Как да добивам монети на Ethereum (ETH) за начинаещи

И така, чухте шума за Ethereum, горивото на децентрализираната крипто икономика и искате да научите как да го добивате. Това ръководство ще обясни всичко, което трябва да знаете за това как да копаете Ethereum, от хардуер до софтуер. Прочетете за изчерпателно ръководство, за да знаете как правилно да настроите и копаете.

как да копая ethereum

Защо да копая Ethereum?

Докато биткойнът е класическият крипто-актив, за който хората се сещат, когато мислят за копаене с цел печалба, конкуренцията от технологията ASIC го направи непрактична за повечето. Ethereum остава конкурентна възможност за нови миньори.

Засега Ethereum зависи от протокол за „доказателство за работа“. Това означава, че отделните компютри допринасят за постигането на консенсусна работа по технологията на разпределената книга. Майньорите решават математически задачи, за да валидират блокове от транзакции. Те са възнаградени с ETH токени за тяхната упорита работа.

В бъдеще Ethereum ще внедри актуализацията на Casper, която ще комбинира протоколи за консенсус „доказателство за работа“ и „доказателство за залог“. „Доказване на работа“ означава, че вместо да зависят от индивидуалната изчислителна мощ, майньорите ще „заложат“ своите токени, като ги предоставят като обезпечение за добива, който правят. Колкото повече залагат ETH токени, толкова по-големи са наградите.

Всичко това е част от основния ремонт на Ethereum 2.0, който ще реши високи такси и ниска скалируемост за протокола. Дотогава Ethereum е доказателство за работа. Това ръководство обяснява как можете да добивате Ethereum на вашия компютър с доказателство за работа.

Преди да се впуснете в ETH минно приключение, трябва да се вземат предвид хардуерът и разходите.

БЪРЗО РЪКОВОДСТВО: Как да добивам Ethereum

1. Подгответе GPU за копаене. Инсталирайте най-новите стабилни драйвери от официалния сайт.

2. Изтеглете софтуера за добив на https://claymoredualminer.com и декомпресирайте съдържанието на файла в папка, до която лесно можете да получите достъп.

3. Изберете пула за копаене, където искате да копаете.

4. Създайте портфейла, който искате да получите нашата награда. Препоръчват се портфейли без попечителство, като MyEtherwallet, Metamask и Trustwallet.

5. Създайте BAT файл или редактирайте един от предоставените BAT файлове за конкретния майнинг пул, който искате да използвате. Софтуерът за копаене се предлага с много предварително конфигурирани пулове за копаене, от които можете да избирате.

6. Стартирайте Mining, като щракнете двукратно върху Bat файла, който сте конфигурирали.

Отидете до Claymore Miner

Ethereum ASIC и GPU Miners

Таблица за сравнение на ASIC и GPU

ASIC MinersGPU Miner
Етерични ASIC миньори Ethereum GPU Miner
Специализираната употреба не може да бъде пренасочена към други функции Процесорът може лесно да бъде пренасочен към други функции като игри, графики и видео редактиране
Енергийно ефективен в сравнение с GPU миньори По-малко енергийно ефективни в сравнение с ASIC миньорите

По-ниска стойност на препродажба поради ограничена употреба

По-висока стойност при препродажба поради многократното използване на GPU
Обикновено има свои собствени пулове за копаене Обикновено използва пулове за копаене на трети страни
По-лесно се настройва и оптимизира Включва някаква степенна настройка за оптимизиране

Майнинг на Ethereum

Първото нещо, за което трябва да помислите, е алгоритъмът за консенсус, който Ethereum използва. Този алгоритъм се нарича Ethash.

Както бе споменато по-горе, копаенето на биткойни често използва ASIC. ASIC са компютри, създадени за добив на криптовалута по рентабилен и енергийно ефективен начин. Ethash, за разлика от алгоритъма за копаене на Bitcoin, е устойчив на ASIC.

За майнера това означава, че компютър с графичен процесор GPU ще работи почти толкова добре, колкото специалния хардуер ASIC. Тази технология е направена така, че отделни потребители да могат да копаят Ethereum.

И двете версии използват сложни изчисления за решаване на математически задачи. Решаването на проблем води до блоково възнаграждение, което са токените на Ethereum, които се поставят в портфейла на Ethereum на миньора. След това може да се търгува или променя на борси или да се изпраща между други портфейли на Ethereum.

Бъдещите версии на алгоритъма може да са още по-устойчиви на ASIC. Има възможност за промяна на ProgPOW, което би дало на GPU още по-голямо предимство.

Така или иначе ще ви е необходим компютър с добър графичен процесор или ASIC машина. Повечето домашни миньори ще имат графичен процесор. Колкото по-добър хардуер, толкова повече изчисления може да направи машината. Колкото повече изчисления може да направи машината, толкова по-голяма е вероятността тя да реши проблем с наградата на блока.

Ethereum Mining Hardware

Скоростта на хеширане определя ефективността на добива. Колкото по-висока е скоростта на хеширане, толкова по-изгодни са машините. Високата скорост на хеширане означава, че компютърът може да решава изчисленията по-бързо.

Също така е важно да се вземе предвид електричеството. Копаенето използва много електроенергия, което прави използването на енергия задължение в балансовата книга на миньора. Също така е необходима енергия за охлаждане на GPU процесора. Следователно ефективността е важна.

Майнинг на Ethereum на компютър

Графични процесори за копаене на Ethereum

При прекъсване на веригата на доставки поради COVID-19, някои устройства може да не са налични. И все пак, много графични процесори са на разположение за добив на Ethereum.

Ето някои от най-популярните графични процесори, използвани за добив на Ethereum на компютър:

 • XFX – AMD Radeon VII 16GB ~ 600 $

  +Много Ram + Runs Cool – Използва много енергия

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ 550 долара

  +Добра ефективност – Дългосрочен срок скъп

 • AMD Radeon RX580 ~ 240 долара

  +Ефективно + Добро охлаждане – Често разпродадени

ASIC машини за добив на Ethereum

снимка на асик машина

ASIC Antiminer D3 – Amazon.com

На пазара има и опции за ASIC машини. Това са по-скоро пълни машини, които са предназначени само за добив на криптовалута.

 • Antminer D3

 • Това струва около $ 400 и е по-сложно за използване от добавянето на GPU карта към съществуващ компютър.
 • Bitmain S17 Pro

  • Този ASIC миньор е ефективен и евтин, но често е и на изчерпване.
  • Имайки предвид разходите

   Приходите от най-добрите машини могат да достигнат до $ 10 на ден. Въпреки това, когато се обмисля придобиване, поддръжка, разходи за електроенергия и режийни разходи, нетната доходност е между $ 3 и $ 6 на ден.

   Някои уебсайтове, като Cryptocompare, Whatomine.com и F2Pool, могат да показват скорошна информация за рентабилността на добива на Ethereum. Те имат калкулатори за добив на Ethereum, които могат да помогнат за определяне на печалбата.

   Разходи за добив на Ethereum

   На теория, колкото по-висока е скоростта на хеширане, толкова по-добра е машината за добив. Но трябва да се вземат предвид разходите за придобиване на машините. Също така устройствата могат да амортизират с течение на времето, да не говорим за енергийната ефективност. Може да отнеме известно време, за да се види пълната възвръщаемост на инвестицията. Това важи за всички видове машини за добив на Ethereum.

   За Ethereum ASIC машините обикновено не си струват. Както бе споменато по-горе, общността Ethereum планира да промени консенсусния протокол и може да направи добива на Ethereum още по-устойчив на ASIC.

   Потребителите на ASIC също се оплакват от проблеми с фърмуера и хардуерната поддръжка. Като цяло ASIC са сложни за използване.

   За разлика от тях, графичните процесори са един компютърен компонент, който може да бъде премахнат и все пак да използва машината малко. Те са склонни също да запазят стойността си и могат да бъдат препродадени. В допълнение към копаенето, графичните процесори могат да се използват за игри.

   За съжаление, добивът на Ethereum може да изтощи графичните процесори. Това е една от причините, поради която правилната охладителна система е толкова важна. Графичните процесори, които губят мощността си при интензивна употреба, са често срещани и се продават за по-малко. Все пак те са склонни да запазват стойността си по-добре от ASIC.

   Хешрейт смени

   Протоколът и мрежата за Ethereum се променят и тези промени трябва да бъдат взети предвид. Скоростта на хеш за ETH, макар и да се увеличава, все още е по-ниска от тази през ноември 2018 г. Това означава, че добивът на Ethereum сега е по-изгоден, отколкото тогава, поне в относителен смисъл.

   Наградите за добив бяха намалени през февруари 2019 г. Ethereum преживя хард форка на Константинопол. Това намалява наградите на блока от 3ETH на 2ETH. В бъдеще може да намалее. От друга страна, цената на всеки токен Ethereum е нараснала значително през последните месеци. Така че рентабилността все още е възможна.

   Промените в протокола не трябва да обезсърчават миньорите да се опитват да се научат как да копаят Ethereum. Въпреки че Ethereum 2.0 ще въведе доказателство за залог, той няма да поеме изцяло основния механизъм за добив наведнъж.

   Нещо повече, колкото повече майнинг се прави сега, толкова повече ETH токени ще трябва да заложи по-късно на майнера. Залагането все още изисква хардуер, така че наличието на хардуер няма да бъде загуба, дори ако доказателството за работа е напълно премахнато.

   Копаенето в домашна система може теоретично да внесе Ethereum в портфейла на потребителя. Но много по-вероятно е да постигнете успех като част от майнинг пул на Ethereum.

   Майнинг пулове на Ethereum

   Въпреки че домашен майнер може да копае, за да получи награда за блок, хеширащата сила, необходима за откриване на блок, е доста висока. Поради това много миньори на Ethereum избират да се присъединят към пул за добив на Ethereum. По този начин няма да се налага да чакате с години за изплащане.

   Майнинговите пулове работят, когато миньорите комбинират своята хеш мощност и след това споделят печалбите на други миньори. Често миньор трябва да плаща такси, за да се присъедини към пул. Това ще направи печалбите малко по-малки. Разликата може да е загуба по-малка от 2%, но е от полза за дългия руниал.

   Някои от най-големите басейни, към които можете да се присъедините, включват Ethermine, Sparkpool, F2pool и Nanopool.

   Различните басейни имат различен грим. Те използват различни модели на такси, а изплащанията са различни. Съществува и минимална сума, която трябва да бъде изплатена или да бъде внесена. Разходите обикновено са близо 1%, а за осребряване ще са необходими поне една десета от ETH токен. Наличието на постоянни приходи, вместо да чакате потребителите за блокова награда, си струва за повечето хора.

   Софтуерът се намира лесно в интернет, за да позволи извличане на пул. Някои популярни са CGMiner, Geth, Phoenix Miner и Ethminer. Винаги се уверявайте, че изтегляте файловете от надежден уебсайт. Никой не иска да бъде измамен.

   Пуловете също изискват софтуер. Софтуерът може да се промени в зависимост от това с кой пул копаете. Те ще предоставят инструкции как да направите това.

   Cloud Mining Ethereum

   Друг метод за добив е облачният добив. Това може да се направи по всеки начин, по който имате достъп до интернет, така че по някакъв начин се добива на компютър, Android, Mac или която и да е операционна система, която имате.

   Само дето вашият хардуер не прави копаенето. Не е необходимо да купувате специален хардуер, за да извършвате облачен добив. Можете да направите това, като наемете хеш мощност на уебсайт.

   Хеш мощността на Ethereum може да бъде закупена на сайтове като NiceHash или Minergate. Съществуват много други услуги. Това е начин за генериране на някакъв пасивен доход без предварителни режийни такси.

   Всички ремонти и съображения за разходи за електричество са направени за вас. Можете да добавяте и премахвате инвестицията си, както искате. За хората, които не искат да купуват оборудване, облачният добив Ethereum може да бъде добър вариант.

   Има недостатъци в облачното копаене на Ethereum. Повечето от тези услуги искат плащане преди да се видят награди, а не след това. Както при всички части на криптопространството, облачното копаене носи рискове.

   Някои услуги могат да вземат пари на потребител или да излязат от бизнес, без да плащат сътрудници. NiceHash не успя да изплати жертвите на нападение миналата година. Те не бяха подведени под отговорност.

   Този метод на копаене има по-малък риск поради липсата на режийни разходи. От друга страна, миньорите, които облачно добиват Ethereum, по същество плащат, за да наемат хардуер и да влязат в пул, като плащат за майната по два различни начина. В резултат на това облачният добив на Ethereum обикновено не е изгоден в дългосрочен план.

   Повечето потребители биха били по-добре да добиват Ethereum на компютър. Този начин за добиване на ethereum е най-печелившият начин да добавите стойност към вашия портфейл Ethereum.

   Урок стъпка по стъпка Как да добивам Ethereum

   Етап 1

   Ако не сте го направили, набавете оборудването, с което искате да копаете. Най-доброто оборудване за добив несъмнено са машините ASIC, но те са скъпи и са едноцелеви устройства. По-добре е да използвате графични процесори за моене. Те могат да се използват за други приложения и човек може лесно да ги продаде по-късно, за да си възстанови разходите.

   Няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате графичния процесор за закупуване. Като правило, колкото повече процесорна мощ на графичния процесор, толкова по-високи са шансовете ви да получите награди за блокове. Също така, когато добивате Ethereum, GPU паметта е важна; колкото по-висока е видео паметта, толкова по-висока е нейната скорост на хеширане.

   Също така е препоръчително да актуализирате до най-новите версии на драйвера на графичния процесор, който ще използвате. Най-новата версия на драйверите често има най-новия код за оптимизация, както и корекции за наскоро открити грешки.

   Стъпка 2

   След като изберете хардуера за копаене, следващата стъпка е да изберете софтуера за копаене. Има редица опции, от които можем да избираме, вариращи от софтуер, който се изпълнява върху вашия съществуващ компютър или до пълноценна операционна система, специално проектирана за копаене на крипто. Избрахме да използваме двойния миньор Claymore за този урок.

   Claymore изисква да използвате графичен процесор с поне 4 GB видео памет. Уверете се, че се придържате към това правило за по-ефективна минна дейност. Можете да изтеглите софтуера за копаене на адрес https://claymoredualminer.com. Изберете версията, съвместима с вашата операционна система.

   Файлът е компресиран zip файл. Декомпресирайте съдържанието на zip файла в папка. След като извлечете съдържанието на ZIP файла, ще откриете няколко предварително конфигурирани партидни файла, които можете да използвате, за да стартирате вашата дейност за добив.

   Стъпка 3

   След като сте избрали оборудването, което искате да използвате за добив, както и софтуера за добив, сега ние ще изберем към кой пул за копаене искате да се присъедините. В момента има толкова голяма конкуренция в добива на Ethereum, че е почти невъзможно да се копаете сами. Можете да изберете от многото пулове за копаене, които обсъдихме по-рано.

   Като алтернатива можете да изберете от списъка на пулове за копаене, включени в ZIP-файла на claymore. Това са BAT файлове, които са предварително конфигурирани да се копаят в конкретни пулове за добив. Засега не забравяйте, че имате тези опции. По-късно в този урок ще се върнем към конфигурирането на вашия BAT файл.

   Стъпка 4

   След като вече знаете хардуера, софтуера и мрежовия пул, където ще добивате, подгответе портфейла, където ще получавате награди за добив. Използването на портфейли без попечителство работи най-добре, но можете също да използвате услуги за попечителство толкова дълго, че да са в безопасност. Някои от най-известните портфейли без попечителство включват MyEtherwallet, Metamask и TrustWallet. Всеки сигурен портфейл ще свърши работа, особено тези, при които потребителите държат свои лични ключове.

   Стъпка 5

   Това е! Сега имаме всички неща, от които се нуждаехме за копаене на крипто. Започваме със създаването на BAT файл, който ще служи като изпълним файл. Можете да използвате бележник, за да създадете това, просто се уверете, че сте избрали „Всички файлове“ като тип файл. След като създадете BAT файла, въведете тези команди във вашия BATCH файл:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -eworker YOUR_RIG_NAME -ewal YOUR_WALLET ADDRESS -epsw x

   Заменете следното:

   YOUR_RIG_NAME Изберете произволно име за вашия майнер.

   ВАШИЙ_АДРЕС ЗА ПОРТФЕЙЛ Заменете това с адреса на портфейла си в Ethereum.

   Стъпка 6

   За да започнете да копаете, трябва само да щракнете два пъти върху BAT файла, който създадохме. Това ще стартира процеса на копаене, ще изпълни командите setx и ще започне хеширане. Ако успее, трябва да видите нещо подобно.

   Стъпка 7

   Само в случай че искате да видите колко вече сте добили, трябва само да отидете на уебсайта на пула и да въведете адреса на публичния си портфейл, който сте въвели във вашия BAT файл. Много пулове автоматично изпращат награди за добив, когато наградите за добив достигнат определено ниво. За ethermine pool приходите се изпращат на адреса на портфейла, когато достигнат 0,01 ETH.

   Алтернатива за Android

   Как да добивам Ethereum на Android

   До 2018 г. много потребители на Android използваха Минергейт приложение за добив на Ethereum на техните телефони с Android. Впоследствие обаче, Google забрани приложенията за добив на криптовалута. Все още е възможно да копаете Ethereum на Android, като използвате приложения за облачен добив.

   NiceHash предлага мобилно приложение за услугата си за облачен майнинг. Приложението Minergate Control на Android позволява на потребителите да контролират своите извън телефонни сметки в пула на Minergate. Minergate работи на софтуер за Windows.

   Майнинг Altcoins

   Други алткойни, криптовалути, подобни на Ethereum, използват алгоритъма Ethash. Докато Ethereum обикновено е най-печелившата монета Ethash за добив, това е алтернативен начин, по който миньор може да използва инвестицията си. Понякога възвръщаемостта ще бъде по-голяма с алткойн. Това е друг начин да научите как да копаете ethereum.

   Как да добивам Ethereum – Заключение

   Майнингът на Ethereum все още може да бъде възможен и все още предлага предимства пред добива на биткойни. С преминаването на протокола към доказателство за залог и по-голяма устойчивост на ASIC, закупуването на графични процесори може да бъде най-добрият начин за копаене на Ethereum.

   И все пак, доказателството за залагане ще промени пейзажа, тъй като се въвежда през следващите няколко години. Също така е трудно да получите награда за блок, без да сте част от инструмента за добив. Научаването как да добивате Ethereum може да промени съдържанието на вашето крипто портфолио и живота ви.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me