Kitovi kripto oceana

Kad god sam na internetu pročitao članke ili mišljenja o kitovima, otkrio sam da je to prilično kontroverzna tema. U principu, iskusni trgovci znaju ulogu kitova i znaju da ih je dobro pratiti. Postoje i mnoge recenzije kitova koje dolaze posebno od početnika koji su kupili dragu valutu i izgorjeli zbog kitova. Članci o kitovima su već napisani, ali svi ti članci mi se čine površnima. Ovaj vam članak prikazuje kitove upravo onakve kakvi jesu.

Ali što je kit? U određenom jeziku Crypto Market, kit je osoba koja ima značajne količine fiat ili Bitcoin računa. Uz ove iznose fiat-a ili Bitcoina, kit može pomaknuti trend u pozitivnom (pri kupnji) ili negativnom (pri prodaji) trendu. Novčanici nisu nužno pojedinci. U kategoriji kitova mogu ući špekulacijski fondovi, hedge fondovi, pa čak i banke.

Kitovi se također mogu klasificirati prema njihovoj veličini. To mogu biti kitovi za bebe (100.000 – 500.000 USD), srednji (500.000 – 2 milijuna USD), veliki kitovi (preko 2 milijuna USD). Naravno, ova klasifikacija je indikativna. Sada ćemo ući malo u teoriju formiranja trendova i vidjeti točno ulogu kitova u kretanju cijena i formiranju trendova.

Kao što svi znamo, kretanje cijena navedene valute posljedica je potražnje i ponude prisutne na tržištu u to vrijeme. Točnije, cijena će varirati zbog razlika u cijenama između naloga za ponudu i ponudu.

Pa ipak, ovo je pojednostavljeno objašnjenje kretanja cijena. U stvari, ono što uzrokuje kretanje cijena gore ili dolje je raspoloženje tržišta. Ukratko, ako je tržište optimistično, cijena će rasti, ako je tržište pesimistično, cijena će se smanjivati. Zapravo su emocije trgovaca one zbog kojih cijena raste ili pada. Kad je raspoloženje na tržištu optimizam, trgovci će ići kupiti novčiće izravno od cijene (ask) tražitelja. To će polako, polako povećavati cijenu. Kada je tržište pesimistično, trgovci prodaju svoje kovanice izravno po cijeni kupca (ponude). To se polako usporava kad cijene padnu. Sad kad znamo da emocije trgovaca upravljaju potražnjom i ponudom, krenimo na kitove.

PROČITAJTE Kovanice s najboljim dokazom uloga (POS) 2021

U principu, svaki kit svoju strategiju kupnje i prodaje gradi u dvije faze: akumulaciji i distribuciji.

Što znači faza akumulacije? U fazi akumulacije kitovi kupuju velike količine jeftinog novca. Da bi to učinili, koriste se raznim trikovima. Jedan od trikova je postavljanje narudžbe “prodaj zidove”. Stavljanje ovih prodajnih zidova na tržište ima dvostruki učinak. Na taj se način zastrašuju drugi veliki i mali kupci koji još ne kupuju. Istodobno, postoji kategorija početnika koji već imaju kupljenu valutu i imaju mali gubitak. Zastrašuju ih oni koji prodaju zidove i prodaju. Kitovi lako kupuju velike količine kovanica iz “slabih ruku”. Kasnije, kada akumulirane količine kovanica budu dovoljne, kitovi podižu prodajne zidove.

Slika ponekad kaže više od 1000 riječi. Ispod imate sliku koja objašnjava faze “mjehurića”.

kitovi se mreškaju

Tko su kitovi na ovoj slici? Pa, kitovi jesu Pametni novac i institucionalni investitori. Naravno, u kategoriji Pametni novac postoji i mala količina malih i srednjih ulagača koji imaju iskustva na ovom tržištu i znaju prilike za kupnju. Nakon što su pojedine lagane kitove pokupili zidovi, kupljena je kategorija Institucionalni investitori.

Uskoro valuta dolazi u središte pažnje medija. Članci se pojavljuju na blogovima ili čak u klasičnom ekonomskom tisku. Također, ova valuta također može privući pažnju televizijskih kanala i YouTube kanala. I tako, ta valuta dolazi u središte pozornosti velike javnosti. Ljudi koji gledaju takve emisije i čitaju ekonomski tisak počet će kupovati valutu. Najnoviji kupci bit će oni koji nemaju pojma o valuti ili Crypto Marketu, ali su čuli od prijatelja ili poznanika da bi mogli zaraditi nešto ako je kupe.

Tijekom ovog povećanja cijena, kitovi će intervenirati po potrebi. Općenito, kitovi će kupiti velike količine kripto kovanica na prodaju. Novčanici će kupiti te mini zidove na prodaju. Kupci srednje ili srednje veličine moći će kupiti narudžbe normalne veličine. Pa, kad vam taksist u New Yorku kaže da zna dobru priliku za zaraditi i to će precizirati valuta, znajte da je vrijeme za prodaju. Bubble je blizu.

READ Ripple pokreće novu kampanju za podizanje svijesti o robnoj marki, #RunsOnRipple 

Što god kitovi počnu prodavati. Započet će faza “distribucije”. Prodaja kitova obično je agresivna ako je postignuta njihova zarada ili ako smatraju da tržište pokazuje znakove slabosti. Veliku važnost u strategiji kitolova ima upravljanje novcem. Sve je vrlo točno. Novčanici točno znaju koliko mogu kupiti tijekom utrke u porastu nakon što su kupili velike količine jeftinih kovanica. Općenito, njihov plan djeluje i daje vrlo dobre rezultate. Postoji mit da kitovi nikada ne gube novac. To je samo mit. Oni mogu izgubiti novac kada se na tržištu dogode posebni događaji s negativnim utjecajem. Tu je i mali kit “bez radara” koji nasumično pliva u Crypto oceanu.

Ovdje postoje i druga pitanja. Kripto tržište je puno kovanica. Gornji scenarij odnosi se na top 10 novčića na Crypto Marketu. Jedan kit ne može pomaknuti te kovanice. Potrebna je kitolovska banda da se pomakne prema gore novčiću (BTC, ETH, XRP, BCH). Valutu je moguće mnogo lakše premjestiti kada je početno izdanje kovanica malo, a valuta je jeftina. Mnoge kovanice na kripto tržištu redovito pumpa i baca jedan ili dva kita. Ti novčići nikada ne dolaze u oči televizijskih kanala ili klasičnih medija, već se o njima raspravlja na raznim forumima ili na raznim YouTube kanalima.

Svatko će donijeti svoje zaključke nakon što pročita ovaj članak. Sigurno je da su kitovi ti koji pokreću trend i često mu pomažu u kretanju prema gore. Odgovorni su i za agresivnu prodaju. Ako slijedimo kitove i ne budemo protiv njih, oni će lijepo zaraditi. Svaki put kad kupujete, trebali biste pogledati povijesni grafikon valute koju želite kupiti i zapitati se je li cijena skupa ili skupa. Pravilo “kupujte jeftinije i prodajte skupo” spriječit će vas da ne idete protiv kitova.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me