Aavegotchi ($ GHST) –DeFi x NFT кросоувър?

Aavegotchi ($ GHST), задвижвана от Aave, е комбинацията от DeFi залагане и незаменяеми токени (NFT), която притежава три атрибута, определящи тяхната стойност и рядкост: обезпечение, черти и носими.

Aave, един от най-големите протоколи DeFi днес, разработи NFT, които функционират в рамките на DeFi. Проектът показва обещаваща алтернатива на начина, по който много участници извършват отглеждане на добива.

Заден план

Стартирал през юли 2018 г., екипът зад Aave създаде Aavegotchi, за да предложи нови алтернативи за отглеждане на добива. Този проект поставя забавна игрална механика на платформата, за да поддържа нов тип DeFi опит за своите потребители.

Даниел Матийо, водещ разработчик на Buillionix.io, и Джеси Джонсън, съосновател в Bullionix, ръководят екипа строители, работещи за екипа на Aavegotchi. Тяхната работа е съсредоточена върху основната цел да „изиграе DeFi изживяването“ чрез NFT.

Какво е Aavegotchi?

Aavegotchi – DeFi-Staked Crypto Collectibles (Кредит за изображение: Бяла книга Aavegotchi)

Aavegotchis са базирани на Ethereum крипто-колекционерство, задвижвани от NFT технология. Aavegotchi NFT следват подобна настройка, която други базирани на блокчейн игри като Cryptokitties прилагат в собствените си икономии на игри.

Това, което Aavegotchi предлага на пространството за игри на блокчейн, са модели DeFi като залагане на обезпечения, динамична рядкост, отглеждане на рядкост, децентрализирани автономни организации (DAO) и внедряване на интелигентен договор. Най-просто казано, целта е да се използват DeFi и да се получат земеделски концепции при създаването на NFT, които могат да имат стойност и да оценят с течение на времето.

Екипът зад Aavegotchi се опита да оприличи проекта с Tamagotchi. Aavegotchis може да се разглежда като блокчейн аналог на цифровите домашни любимци, които играем в Tamagotchi. Aavegotchis са NFT за игра, които могат да имат цифрова икономическа стойност.

Има три елемента на Aavegotchi NFT, които помагат да се определи неговата стойност и рядкост. Те са:

  • Духовна сила – Поставяйки го в термините на DeFi, това означава „обезпечение“. Aavegotchi има ескроу сметка, където като обезпечение се държат ERC20 жетоните, поддържани от Aave на всеки собственик. Тези обезпечени символи се наричат ​​„aTokens“ и са достъпни за кредитния пул на Aave. Тъй като това са активи, които могат да генерират доходност във времето, това помага да се увеличи стойността на aTokens, съхранявани в ескроу сметката на Aavegotchi. Днес има много aTokens, поддържани от платформата, като aDAI, aLEND, aLINK и aUSD, наред с други.
  • Черти – Aavegotchis могат да имат различни атрибути, които съставляват тяхната идентичност като NFT. Тези черти влияят на тяхната рядкост, производителност и съвместимост на носене. Докато повечето от тези черти се дават на Aavegotchis произволно в момента, в който са създадени, те могат да бъдат засегнати от потребителските взаимодействия, които техните притежатели правят.
  • Носими – Чрез стандарта за композиране ERC-998 Aavegotchi може да се използва и за управление на детски NFT. Тези детски NFT поддържат носими устройства, които потребителите могат да прикачат към Aavegotchis. Ако се носят на съвместими Aavegotchis, те могат да повлияят на техните черти и стойност.

Къде Aavegotchis печелят стойност?

Aavegotchis извличат своята стойност от два източника: присъща стойност и стойност на рядкост.

Анатомия на Aavegotchi (Кредит на изображението: Бяла книга Aaevegotchi)

Вътрешна стойност

Тяхната присъща стойност произлиза от сумата, заложена от потребителите в NFT зад Aavegotchi. Обезпечението, заедно с лихвите, които е натрупал от пуловете за заем на Aave, се превръщат в присъщата стойност на Aavegotchi. Например залог от 10 aLEND в Aavegotchi ще означава, че той може да държи и тази стойност, заедно с натрупаните лихви.

Към момента единствените обезпечения, които могат да бъдат заложени на Aavegotchis, са ERC-20 токени, изброени на платформата Aave. Веднага след като AavegotchiDAO стартира, броят на приемливите обезпечения може да бъде разширен.

Стойност на рядкост

Рядкостта на Aavegotchi влияе и върху неговата стойност. Това въвежда концепцията за „рядко отглеждане“ и върху екосистемата. Потребителите получават награди за обучение на редки Aavegotchis и търговия с други играчи на неговата платформа.

Екосистема Aavegotchi

Портали

Потребителите могат да призовават или създават Aavegotchis само през портала. Това е подкрепено от интелигентен договор, който позволява създаването на нови NFT. Порталите могат да бъдат закупени от Aavegotchi dapp или от външен пазар.

При заявяването на Aavegotchis, потребителите трябва да заложат обезпечението, необходимо за него. Порталите могат да подкрепят само призоваването на един Aavegotchi.

Какво е $ GHST Token?

$ GHST е родният токен за помощна програма за платформата Aavegotchi. Те могат да се използват като средство за размяна, заплащане на такси за закупуване на неща като портали и носими устройства, функции за гласуване и отглеждане на рядкост. $ GHST също се изисква за монетиране на REALM.

$ GHST могат да се прехвърлят свободно на други потребители или да се разменят с поддържани токени на платформата Aave.

$ GHST Tokenomics

$ GHST ще се разпространява в 3 основни фази – i) Първо събитие за разпространение на символи, и ii) Награди за управление и iii) Редкост.

Планира се Събитието за разпределение на токени да започне в края на Q3 2020 или началото на Q4 2020, разделено на 3 фази: Частен кръг, Кръг преди продажба и Крива на свързване на токени.

  • Частен кръг – Ще бъдат разпределени 5 000 000 GHST токени на цена от 0,05 DAI / GHST. Отворено за участници с KYC валидиране с минимум 20 000 DAI, които да бъдат осребрени за GHST токени. Общият период на придобиване е 365 дни, с първоначално пускане на жетони на 180-ия ден след приключване на предпродажбения кръг, последвано от освобождаване през следващите 185 дни след това. 
  • Предпродажен кръг – Ще бъдат разпределени 500 000 GHST токени на цена от 0,1 DAI / GHST. Отворено за участници с KYC валидиране без минимален принос. Периодът на придобиване е същият като частния кръг. Средствата, събрани по време на предварителната продажба, ще бъдат използвани като ликвидност в резервния пул на Token Bonding Curve.
  • Крива на свързване на токени (TBC) – Отворено за участници с KYC валидиране без минимален принос. Няма максимално количество GHST, разпределено чрез свързващата крива. Без заключване или придобиване на период.

По време на предпродажбения кръг, $ GHST също ще бъдат създадени и разпределени към екосистемния фонд (1 000 000 GHST) и екипния фонд (1 000 000 GHST). И двата фонда се заключват по същия график като частния кръг. 

$ GHST Token Utility (Кредит за изображение: Бяла книга Aaevegotchi)

AavegotchiDAO

Моделът за управление на общността на платформата ще бъде подкрепен от AavegotchiDAO. Този протокол ще позволи на потребителите да избират списъка на обезпеченията, които могат да бъдат заложени в NFT, да променят игровите параметри и дори да ограничат броя на Aavegotchis, които могат да бъдат създадени в бъдеще. За да стимулират притежателите на символи за управление на общността, те се възнаграждават с GHST.

Царство Aavegotchi

Това се отнася до метаверсията на Aavegotchis. The Realm е дигиталният свят, в който Aavegotchis могат да взаимодействат помежду си и да се присъединяват към игри, да изпълняват интелигентни договори и да изискват функции за управление.

Потребителите могат да закупят парцели земя или REALM в света на Aavegotchi, като залагат GHST жетони. Aavegotchi’s Realm е и социалният слой за AavegotchiDAO, насочен към създаване на по-визуално изживяване за избирателите в общността. В рамките на това дигитално преживяване Aavegotchis се събира на 2D градски площад, за да обсъди предложения за платформи и да гласува.

Заключение

Пространството DeFi изглежда малко сложно за много начинаещи. Тази реалност може да бъде плашеща за някой, който току-що е въведен в света на блокчейн, което за съжаление представлява психологически бариери пред осиновяването. Платформите, които помагат на потребителите да се освободят от DeFi, биха могли да бъдат полезни допълнения към крипто пространството като цяло.

Aavegotchi е ценна концепция за тази цел, тъй като има обещаващ модел, улесняващ всеки да участва в земеделието. Игрифицирането на DeFi пространството за всеки, който иска да натопи пръстите си върху продукти, които печелят лихви, вероятно ще помогне да се насърчи осиновяването по-късно. Като цяло проектът показва огромен потенциал за доказване на способността на различни блокчейн иновации, като NFT и залог на обезпечение, да предоставят надеждни финансови продукти и услуги.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me