Как да изтеглите големи количества биткойн

Успяхте да закупите няколкостотин биткойни още през 2010 г., когато на практика бяха безполезни и сега разглеждат цифрова валута на стойност над два милиона щатски долара. Сега вашият собствен луксозен апартамент, кола или дори частен тропически остров са на ваше разположение, но се чудите как да осребряте големи количества биткойн. В това крипто ръководство ще се опитаме да хвърлим светлина върху този проблем, който всички бихме искали да имаме.

Как бързо да изплащате големи суми биткойн

Единственият най-добър начин за осребряване на големи количества биткойн е чрез нещо, наречено извънборсова (извънборсова) транзакция. Извънборсова транзакция се случва, когато частен купувач и частен продавач са свързани заедно от посредник, за да се улесни размяната. Посредникът действа като доверен посредник, който получава средствата и първо биткойн, така че нито една от страните не се възползва. Когато посредникът получи депозитите от която и да е от страните, те улесняват отсъствието.

Всъщност в Crypto Coin Society улеснихме много сделки точно като тази с нашата мрежа от частни купувачи. Ако искате да бъдете съгласувани с някой от нашите частни купувачи тогава щракнете върху бутона по-долу за да попълните формуляра за кандидатстване и ние ще се свържем с вас, за да ви помогнем да улесните извънборсова транзакция за лесно осребряване на всяка сума от биткойн.

Неща, за които да помислите, преди да осребрите биткойн

Има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да осребрите биткойн, особено в големи суми. Трябва да помислите за:

  1. – Лимити за крипто обмен
  2. – Движения на банките
  3. – Данъци
  4. – Най-добрият начин за осребряване на биткойни

Нека се справим с всеки един.

Ограничения за теглене на крипто борси

Повечето крипто борси поставят ограничения върху сумата пари, която потребителите могат да теглят всеки ден. Тези ограничения могат да бъдат само няколко хиляди долара или могат да бъдат много по-високи. Например ограничението за теглене на Coinbase е 10 000 USD на ден. За Kraken лимитът е 5000 USD на ден в крипто на ниво 1 (тегленията на валута на Fiat не са налични за това ниво). Обикновено крипто борсите ви позволяват да увеличите лимитите си за теглене чрез надграждане на нивото на вашата сметка. Например надстройването на сметка в Kraken до ниво 2 дава възможност за теглене на фиат (до 100 000 USD на ден) и увеличава лимита за ежедневно теглене на крипто до 500 000 USD.

Как да осребряте големи количества биткойн

Ако ще осребрите голямо количество биткойн, уверете се, че вашите ограничения за теглене могат да се справят с тази сума. Като алтернатива можете да се оттеглите от няколко борси, вместо само от една. Тъй като надграждането на вашия акаунт означава предоставяне на обмена с повече лична информация, потребителите, които искат да запазят анонимност, може да предпочетат тази последна опция.

Необичайни движения на банкови сметки

Прането на пари е сериозен проблем. Да предположим, че имате вашата банкова сметка за известно време, като поддържате баланс от няколкостотин долара наведнъж и изведнъж получавате много голям превод. Достатъчно, за да си купите малък тропически остров. Разбираемо е, че вашата банка може да има някои въпроси към вас. Те дори могат да замразят акаунта ви, докато не можете да дадете задоволителни отговори откъде идват тези пари.

Наистина няма начин да се заобиколи това, освен да говорите с банковите си ръководители, преди да направите депозита. Уведомете ги, че ще получите необичайно голяма сума пари, и обяснете откъде идват тези пари. Ако успеете да ги убедите, че средствата са получени законно, те може да се съгласят с това. Ако след изслушването ви банката реши да не приема депозита (някои банки абсолютно отказват да приемат депозити, свързани с търговия с криптовалута), може да нямате друг избор, освен да отворите сметка в друга банка.

Уверете се, че плащате данъците си върху печалбите от биткойн 

Ричард Никсън в крайна сметка наистина имаше много проблеми, разбира се. Но това не беше свързано с данъци. Истината е, че получаването на големи суми пари означава, че ще трябва да платите повече данъци, независимо дали тези пари идват от крипто търговия или не. Ако приемем, че не искате да сте следващият Ал Капоне, определено трябва да докладвате и да платите данъците си.

Отчитането и плащането на данъците ви е общ съвет, но данъчното законодателство може да бъде много различно в зависимост от вашата държава или регион. Трябва да се консултирате със счетоводител или адвокат, който е специалист по данъци. Още по-добре, адвокат или данъчен счетоводител, който е запознат или специализира в крипто данъците. Всеки от тези специалисти може да ви помогне да законно депозирате средствата си с по-ниски данъчни ставки, което би трябвало да компенсира повече от таксите, които със сигурност ще ви начисли.

Най-добрият начин за осребряване на биткойн

Има няколко начина да конвертирате биткойн във фиат валута. Изборът на най-добрия начин за вас зависи от това дали искате да конвертирате биткойни в кеш анонимно. Има два основни метода за конвертиране на биткойн: на борса или извън борса.

  • На борсата: крипто борсите предлагат предимството на бързите, надеждни и сигурни транзакции. Някои от тези борси търгуват във фиатни валути и ви позволяват да свържете банковата си сметка, за да можете да теглите директно. За да увеличите границите на теглене до диапазон, адекватен на големи количества биткойни, трябва да предоставите лична информация, която компрометира анонимността. Приплъзването може да бъде проблем и при осребряване на борсата.
  • Извън размяна: този тип търговия се случва директно между двама души. Има две леки вариации на този метод: Единият е да се търгува с извънборсов (OTC) брокер, а другият е peer-to-peer (p2p) търговия. И в двата случая бихте търгували директно с човек. Разликата е, че първият е професионален крипто търговец, докато вторият не е такъв. Търговията извън борсата позволява по-големи нива на анонимност, но трябва да бъдете много внимателни с кого търгувате. Същата анонимност, която ви защитава, предлага и слой защита на измамниците, които може да са след вашите биткойни.

Напоследък трети вариант набира популярност и някои казват, че това е бъдещето на крипто търговията. Тази трета опция се опитва да предложи най-доброто от двата свята: скоростта и сигурността на борсовата търговия с анонимността на опциите извън борсата. Тази алтернатива е да се използва децентрализиран обмен между партньори. Тези борси работят подобно на p2p пазарите. Малко повече за това по-долу.

Да приемем, че сте готови да продължите с изплащането. Вече сте получили зелена светлина от вашата банка, консултирали сте се с адвокат или счетоводител и сте готови да отчетете средствата и да платите данъците си, преди да се оттеглите във Френска Полинезия.

Как да осребрите големи количества биткойн на борсата

Първо ще трябва да изберете крипто борса, която търгува във фиатна валута. Kraken, Coinbase и Bitstamp са сред най-популярните опции за това. Ще трябва да се регистрирате за акаунт, ако все още нямате такъв, и да го потвърдите до нивото, необходимо за изтегляне на желаната сума пари. Можете дори да решите да не се задоволите само с една от тези борси, а по-скоро да разделите вашите биткойни между две или повече от тях и да се оттеглите от всички борси едновременно. Това ще ви позволи да добавите дневните лимити за теглене от всяка борса.

най-добрият начин за осребряване на биткойни

След като създадете своя акаунт (и), може да откриете, че от вас се изисква да направите депозит във валута, преди да можете да извършвате тегления. Ако случаят е такъв, направете го. Дори малко количество ще свърши работа. Дори ако това не се изисква, може да е добра идея да го направите, за да сте сигурни, че връзката към вашата банкова сметка е настроена правилно.

След като всичко е настроено и готово за работа, изпратете вашите биткойни в портфейла си за обмен. След като те са там, изтеглете желаната сума по банковата си сметка и изчакайте средствата да се покажат. Имайте предвид, че средствата могат да отнемат от един до пет дни.

Как да осребряте големи количества биткойн извън борсата

Ако се нуждаете от ниво на анонимност, което крипто борсите не предоставят, или ако техните такси са твърде високи или процесът на теглене е твърде бавен, тогава искате да излезете от борсата.

Ако предпочитате да търгувате с извънборсов брокер, ще откриете, че те не са точно посочени в жълтите страници. Това са хора, които могат редовно да участват в сделки за милиони долари, така че те са склонни да останат сдържани. Но ако вашият адвокат или счетоводител е специалист по крипто търговия, те може да са в състояние да ви предложат някои имена.

Ако опцията ви извън борсата е p2p пазар, най-популярните места са Localbitcoins и Paxful. И двата пазара работят в почти всяка държава в света и работят по подобен начин.

За да продадете вашите биткойни на местни биткойни, първо трябва да създадете акаунт. След създаването на акаунта ще трябва да предоставите някаква лична информация, така че процесът няма да бъде напълно анонимен, но няма да се налага да предоставяте толкова подробности, колкото бихте направили на крипто борсите.

След като всичко е настроено, ще трябва да търсите на пазара човек, който предлага да купи количеството биткойн, което искате да продадете. След като намерите такъв, изпратете им заявка за търговия и местните биткойни ще им изпратят известие.

След като заявката ви за търговия бъде приета, вие ще изпратите вашите биткойни до localbitcoins и те ще ги държат в ескроу. Това означава, че за известно време няма да имате вашите токени, но няма и купувачът ви. След като получите вашата фиатна валута (в банковата си сметка, PayPal или други методи), ще уведомите местните биткойни и едва след това токените ще бъдат изпратени в портфейла на купувача ви.

Ами третият вариант?

Крайният вариант за осребряване на вашите биткойни е да се използва децентрализиран обмен между партньори. В момента най-функционалният от тези борси е Hodl Hodl. Тези борси работят по подобен начин на p2p пазарите като Paxful и Localbitcoins, с две ключови разлики. На първо място, вместо самата борса да държи вашите токени в ескроу, ще бъде създаден мулти-сиг интелигентен договор и депозирането ще се проведе там. Второ, можете да изберете дали да предоставяте лична информация или не. С други думи, на тези платформи търговията може да бъде напълно анонимна. Кривата на обучение е малко по-стръмна, отколкото на p2p пазарите, и тези борси все още нямат много потребители. Но някои експерти казват, че бъдещето на крипто търговията ще бъде от този вид борсови услуги.

В заключение…

Всичко това обхваща как да се осребрят големи количества биткойн. Извличането на биткойни на стойност милиони долари със сигурност е изпълнимо и има няколко начина да постигнете това, в зависимост от нуждата ви от скорост, сигурност и анонимност. Не забравяйте първо да говорите с банката си, за да получите зелена светлина за транзакцията, и да се консултирате с адвокат или счетоводител с опит в данъчното законодателство за криптовалута. Отчитайте активите си, плащайте данъците си и се наслаждавайте. И накрая, ако сметнете тази статия за полезна и в крайна сметка купите остров Моракорако, помислете дали да не ме поканите за уикенд!

Кажете ми в коментарите, ако имате въпроси!

Прочетете повече: Как да закупите алткойни с щатски долари

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me