Как да използваме Shapeshift с Coinbase

Може би сте чували за Shapeshift.io. Това е криптовалутна борса, която работи малко по-различно от другите, по-традиционни крипто борси. Ако използвате Coinbase за закупуване на криптовалута с фиатна валута, може би се чудите как да използвате Shapeshift с Coinbase за обмен или закупуване на алткойни. Надяваме се, че този преглед и урок за смяна на формата ще отговори на вашите въпроси.

Какво е Shapeshift?

Shapeshift е обмен на валута само за крипто. Това означава, че тя не работи с фиатна валута, така че няма да можете да я използвате за закупуване на криптовалута с щатски долари, евро или друга държавна валута. Можете да го използвате само за търговия с един жетон за друг. Shapeshift определено не е единствената криптовалутна борса там. А някои борси предлагат и фиат търговия освен крипто търговия. Въпреки това, за разлика от повечето други борси там, Shapeshift е без лишаване от свобода обмен.

Какво е обмен без лишаване от свобода?

Повечето борси съхраняват потребителските токени в портфейли, създадени от самата борса. Ако купувате биткойни на Coinbase или Poloniex, тези биткойни се съхраняват в портфейлите за обмен, докато не ги изтеглите. Това е противоречиво сред криптотърговците, защото борсите не дават на потребителите си личните ключове за тези портфейли, което означава, че потребителите нямат пълна собственост.

Размените, които не са задържани, работят по различен начин. Тези борси не създават портфейли за своите потребители. Вместо това потребителите трябва да използват собствените си портфейли, за да получават токени. Това прави възможно използването на Shapeshift не само с лични портфейли, но и с портфейли от други борси, като Coinbase или Poloniex. В този преглед ще научите как да използвате Shapeshift с Coinbase. Прочетете.

Какви са предимствата на Shapeshift?

Когато shapehift започна да търгува, той предложи анонимни борси. Потребителите дори не трябваше да създават акаунт. Това вече не е така. От октомври 2018 г. потребителите трябва да създадат акаунт, за да използват борсата. Така че анонимността вече не е едно от предимствата. Но това не означава, че не предлага никакви предимства.

Собственост на портфейла:

Както беше посочено по-горе, Shapeshift е борса без лични права, така че ще използвате собствените си портфейли, за да държите монетите си. Това е предимство не само защото портфейлът ви е наистина твоя, но и за сигурност. Тъй като този тип размяна не съдържа валута, те не са нито толкова привлекателна цел за хакерите. Shapeshift беше хакнати още през 2016 г., но оттогава те добавиха нови мерки за сигурност.

Лесно използване и скорост:

Shapeshift има много прост интерфейс. Направо и без разсейване или сложни опции за навигация. И транзакциите се случват много бързо, като се изискват минимум потвърждения. Дори и за първи път търговците няма да имат проблеми при размяната на своите токени.

Такси за Shapeshift:

Обикновено борсите начисляват такса от всяка транзакция. Някои налагат фиксирани такси, като 1% за всички сделки. Други начисляват различни такси в зависимост от вида на транзакцията или конкретния токен, с който се търгува. Shapeshift е различен. Те не начисляват такси, с изключение на такса за миньор, която обикновено е много по-ниска от тази, която другите борси налагат. Таксата на миньора варира в зависимост от криптовалутата. Например за биткойн таксата на миньора е 0,00056 BTC. За Ripple това е 0,15 XRP. За Ethereum това е 0,003 ETH. Можете да видите пълния списък с таксите на миньорите тук.

Има ли ограничения на Shapeshift?


Както при всички борси, има ограничение за транзакциите на Shapeshift. Понастоящем ограничението за потвърдени потребителски акаунти е 10 000 USD за транзакция.

Ами алтернатива Shapeshift?

Въпреки че повечето крипто борси са попечителски, Shapeshift не е единствената незабавна незабавна борса там. CoinSwitch и Changelly са алтернативи на Shapeshift. Има разлики между трите изброени алткойни, такси и време за търговия. Changelly поддържа фиатни валути, а CoinSwitch предлага по-голям списък от поддържани токени. Всички те са солидни, надеждни, сигурни опции за обмен на криптовалута. Прочетете за тях и изберете най-подходящия за вашите нужди.

Сега ще преминем към урока в тази статия …

Как да използваме Shapeshift с Coinbase

Ако сте дошли тук и се чудите как да използвате Shapeshift с Coinbase, вероятно вече имате акаунт в Coinbase и сте го използвали за закупуване на криптовалута и искате да използвате Shapeshift за извършване на търговията.

Ако нямате акаунт в Shapeshift, първата стъпка ще бъде да създадете и потвърдите такъв.

Създайте и потвърдете Shapeshift акаунт:

 1. Насочете се към Начална страница на Shapeshift и кликнете върху бутона „Регистрация“ в средата.

  Как да използваме смяна на формата с coinbase

 2. Въведете своя имейл адрес, изберете и потвърдете защитена парола за вашия акаунт, попълнете CAPTCHA и щракнете върху „Регистрация“.

  алтернатива за смяна на формата

 3. На посочения от вас адрес ще бъде изпратен имейл с връзка за активиране. Отворете го и щракнете върху връзката.

 4. След активирането ще е време да започнете проверка на акаунта. Въведете основната си информация: име, дата на раждане, телефонен номер и адрес. Щракнете върху „Напред“.

 5. Следващата стъпка е да потвърдите самоличността си. Можете да изберете един от трите документа, за да го направите: държавно издаден документ за самоличност, шофьорска книжка или паспорт. Изберете вида на документа, който искате да използвате, попълнете номера на документа и кликнете върху „Изпращане“. След това ще трябва да направите снимки или да качите сканирания на вашия документ. След качването, проверката трябва да се извърши след няколко минути.

  граници на изместване на формата

 6. След като проверката на идентификатора завърши, ще бъдете помолени да настроите двуфакторно удостоверяване (2FA). Това не е задължително, но силно препоръчително. Щракнете върху „настройки“ от менюто вляво и след това върху „Настройка 2FA“ от панела. Следвайте инструкциите, за да завършите тази стъпка.

След като изпълните стъпките по-горе, ще бъдете готови да започнете да търгувате.

Как да използваме Shapeshift с Coinbase, за да направим размяна

Да предположим, че искате да замените малко биткойн, съхранен във вашия акаунт в Coinbase, за някакъв Ethereum, който също ще бъде депозиран в Coinbase (може да бъде и всеки друг Ether портфейл).

 1. Отидете на началната страница на Shapeshift.io. Полето вдясно е мястото, където ще настроите търговията си. Кликнете върху полето „Депозит“ и изберете Биткойн от списъка. След това кликнете върху полето „Получаване“ и изберете „Етер“. Има два вида разрешена търговия: бърза и прецизна. Последното ви позволява да имате по-голям контрол върху борсата, така че кликнете върху „Точно“. Вашият екран сега трябва да изглежда като изображението. Щракнете върху „Напред“.

  Как да използваме Shapeshift с Coinbase

 2. Следващият екран представя полезна информация. Можете да видите както минималното, така и максималното количество биткойн, с което можете да търгувате, както и таксата за миньор за търговията. Тук ще попълните и количеството биткойн, което ще изпратите. Трябва също да попълните адреса, на който искате да бъде изпратен вашият етер, и да посочите адрес за възстановяване на вашите биткойни, в случай че търговията се провали по някаква причина.

 3. Тъй като ще използваме Coinbase както за изпращане, така и за получаване, нека се насочим към Coinbase, влезте и отидете в портфейлите си.

 4. Под вашия портфейл за биткойни кликнете върху „Получаване“. Това ще бъде вашият адрес за възстановяване. Копирайте го и го поставете в полето „Адрес за възстановяване“ на Shapeshift.

 5. Все още в Coinbase, под вашия портфейл Ethereum, кликнете върху „Получаване“. Това е адресът, на който Shapeshift ще изпрати вашия етер. Копирайте го и го поставете в съответното поле на Shapeshift.

 6. Попълнете количеството биткойн, което искате да търгувате и Shapeshift ще покаже количеството етер, което ще получите.

  Как да използваме Shapeshift с Coinbase

 7. След като всичко е попълнено, приемете условията и кликнете върху „Стартиране на транзакцията“.

 8. Shapeshift сега ще ви покаже адреса, на който трябва да изпратите своя биткойн. Копирайте го и се върнете към Coinbase.

 9. На Coinbase, под вашия портфейл BTC, кликнете върху „Изпращане“. Поставете предоставения адрес Shapeshift и изпратете вашите жетони.

 10. След това е просто да изчакате Shapeshift да направи сделка (отнема само няколко минути) и да изпрати вашия етер до Coinbase. Времето за получаване ще зависи от маркера и мрежовата активност.

Поздравления! Вече сте използвали Shapeshift, за да търгувате с токени, държани на Coinbase.

В заключение…

Борсите без попечителство като Shapeshift са чудесна възможност за бърза търговия с крипто жетони, често с по-ниски такси. Тъй като решавате кои портфейли да използвате с тези борси, можете да изберете да използвате съществуващите си лични портфейли или портфейлите си за обмен. Следвайки описаните тук стъпки, вече знаете как да използвате Shapeshift с Coinbase.

Прочетете също: Най-добра алтернатива на Shapeshift

Оставете вашите коментари или въпроси по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector