Enjin (ENJ) Обяснено: Blockchain Gaming Platform

Енджин е блокчейн платформа за игри, фокусирана върху създаването на цифрови колекционерски предмети, които наистина са собственост на потребителя. Платформата предлага методи за създаване на цифрови активи (известни като ERC1155 маркери) за използване в множество видеоигри. Тяхната употреба включва колекционерско изкуство или дори купони в магазина. Блокчейн игри позволява на геймърите да имат истинска собственост върху своите артикули по време на игра и да ги търгуват на стойност.

Enjin Platform използва технологията Blockchain за следните ключови предимства:

  • Истинско притежание на артикул – с транзакции, които не могат да бъдат цензурирани, задвижвани от блокчейна Ethereum.
  • Удобна размяна на стойност – цифровите артикули могат да се търгуват или продават незабавно. Портфейлът Enjin също така позволява на потребителите да имат достъп до децентрализирани борси като Kyber Network и Changelly.
  • Резервна стойност – нежеланите цифрови елементи могат да бъдат „стопени“ в криптовалутата Enjin Coin.
  • Един портфейл за всички артикули – потребителите на Enjin Wallet да пазят всички цифрови активи на едно и също място.
  • ERC-1155 Token Standard – превъзходна версия на токена ERC20 и ERC721. Неговите функции за групиране на транзакции и мулти-изпращане означават, че ще спестят разходите на потребителите.

Какво е Enjin Coin (ENJ)?

Стойността на Enjin coin (ENJ) идва от случая на употреба като a запазена резервна стойност във всеки елемент, създаден на платформата Enjin. $ ENJ е заключен когато се създават елементи и освободен когато предметите се унищожават.

Елементите съхраняват (заключват) определено количество ENJ, с елементи като скандалния „Монолит”Съхраняващ 1 155 777 ENJ. ENJ от елементи може се извлича само чрез унищожаване елемента („чрез процеса на топене“). Това създава ситуация, при която все повече и повече ENJ се заключва и общото предлагане намалява, тъй като платформата се използва от повече игри.

#meltismurderПопулярният мем „Melt is Murder“ обезкуражава унищожаването на предмети

По отношение на икономиката ENJ е оскъден ресурс и всяка игра действа като „ценностен капан“ за ENJ – заключване на резерва на ENJ и увеличаване на недостига на $ ENJ. С ограничено предлагане от 1 000 000 000 $ ENJ, тази криптовалута действа като форма на „Digital Gold“ – нейната стойност се определя от динамиката на търсенето и предлагането в екосистемата на играта.

Enjinx представя всички ценни активи и игри на Enjin Plastofrm

Предмети за кръстосани игри – Enjin Multiverse

Едно от уникалните предимства на Blockchain игрите е възможността да се създават елементи, които могат да бъдат използвани в различни игри от различни разработчици. Това означава, че играчите могат да носят своите предмети между игрите, сякаш е единен свят (известен също като Мултивселената).

Възможни са мултиверс елементи, тъй като активите се съхраняват в децентрализирана блокчейн – така че всички независими разработчици могат да имат достъп до елемента. За да насърчи развитието на елементи за кръстосани игри, Enjin обяви най-новия си актив Stormwall. Това е пример за това, което можем да очакваме с игралните си активи. Stormwall е щит, който се движи в мултивселената на Enjin’s games.

В видеото по-долу виждаме Stormwall като игрален елемент в 32 различни игри, включително 9Lives Arena, Възраст на ръждата, Котки в Mechs и повече.

Защо мултивселената е полезна?

Един от най-големите въпроси, зададени за елементи в кръстосаните игри, е – защо е полезно за разработчиците на игри и играчите? За разработчици, поддържането на предмети за кръстосани игри означава, че те получават предимствата на допълнителното излагане от игрите, участващи в мултивселената, и увеличено задържане от играчи, които искат да изпробват предмета. Това е особено важно в тази епоха, тъй като вниманието на играча е изключително ценно и ако играчите „проверят“ как даден предмет работи в различна игра, драстично подобрява интереса на играчите.

За играчи, наличието на предмети за кръстосани игри означава, че техните предмети са естествено движещи се ценности, особено дългосрочна стойност. Това означава, че усилията, използвани за печелене на ценни предмети, не се губят, ако могат да бъдат използвани в нови предстоящи игри.

Екосистемата на монетите Enjin

Enjin са създали цяла екосистема, където можете да създавате, съхранявате, търгувате и използвате тези елементи.

  • Портфейл Enjin – Портфейл за криптовалута за безопасно съхранение на криптовалути, активи на блокчейн игри и обменна стойност. За повече информация проверете нашия преглед на EnjinWallet.
  • EnjinX – Blockchain Explorer за преглед на транзакции и елементи
  • Приставка Unity – Позволява на разработчиците на игри директно да прилагат и издават елементи в игри на множество платформи като iOS, android, PC и MacOS.
  • Пазар – купувайте и изброявайте артикули със сигурността на интелигентните договори, които независимо улесняват търговията.
  • Екосистемата Enjin

Enjin за мобилни игри

Един от най-големите случаи на използване на незаменими символи е в мобилните игри. Понастоящем мобилните игри се оценяват на 63,2 милиарда щатски долара в световен мащаб и нарастват всяка година (Източник: newzoo). Enjin има пряко партньорство с игра двигател Единство който е домакин на Enjin SDK, който позволява лесно интегриране на активите на Blockchain директно в играта.

Enjin Партньорства

Enjin има стратегически партньорства с увеличаване на скоростта на възприемане на Blockchain Gaming и растеж на екосистемата. От страна на игрите има партньорство с крос-платформен двигател Unity с представянето на SDK

Enjinwallet наскоро стана първият портфейл, който предлага пълна Binance Chain и всички BEP-2 (Mithril, ChangeNow) базирани токени.

Enjin и Samsung Partnership

Презентация на Samsung на MWC Барселона 2019, която разби интернет

Enjin си партнира производител на смартфони Samsung Electronics като доставчик на технологии. Enjin Wallet директно си взаимодейства с Blockchain Keystore на Samsung, доверена зона на новите устройства на Samsung, която е специално създадена да защити криптографските частни ключове. Samsung също ще поддържа стандарта за маркери ERJ-1155 на Enjin и ще увеличи приемането на незаменими токени, базирани на Blockchain.

Enjin и Microsoft Partnership

Microsoft Azure Heroes, използващи Enjin ERC 1155Microsoft Azure Heroes, използващи Enjin ERC 1155

Microsoft избра Enjin за доставчик на технологии с разполагането на Azure Heroes, програма, която ще използва директно ERC-1155 незаменяеми токени като награда. Тази награда, базирана на Blockchain, ще бъде дадена на сътрудници, които помагат да се произвеждат материали за платформата Microsoft Azure, като участниците получават сладки значки. Например, създателите, които допринасят за общността на разработчиците или героите на съдържанието, ще получат редки язовци.

Тези колекционерски язовири са доказателство за постижение като Azure Hero, което можете да покажете в социалните си медии. Тъй като това са токенизирани активи в блокчейна, те не могат да бъдат фалшифицирани. Така че тук няма фалшиви постижения или герои!

Enjin влезе в играта (DeFi)

Enjin Coin (ENJ) вече се поддържа от протокола Aave. Това означава, че потребителите могат да депозират ENJ в протокола Aave и да печелят лихви, докато други заемат вашия ENJ. Протоколът Aave защитава вашите депозити, тъй като се контролира от неизменни и прозрачни интелигентни договори Ethereum. Вашият ENJ е защитен и от други криптовалути, оставени в протокола като обезпечение.

Как да свържете портфейла Enjin с протокола Aave

Сега с партньорството Enjin-Aave можете директно да взаимодействате с протокола Aave с вашия портфейл Enjin (което според нас е най-добрият мобилен портфейл КОГАДА). Ето как: В портфейла Enjin отидете на „Браузър DApp“. В лентата за търсене отидете на app.aave.com. Щракнете върху „Портфейл на браузъра“ и когато бъдете помолени да изберете вашия пазар, изберете „Aave Market“.

Свържете Enjin Wallet към Aave ProtocolСвържете Enjin Wallet към Aave Protocol

Enjin и BMW

След много спекулации Enjin потвърди, че си партнират с BMW, за да интегрират размяната на токени Enjin Coin в приложението на BMW Vantage. Приложението Vantage е корейско приложение за лоялност на клиентите за собствениците на автомобили. Потребителите могат да използват приложението за плащане на стоки / услуги като бензин, пътни такси и такси за паркиране. Ще има и награди за препоръки за хранене и пазаруване.

Покупките в приложението BMW Vantage се възнаграждават с монети на BMW, които могат да се използват като разходи за различни дейности и да се разменят за ENJ.

Обърнете внимание, че функцията за размяна на токени все още не е налична в приложението Vantage и според Enjin, повече подробности ще бъдат налични, след като бъде пусната на живо.

Enjin поставя собственост върху NFT с партньорство LABS Group

Enjin помага на LABS Group да постави собственост върху NFT и блокчейн с партньорството си.

LABS Group ще използва платформата за коване на NFT на Enjin за токенизиране на недвижими имоти в блокчейна. LABS Group ще предлага фракционирани актове за недвижими имоти само за 100 щ.д., позволявайки на инвеститорите на дребно (особено на хилядолетието) най-накрая да влязат и да инвестират на пазара на недвижими имоти.

Гамата от предлагани недвижими имоти ще включва сгради, хотелски стаи и апартаменти. Всички сделки ще се извършват сигурно чрез регулираната борса за сигурност LABS.

Това бележи въвеждането на блокчейн в най-стария и най-голям клас активи в света, оценен на приблизително 228 трилиона щатски долара.

Enjin навлиза на японския пазар на криптовалути

Enjin ще бъде ПЪРВАТА игрална криптовалута, която ще бъде регистрирана на японските борси за криптовалути. И върви направо към върха с една от най-големите борси за криптовалути- Coincheck.

Enjin ($ ENJ) ще бъде включен в Coincheck от 26 януари 2021 г..

Това е значителна първа стъпка за Enjin на японския пазар. Целите на Enjin са двойни – ENJ да бъде одобрен от финансовите регулатори на Япония и да насърчава приемането на платформата Enjin в японската игрална индустрия.

Този списък беше в процес на изготвяне от година и половина, като трябваше да премине стриктния одит и мониторинг на Японската асоциация за виртуална обмяна на валута (JVCEA) – официално призната от японските финансови регулатори, Японската агенция за финансови услуги (FSA). Процесът на одобрение за криптовалути в Япония е прословуто труден, като само 15 криптовалути (включително Enjin) са одобрени за включване в Coincheck.

Япония също има силно конкурентен пазар за обмен на криптовалути над 20 борси в операция. Coincheck е една от най-големите борси за криптовалути в Япония, базирана на обем, основана през 2014 г. с над 1,7 милиона потребители и броене, и се гордее, че е най-изтегленото приложение за криптовалута в Япония.

Тъй като Enjin сега стъпва на вратата на японския пазар, екипът на Enjin сега води дискусии с различни местни компании и проекти. Тъй като Япония е пионер в света на игрите (помислете Super Mario, Pokemon и Final Fantasy), ще бъде интересно да видим какви иновации Enjin може да внесе в космоса.

Вижте Официалното съобщение на Enjin в списъка на Coincheck.

Enjin Japan CoincheckЕнджин отива в Япония! (Кредит за изображение: Coincheck)

често задавани въпроси

Коства ли ENJ за прехвърляне на жетони на Enjin Chain?

Enjin не е блокчейн, а по-скоро проект, изграден върху Ethereum. За да прехвърлите елементи (незаменими маркери), ще трябва да използвате ethereum (подобно на начина, по който работят ERC20 маркерите). В бъдеще Enjin е изследовател допълнителни опции за мащабиране (Efinity), за да се даде възможност безплатни трансфери на артикули.

Кой е най-скъпият артикул в ENJIN

Монолитът е най-скъпият артикул на ENJIN, като в него са заключени 1 155 777 ENJ. По време на писането този артикул струва 168 000 щатски долара!

Какво прави ENJIN ценен

ENJIN е оскъден ресурс, използван за заключване на стойност във всеки елемент, създаден на платформата ENJIN. Това означава, че с напредването на времето и повече игри създават елементи в ENJIN, все повече и повече $ ENJ ще бъдат заключени, създавайки недостиг в предлагането

Къде мога да купя Enjin

$ Enj е регистриран на всички основни борси, като Binance.

Други ресурси:

EnjinX – Блокчейн изследовател, който проследява елементите на Ethereum Blockchain, ERC-20 и ERC-1155

Egamers – Уебсайт за новини Enjin Games

Всичко Enjin – Страхотен сайт, покриващ Enjin News News

Мултивселена ера – Telegram Channel за мултивселената Enjin

Замък Крипто – Покритие на игрите Enjin

AsiaCryptoToday – корица на платформата Enjin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me