • Първо, добивът на криптовалута е силно спекулативен, като стойностите на криптовалутите се колебаят силно;
  • На второ място, майнинг платформите не успяват да изпълнят обещаното поради продължителността на работа. Околната среда на минните платформи, температурата на околната среда и въздушният поток са двете най-големи опасения. Повишаването на температурата ще доведе до прегряване на платките и няма да работи с оптималната си производителност.

Ако използвате повече от 1 DigiByte майнинг платформа, трябва да вземете предвид звука и да привлечете нежелано внимание към вашите дейности за копаене. Множество опасения отвличат ненужно внимание.

Тези 3 най-належащи са екстремни случаи, но представляват легитимни рискове, които трябва да бъдат обмислени и смекчени: кражба на вашето минно оборудване, отвличане за откуп или държане като заложник и принуда да прехвърлите всичките си цифрови активи.

Използвайте Groestl и Groestl Mining Pool, ако искате да копаете DGB с AMD графична карта, която има всички гореспоменати сложности, тъй като Nvidia трябва да бъде взета под внимание. Когато настройвате машина за копаене, винаги следвайте ръководствата стъпка по стъпка, тъй като малките грешки могат да причинят масивни проблеми по-късно.

AMD и Nvidia са уникални в настройката си и всяка графична карта няма да бъде толкова печеливша, колкото следващата. The DGB уики има списък с поддържани GPU карти.

Как да копая Digibyte

Копаене на DigiByte с ASIC машини

Ако искате да се заемете сериозно с DGB копаенето, ASIC копаенето е един от най-ефективните начини да започнете да копаете като бизнес. Копаенето може да генерира пасивен доход, ако можете да поддържате правилните съотношения на разходите и печалбата. ASIC миньор рентабилност е силно свързана с пазарната стойност на монетите и възрастта на машината. Направете много изследвания, преди да купите машина втора ръка.

ASIC добивът е доминиран от ASIC производители и големи ферми за добив с първи права на нов хардуер първо. Те имат несправедливо предимство от икономията на мащаба, тъй като на по-големите ферми се предлага намалено ценообразуване за по-големи партиди, като по този начин се централизират повечето блокчейн мрежи (дори ако по ограничен начин мрежата в крайна сметка е отслабена).

Тези практики ограничават възможностите на малките ферми да диверсифицират и удължават периода на възвръщаемост на инвестициите (ROI), което в крайна сметка води до по-малко инвестиции в ASIC монети поради по-добрите ROI на други места. Единствената монета, която наистина може да оцелее, е биткойн.

Как да копая DigiByte

Копаене на DigiByte с FPGA машини

FPGA добивът има допълнителна полза за него, освен че е печеливш; той връща разпределената природа на децентрализираните блок-вериги. FPGA не е имунизиран срещу собствените си проблеми; те са сложни изчислителни графични карти, които изискват добро ИТ разбиране, за да работят успешно.

Има много ресурси, които трябва да разгледате, препоръчваме да започнете с DigiByte wiki и BitcoinTalk. Всяка карта може да бъде допълнително оптимизирана чрез добавяне на битов поток, който овърклоква FPGA картата и може да доведе до неуспех след няколко часа, ако не е конфигуриран правилно. За FPGA хардуер и битови потоци препоръчваме fpga.guide. The DGB уики има и няколко предложени FPGA карти.

Майнинг басейни

Копаенето с използване на майнинг пул не е задължително, но алтернативните разходи за самостоятелно копаене не си струват риска, освен ако няма да управлявате голяма минна ферма от ден 1 на минните операции. Solo Mining е еквивалентът на влизане в лотарията и подобно на хазарта, освен ако не го направите правилно с DGB.

За съжаление това е ужасен избор. Скоростта на хеш мрежата им е висока и шансовете не са във ваша полза. За соло копаене можете да разгледате SHA256, Скрипт, Qubit, и Одокрипт.

Препоръчваме пулове за копаене, тъй като те използват голям брой малки операции в голяма сила, с която трябва да се съобразите. Това е мястото, където калкулаторът за добив влиза в игра, тъй като можете да предскажете с достатъчна сигурност каква ще бъде вашата печалба от вашата DGB операция за добив.

За подробен анализ на пулове за добив можете да прегледате miningpoolstats.stream. Всеки алгоритъм е разбит, за да ви даде по-добра картина на мрежата Skein, SHA256, Скрипт, Qubit, и Одокрипт.

GPU Mining Pools

Мини басейни Groestl

Басейни за добив на Skein

ASIC Mining Pools

Пулове за добив на Qubit

Scrypt Mining Pools

Шахтни басейни SHA256

FPGA Mining Pools

Odocrypt Mining Pools

За допълнителна информация за пула DigiByte е създал списък на пулове за копаене, прегледайте всеки пул за копаене и сами разберете дали са измами или не.

DigiByte Cloud Mining

Облачният добив е бързо и лесно решение да накарате професионални миньори да копаят монети вместо вас. И двете HashFlare и NiceHash имаме достатъчно достойна репутация, за да ги препоръчаме, в крайна сметка предпочитаме NiceHash, но HashFlare е също толкова способен.

Облачният добив обаче има свои собствени рискове. Въпреки че не е необходимо да поддържате каквото и да е оборудване, вие носите отговорност за договорните разходи и може да не възстановите първоначалната си инвестиция, ако пазарът спадне под вашата себестойност.

DigiByte Miner с едно кликване

Разработчиците на DigiByte са разработили a миньор с едно щракване. Без отстраняване на грешки или сложни настройки, инсталирайте и стартирайте.

Те имат GitHub хранилище както за Windows, така и за Linux. Програмата е проста и лесна за използване. DBG е свалил бариерата за влизане за всеки, който има достъп до компютър с Nvidia или AMD графична карта или карти.

Безплатно копаене на DigiByte

Копаенето не означава безплатни монети, много работа трябва да се инвестира в изследвания, планиране и оформление. Всеки от наличните методи има някои разходи. Ако вече имате неактивен компютър или лаптоп, можете да копаете чрез CPU или GPU.

Това обаче има дневни разходи за електроенергия и ще съкрати живота на вашите машини, тъй като добивът е физически интензивен за изпълнение на компютрите. Това не означава, че не трябва да пробвате копаене на DGB или любимата си монета. Придобитите знания не могат да бъдат прочетени и придобити, трябва да се практикуват.

Заключение

Копаенето е както труд на любовта, така и с цел печалба. DigiByte има солидна общност, която ще ви помогне, ако имате нужда от нея. DigiByte група за добив на телеграми притежава богата информация и, което е по-важно, хора, желаещи да ви помогнат да станете миньор или по-добър миньор.

Ако никога досега не сте копали, започнете с игрална машина от среден клас, третирайте майнинга като хоби, а не с цел печалба, за да прецените дали това наистина искате да направите. Докато се впускате в нещата, опитът ще бъде събран, тъй като копаенето има множество интересни проблеми, с които да се борите.

Повечето проблеми изискват креативно използване на търсачките за намиране на подобен проблем в миналото. Ако не, BitcoinTalk почти винаги има решение за почти всеки проблем. Ако не го направят, някой може да атакува проблема с вас.

Никога не инвестирайте повече, отколкото сте готови да загубите направо. Всяка минна машина може да бъде повредена извън финансово отговорния икономически ремонт от едно пренапрежение или чаша сутрешно кафе.

Въпреки тези рискове, blockchains трябва да бъдат добивани, или всички децентрализирани доказателства за работа blockchains ще престанат да съществуват. Доказателствата за монети на залог не са достатъчно децентрализирани, за да издържат на регулаторната намеса на правителството с фиат на въздуха в тези проекти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me