OIN Finance ($ OIN): Първият набег на DeFi в онтологията

OIN финанси ($ OIN) измисли начин за изграждане на проект за децентрализирано финансиране (DeFi), който се стреми да достави това, което повечето продукти на Ethereum също могат, но на различна блокчейн – мрежата Ontology. Това може потенциално да реши проблемите с претоварването на блокчейн и повишаването на таксите за газ, което напоследък е повод за безпокойство и реална пречка за масовото приемане.

Като първият проект на DeFi, работещ по онтология, е интересно да се знае какво са направили и какво са запазили в пространството през следващите месеци.

Вижте нашето обяснително видео за OIN Finance:

Плакат в YouTube

Заден план

Ренард Джанг, главен изпълнителен директор на OIN Finance, и неговият екип започнаха проекта с тристранна мисия за популяризиране на DeFi, превръщайки се в шлюз за DeFi и помагайки му да прерасне в по-зрял пазар. Екипът помогна да се пресъздадат разработките на децентрализираната технология от екосистемата Ethereum в блокчейна Ontology.

Какво е OIN Finance?

OIN Finance е екосистема на DeFi, фокусирана върху предоставянето на платформа за отпускане на средства за ликвидност на върха на мрежата Ontology. Целта му е да създаде междусистемна оперативно съвместима платформа за услуги като кредитиране, заемане, замяна и сечене на стабилни монети.

С OIN потребителите могат да добавят ликвидност на собствените си децентрализирани борси (DEX) и да изграждат свои собствени пазарни мейкъри чрез OINSwap. Друг проект в екосистемата OIN е OINLend, където потребителите могат да отпускат заеми или да заемат криптовалутни активи.

Други услуги, предлагани в екосистемата, са OINWallet, OINDAO и USDO stablecoin. Чрез мостовата технология на OIN тези услуги, изградени на платформата, могат да бъдат достъпни и за общността Ethereum.

Засега OIN се фокусира върху изграждането на мрежата Ontology за предоставяне на евтини услуги, като същевременно избягва проблемите с задръстванията, които потребителите изпитват в блокчейн Ethereum, напоследък. След като проектът има достатъчно силна потребителска база на платформата ONT DeFi, те могат да преминат към по-нататъшно мащабиране на проекта.

Пътят, който предстои за OIN, е първо да се изгради общност от ранни осиновители и да им се даде възможност да бъдат част от първоначалния пул от залагащи. След това той може да бъде достъпен за по-широката публика.

Междусистемна оперативна съвместимост

Архитектурата на OIN позволява растеж не само на собствената му платформа, но и на цялото пространство на DeFi, като свързва няколко блокчейна заедно. Неговият кръстосан дизайн отваря платформата за други съществуващи мрежи, за да разшири предложенията за голям брой потребители.

Децентрализация


Приемайки консенсусния алгоритъм на Tendermint, възлите могат да функционират без проблем, докато се опитват да постигнат консенсус. И чрез собствения си стабилен валут има достатъчно стимули за възлите да продължат да осигуряват и поддържат здравето на мрежата.

Сигурност на данните

OIN използва доказателство Merkle, за да защити данните на своите потребители. При такава настройка всяка информация за действия, инициирани върху блокчейн Ethereum, ще се съхранява в сигурна линия от кодове, така че те не могат да бъдат записани обратно на.

OIN Finance’s Services

OINSwap V1 Pool

OIN ще пусне първия DEX в онтологията, позволявайки на потребителите на Ontology удобно да търгуват своите токени ONT с токените, поддържани от OIN. Суап пулът захранва целия DEX, докато цените му се определят от преобладаващите пазарни условия. В момента пуловете V1 и V2 са в процес на работа и все още няма официална дата за стартиране.

OIN суап v1 пулOIN суап v1 пул

OINSwap V2 Pool

Веднага щом кръстосаният верижен мост е успешен и активите на ERC-20 могат да се движат към и от мрежата Ontology, те могат да започнат работата на V2 пула на OIN Swap. Тук OIN символите се използват, за да отразят стойността на някои символи в OIN Swap.

OIN суап v2 пул

OIN портфейл

OIN Wallet може да се използва за съхраняване на токени, поддържани от мрежата Ontology и Ethereum. Веднага след завършване на втората фаза на проекта, която трябва успешно да стартира моста Ontology-Ethereum, OIN портфейлът може да има достъп до други базирани на Ethereum проекти DeFi. Това са протоколи като Curve, Balancer или Compound.

OIN портфейлOIN портфейл

USDO

USDO е стабилната валута на мрежата, фиксирана към щатския долар. Това е първият децентрализиран стабилен токен, изграден върху Ontology. USDO е подкрепен от родния токен на Ontology, ONT.

Стабилната валута може да се използва за депозиране в OIN Swap или OIN Lend pool, за да се получат печалби от залагане и добив на ликвидност.

$ OIN Token

OIN токенът е основният актив на OIN Finance. Той ще се използва като управляващ знак, както и за обезпечения и компенсации за клиринг.

Чрез OIN токен платформата прилага модел на управление на общността за управление на операции. Разбира се, токенът може да се използва за плащане на такси за транзакции, залагане или гласуване в общността.

OIN токенът е изключително популярен. Публичната продажба на токена беше около 50 пъти презаписана и беше пусната на Uniswap и Bitmax и BiBox на 3 септември 2020 г. Онези малко късметлии, които успяха да влязат в публичната продажба, закупиха своите OIN токени на 0,08 щ.д. и предвид цените на OIN по време на писането е почти USD 1 USD, тези притежатели имат всички основания да са в екстаз.

OIN DAO

OIN DAO също има възможността да издава USDO. Тъй като USDO е обезпечен от ONT, той има собствен пул в платформата Ontology. Тези, които имат ONT, могат да секат USDO при първоначален процент на обезпечение от 300%.

Механизмът за клиринг (подобно на начина, по който действат ликвидациите в MakerDAO) започва, ако обезпечението на USDO падне под 180%. Но ако потребителите не желаят да заемат или дават назаем USDO, те могат да ги изпратят на OIN Swap или OIN Lend, за да извършват добив на ликвидност.

OIN заем

Кредитирането е децентрализирано на платформата OIN. Чрез интелигентни договори както кредиторите, така и кредитополучателите могат безопасно да депозират токени, за да станат основни активи на платформата. След това OIN избира между различни токени, поддържани от мрежата Ethereum и Ontology, за да монетира OIN токени при определен обменен курс.

За заеми се изисква минимално обезпечение от 150%, подобно на други протоколи за кредитиране на DeFi. Лихвените такси се определят автоматично чрез интелигентни договори въз основа на различни пазарни фактори като търсене и предлагане.

Лихвите се натрупват на блок и част от тях се съхраняват в резервите. Това е да се даде възможност на заемодателите да изтеглят своите символни депозити, ако желаят.

OIN верига

OIN Chain е слой, изграден върху OIN платформата, предназначен да поддържа функцията за оперативна съвместимост на различни вериги на протокола. Това ще помогне за интегрирането на проектите на FiFi на Ethereum за предоставяне на повече активи в мрежата Ontology.

Това ще бъде многофункционален адаптер, който ще свързва както Ethereum, така и Ontology, както и повече публични вериги в други разработки напред.

Добив и залагане на ликвидност

Половината от цялото предлагане на OIN токени се генерира от добив и ликвидност на ликвидност. Доставката, създадена чрез стакери, ще бъде получена от пулове от USDO обезпечения, събрани в платформите OIN DAO и OIN Lend.

OIN токените, създадени чрез добив на ликвидност, ще бъдат инжектирани в OIN Swap пуловете. След като бъде предоставен OIN Lend пул с изградената му кръстосана архитектура, токени, съвместими с ERC-20, също могат да бъдат заложени.

Точно 40% от всички сечени токени се разпределят всеки ден чрез награди за залагане, докато останалите 60% ще бъдат разпределени като награди за добив на ликвидност. Чрез OIN DAO общността може да реши как да измести съотношението на разпределението на дневните награди за мрежата.

Заключение

Като един от пионерите на DeFi в мрежата Ontology, перспективите за OIN Finance изглеждат все по-положителни, особено с нарастващите такси за газ на Ethereum. Въпреки че броят на проектите DeFi, стартирани в блокчейн Ethereum, се увеличава ежедневно, дали те могат да продължат да поддържат своите операции продължава да бъде преобладаващо безпокойство.

Създаването на успешно доказателство за концепция върху други платформи за проекти DeFi може да бъде полезно за общността и цялото крипто пространство. В крайна сметка това само добавя повече възможности за потребителите да изследват услугите, които най-добре отговарят на техните нужди.

Серия за децентрализирано финансиране (DeFi): уроци, ръководства и др

Със съдържание както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители, вижте нашата серия YouTube DeFi, съдържаща уроци за ОСНОВНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ, които са ви необходими за търговия в пространството на DeFi, напр. MetaMask и Uniswap. Както и задълбочено потапяне в популярни теми на DeFi като Reef.finance ($ REEF) и Polkadot ($ DOT)

Поредицата DeFi на този уебсайт обхваща и теми, които не са изследвани в YouTube. За въведение за това какво е DeFi, вижте Общ преглед на децентрализираните финанси (DeFi): Ръководство за НАЙ-ГОРЕЩАТА тенденция в криптовалутата

Уроци и ръководства за ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Ръководство за MetaMask: Как да настроите акаунт? PLUS съвети и хакове за напреднали потребители
 • Uniswap преглед и урок: Ръководство за начинаещи и разширени съвети и трикове
 • Ръководство и преглед на серумен DEX
 • SushiSwap ($ SUSHI) обяснено
 • 1inch Exchange, Mooniswap и Chi GasToken: Най-добрият преглед и ръководство

За подробна информация за други специфични проекти на DeFi, вижте нашите ръководства за токени DeFi. Ето някои от най-популярните ни ръководства:

 • AAVE ($ LEND)
 • Преглед на Ampleforth ($ AMPL): Основното ръководство за този протокол DeFi
 • ChainLink ($ LINK) ръководство: Ключова връзка в пространството на DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Какво е това?
 • Ръководство за криво финансиране ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Революционен онлайн доставчик на ликвидност
 • Линейно финансиране ($ LINA): Бъдещето на платформите за синтетичен обмен?
 • Polkadot ($ DOT): Всичко, което трябва да знаете за любимата на DeFi на Китай
 • RAMP DeFi: Как отключва стойността на заложените активи?
 • Рифово финансиране ($ REEF): Платформата Defi All-in-One
 • Солана ($ SOL) обясни
 • Графиката ($ GRT) – Следващото ниво на децентрализирани приложения
 • Обяснено Trustswap ($ SWAP) – Следващо поколение транзакции DeFi
 • Копнейте за финансиране, обединяваща екосистемата DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – Платформа за кредитиране на DeFi, базирана на кредит

Очаквайте скоро още видеоклипове и статии като част от нашата поредица DeFi, така че не забравяйте АБОНИРАЙТЕ се за нашата Youtube канал и (засега) БЕЗПЛАТЕН седмичен бюлетин за да можете да бъдете уведомени веднага щом излязат!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector