SwissBorg ($ CHSB): Какво е това?

SwissBorg предоставя на потребителите инструменти (Wealth App, $ CHSB токен и т.н.) и инфраструктурата (по-широка подкрепа от общността, регулаторна яснота и др.) за управление на техните инвестиции в криптовалута с незначително усилие. Целта на Swissborg да направи това е да помогне на потребителите да се ориентират в относително новото поле на криптовалута, което понякога може да има сложни концепции и доста разпръсната инфраструктура с малко стандартизация. В тази статия ще разгледаме задълбочено SwissBorg: неговите достойнства, проблемите, които се опитва да реши, и всичко между тях.

Заден план

Стартирал през декември 2017 г., след като е събрал над 52 милиона щатски долара, SwissBorg е основан от Антъни Лесоазмер и Сайръс Фазел. Базиран в Швейцария, проектът има мултикултурен екип, който се състои от членове от 200 държави, състоящи се от висококвалифицирани професионалисти с опит в големи банки и фирми за управление на инвестиции.

Какво е SwissBorg?

SwissBorg е първата базирана на блокчейн платформа за сигурно управление на богатството, насочена към опростяване на процеса на крипто инвестиции, интегриране с основните борси на цифрови активи и с участието на собственост в общността. Те също имат мобилна версия, наречена „Wealth App“, която е достъпна както за iOS, така и за Android платформи (вижте по-долу).

Най-добрите постижения на проекта досега включват успешното му набиране на средства в размер на 53 милиона щатски долара, голяма общност, блокчейн референдуми, gamified приложение за прогнозиране на биткойни и високоефективен роден токен.

Поддържани страни

SwissBorg се предлага в над 60 държави (имайте предвид, че в момента не се поддържа в САЩ), като предстои още много други. Въпреки че за някои страни пълният набор от функции, предлагани от SwissBorg, може да не са налични. Вижте тук за пълен списък на поддържаните държави.

Поддържани активи

SwissBorg поддържа над 10 криптовалути, включително BTC, ETH, CHSB, USDC, PAXG, ENJ, BNB, LTC, XRP и BCH. Те също имат текущи гласове за това кои други криптовалути също трябва да бъдат изброени в тяхното приложение за богатство.

SwissBorg също така поддържа 17 фиатни валути, включително EUR, USD, GBP, CAD, HKD, SGD.

Swissborg поддържа фиат валутиSwissBorg поддържа фиат валути

SwissBorg Network Token ($ CHSB)

Многофункционалният маркер на платформата е SwissBorg ($ CHSB), който е базиран на Ethereum и ERC-20 съвместим маркер. Тя има циркулиращо предлагане на 715 милиона от общо 1 милиард.

Останалата част от запазените доставки е запазена за разработването и популяризирането на проекта. CHSB токенът се търгува на големи борси като KuCoin, Uniswap (v2), Yobit, HitBTC, IDEX и т.н. и има множество случаи на употреба.

Случаи на употреба

CHSB токенът задвижва цялата екосистема SwissBorg. Използва се за залагане на отстъпка от таксата на платформата и предоставя права на глас върху платформата.

Освен това той се използва и за разпределение на награди чрез концепцията „Доказателство за меритокрация“, както и политиката на екипа „Защита и изгаряне“. Целта на политиката е да увеличи недостига и да увеличи стойността на съществуващите жетони чрез изгаряне на предлагането от генерирани приходи.

Доказателство за меритокрация

Притежателите на токени SwissBorg могат да участват в избора на напредък и развитие на мрежата чрез политиката за доказателство за меритокрация. Токенът CHSB генерира RSB токен, който е знак за референдум, за да могат потребителите да гласуват по предложения за референдум. Потребителите, притежаващи повече CHSB, ще имат повече право на глас. Потребителите ще бъдат възнаградени и за участие в тези референдуми, освен че могат да диктуват посоката на развитие на SwissBorg.

Доказателство за меритокрацияДоказателство за меритокрация

Защитете и изгорете

Политиката Protect and Burn възнаграждава дългосрочните притежатели на CHSB, като нарежда обратно изкупуване и изгаряне само когато цените на CHSB спадат. Това е така, защото традиционните механизми за обратно изкупуване, при които обратно изкупуване се обявяват предварително, краткосрочните спекуланти могат да купят токена преди обратно изкупуване и да го продадат на по-висока цена малко след обратно изкупуване, когато предлагането на токени е намалено. Според SwissBorg този традиционен механизъм не защитава токена и по-специално притежателите на дългосрочни токени и противоречи на тяхната мисия да насърчават иновациите, които възнаграждават техните лоялни членове на общността.

Всеки месец SwissBorg също ще добавя 20% от печалбата си, генерирана от таксите в приложението Wealth, в резерв, за да защити цената на CHSB токена. Ако цената на CHSB пристигне като мечка зона (използвайки 20-дневната пълзяща средна като техен индикатор), SwissBorg автоматично ще направи поръчки за покупка за CHSB.

SwissBorg DAO

SwissBorg DAO (Децентрализирана автономна организация) е подпомагащият орган, подпомагащ управлението на екосистемата SwissBorg. DAO е разработка в криптовалутата и DLT пространството, която позволява на демократичен механизъм за управление или управление на проект по веригата.

SwissBorg DAO действа като обединяващ мост между екипа и членовете на общността, позволявайки на последните да играят активна роля в определянето на посоката на проекта и да бъдат възнаградени за усилията им в CHSB жетони.

Екипът е определил различни роли на членовете на общността да участват като. Ето някои от тези роли:

Цифров изпълнител

Дигиталният художник (по-разбираемо създател на съдържание) е член на общността, натоварен от екипа, да развива изкуства, снимки, текстове, презентации и видеоклипове и т.н. за проекта SwissBorg.

Преводач

Преводачът е важен член на общността, отговорен за превода на важни документи или статии, свързани с проекта SwissBorg. SwissBorg DAO използва силата на стимулираните мултикултурни участници, за да свърши една от най-трудните, но важни задачи.

Промоутър

Промоутър е отговорен за разпространението на думата за проекта в различни социални медийни платформи. Те играят важна роля за увеличаване на приемането и използването чрез популяризиране на проекта. По този начин, също директно повишаване на стойността на маркера.

Модератор

Модератор (по-добре разбран като администратор на форуми и телеграм групи) е отговорен за регулирането на комуникацията по проектните канали на SwissBorg. Различните задължения включват насърчаване на здравословна дискусия, премахване на неподходящо съдържание, модулиране на потока от дискусии и налагане на групови правила.

Кампания

Участник в кампанията (промоутър от реалния свят) е отговорен за работата в мрежа с различни хора и организирането на събития с цел по-добро популяризиране на проекта. Те могат да провеждат групови срещи, AMA, градски срещи и др., За да насърчат развитието и сплотеността на общността SwissBorg.

Бизнес представител

Бизнес представител (обикновено разбиран като посланик) е член на общността на SwissBorg, който се стреми да организира лични срещи на екипа на SwissBorg с видни влиятелни лица, инвеститори, бизнес партньори и т.н..

Кибер виртуоз

Кибер виртуозът (известен като разработчик) е отговорен за разработването на инструменти, скриптове, софтуер и т.н., които да помогнат за развитието на екосистемата SwissBorg. Те могат също да бъдат натоварени със създаването на поетапни уроци и подкрепящи документи за проекта.

Приложение за богатство SwissBorg

Приложението Wealth е основният и интелигентен командно-контролен център на SwissBorg. Позволява на потребителите да изграждат, наблюдават и управляват своите крипто портфейли, позволявайки лесно и сигурно управление на богатството.

Таблото е просто, но мощно и интуитивно, изваждайки предположенията от инвестициите в криптовалута.

Потребителите могат да финансират своите сметки с USD, EUR, GBP и CHZ. Тегленията могат да бъдат направени в местната банка по избор на потребителя. Освен това се поддържа ограничен брой крипто-активи, подобно на Coinbase, като се гарантира качество.

Нови активи обаче се добавят редовно, ако отговарят на критериите за включване. Приложението е достъпно както за операционни системи IOS, така и за Android.

Интелигентният двигател предлага на потребителите възможността да купуват крипто-активи на най-добрите цени и най-ниско приплъзване от множество борси. Освен това, той се задвижва с изкуствен интелект и предлага ценна информация за инвестициите (история, ефективност, депозити, тегления и т.н.), което помага на потребителя да взема информирани решения.

Всички тези функции позволяват на хората да използват усъвършенствани техники за управление на портфейла с относителна лекота.

Заключение

SwissBorg проведе едно от най-успешните набиране на средства през 2017 г. и предостави мощен продукт. SwissBorg решава основния проблем с управлението на богатството и прави инвестициите в криптовалута достъпни за всеки.

Приложението Wealth предлага едно гише за крипто инвестиции, съчетаващо депозит, покупка, търговия, управление и теглене, всичко под чист и минимален интерфейс.

Освен това SwissBorg е напълно в съответствие с всички съответни регулаторни рамки, което гарантира, че потребителите могат да инвестират и да участват в областта на цифровите активи, като същевременно са сигурни в законността.

Демократичната перспектива на екипа, базирана на общността, гарантира, че всички членове могат да участват в развиващата се екосистема. Понастоящем продуктът е достъпен в повече от 60 страни и с още предстои, което го прави наистина глобален.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me