Ръководство и преглед на финансовия баланс ($ BAL)

Балансир ($ BAL) е автоматичен маркет мейкър (AMM) протокол, който намалява разходите и приплъзването между сделките с различни криптовалути. Balancer е децентрализиран заместител на традиционен маркетмейкър, трето лице, което осигурява ликвидност на търгуваните активи. Протоколът за балансиране може да бъде използван от различни децентрализирани платформи за търговия, за да се определят автоматично най-добрите цени и цени за търговия с помощта на Smart Order Routing (SOR). Протоколът също така предоставя средствата, необходими за завършване на сделката, като се използват средствата от наличните Balancer Pools. Balancer Finance беше стартиран през септември 2019 г. от Майк Макдоналд и Фернандо Мартинели, оттогава компанията е имала успешен кръг от семена с инвестирани 3 милиона долара.

Интерфейс за обмен на балансьор

Balancer използва N-мерна инвариантна повърхност, която е изградена върху Uniswap dapp. Те също така използват Automated Market Makers (AMM), подобно на UniSwap, които са изградени от компютърни алгоритми за регулиране на пазара. Техните пулове премахват таксите за управление на портфейла с потребители, вместо да събират такси от търговци, които пребалансират портфолиото, като „следват арбитражни възможности“.

Balancer се премести на видна позиция в йерархията на децентрализираните финанси (DeFi), тъй като това е BAL маркер, който улови основите на управляващите токени на Compound Protocol в началото на 2020 г. Това видя повишено внимание на борсата и бе определено като конкурент в полето DeFi. Това схващане съвпада с нарастването на популярността на проектите DeFi и техните добивни качества, нещо подчертано наскоро Доклад на Форбс на “DeFi Yield Famers”. Така че, ако сте начинаещ или любопитен подрастващ или някой, който иска да разбере нововъзникващия пазар на DeFi, това е ръководството за вас. В тази статия предлагаме пълна разбивка на проекта, какво представлява той и обясняваме ползите от използването на този DeFi обмен и протокол.

За да научите повече за Balancer, включително неговите силни и слаби страни, вижте нашето видео:

Плакат в YouTube Balancer Finance: Какво трябва да знаете за тази платформа DeFi

Обяснено на Balancer’s Pools: Кои са те?

Балансовите пулове са колекции от предоставени от потребителя средства, които се използват за осигуряване на ликвидност на сделки и транзакции. Тези пулове могат да достигнат до над 11 милиона щатски долара (напр. USDT, BAT и COMP пул). Това събиране на средства ще бъде поискано по време на търговия с криптовалута като контрагента по сделката, като по този начин осигурява ликвидност на търговците.

Контролирани / Частни басейни: Това са случаи, когато фиксирано състояние е над пула и създателят може да посочи жетоните и тежестите. Това обикновено се прави за частни актьори, които не искат външни ликвидатори, например ликвидатори на трети страни, работещи с големи количества.

Финализиране / Споделени пулове: Тези пулове са отворени за всички участници, за да добавят ликвидност и е еднопосочен преход. Те не могат да бъдат изменяни и имат фиксиран параметър, за разлика от контролираните пулове и обикновено са предназначени за широката публика да ликвидира и да реализира печалби.

Наред с двете основни подкатегории пулове, има и други по-специфични интелигентни пулове, които можете да използвате. Например пуловете за зареждане на ликвидност (LBP) дават възможност на екипите да пуснат жетон на проекта, като в същото време изграждат дълбока ликвидност. Други примери включват пулове за стабилна валута с нулеви непостоянни загуби, които основателят Мартинели написа разширен обяснител тук.

Инструмент за създаване на пулИнструмент за създаване на Balancer’s Pool

$ BAL Токен

При първоначалното си пускане, Balancer нямаше собствен собствен токен, но това се промени тази година, като компанията разкри своя управляващ токен $ BAL. Компанията започна да разпространява токена на 23 юни 2020 г. и ще се разпространява ежеседмично за доставчиците на ликвидност на сайта.

Въпреки това, няма икономическа стойност за токените BAL, а по-скоро те са валута за управленски права върху протокола. Тези права позволяват на притежателите да имат мнение за структурата на протокола Balancer, с тежест по отношение на внедряването на нови функции, такси за протокол и по-големи структурни промени като мащабиране на слой 2, както и договори за други блокчейн.


Създадени са 100 милиона токена, но 25 милиона от тях вече са разпределени между учредителите, основните разработчици, съветници и инвеститори. Останалите обаче могат да се добиват от потребители на Balancer, които добавят ликвидност.

Според уебсайта на Balancer: „Всяка седмица 145 000 бала или приблизително 7,5 милиона годишно се разпределят на доставчици на ликвидност. Това означава, че през първата година от съществуването на BAL ще има 30% инфлация на предлагането от първоначално разпределеното предлагане на 25 милиона токена. ” И така, как можете да спечелите седмичното разпределение на BAL? Това става чрез добив на ликвидност BAL, което е обсъдено по-долу.

BAL Liquidity Mining: Как да спечелите $ BAL токени?

Копаенето на ликвидност се превърна в една от най-популярните теми за разговори в областта на децентрализираното финансиране (DeFi) през последните седмици. В основата си добивът на ликвидност е по същество, когато потребителите предоставят ликвидност на активи по протокол DeFi в замяна на някаква награда. Тази награда може да бъде различни символи, включително управляващи символи на базовия протокол DeFi (които в крайна сметка могат да имат парична стойност като COMP). По принцип предлага начин на потребителите да печелят пари от притежаваните от тях активи.

Основният начин да спечелите токени от $ BAL е чрез Liquidity Mining. По същество Balancer възнаграждава ликвидаторите, които плащат в своите пулове под формата на токени от $ BAL. На компанията предложение е да се издават BAL токени пропорционално на размера на ликвидността, който всеки адрес допринася спрямо общата ликвидност на Balancer.

Друг начин да направите BAL е чрез създаване на пул и извличане на ползите от таксите за търговия. Те се раздават под формата на $ BAL. Тази система също така стимулира създателя на пула да намали таксите, тъй като колкото по-ниски са таксите, толкова повече BAL получават. Таксата на балансиращия дава на създателите на пул краткосрочна или дългосрочна опция и те се надяват, че ще насърчи по-ниски такси, така че търговците да бъдат привлечени на борсата.

Говорейки по въпросите, свързани с разпределението на BAL и управленските права, основателят Мартинели каза: „Най-важният фактор или причина, поради която правим това, е защото искаме това нещо да бъде децентрализирано. Ние вярваме в децентрализирано, недоверително бъдеще и искаме Balancer да направи това. Имаме нужда от разпределението, за да бъде по здравословен начин. “

Балансиращо земеделие & Най-добрите басейни

Понастоящем най-добрите пулове на ликвидност на Balancer връщат до 30% ГПР при възвръщаемост на ликвидността. Тези проценти се подобриха драстично след Фактор на капачката актуализация на 5 юли 2020 г..

Най-добрият начин да намерите текущите най-добри лихви и възвръщаемост на ликвидността е чрез Диаграма за обмен на прогнози.

Бял списък с монети за баланс

За да се осигури качество за въздушни капки на $ BAL Balancer Governance token, пуловете трябва да имат поне две монети, които са в белия списък. Монетите се добавят към бял списък на балансьора на седмична база. Разпределената сума от $ BAL зависи от обема на търговията и общата ликвидност, с максимум $

Търговия на Balancer’s Exchange

Наред с тяхната ликвидност и пулове, Balancer е преди всичко децентрализиран обмен. Без KYC или регистрации, анонимността и поверителността се поддържат. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете да търгувате, е портфейл като MetaMask. Научете как да настроите акаунт в Metamask тук.

Борсата разполага с редица токени, достъпни за търговия. Те включват: Ethereum (ETH), DAI, MKR, USDC, REP, BTC ++, WBTC, WETH, BAT, SNX, ZRX, LINK, DZAR, UMA, LRC, REN, LEND, KNC, COMP, OCEAN. Борсата разполага и с редица токени без пулове като tBTC, ANT, cUSDC, cDAI, imBTC, pBTC, sBTC, sUSD, PNK, AST и RPL.

Баланс: има ли рискове?

Децентрализираният обмен често се свързва с високи рискове. Този вид способност да се търгува толкова лесно с високи лихвени проценти е проблем. Това беше подчертано по-наскоро от основателя на Ethereum, Виталик Бутерин, който предупреди, че това са „крещящи неща от DeFi“, които понякога идват с „нестандартни рискове“.

Туит от Виталик Бутерин

Balancer призна рисковете, като уебсайтът им предупреди потребителите, че: „Balancer е много нов протокол. Въпреки че предприемаме всички предпазни мерки и правим обширни одити, това все още е много бета продукт. Използвайте малки суми, за да започнете. “

Заключение

Като цяло, Balancer се позиционира като мощен инструмент за автоматизиране на маркетинга и намаляване на таксите за транзакции за различни криптовалути. Той е начело на пазара на ликвидни пулове със способността да създава n-мерни пулове на ликвидност, което е първият пазар. С тяхната уникална формула, която отрича и активно обезсърчава големите такси, Balancer създаде децентрализиран проект, който потенциално може да бъде самодостатъчна система с акцент в общността.

Засега обаче основната цел на Balancer е да създаде силна конкуренция за UniSwap и да се превърне в лидер в индустрията в областта на AMM на Ethereum. Мнозина вярват, че това е възможно, тъй като функционалността DEX в Uniswap е същата като Balancer, тъй като един пул Uniswap token-for-token е равен на пула Balancer с два маркера, зададени на 50/50 или стойност 1: 1,.

Серия за децентрализирано финансиране (DeFi): уроци, ръководства и др

Със съдържание както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители, вижте нашата серия YouTube DeFi, съдържаща уроци за ОСНОВНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ, които са ви необходими за търговия в пространството на DeFi, напр. MetaMask и Uniswap. Както и задълбочено потапяне в популярни теми на DeFi като Reef.finance ($ REEF) и Polkadot ($ DOT)

Поредицата DeFi на този уебсайт обхваща и теми, които не са изследвани в YouTube. За въведение за това какво е DeFi, вижте Общ преглед на децентрализираните финанси (DeFi): Ръководство за НАЙ-ГОРЕЩАТА тенденция в криптовалутата

Уроци и ръководства за ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Ръководство за MetaMask: Как да настроите акаунт? PLUS съвети и хакове за напреднали потребители
 • Uniswap преглед и урок: Ръководство за начинаещи и разширени съвети и трикове
 • Ръководство и преглед на серумен DEX
 • SushiSwap ($ SUSHI) обяснено
 • 1inch Exchange, Mooniswap и Chi GasToken: Най-добрият преглед и ръководство

За подробна информация за други специфични проекти на DeFi, вижте нашите ръководства за токени DeFi. Ето някои от най-популярните ни ръководства:

 • AAVE ($ LEND)
 • Преглед на Ampleforth ($ AMPL): Основното ръководство за този протокол DeFi
 • ChainLink ($ LINK) ръководство: Ключова връзка в пространството на DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Какво е това?
 • Ръководство за криво финансиране ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Революционен онлайн доставчик на ликвидност
 • Линейно финансиране ($ LINA): Бъдещето на платформите за синтетичен обмен?
 • Polkadot ($ DOT): Всичко, което трябва да знаете за любимата на DeFi на Китай
 • RAMP DeFi: Как отключва стойността на заложените активи?
 • Рифово финансиране ($ REEF): Платформата Defi All-in-One
 • Солана ($ SOL) обясни
 • Графиката ($ GRT) – Следващото ниво на децентрализирани приложения
 • Обяснено Trustswap ($ SWAP) – Следващо поколение транзакции DeFi
 • Копнейте за финансиране, обединяваща екосистемата DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – Платформа за кредитиране на DeFi, базирана на кредит

Очаквайте скоро още видеоклипове и статии като част от нашата поредица DeFi, така че не забравяйте АБОНИРАЙТЕ се за нашата Youtube канал и (засега) БЕЗПЛАТЕН седмичен бюлетин за да можете да бъдете уведомени веднага щом излязат!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector