Как да продадете Ethereum (ETH) за USD, EUR и CAD [Пълно ръководство]

Разработен в началото на 2014 г., Ethereum е глобализирана платформа за криптовалута и други цифрови приложения, която е изключително лесна за взаимодействие и изисква малко познания по софтуерно инженерство или компютърно кодиране. Въпреки че Биткойн популяризира използването на блокчейн, Ethereum също използва блокчейн, за да надхвърли основното използване на паричните транзакции и да осигури среда за бързо създаване на сложни, глобализирани приложения. Възможностите за тази технология са неограничени, от електронно гласуване до регулиране на цифровата търговия и след това. В днешното ръководство ще обсъждаме как да продаваме Ethereum за други валути.

Как да продавам Ethereum

Блокчейнът Ethereum разчита на криптовалута, известна като Ether, въпреки че се различава от Bitcoin по няколко начина. Докато Bitcoin се фокусира върху възможността да проследява сделки, покупки, собственост и разпределение на търговия в равнопоставена среда, мрежата Ethereum е по-силно концентрирана върху хостинг на гъвкав код за няколко интердисциплинарни приложения. Ether влиза в картината, като играе роля не само като търгуема криптовалута, но и като метод, използван от разработчиците, за да спонсорира своите такси за транзакции на платформата Ethereum. Докато други блокчейн мрежи, като Bitcoin, са ограничени във възможностите си, Ethereum е създаден, за да могат разработчиците да създават неограничен брой програми.

Ключови показатели на Ethereum

Два ключови компонента са фактор за успеха на Ethereum. Първо и най-важно, има малко място за измама или намеса на трети страни. Ethereum управлява компютърни кодове, наречени „интелигентни договори“, самообслужващи се системи, които инициират обмена на цифрово законно платежно средство, стига да са изпълнени фиксирани условия. На второ място, съществуването на виртуалната машина Ethereum (EVM), софтуер на Тюринг, който позволява на всеки потребител да стартира приложението, независимо от езика за програмиране, прави мрежата Etherum далеч по-оперативна и достъпна от някои други блокчейн платформи. Базовото разбиране на този фон е от решаващо значение за това как да се купуват и продават.

Ethereum BlockGeeks

Как да продавам Ethereum: USD

Както при всяка криптовалута, познанията, специфични за желания от вас регион, са от решаващо значение. Продажбата на Ethereum е много по-лесна, когато се обменя за фиатна валута, например щатски долари. Първата стъпка във всеки обмен е да се регистрирате в платформа или програма, която изброява ETH (Ethereum), за да търгувате за щатски долари, като се уверите, че внимателно претегляте наличните опции въз основа на независими нужди. Coinbase е най-добрият избор за начинаещи потребители, с портфолио, предназначено да следи всички виртуални валути на едно и също място, разнообразие от предлагани валути, удобен за потребителя интерфейс, застрахователна гаранция и мобилно приложение, достъпно за удобство. И обратно, платформа като Kraken се фокусира върху възможността да предлага на потребителите широк набор от функции и ниски такси за търговия, които да се използват от търговците от началото до напредването. Американските търговци също могат да намерят платформа като Coinmama по-подходяща, тъй като въпреки по-високите такси тя удобно позволява на потребителите да купуват цифрова валута с помощта на кредитна карта.

В зависимост от избраната платформа, от потребителите може да се изисква да потвърдят самоличността си преди покупка и продажба. Активирането на двуфакторно оторизиране също се препоръчва, тъй като този акаунт ще работи във валута и трябва да бъде защитен. След проверка потребителите ще трябва да експортират своите външни ETH притежания в мрежовия акаунт. След като тези притежания се прехвърлят, те могат да се търгуват за щатски долари и да се изтеглят във външна сметка. Повечето платформи предоставят на своите потребители текущи търговски цени и друга подходяща информация, за да им помогнат да направят възможно най-добрата търговия. Таксите за търговия и теглене се различават в зависимост от платформата, така че не забравяйте да прегледате всички транзакции, преди да ги завършите, както и методите, по които можете да търгувате, прехвърляте и теглите средства.

Ethereum към USD

Как да продавам Ethereum: EUR

Coinbase, Kraken и CEX.IO са всички платформи, налични за използване при търговия ETH и с евро (евро). От трите CEX.IO е силно препоръчителен за търговия от ETH към EUR, като се има предвид способността му да осигурява солидна ликвидност и да обработва евробанкови преводи бързо, надеждно и директно. CEX.IO предлага също директни преводи на карти с проверена банкова карта, адаптивно мобилно приложение за удобство и възможност за незабавни сделки. Въпреки че сайтът начислява комисионна въз основа на избрания търговски метод и сума, това е от полза за активните търговци, търсещи простота, поради ясните си изображения на промените на европейския пазар и лесни за четене пазарни диаграми, идеални за индивидуален потребителски анализ въз основа на представи точни данни и статистика.

За тези, които търгуват в множество фиатни валути и се чудят как да продадат Ethereum за различните опции в портфолиото си, истинската реалност е, че търговията с ETH към USD и EUR се различава съвсем леко. Може да са необходими отделни платформи, в зависимост от това коя платформа избира потребителят въз основа на личните си предпочитания, но това не винаги е така. Стойностите също могат да се различават, но не и в зависимост от текущото състояние на пазара. Тъй като Съединените щати и европейските пазари са толкова сходни, регулациите също могат да бъдат сходни. Важно е потребителите, които търсят да търгуват и в двете фиатни валути, да са наясно с несъответствията между USD и EUR, тъй като те много си приличат.

Как да продавам Ethereum: CAD

Веднъж запознат с процеса на покупка и продажба на Ethereum, научаването как да продавате Ethereum в Канада е също толкова прост процес. Потребителите трябва да изследват канадски платформи за обмен на криптовалути като Coinbase, bitbuy.ca или Quebex и да се запознаят с плюсовете и минусите на всяка платформа, като вземат предвид подробности като такси за транзакции, време за превод, приети методи на плащане, лекота на използване, лимити за покупки и колко бързо се актуализират процентите на търговия и друга свързана пазарна информация на платформата. Потребителите, които се интересуват от базираната в Канада дигитална борса, също трябва да имат открита сметка в банка в границите на Канада и да могат да проверят тази информация, след като отворят сметка на избраната от тях платформа.

Както при всяка платформа, след като потребителите прехвърлят ETH в своя мрежов портфейл, те могат да го продават в Канада чрез транзакции, направени в мрежата. Друга жизнеспособна, по-малко формална опция включва използването на програма, наречена LocalEthereum, която насърчава равнопоставената търговия, която избягва транзакционните разходи. Въпреки че не е толкова разчитаща на система от кодове за извършване на тези сделки, равнопоставената търговия е придобила популярност за фиат и криптовалути поради лекотата на използване и липсата на допълнителни разходи за търговците.

Сега е подходящ момент за продажба на Ethereum?

Тъй като Ethereum е криптовалута с пазарна стойност, могат да настъпят непрекъснати пазарни промени, които могат бързо да променят текущата стойност на търговията. В допълнение към това точките на продажните цени също донякъде зависят от валутата, с която се търгува ETH, и дали тази валута е фиат или цифрова валута. Въпреки че Bitcoin все още е стабилно водещ на пазара на цифрови валути, Ethereum е много близък, последователен втори, със своето почетно звание като първата блокчейн мрежа, която позволява улесняването на интелигентните договори. Етикетирането като такова показва, че Ethereum е не само ценен като криптовалута, но и като актив на пазара на милиарди долари. Тези, които търсят дългосрочни инвестиции, все повече избират да подкрепят Ethereum.

Като се има предвид това, Ethereum, средно, се представя малко над биткойн. Това е отчасти защото Ethereum повече от два пъти удвоява процента на проверка на транзакциите на Bitcoin и отчасти поради статута на Ethereum като пионер в подкрепата на интелигентните договори. Когато разглеждаме факторите, които анализират дали в момента е подходящ момент за закупуване на Ethereum, източниците към края на 2020 г. са оптимистични. Както при всички криптовалути, ETH, разбира се, е обект на бързи възходи и спадове; в момента обаче той се увеличава и експертите прогнозират, че бързото възстановяване ще последва дори катастрофа. С търпение и внимание към пазарните прогнози и текущите промени, дори начинаещ може да стане успешен инвеститор за всяко време.

Време ли е за продажба на ETH?

След връх през 2018 г. Ethereum отново е във възход.

Мога ли да изтегля Ethereum към Paypal акаунти?

Както при другите транзакции с криптовалута, Ethereum трябва да бъде заменен за Paypal кредит с помощта на онлайн платформа за конвертиране на обмен. Тъй като това е трансфер на криптовалута към цифрово базирана валута, той е сравним с продажбата на Ethereum за Paypal кредит; въпреки това валутните курсове все още се прилагат в зависимост от платформата, използвана за конвертиране. Освен това при избора на платформа за преобразуване трябва да се обмислят обичайните фактори: лекота на използване, разходи за транзакции, време за покупка и лимити за обмен.

Опциите за теглене на Paypal са много различни. LocalCryptos предлага партньорска търговия, която намалява по-голямата част от таксите и посредниците, като същевременно е напълно самостоятелна и дълбоко криптирана за поддържана от потребителя безопасност. И обратно, платформа като eToro действа като брокер и предлага настаняване за 14 различни криптовалути, включително Paypal кредит. Exmo е валутна борса, която търгува в реално време и предлага множество възможности за изплащане. CEX.IO и Coinbase, споменати по-рано в статията, също предлагат Paypal кредит, наред с други неща. LitBit предлага Paypal обмен за европейски доставчици. ALFACashier е друга възможност за разумно стандартен обмен.

Търгувайте ETH с PayPal

Заключение

Тъй като е на второ място в биткойн, с много по-изчерпателна, иновативна, разработена от потребителя, подкрепена от блокчейн платформа и оптимистична перспектива за бъдещето, няма време като настоящето да инвестира в Етериум. Препоръките, намерени в тази статия, довеждат заинтересованите страни една крачка по-близо до по-нататъшното познаване на вътрешното функциониране на предстоящата търговия с криптовалута.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me